Thursday, 4 August 2011

> Tech Thursday : LED Touch Screen

HOlla Peeps,

Ingat last entry aku pasal aku nye wishlist? Ala yg pasal tu.. Ala tu.. Ish lupe lak korang #LOL!!! LED Touch Screen Watch!!! Ha ha ha, yesssss!!! I finally OWNED it!!! Hoyeah!!!

(AMARAN KERAS, JANGAN BERPARTY SELEPAS BERBUKA PUASA SEBAB NANTI TAK LARAT NAK SOLAT MAGHRIB DAN SOLAT TARAWIH)


model malu-malu nak pandang kamera (buat-buat calling someone)

Apa yang best?

  • Jam ni menggunakan teknologi Touch Screen, yang mana ia akan menunjukkan waktu (lampu akan bernyala untuk beberapa saat) kalau tekan di screennya.
  • Ia adalah konsep dari Jepun.
  • Menggunakan LED berwarna merah (Dalam display berwarna biru ~_~).
  • Mempunyai jangka hayat bateri yang lama barangkali sebab ia akan menggunakan bateri kalau tekan je, kalau tak tekan, lampu padam.
  • Jam ni membuat anda tak tidur malam (Setiap satu minit nak tengok jam).
  • Jika anda di dalam kegelapan, jangan takut, sebab ia akan menerangi jalan anda (macam cerita hantu pulak).
  • Rasa macho dan up to date (Wow! Hebat la Zuan tu, makin kacak dia bila pakai jam tu).
  • Dikatakan Alien dari planet eleventx akan mendapat signal apabila anda tekan skrin selama 10 saat, dan bantuan akan tiba pada saat ke 11 (Bukan fakta, ia adalah auta!!).


Apa yang tak best?

  • Kalau tak best aku tak beli jam ni #LOL
  • Ops lupa, kepala otak mungkin akan kebingungan untuk beberapa hari sebab ada masaalah untuk baca waktu (Serius tak tipu).



Video dari ThinkGeek yang akan membuatkan anda tak senang duduk : 




-zuan-
p.s : dari model yang aku tengok semuanya, tak ada pun warna merah macam aku nye, macam mana boleh jadi color merah tah... #LOL
Ops, pada yang tak tahu, insyaAllah aku akan memperkenalkan alatan2 elektronik atau apa-apa yang berkaitan dengan teknologi setiap hari khamis, dan ia digelar #TechThursday



41 comments:

  1. amboi canggihnye jam... alif guna jam zaman jepun je..

    ReplyDelete
  2. wah!!! bolehlah pinjam, ye tak??? (^__^)V

    ReplyDelete
  3. pehh,, canggih ler~~ ^^ aku jam tiruan jerp,, kih3

    ReplyDelete
  4. canggih kot. tp kan.. rsnya leh pening kot nk bace jam tu. heheh. btw, suka cara pnyampaian entry anda! best! heheh :)

    ReplyDelete
  5. Up to date habis dh ni ;D

    Haha, best dpt jam baru?

    ReplyDelete
  6. nampak styloo.. haha nak beli la 1

    ReplyDelete
  7. jam aku pun tak ganti agi bateri hohoohoh

    ReplyDelete
  8. kaler merah maybe ikut cuaca kot. cuaca panas merah la. kalau sejuk bersalji tuka kaler biru. kahkah

    ReplyDelete
  9. perghh canggih ni bro :)
    mahal dop ?

    ReplyDelete
  10. curikkk jam kita ! ganti balikkk ! ><

    ReplyDelete
  11. aku xminat pakai jam
    :-)

    ReplyDelete
  12. pergh... hebat tuh.. berapa beli? musti mahal kan...

    boleh kene air x?

    ReplyDelete
  13. @alif haris
    @shahjiehan

    hehe tak mahal la.. klu yg ori dlm $200, tp yg local rm100 je.. dia leh kena air ujan xp xleh wat mandi je la.. :)

    ReplyDelete
  14. cer buat contest n jadikan jam ini sebagai habuan...apa mcm?..hihih..

    ReplyDelete
  15. semart sehh... lg semartt kalo ko bg 1 kat ktorg sumer... hehehehe

    latest entry WW : Korg Ade Cikgu macam ni?? & Urban : Camera Paling CANGGIH

    ReplyDelete
  16. @Miz Novexx nk pinjam? xleh.. huhu


    @Nurnajwa bestttttt :D


    @mawarseri errr disebabkn jam ni mahal dan brpeluh2 nk dapatkn, trpaksa difikirkan 100x..hehe



    btw thanks all :D

    ReplyDelete
  17. awak bole tak nak pinjam ?
    nak bwk g terawih...
    gelap lah jalan nak g masjid...
    heh~ =.=

    ReplyDelete
  18. yeay! finally dpt pun.. :)

    tapi... mana nombornya. 2x tgk video baru faham camne nk tgk waktu. hihi.. :p

    ReplyDelete
  19. berapa RM yek jam ni...memang super cool lah^^

    ReplyDelete
  20. tu ar kn kawan aku pun
    ade pakai..aku ingt tade bateri..
    rupanye kene tekan..
    baru timbul jam tu..hahaha
    tapi stylahhh jam ni..
    kene beli gakk agaga

    ReplyDelete
  21. ohh jam ni, memang smart gila! dah usha usha aritu tapi tak kesampaian nak beli.. haha! :D

    ReplyDelete
  22. Anonymous4/8/11 05:56

    Hey i just came here to let you know about a service i offer. I offer cheap backlinks that can help you website rank significantly better on Google. Traffic is everything and to get decent traffic you need to rank well in the search engines. My service can help provide that, check out my site http://hellomotow.net/backlinks

    ReplyDelete
  23. akanku dpt kn jgk jam tu nt.. muhahah :P

    ReplyDelete
  24. ok..bulan pakai jam dinding bulat tu jep..ahahaha

    ReplyDelete
  25. akak tak pakai jam pun..
    berapa harganya??

    ReplyDelete
  26. smart..mcam jam power rangers hahaha !

    ReplyDelete
  27. @diana boleh dpt dlm rm100 je :)

    ReplyDelete
  28. @RARA aihara aik gelap ek? huhu kna soh pak imam pacak tiang lampu ni..hehe

    ReplyDelete
  29. ko beli utk ko sorang je? aku punye mane?

    ReplyDelete
  30. @HS eh, ada janji ke? #LOL

    ReplyDelete
  31. bole suluh muka saya x?

    ReplyDelete
  32. @misz ayu

    err... knape nk suluh?

    ReplyDelete
  33. mcm best jer nie..haha nak jugak r.. ade jual mana?haha

    ReplyDelete
  34. bang bang ,, minta 1 .. kalau tak bagi . adik nangis kang .. huhuhu

    ReplyDelete
  35. kami pkai jam dinding jaa .lagi memberangsangkan, mne2 pegi org tgok ja, maklumlah ptutnya sgkut kt dinding, ni sgkut kt leher.. okbai

    ReplyDelete
  36. dimana mau dicari ? tak penah jumpe

    ReplyDelete
  37. kau ke doe yg buat2 gayut tuh?? haha :D

    ReplyDelete
  38. bro. mana mau cari jam gitu meehh?

    ReplyDelete
  39. lau ct pkai..ari2 nk angkat tgn dpn org..hahaha

    ReplyDelete
  40. kalau time siang2 for sure tak nampak.
    kan?
    haha.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...