Tuesday, 23 August 2011

> Lagu Dulu Dan Sekarang

HOlla Peeps,


Semalam aku terdengar lagu nyanyian sebuah band indie dan nashid yang kita di Malaysia sangat biasa mendengarnya..


Terkenang
Di ketika itu
Ku di manja
Dan di sayang selalu
Apa saja kemahuan diri
Akan cuba di penuhi
Walau hidup
Dalam kesukaran
Kau kan cuba tuk membahagiakan
Demi anak-anak yang tersayang
Kau berdua kan berkorban

Tetapi baru ku sedari
Tidak mungkin kan terbalas budi
Pengorbanan mu tiada ternilai
Hanya Tuhan kan membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda yang di cintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerana belum cukup berbakti

Pabila menjelang lebaran
Baju baru kan disediakan
Walau mungkin kami tak mengerti
Keperitan saat itu

Namun wajah mu terus bercahaya
Oh sucinya kasih sayang itu
Di bibir mu kan menutur senyum
Andainya anak-anak mu bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda yang di cintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerana belum cukup berbakti

Di Aidilfitri X2


Tau an lagu apa kan? Salam Aidilfitri Ayahanda Dan Bonda nyanyian Hujan Dan Raihan. Itu je satu-satu lagu raya versi moden yang aku gemar dan menyentuh jiwa.. kalau dibandingkan lagu-lagu raya versi sekarang yang seperti kurang sos di dalam burger, seperti tiada earning dalam iklan, seperti kurma tiada lagi manisnya, seperti kisah cinta antara Adam dan Hawa tiada lagi sayangnya, seperti apa-apa je la yang boleh di sepertikan..




Lagu dulu..

Lagu dulu sangat bermakna, sangat mendalam maknanya, sangat menyentuh jiwa...Mereka begitu menjiwai lagi itu.. Mereka begitu bersungguh-sungguh ingin menyampaikan mesej mereka, menyampaikan kesyukuran mereka, menyampaikan kegembiraan mereka..

Kalau diberi peluang, ingin ku menyanyikan lagu itu di kaca tv, tapi aku tiada bakat, tiada rupa paras k-pop, dan cuma ada keyakinan dalam diri.. Mungkin komen membina dari pembaca telah bawa ku ke tahap ini..
*Apa aku mengarut ni????


ops, kenal mamat ni, Syazwan Che Deraman? Dia ada link download lagu raya, terjah-terjah sini > koleksi-lagu-raya


-zuan-
p.s : busy buat komik n header raya harini..  

30 comments:

  1. lagu skang byk mngedik je...huhu :)

    ReplyDelete
  2. lagu raya dulu lg ada feel kan/

    ReplyDelete
  3. aku suka lagu raya yang dolu dolu.
    best woo..layan..
    betol tu..lagu dul sangat bermakna dan layang, sangat menyentuh..lagpon, muzik dorang best best.

    elehh..kau pon dah tak sabar nak raya.

    hehe.
    thanks bro.

    ReplyDelete
  4. yelah... tak suka baca takpe. nanti i buat short review jer.

    i tau u minat BW jer. bukan tu pun type of reading ke? =.="

    ReplyDelete
  5. err..rase nye aku pon dgr lagu hujan tuh semlm :D

    ReplyDelete
  6. hhhmmm... takpelah.
    minat lain2... baru best.

    btw, raya mane thn ni?

    ReplyDelete
  7. lagu2 skunk famous sekejap jep,, pastu hilang r,,, ntah hape2,,, hehehe kualiti x de,, feelllll tu kurang,,, kih33

    ReplyDelete
  8. sy lagi suka lagu dlu2..sbb lebih nostalgia dan lebih puitis ..=)

    ReplyDelete
  9. lagu dulu lah best kan..feeling gitu..lagu sekarang kira cepat buat je kan

    ReplyDelete
  10. raya!! raya!! raya!!


    hehehehee

    ReplyDelete
  11. Lagu dulu Better berpuluh kali ganda dri lagu skrg....
    "tiada yang lama,Tiadalah yg baru.. "

    ReplyDelete
  12. nana suka lagu lama ja!! mkin lama lagu tuh... mkin suka kihkih

    ReplyDelete
  13. paling evergreen tetap suasana hari raya!

    ReplyDelete
  14. lagu ni aku penah dengar..tp x ingtla rentak die camne..kne dengar balik baru leh nyanyi ngan lirik ko tu..huhuhu..aku ske lagu harapan ramadhan..ade tak yang nak wat versi harapan syawal lak? kompem mak bli album nyah..

    zuan oooii..aku rndu wordless wednesday ko..hehehe

    ReplyDelete
  15. sngt bersetuju.....

    ReplyDelete
  16. aku suke lagu raya m nasir je :D

    ReplyDelete
  17. huhuhu...sedih nak dengar lagu raya. tahun ni tak balik kampung.

    jangan lupa beli baju raya untuk ibu bapa kita. dulu2 diorang yang beli untuk kita kan.

    ReplyDelete
  18. version dedulu best,sekarang kira nak rap-rap la, slow sana slow sini,tukaq tu tukaq ni,langsung tak de feeling,huu *haa,kan dah teremo,kahakhaka

    ReplyDelete
  19. ngah layan lagu dendang perantau.. sob sob !
    lagu raya dulu mmg best, menyentuh kalbu..

    ReplyDelete
  20. setuju setuju..lagu raya sekarang..tah ape ape je..lagu dulu dulu yg dinyanyikan semula pon tak suke..

    ReplyDelete
  21. lgu raya dlu cam sedih, best.. ada feel tpi lgu raya skang tah hape2.. ada rock.. ada hip hop.. xmasuk jiwa btl

    ReplyDelete
  22. setuju dengan anda, lagu raya version baru tak dapat sangat nak layan mana.. yang lama jugak pilihan hati :)

    ReplyDelete
  23. lagu raya buat aku sedih....

    ReplyDelete
  24. memanglah zuan.

    kalau lagu dulu lebih menyentuh kalbu dan kena pada jiwa.

    lagu baru pulak depends. ada yang okay and ada jugak yang kurang.


    wahh, zuan buat komik ke?? nak baca bolehh?? :)

    ReplyDelete
  25. lagu lama memang syahdu :)

    ReplyDelete
  26. zuan...

    yes, bukit chedang!
    seremban...

    why lah?
    wan i duduk situ.

    ReplyDelete
  27. zuan...

    yeke ade sedara?
    orang ada gak sedara mara kat situ.
    hihihi...

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...