Tuesday, 9 August 2011

> Mimpi Kot : "La Salah Ukur Ke Maman?"

HOlla Peeps,


Kisah aku mimpi tak basah :
Tengah aku sebuk blogging, maman aku masuk bilik aku, *kacau betul la


Maman : Meh tolong maman sat
Aku : Yela yela. (adoi malas tul~)


keluar bilik, pergi ke tepi rumah,


Maman : Ha tolong potong kayu ni ek, ni 14*10 nak buat peti surat.
Aku : Ok..
Maman : Maman nak pergi kedai beli barang jap, nanti maman balik dah tau semua siap
Aku : Ok..


kenapa aku cakap ok time tu? Ops ni mimpi je.. ok ok 
Jangan tanya aku "ko reti potong kayu ke?" sebab ni mimpi je


Aku : Err, tadi berapa ek? owh 14cm yang ni... POTONG!!!! yang ni lak? hmm 10cm, POTONG!!!!


 kemudian maman balik


Maman : Dah siap potong?
Aku : Beres!!! *muka bangga
Maman : Bagus, mana ko letak kayu tu? Eh knapa pendek semacam je ni?
Aku : La, dah maman soh potong 14cm *10cm, den potong la macam tu..


maman ketuk kepala aku


Aku : Hatoiiiii~ sakit la!!!
Maman : Maman suruh potong 14x10 inci, bukan cm..
Aku : Ooooooooowh, awat tak habaq awai-awai tadi 
Maman : Yang kau pun satu, tengok la betul-betul sebelum potong tu, tak kan la peti surat kecik macam tu je


terdiam sambil usap kepala sebab sakit kena ketuk

sumber google
Moral of the mimpi:
  1. Kalau tak paham, tanya betul-betul sampai paham
  2. Tak semua mimpi akan basah
  3. Take note la kalau ada masaalah untuk ingat
  4. Mimpi mainan tidur yang tak berpeluh tapi boleh 'basah'
  5. Nak tolong tu kena la ikhlas ye~

-zuan-
p.s : dalam mimpi pun boleh blajar something, harini nak mimpi pe lak ek?  

30 comments:

  1. Ada ke cm, haha lbh kurang pnjg pembaris. Yes akhirnya boleh baca blog ni by phone. Thank u for making it easier!

    ReplyDelete
  2. hehehe dlm mimpi mesti sentiasa rajin ka tu? :)

    ReplyDelete
  3. tak leh bla.mesti kaitkan ngan basah jugak
    ehehe
    peti surat 14 cm..hahahaha

    ReplyDelete
  4. mimpi ilmu ni,kehkehkehkeh..... ^__^

    ReplyDelete
  5. hahaha ni lurus bendul . ekekekke

    ReplyDelete
  6. perghh..hebakknye mimpi die..cam mmber aku la..lam mompo pon smpt ag nk pkir..

    ReplyDelete
  7. hehhehehehhe lurus sangat nie

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikumu Saiazuan

    dalam mimpi pun boleh dapat moralll

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. haha.. padan muka.. kena ketuk ngan kayu.. :) lain kali buka telinga tu.. jgn dok ok ok ok ja.. hehehe :) :)

    ReplyDelete
  10. hahahahaha sape suroh
    potong cm..x logik..
    ketuk pale kau karang..
    tido x basah..haha..
    tido mimpi mandi..
    mmg basah haha

    ReplyDelete
  11. dalam mimpi peti surat 14cm boleh diguna...hehe..

    ReplyDelete
  12. jd jgn pikir bende laen bile org suruh buat keje :D

    ReplyDelete
  13. sangat tradisional peti surat kayu..hehe

    ReplyDelete
  14. hahahahahha !! myb nk uat peti surat untuk tikus kot ..
    sbb tu kecik ..hahaha

    sekali dlm inchi da :D haha

    ReplyDelete
  15. kalau mimpi buruk macam mana?
    ada kaitan dengan dunia realiti tak?

    ReplyDelete
  16. ini mimpi ketuk namanya
    ahahaha

    ReplyDelete
  17. hahaha mimpi betol ke ni? hahahha lawak la!

    ReplyDelete
  18. alaaa..igt mimpi basah td..haha..yg kali tanye betol2 ye :D

    ReplyDelete
  19. haha...kelakar..tp adew pengisian...

    ReplyDelete
  20. lawak btol..adehh..mmpi je pun kan

    ReplyDelete
  21. mimpi potong kayu balak pulak.hehehehe

    ReplyDelete
  22. sibbek mmpi tak basah.

    ReplyDelete
  23. ape ke pelik btl mimpi kau nih . hahhaha . 14cm ? sme pjg ngn pembaris aku . hihihih

    ReplyDelete
  24. hahaha mimpi ni lucu & ada 'pelajaran' tselit
    kekdg basah sbb nangis punya mimpi pun ada =)

    ReplyDelete
  25. hahahahahahah. serious funnyyyy.

    ReplyDelete
  26. salam..

    hehehhee...best mimpi tuu

    ReplyDelete
  27. Seriously la kte tak boleh igt mmpi T^T

    ReplyDelete
  28. hahahaha xsume mimpi rakuss.. kekeke... ok la tu. kalau mimpi disuruh wat rumah ke,,, perahu ke,, xke kuyup bepeluh

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...