Thursday, 11 August 2011

> Tech Thursday : Software Azan (Athan)

HOlla Peeps,


Umi : Aboy dah masuk waktu berbuka belum???
Aboy : Err entah la umi, belum kot
Umi : Pergi la bukak radio tu
Aboy : Radio rosak la umi..
Umi : Radio rosak? Ala, kalau kat area rumah kita ni, azan masjid pun tak dengar


Selalu ada masaalah untuk mengetahui waktu berbuka, dan waktu-waktu lain? Software cool dari Islamic Finder adalah jawapan bagi masaalah anda.. Alhamdulillah, aku dah pakai software ni selama lebih 3 tahun.. Dan ia tidak pernah mengecewakan aku..

Versi terkini adalah 4.1, software ni akan automatik pop up di windows anda dan mengeluarkan azan 5 waktu sehari pada waktu yang tepat (mengikut waktu lokasi yang anda tetapkan) di mana-mana lokasi anda berada serata dunia (kira-kira 6 juta kawasan)! 


Antaramuka / interface software azan

Ia memaparkan waktu azan setiap hari mengikut tetapan lokasi yang anda tetapkan. Anda juga boleh memilih jenis azan yang anda ingin dengari seperti dari Makkah, Madina, Al-Aqsa dan Egypt (Tetapan doa selepas azan juga disediakan).. Software ini telah dimuat turun lebih 10 Million copy serata dunia dan merupakan software religious paling popular di download.com. 

anda boleh ke laman web Islamic Finder untuk maklumat lanjut


-zuan-
p.s : siapa ada gunakan cooler notebook? 

21 comments:

  1. Cx pon guna! :) sangat bagus. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Saiazuan

    dah guna dah
    banyak menafaatnya

    SELAMAT BERBUKA

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Parent kte gne software ni dkt laptop diorg ;)

    ReplyDelete
  4. bagus betul... sgt berguna...

    ReplyDelete
  5. dlm lappy i pun ade tp xtahu lh software ape. hee... :p

    ReplyDelete
  6. pernah guna..tapi entah mana da software tu sbb asyik format je.. tp ada kwn ayie buat jahat kat laptop lps tu bole plak azan bunyi..haha

    ReplyDelete
  7. okay bru tau ada software gini..bgs lah !

    ReplyDelete
  8. umah akak sebelah masjid je..
    tapi nak sarankan untuk adik kat kampung..
    sana siaran radio pun susah nak dapat..
    azan pun tak dengar.
    bagus ni...

    ReplyDelete
  9. software ni mmg bagus.penah jugak la gune.hehe

    ReplyDelete
  10. wahhh! bagusnyaa info ni! thanks2!!

    ReplyDelete
  11. dulu ira pakai software ni ,tapi tah ngape ,tibe2 ia hilang ,,takleyh nak buka kot ,eh tak ingat,,tapi tau2 da takde keluar azan lagi ,ngape tah,,

    ReplyDelete
  12. zuann! ur blog ada malware detected! cuba cek!bru nk bc cerita zuan...haishh!

    ReplyDelete
  13. bgs utk kwn2 wa yg berpuasa
    skrg agak susah nak cr radio yg perdengarkan azan time berbuka..kesian kwn2 wa

    ReplyDelete
  14. best juga ni..tapi klu ddk TTJ ni masjid dekat sangat,jadi tak ada masalah klu nak dengar azan...

    ReplyDelete
  15. pakai era sudah..weeee..semua ade..

    ReplyDelete
  16. boley tlg igtkn lau lupa ...baguss!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...