Tuesday, 6 March 2012

> Di Suatu Hari

HOlla Peeps,

Every main story terselit mini story.. Aku ada 2 main story lepas story Lucky Day | Wavin' Flag.. dah berapa lama gak aku simpan cerita ni..Well its aku berjumpa beberapa orang blogger.. Hehe


Syafiq : Jadi tak lepak?
Zuan : Hmm ok! Bleh. Sunway Pyramid mau? Gua ada hal kat situ malam tu, so petang tu kita lepak la area situ.


Then seperti yang dijanjikan pada 25 febuari yang lepas aku keluar rumah lebih kurang pukul 11 lebih menaiki Skuter Nouvo kesayangan aku ke KTM Nilai. Kenapa Nilai? Kenapa bukan KTM Senawang? Well ada story disebaliknya atau mini story yang aku rasa malas nak ceritakan, hehe..

Dan sampai je sana, aku lost.. Haha lost jalan ke KTM Nilai, so aku tanya la sorang pakcik yang sedang duduk smoking di tepi rumahnya ;


Zuan : Asalamualaikum, nak tanyo sikit arah mano nak ke KTM ni pakcik?
Pakcik : Waalaikumussalam, Ekau teruih, pehtu kek traffic light ekau ambik kanan, peh tu teruih jo sampai ekaou nampak stesen bas.. Haa belakang stesen tu jo Stesen KTM tu..
Zuan : Owh, arigatou uncle hehe..
Pakcik : Sesamo~


Sampai je stesen, aku terus queue.. Tengok kat platform dah sampai Tren, dan aku masih beratur di belakang seorang mamat yang aku nampak masih dalam proses membeli tiket "lamanya dia ni beli tiket" dalam kepala aku.


Then tren pun blah dari situ...

Zuan : Arghh terlepas train, kena tunggu lagi 30 minit..


Tunggu punya tunggu punya tunggu sambil cuci mata, tren yang akan membawa aku ke KL Central Pun Sampai...

Sampai je Stesen UKM, ada announcement ;

"Sila turun dari Train kerana Train ini mengalami kerosakkan Terima Kasih"


Zuan : What theeeee??

Dan aku keluar dari train, menunggu dekat sejam kat sana.. Dalam kepala aku "si Syafiq mesti dah sampai ni"

Then aku mesej Syafiq bagitau kelewatan aku. Syafiq bagitau dia dah tunggu aku dekat sejam.. Well ada tiga sebab kelewatan aku ;

#1 Sesat cari Stesen KTM Nilai.
#2 Terlepas Train dan terpaksa tunggu next tain selama lebih kurang 30 minit.

dan...

#3 Terpaksa turun train lain sebab train mengalami kegagalan.


Nasib baik si Syafiq ni tak marah yang aku dah lambat.. Selepas menunggu lebih kurang satu jam, sampai pun train yang dinantikan. Dan macam biasa, semua orang bertolak tolak nak masuk ke dalam train kerana kelewatan, dan dalam train pack macam sardin~ sepanjang perjalanan. Adeh, lepas problem pasal tiket, problem pasal ni plak.. KTM oh KTM


Alrite, korang dah terperangkap dalam entry bersiri yang akan diceritakan dalam entry akan datang.. this story will proceed with 'Sebab Naik Public Transport Seperti KTM'..


-zuan-
p.s : alhamdulillah, tajuk FYP aku dah di approve prof.. So boleh proceed dengan proposal lepas ni.. (",)

92 comments:

  1. akak dah rasa dah smua ni. mmg stress gile sbb tu akak decide beli kete. tp skrang ada kete pun masih stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah bekerja bleh la bli kreta..hehe

      Delete
  2. KTM punya pasal.. haha..

    ReplyDelete
  3. ktm sentiasa mengecewakan. dulu, kini, dan selamanya.

    ReplyDelete
  4. stress kan naik ktm nih!!! aku ade gak ase nak g jenjalan ngan member kat MID! tapidisebabkan tin sardin yg padat tuh..memang x jadi la~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa nye pasal... naik je la..hehe

      Delete
  5. haha...aq serik naik KTM ni...lagi2 kalau da sampai Mid & KL sentral..mcm sardin...HAHA..

    ReplyDelete
  6. ktm...huhu..dh 6thn xnaik.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee orang dah ada kereta tak naik la :P

      Delete
  7. ate aku ni pun kira terperangkap jugalah ni...nak tau gak ape ke sebabnya...

    ReplyDelete
  8. hahhaa....KTM ni aku akan naik kalau dan KALAU memang terlast last last resort la...aku lagi rela ambik taxi kekadang walaupun mahal sebab xnak naik ktm punya pasal.

    zzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ni dah abis kompile semua possibility.. so konklusi, terpaksa ambil ktm

      Delete
  9. Wah wah wah..naik ketapi bestnyer! Tak pernah naik ketapi walaupun stesen ketapi cuma belakang rumah mak sedara..

    ReplyDelete
  10. naik bas gak yang paling ohsem. boleh zzzzzzz kan kan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa baru ko tau bus lagi best.. kalau aku tak bgtau ko, msti ko dok naik ktm smpai skarang an? hehe

      Delete
  11. kalau dah nama KTM,memang hampeh la kan.menteri pengangkutan ni makan gaji buta ke apa.dari dulu problem tak habis2 ngan KTM tu.aiyaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tah la bro.. tak brani nak buat sebarang konklusi mengenai problem ni

      Delete
  12. pengguna bijak ni, gunakan pengangkutan awam. tapi knpe gitu jadinya. alahai ~
    haha(:

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la.. niat nak kurangkn kesesakkan lalu litas, result diri yang tersesak

      Delete
  13. todia kesiannye ko zuan..adoyai sabar je la =P




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  14. Salam.

    Entahla kenapa KTM ni selalu banyak masalah. ROsak lah, tunda lah..Hari2 ada je.

    ReplyDelete
  15. ngahaha.
    wa stress gile neh bace entry neh.
    ahh kusut kusut.
    lalaala

    ReplyDelete
  16. ape kate kau beli kete jee.. lg sng.. hahhaa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ada hasrat nak beli..tapi student lagi.. memang tak mampu la nak tanggung minyak tu

      Delete
  17. bakpo nak marah? hahahaha! takde hal....
    hehe!!!
    kalau tak jadi, tu baru laa... eh? hehe! takde perasaan. ekekekeke~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bagus! pasni lewat lagi.. :P

      Delete
    2. pasni, aku pulak yang lewat.... tu cane?
      :P

      Delete
  18. lamanya dh xnaik train.... last form 5 kot. huhu...

    ReplyDelete
  19. zuan turun train tu,train tu duk jalan ka dah berenti? *soalan bangang,haha*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sampai hati nak jawab soalan ni...huhu

      Delete
  20. bukan salah awak kan. hehe nasib baik kawan memahami.. sabar je la :P

    ReplyDelete
  21. wallawerhhh, cite bersiri lak. hehehee.. takpe2.... sabar menunggu. hehe
    gud luck fyp./. =)

    ReplyDelete
  22. xde transport lain eh? =="

    ReplyDelete
  23. hehehehe.. mmg macam tu salu terjadi kan.. asal anak jumpa someone la selalunya banyak kekangan terjadi d pertengahan jalan.. ehe

    ReplyDelete
  24. kau tahu aku selalu kena berdiri kat pintu lrt each time nak pergi n balik kerja. cool gila. lol. (-_-")

    ReplyDelete
  25. zuannn.
    gambar melepak bersama syafiq mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sabar.. sebab ini entry brsiri..hehe

      Delete
  26. dulu aku ulang alik kajang-KL naik komuter... hmmmm.. macam2 berlaku. sabor je lah

    ReplyDelete
  27. dtg UKM tak bagi tau..! :p

    ReplyDelete
  28. wwaahh..ko dah final year ke rupanya..tak lame lagi la grad kan.

    KTM oh KTM dari dulu tak berubah. LRT Putra dah improve banyak dah. takde dah pack macam sardin. bila la turn KTM ni. tu la beli tren 2nd hand lagi. kuikuikui.. apelah agaknya prestasi MRT pulak kan.

    ReplyDelete
  29. dkna pernah sekali naik tren dr kl ke shah alam...musim raya..pakai bj kurung yang cukup sopan kononya nak beraya la kan..sekali tren rosak..STOP!! senget2 dah tren waktu tu..dlm 10-15 mnt baru jalan..

    sejak tu dkna dah tak nak naik ktm :(

    ReplyDelete
  30. kesiannya sudah jatuh ditimpa tangga plak.haih

    ReplyDelete
  31. saya pernah naik tren KTM ni dari stesyen Nilai ke KL Central..sumpah tak nak naik lagi dah..KTM mmg nak kena tukar cara servis dorang tu..

    ReplyDelete
  32. such a bad day.....huhuhuuu

    ReplyDelete
  33. agak bad day tu...train KTM memang lama nak tunggu kan..kalau terlepas sekali..jenuhlah tunggu hingga setengah jam...itupun waktu paling cepat..

    ReplyDelete
  34. Dah lah terlepas train.. pastu train rosak plak.. sabo jelah dik.. tu semua dugaann.. ;)

    ReplyDelete
  35. macam2 hal lah zuan oii huhu..sabar jelah,

    ReplyDelete
  36. memang tak best naik KTM
    sesak mcm sardin

    ReplyDelete
  37. hehe...kesian zuan..hehe
    kdg2 je naik ktm..tp stakat ni xde mslh pape lg la cm tren rosak la ape sume..fuh nsb2..

    ReplyDelete
  38. dah lamo tak naik train...rindu la pulak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe naik train memang penuh dengan dugaan

      Delete
  39. hahaha...kesiaannya..lepas satu2 masalah..nasib baik syafiq tu sabar ornya...

    huhuh dah termasuk...kenalah tunggu post yg strusnya..hahaha > . <

    ReplyDelete
  40. huhu pengsan...kalau mcm ni next time naik komuter kena pergi beberapa jam awal dari waktu temujanji tu..huhu...

    ReplyDelete
  41. There are always stories behind the scene....hehehe....tahniah dah dapat approval dr prof...

    ReplyDelete
  42. untuk pergi ke satu destinasi pun banyak aral melintang. aaa, you must be very furious at that time aite ;) ujian di sebalik pertemuan perhaps?

    ReplyDelete
  43. Sesat naik moto ok lagi Zuan.. Nasib baik kau tak malu bertanya pakcik tu.
    Nasib baik jugak yang menunggu tu tak kisah walaupun sejam tu cukup buat orang mengantuk.. heheh

    ReplyDelete
  44. lahaiii..kesiannye...xpela br tau kan mane tmpt2 yg spatutnye

    ReplyDelete
  45. rindu nak nek KTM.. nak tggu KTM smpaii :D

    ReplyDelete
  46. macam tau tau je cerita seterusnya hehehe. (sorry lama tak singgah, busy preparation balik egypt last week. nak jenguk ur old entry)

    ReplyDelete
  47. ktm mmg slalu wat hal. huhu

    dill.

    ReplyDelete
  48. sabar jelah ye zuan~~

    ReplyDelete
  49. Okay mahu gelak sakan boleh? hehe

    Btw Zuan after final aku aktifkan diri aku balik komen kat blog kau eh.Sorry. :)

    ReplyDelete
  50. banyak betul dugaan. biasa lah terpaksa share dgn pengguna lain >,<

    ReplyDelete
  51. KTM....satu pengangkutan awam yang I sangat takuti....boleh sesak nafas dalam tu hahahaha.....

    ReplyDelete
  52. hahahahaha...memang terperangkap dalam entri ni..owh...den terkono..memang nak kena baca entri seterusnya..hahaha

    ReplyDelete
  53. serik naik ktm..sesak, mcm sardin..penah gak train lmbt smpi..dah la mlm :(

    ReplyDelete
  54. malangnya nasib. haha. jenuh si syafiq tu tunggu.

    ReplyDelete
  55. penah juga merasa..n dgn lrt pun penah juga..stuck sampai 2 jam pun ada..grr~

    ReplyDelete
  56. saya suka ktm
    hari hari saya naik ktm
    (julingkan mata evribodi...)

    ari2 gi keje balik keje naik ktm, tunggu 2 jam pun pnah jgk sb fes train cancel, 2nd train delayed. pastu bawak pelan gile pjlanan yg biasanya 10 minit jadi hmpir sejam
    ah, kalau nk rungut memang banyak pulak cacat celanya
    tapi begitupun syukurlah dpt gi keje balik keje tak payah naik bot 5 jam kan.heheh..

    ReplyDelete
  57. ktm - transport yg aku sedaya upaya akn try avoid
    giler sengal servis dia

    ReplyDelete
  58. Macam langsung takde plan nak naik taraf ktm. At least bagi dia sampai on time and benda yang leceh macam ni tak patut ada.

    ReplyDelete
  59. dengar kata ktm nti ada baru..yeke ?:) hope so sbb namee selalu gak guna ktm...so rasa benci nila train lambat sgt.:( bosan tunggu. buat ktm macam lrt takleh ke. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm sbb ktm long distance banding lrt kot.. tu yg diorng tak leh buat macam lrt

      Delete
  60. alololo kesiannyaa zuan..

    janji dah selamat..:)

    ReplyDelete
  61. pergg kesian syafiq tggu sejam... awak pulak sian jugakk..mesti stress dlm perjalanan nak jumpa syafiq.. xper setiap kesusahan ada kesenangan.. syafiq blanja minum tal lps tu hahahaha

    ReplyDelete
  62. dian selalu jugak g kepong naik ktm,sbb ade meeting. tp selalunye okay je bile naik. hehe. xde pape prob :P

    ReplyDelete
  63. kesian kawan tu tunggu sejam...mcm2 dugaan eh...sabar je laa :D

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...