Sunday, 28 August 2011

> Kempen : Jom Beri Duit Raya

HOlla Peeps,


Apa tujuan kempen ini?

Tujuan aku dah jelas dan nyata, kita akan bagi duit raya kepada orang. HOHO 


"Bro, gua tak ada duit nak bagi kat orang. Gua sendiri pokai."

Relax dulu bro, meh aku nak bagitahu sikit camne caranya. Jangan gelabah, atau kau memang nak mengelak? #sarcasm 

Kempen ini mudah sahaja, ianya berlaku bermula sekarang, sehingga tamat bulan Syawal. Lama tu, sebulan tau. HAHA




Bagaimana?

Mudah sahaja. Korang cuma perlu ikhlaskan diri untuk klik iklan di setiap blog yang korang lawati, hehe. 

Aku tahu kebanyakkan (baca : mostly) daripada kita semua ni memang malas gila nak klik iklan kat blog orang. Tapi nak orang datang klik iklan kat blog kita kan? #rollingeyes 

Jadi, apa salahnya di bulan raya ini, setahun sekali kita rajinkan diri untuk klik iklan setiap blog yang kita lawati. Tahun ini kita beraya sebagai blogger, jadi mesti kena ada duit raya kan. Walaupun setiap klik itu cuma bernilai beberapa sen, tapi jikalau dikumpulkan dalam masa sebulan, insyaAllah boleh dapat lebih dari RM 2 setiap seorang. Kan? #sengih 

Itu sahaja, mudah dan senang je kan? 


Camne nak join kempen ni bro?

Mudah jugak, korang cuma perlu copy paste entri ini, dan backlink kepada blog yang berkenaan. 

contoh :
Saiazuan nampak entri ini di blog aku, Saiazuan copy dan backlink kepada aku. Tia pula nampak entri ini dari blog Freaky, Tia copy dan baclink kepada Freaky.

so untuk aku :
Aku nampak entri ni di blog Keroro. Aku copy dan backlink kepada Keroro


Bila korang dah join kempen ini, tanamkan sifat amanah dan jujur serta ikhlas dalam diri. Ikhlas memberi duit raya kepada orang lain, tanpa menyatakan korang dah klik iklan si polan sekalian. 

Itu sahaja rasanya, aku tak paksa korang. Korang join dengan kehendak korang sendiri.#senyum

Selamat Berkempen!!!


-zuan-
p.s : terpaksa delaykan 6blog fav aku sebab baru dapat 4.. need 1 blogger girl and 1 blogger boy.. 

21 comments:

  1. zuan! btul! :)

    wah! tak cukup lagi ke list tu..? all the best mencarik!:)

    ReplyDelete
  2. awak...

    kat blog kita kalau awak perasan, memang takde iklan.

    tapi... setakat nak klik2 kat iklan yang ada kat blog awak tu, insyaAllah kita boleh usahakan.

    Selamat Hari Raya, Zuan!

    ReplyDelete
  3. hehe, thanks join berkempen sekali bro. XD

    p/s : aku pon nak mencari nanti, lambat sikit buat kot. :P

    ReplyDelete
  4. aku tak join.
    tapi aku klik iklan kau.

    weh..risau gak aku.
    benda ni dikira click fraud tak?

    ReplyDelete
  5. yg penting sye nk duit rye dari zuan..
    hahah

    ReplyDelete
  6. click fraud terjadi apabila kita klik iklan sendiri.

    lagipon menda ni buat ikhlas, tak paksa pon. hehe XD

    paham tak? :P

    ReplyDelete
  7. ni nuffnag pnye eh? pnh nk join bnd ni..tp smpi skng xjd..huu
    dun wory..i will klik u're advertise :)

    ReplyDelete
  8. buleh jalan!!
    kalau semua ikhlas memang buleh jalan, n tak heran kalau ramai yang pakat wat entry menayang check nafnen diawal oktober nanti.

    pocket nak cuba!
    kena pahamkan dulu :D
    taruk kat sidebar jer tak leh ker beb?

    ReplyDelete
  9. hahaahaha menarik sangat....

    and sangat betol :)

    ReplyDelete
  10. nak duit raya !!!!!
    pelishhhhh, hahahahaah.

    ReplyDelete
  11. terima kasih zuan, komen yg pertama untuk entri pagi ni...jasa mu dikenang!

    ReplyDelete
  12. sara bab bab nk klik ni mmg rajin.. :)
    tp ad ke yg dok klik klik kat blog sara ni? umm

    ReplyDelete
  13. suha tengah free sekarang, suha klik zuan punya. hee. selamat berkempen yeh :) :)

    ReplyDelete
  14. wah kempen duit raya..best2 dpat duit raya.hehe..blog hani xdk iklan pun..

    ReplyDelete
  15. so interesting!
    ingatkan kempen balik kampung tadi..ehehe :D

    ReplyDelete
  16. mcmni ada peluang la yg besar2 ni dpt duit raya lg. hehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...