Thursday, 15 March 2012

Tempat Makan Best : Steamboat Embun Dingin Corner

HOlla Peeps,

Malam semalam bila aku post nak makan Steamboat, ramai dok mengomen nak ikut ;


Sapa kata steamboat mahal? Di embun dingin, anda boleh makan steamboat dengan harga RM10 satu kepala sahaja! So makan la sampai kenyang dan sampai arang dah tak boleh nak steam-kan makanan korang tu. Tapi jangan pula tak habis makan, sebab cas tambahan dikenakan kalau tak habis makan.. So empty your stomach, and eat! eat!! eat!!! 

Sedang menunggu makanan boleh dimakan

Selain dari Steamboat, mereka juga menyediakan Masakan Ikan, Masakan Sotong Udang, Masakkan Seafood, Sup Ekor dan Sup Tulang, Masakkan Tiga Rasa, Kerabu Sotong, Pelbagai jenis masakkan Mee/ Mihun/Koey Teaw dan pelbagai jenis Nasi Goreng.

Bro Kusanagy sedang melayan dagingnya

Apa tunggu lagi? Embun Dingin Corner jom! Ia terletak di Sri Kenangan, Jalan Padang Behon Kangar, Perlis dan dibuka dari pukul 4.30 petang sehingga 2pagi.


-zuan-
p.s : alhamdulillah, dapat jugak! Korang bila lagi? (",) 

102 comments:

  1. mencik2

    jeles bile tgk ade daging grill kat situ


    *suke amir je

    ReplyDelete
  2. hee...mmg puas la bayar RM10 je kan zuan..makan la sampai puas...huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sangat murah dan sangat kenyang :D

      Delete
  3. perhh rm10 jew??? murah2... kt semban paling murah CK pernh p p0n rm18 satu kepla :D

    ReplyDelete
  4. RM 10 je bro???seriously??
    aku g steamboat ritu,kene cas rm40 sorang dohhh!hahaha mcm sial

    ReplyDelete
  5. jauh sgtttttttt...huhuhu

    kat area slgr mn dpt harga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau lalu perlis, singgah la sini :D

      Delete
    2. haha bila taun ntah..

      tunggu zuan kahwin laa..hahaha

      Delete
    3. err kenapa plak? zuan bkn orng perlis.. study kat perlis..hahahaha

      Delete
  6. aduyaiiiii....perlis mmg la murah giler !!!! rindu perlissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. perlis murah giler? rasanya benda ni je yang murah kat perlis ni huhu

      Delete
    2. hehe mcm musykil sket perlis murah giler mknan..murah kedah lg..

      Delete
    3. kat perlis, tu je yang murah rasanya..

      Delete
  7. perghhh..murah tu. sini RM20 sekepala!

    ReplyDelete
  8. dahsyat aku pun suka bab-bab makan steamboat ni... cuma kat tempat aku agak sukar nak cari tempat yang power best... murah kat sana kat sini RM25 sorang tau

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy pemasangan sticker bomb kereta

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak jauh untuk orang yang tinggal di selatan.. :)

      Delete
  9. rm10 je? murah la..tak penah mkn lg pn

    ReplyDelete
  10. Jadi lapar aku baca entri kau ni. Nak kena pergi kangar la plak.

    ReplyDelete
  11. murah sangat!!!!1 mesti try ni. hehe :D

    ReplyDelete
  12. tolong belikan ticket egypt-malaysia. nak balik sekarang kempunan.

    ReplyDelete
  13. mmg kalau dtg perlis..aq roger ko je zuan...tunjuk tempat2 makan yg rasa2 menarik kat sana..hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe aku tengah explore tempat tempat makan yang best lagi kat sini..

      mai jangan tak mai

      Delete
    2. kedai mkn nasik lauk ikan keli pokok sawa besa p x? sedappp. kalau org x lalu mkn ikan keli pun jd lalu mkn bila p kedai tu. hehe

      Delete
  14. alaaa..jauh lak nak pergi sana..minyak...tol..heheeee

    ReplyDelete
  15. perghhhhhhh...mmg murah.....lama xmkn steambot.......huhuhuu...

    lapar..

    ReplyDelete
  16. steambot !!! baru lepas makan minggu lepas !! yeayy ,,

    ReplyDelete
  17. jauh naaa...patot pon murah je.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bleh singgah kalau nak ke langkawi :D

      Delete
  18. murahnya..kalau KL mana nak dapat harga camtu

    ReplyDelete
  19. makkk aii murahnyaa.... kalau kat tempat saya steambot makan sampai muntah dah naik RM50 sekepala.... huhuhu.... mahal gilak.. tepaksa juga sumbat2 sampai muntah.. hihihi

    ReplyDelete
  20. wui murah noh. berbaloi sungguh ni, tapi mknn kat peghlis saja murah2 kan. dah sedap2. hehe.

    ReplyDelete
  21. Takleh jauh lagi ke tempat tuuuu??? ajksbhjbewjahbw T____T

    ReplyDelete
  22. awat murah bebenor..ni rasa nak pergi sana ni...xthan tgok steamboat...feveret kita tuhhh..=(

    ReplyDelete
  23. wuhuuu!!..i love steamboat. kat KL ni yang paling murah aku penah pegi kat Flaming Stemaboat RM 26 satu kepala. makan sampai pengsan. variety pun byk. tp yg ni konsep sama tapi RM 10 /head..hualawehh..murah gila gaban.

    cop!cop! ko dah selected ke projek 100 bloggers tu.?

    ReplyDelete
  24. aaa, murahnya tingkat dewa. takkan arisha perlu terbang ke sana semata demi makan steamboat RM 10 wkwkwkwkwk meh coba yang di jakarta plak, zuan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nanti ada rezeki zuan ke sana ya arisha :)

      Delete
  25. oh murah yer mkn kat situ..tapi nak ke Kangar..hmm...jauh tuh..huhu

    ReplyDelete
  26. pergh...memang best ler pekena steamboat

    ReplyDelete
  27. alahai.. perlis tu.. jauh nyee..

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. untungla duduk perlis kan. da murah cmni, mkan jela. sy pun da pegi. kenyang tak hingat wlaupun dah kosongkan perut dr siang :D
    tp dulu ktaorg bawak kiub tomyam, letak dlm tu. br sedap ! (:

    ReplyDelete
  30. giler murah , sah tempat aku singgah

    ReplyDelete
  31. dari KL nak g perlis 30 minit sampai tak?haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dalam 30 min je rasanya hari hari zuan balik umah..hehe

      Delete
  32. hari tu baru makan. tapi kat serdang la. sedap gakk

    ReplyDelete
  33. dah telan air liur dah ni,,

    ReplyDelete
  34. wah...promo nampak! nanti tokey kedai ni tahu bolehla dia kasi diskaun sikit! hehehe

    ReplyDelete
  35. best kan steamboat...hr tu bru je mkn..kt kangar gk..tp kat lain rsenya..kdai tu sblh kdai d'kail cafe...murh jgk..berbaloi la..lg berbaloi bila g ngn perut kosong :)

    ReplyDelete
  36. ala..cik jauh cmne nak pi try?huhu (♥♥,)

    ReplyDelete
  37. sesungguhnya makanan kat UTARA nie memang MURAH GILER.....RINDU GILER nak makan seafood kat KUALA PERLIH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm for student takde la murah sangat.. :)

      Delete
  38. ha ? kene cass bila tak abes kan ? biar betol >_<

    10rm tuh ade makanan ap jar ? murah nauu pulak :P

    entry baru --> http://syazanasani.com/tudung-menindas-wanita-part-ll/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe so habiskan la.. stakat ni zuan makan tak pernah ada hidden charge.. memang tepat rm10!!!

      Delete
  39. Murah giler.. Kalau kat sini paling murah pun rm19 satu kepala..

    ReplyDelete
  40. murahnya rm10.. jauhlah nak pergi..:(

    ReplyDelete
  41. mak aii... jauhnya nak pi makan steambot sepuluh hengget ni!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau u ke langkawi, bleh la singgah :)

      Delete
  42. afiq nk terjah kalau ada masa laa.. thx bagi info k

    ReplyDelete
  43. lama da wa tak p melantak steambot.
    hari tuh mengidap sate celup.
    mlm neh nk ngidam steambot lak la.
    sume angkare zuan.

    llalala

    ReplyDelete
  44. alahai, aku tak reti lah nak makan makanan laut ni..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha steamboat bkn mknanan laut la.. dia ada je daging, ayam :)

      Delete
  45. mmg murah gilos lah kalau 10 hingit sekepala
    sesuai utk yg kuat mkn cam aku

    #kkdg aku stress tunggu entry ko loading sbb xde pop up komen ditambah ngan connection slow huhu

    ReplyDelete
  46. you shud try Silver Pot steambot kat ttdi....chinese muslim restaurant......reasonable n best :)

    ReplyDelete
  47. syoknya pegi steamboat seafood..bla nk ajak kita pulak >__<

    ReplyDelete
  48. okay...I tgh lapar waktu tengah malam....silap masuk waktu ni hahaha!

    ReplyDelete
  49. kt kangar ker??..rugi x pi..huhu

    ReplyDelete
  50. jaoh nye. hehe. selamat dian mmg tak makan steambot.

    kt kl ade jugak. dekat ampang,taman dagang.

    tp rm20 ke rm25 tah. tp kene habeskan la kalo tak kene caj tambahan jugak.
    hee

    ReplyDelete
  51. okeh, skali tgk kat perlis .. jauh lah ..
    hehe !

    ReplyDelete
  52. kena bayar extra kalau tak habis pulak dah. haha. suruh kawan habiskan la kalau tak habis. hehe.

    tak suka steamboat. =)

    ReplyDelete
  53. benci betul lau ade post mknan neh...jeles!!!!hahahaha

    ReplyDelete
  54. ok nnt bila kak sha dan hubby balik kaki bukit kami p pekena steamboat ni.huhuhuhu

    ReplyDelete
  55. sebelum ni dah pnah g ngn member masa nak convo kt Uitm Arau dulu..
    kitorang konvo ramai2 g makan kt sana..
    memang puas gila makan kt situ..
    sangat berbaloi.. :)

    ReplyDelete
  56. 10 hengget!!
    ini satu konspirasi! ahhh, aku tak leh terima harga camni..
    hahahaha!!

    ReplyDelete
  57. otw dh ni.
    Jap lagi sampai. Hehe

    ReplyDelete
  58. yeahh dah pernah p..
    sangat2 puas hati..
    berbaloi-baloi habaq hang:S

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...