Saturday, 6 August 2011

> Movie Star Paling Hebat

HOlla Peeps,

Masih ingatkah anda dengan watak Smeagol atau seekor Gollum di dalam filem The Lord of The Rings (TLOTR)? Watak yang super psyco dan mempunyai dwi personaliti yang sering menyebut "my precious~" apabila ia melihat one ring.. Ia adalah suatu watak CG yang menggunakan pelakon asal (membuat aksi) untuk suatu watak dengan memakai suit yang diselaput dot inframerah yang kemudian ditukar kepada 3D 'puppet' di dalam komputer(komplex bukan?).

Watak Gollum di dalam filem TLOTR
Siapakah disebalik watak Smeagol (belitkan lidah untuk menyebutnya betul-betul~)?

Andy Serkis
Jangan pandang rendah dengan pelakon ni, sebab dia pernah mengondol best supporting role dan banyak dicalonkan dalam pelbagai jenis anugerah.. Ops, tengok King Kong versi 2005? Dia adalaha King Kong dalam cerita tu!!! Tu sume 6 tahun lepas, dan kini dia kembali!!! Sebagai Caesar!!! "Apa tu???" #LOL, Caesar adalah salah watak dalam Rise of the Planet of the Apes (yang akan ditayangkan minggu depan). Aku rasa kalau aku jalan-jalan kat kawasan hollywood (situasi kalau aku tak buat entry pasal ni), dan terserempak dengan Andy ni, mesti aku tak tau yang dia adalah movie star, sebab apa? Pasai dia tak ada depan tv, dia orang disebalik tv (ok aku dah mengarut)!!!

Sebelum dan selepas
Apa helmet yang dia pakai? Dengan kecanggihan teknologi yang semakin gila-gila WETA Digital (Syarikat yang sama mencipta watak Gollum, Kong, dan alien biru Avatar) mencipta suit yang boleh track movements Andy, Andy hanya perlu memakai 'special headgear' (seperti dalam gambar) dengan kamera fokus pada mukanya, register setiap 'subtle twitch' dan 'map' ke dalam 'digital chimp'. Kemudian, Andy digantikan dengan watak Caesar menggunakan komputer (Rasanya KRU pun boleh buat).

Dan pada pengemar filem, fikir masak-masak kalau nak tengok wayang bulan puasa ni sebab takut terbeli pop corn!!! Ops jaga mata sekali noh~

-zuan-
p.s :  ulser oh ulser.. lepas ni ada special entry untuk si pengidap ulser

20 comments:

  1. wahh.. hebat.. kalau la sara tahu sal dunia digital ini akan sara ciptakn sesuatu.....hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Saiazuan

    kalau boleh...tak payah tenguk wayang dlm bulan puasa ni... kan

    SELAMAT BERPUASA

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Movie ni dah kuar last Thursday.
    Go see it, it's spectacular!

    ReplyDelete
  4. haha . tau xpe . nnti syok2 nk g tgk wyg terbeli lak pop corn . hehe

    ReplyDelete
  5. knpe kdg2 tgk iras macam mr.bean pun ada jugak . hehe .

    ReplyDelete
  6. huh.. mmg ternyata hebatlah die ni..

    ReplyDelete
  7. hebat jugak pelakon tuu..
    aiseyh, macam dah ada pengalaman jer beli popcorn time bulan posa.. HAHA

    MySuaraBlog: Jadikan TELUR Sebagai Pilihan

    ReplyDelete
  8. pelakon asli disebalik grafik..hehe

    canggih teknik dorang, sebab tu pecah panggung...

    ReplyDelete
  9. ohh ye ke..hebat gile..err pop corn..alaa kalu terbeli bagi la dekat org sebelh..haha :D

    ReplyDelete
  10. mau nangis kalu terbeli pop corn hehehe
    tp wa bole mkn, xde hal **kerek2** hahaha
    la this guy pun blakon gak dlm latest movie tu
    mungkin esok p tgk cite nie

    ReplyDelete
  11. sejak pose lom masuk panggung lagi ... yelah, takut terbeli popcorn! heheheeeee

    ReplyDelete
  12. pehh,, canggih tu~~ ^^

    ReplyDelete
  13. kalau lah filem melayu macam ni kan .. confirm gempak ..

    pakcik pakai miniskirt di masjid ? lawak tapi benar . http://symuzzamir.blogspot.com/2011/08/pakcik-miniskirt-di-masjid.html

    ReplyDelete
  14. citer BI memang syok..best..~~

    ReplyDelete
  15. buat buka puasa nnt je popcorn tu hehehe

    ReplyDelete
  16. pandai tol dieorng ni..bijak2..kecik2 minum susu ape tah..

    ReplyDelete
  17. ak tak tgk lahh cite tu..
    seyes tak tahu..
    ahahahahaha

    ReplyDelete
  18. Wasehhh, mcm2 awk tahu ek?? ;D

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...