Saturday, 25 February 2012

> Lucky Day | Wavin' Flag

HOlla Peeps,

[Short Message : Pada yang ada singgah blog ni semalam, sure ada perasan satu perubahan pada blog ni dari segi komen yang mana dibuat function reply komen. Dah lama aku berniat nak tambah function reply tu, dan di dorong beberapa blogger yang ada menyuruh menambah function reply tu. So lepas ni lebih mudah la nak reply komen pengomen tegar blog ni. Harap tak menyukarkan...]

Ingat/perasan tak yang aku ada tweet;


"cara mudah nak menang satu pertandingan,
shout "i will win!!""


Well ia bukanlah jampi untuk menang. Juga boleh kat aku akan menang dalam usaha! Ia adalah cara aku meyakinkan, mengingatkan dan menyuruh diri aku untuk buat yang terbaik dalam apa sahaja pertandingan yang aku masuk. Peluang mungkin datang sekali, GRAB IT while you still have a chance!!!

Walaupun kalah, atleast kita dah menang dengan usaha untuk menang tu! Dan memang adat pertandingan la, ada menang ada yang kalah. Dan kekalahan tu suatu yang aku selalu alami dan aku terima positif setiap kekalahan untuk berusaha lebih lagi.    


Kalah sekali,
tak bermakna kalah selamanya bukan? 



Hehe alright alright peeps, aku nak share dua good news yang aku dapat pada hari Rabu yang lepas (hari yang mana bloggers akan post Wordless Wednesday).. Alhamdulillah, 22/2 yang lepas (hari rabu la tu) adalah tarikh yang bermakna kepada aku, boleh kata My Lucky Day.. 

Sebab apa Lucky Day?

  1. Result sem 4 aku keluar pada 12 tengah malam 22 Febuari dan Alhamdulillah pointer aku naik mendadak kalau dibanding 3 sem lepas. So sepanjang hari aku tersenyum seorang diri.
  2. Pada malamnya pula aku di umum sebagai PEMENANG CONTEST KAROK With Zarul Umbrella Featuring Madammondoq, Abangensem & Eyriqazz. HEHE Peluang karaoke bersama retis Zarul Umbrella wei, sapa taknak kan? 

Alhamdulillah syukur kepada Allah.. 2 berita gembira aku dapat dalam satu hari (",) 
Apa pula kisah korang?




Jom layan lagu penaik semangat dan lagu inspirasi,
Wavin' Flag nyanyian K'Naan feat. David Bisbal (Promotional Anthem for FIFA World Cup 2010)



Give me freedom, give me fire, give me reason, take me higher
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud
In the streets our heads are lifting, as we lose our inhibition,
Celebration, its around us, every nations, all around us
Singing forever young, singing songs underneath that sun
Lets rejoice in the beautiful game,
And together at the end of the day.
We all say

[chorus:]
When I get older
I will be stronger
They'll call me 'Freedom'
just like a wavin' flag
and then it goes back, and then it goes back
and then it goes back, and then it goes . . .

Born to a throne, stronger than Rome
but violent-prone, poor people zone,
But it's my home, all I have known,
where I got grown, streets we would roam
Out of the darkness, I came the farthest
out of the hardest survival
Learn from these streets, it can be bleak,
accept no defeat, surrender retreat

[bridge:]
So we strugglin'
fightin' to eat
and we wonderin'
when we'll be free
so we patiently wait
for that fateful day
it's not far away,
but for now we say:

[chorus]

So many wars, settlin' scores,
bringing us promises, leaving us poor,
I heard them say, love is the way
love is the answer, that's what they say
But look how they treat us, make us believers
we fight their battles, then they deceive us
try to control us, they couldn't hold us
'cause we just move forward like Buffalo soldiers

[Bridge]
[Chorus]

#justgoogleit


-zuan-
p.s : happy weekend peeps ;) 

108 comments:

  1. Jika kau fikirkan kemenangan, Kau hampiri kejayaan.. KAU BOLEH!! ^^

    hehehe..

    Tahniah, :D

    brita gmbira ari ni? xda kot..huhu

    just glad that im still breathing..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau memang boleh BON JOVI!!

      Delete
    2. smlm sakit tekak la bro.. klu tak sakit leh tarik lagi tinggi.. huhu

      Delete
  2. > semester depan cuba lagi..mana tahu DL ke..hee..

    > haa..kan aq da cakap...ko mesti menang punya la zuan dalam contest tu...hari ni kan eventnya...have fun ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha masin mulut ko.. thanks dude :D

      Delete
  3. nak seribu daya. tak nak sejuta dalih. heh !
    ingat menang, pasti menang.
    ingat kalah, pasti kalah. sebab, mindset tu penting. kan ?

    tahniah zuan sebab:
    - dpt pointer cemerlang. alhamdulillah!
    - dpt karok tu. best !

    hepi weekend, zuan :D

    ReplyDelete
  4. hahahah usaha tu perlu ...yang penting boleh menang hehehe


    http://ch000tz.blogspot.com/2012/02/little-girl-sings-like-pro.html

    ReplyDelete
  5. akue achik siap nyanyi tu!!! perhhh!
    yup agreed dgn zuan..MINDSET tu penting kan..hehe





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  6. Alaaaaa, dkna baru sempat singgah hari nie kat blog zuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu patut la senyap je beberapa harini

      Delete
  7. fuiyoo. naik mendadak tu pointer. tahniah! :P

    ReplyDelete
  8. suka lagu world cup tu..agak2 ade games pape mmg sesuai laa play lagu tu..
    mcm ade semangat!!

    ReplyDelete
  9. sem 4? uitm mane?

    tahniah lah benda2 baik semua berlaku. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sem 4 nak msk 5.. uitm arau perlis

      thanks :D

      Delete
  10. haha untunglah kau! next sem kau bagi la naik mendadak-dadak sampai dpt 4flat ye.. heee :)

    ReplyDelete
  11. aaaaaaaa.....aku ada buat lama dah mnde alah komen ni.. tapi sebab aku tak pakai template asal kot.. sekarang dah tak boleh.. dulu oke jaaa reply.. adehhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm mayb.. aku malas bab design ni sebab nak bagi senang load je..

      Delete
  12. Aiseyh, mesti DL ni.. Btw Congrats! Untungla satu hari dapat 2 berita gumbira.. :)

    ReplyDelete
  13. Weewitt menang kontes pi karok la..errmmm tekak tu sakit.boley kee..jgn blk xde sore suda..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha masih sakit lagi wei walaupn ikut ko nye tips makan sundae..haha

      Delete
  14. oh..student uitm jgk!congrats for ur result

    ReplyDelete
  15. lawaannn tetappp lawaaaannn!hahaha XD

    ReplyDelete
  16. tahniah abg zuan (^^,) snyumm meleret yer diee..
    spnjang mggu ni bolat berendam airmata jer.. ;)

    ReplyDelete
  17. phewwiitttt... mesto sore sedp sebb tu menang. muehehe
    tahniah for ur result! hehe

    ReplyDelete
  18. untungla org tu :D haha

    ReplyDelete
  19. wah2 ! syok laa die !

    ReplyDelete
  20. tahniah !!!

    p/s : cane nak buat reply comment??

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :D

      simple je nak wat reply ni.. just pergi kat settings > Posts and comments > comment location > embedded

      Delete
    2. ohh macam tu ke? thanks..nnt kak sha cube k

      anyway tahniah sbb dpt best result

      Delete
  21. congrats sbb dua2 tu okey. murah rezeki. :))

    ReplyDelete
  22. ha.. cmne nk buta reply comment cam blog ko ni Zuan? cambest je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple je nak wat reply ni.. just pergi kat settings > Posts and comments > comment location > embedded

      selamat mencuba

      Delete
  23. Tahniah bro... Semoga terus meningkat pointer tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks, insyaAllah buat yang terbaik di sem 5 nanti :D

      Delete
  24. Alhamdulillah. Goodluck lagi untuk sem depan. Deaan's list please. Hehe. Congrates for both! :D

    ReplyDelete
  25. karok sampai pengsan na...hehe

    ReplyDelete
  26. wahhh! tahniah untuk result exam, zuan ^^ suha pulak bakal menghadap satu presentation besar before final exam ni.hehe

    ReplyDelete
  27. waaa,


    ucapla Alhamdulillah, syukur kita kepada Allah.LALALALALALLA

    ReplyDelete
  28. fuiyooo hebat meletup kebaboom la zuan!! congrats!! =)

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah...u deserve it la zuan...
    tetiba kte rase nak dengar lagu ni tgh2 mlm ni...hoho

    ReplyDelete
  30. tahniah pointer menaik..

    layan lagu tu, tibe2 gelak.. haha

    ReplyDelete
  31. tahniah! semangat berkobar2 neh!hehe;)

    ReplyDelete
  32. selamat hari ahad bro! :D

    ReplyDelete
  33. wee~~
    sape ta tsenyum law pointer naik mendadak~~

    ReplyDelete
  34. i kalau hari tu keluar result tak berapa nak gembira. bab result ni i selalu malang. hihi.

    ReplyDelete
  35. pergghh.. akrok ngan retis tuuu..
    jangan overshadow zarul udoh la yak zuan.. hahaha

    congrats for your excellent result!
    weee~
    bukak ni ko sem bape dah ek zuan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho aku tengelam sudah.. naik ni aku sem 5..hehe

      Delete
  36. tahniah zuan....=)
    keep smiling utk next sem lak yer..hehe

    ReplyDelete
  37. Waaahhhhh tahniahh!!! wuuuuhuuuu! Lucky indeed! :B

    ReplyDelete
  38. sy dh lama pasang button reply tp malas betul nak reply komen.hehe..

    btw congrate kerana good result n GA tu jugak..yg membaca nie pun senyum jer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mulanya malas gak..tp lepas lama observe, better buat reply ni.. lg senang nak interact ngan other blogger :D

      Delete
  39. aku pulak, dapat try mekap tebal semalam. haha. and dinner aku berjalan dengan lancar. Alhamdullilah. ;)

    ReplyDelete
  40. tahniah bro ... lucky day btl ni ;D

    ReplyDelete
  41. mana nak cari tutorial ni? hehe!
    nak juga... senang nak reply...
    hoho! nak2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogspot dah enable function ni..

      simple je nak wat reply ni.. just pergi kat settings > Posts and comments > comment location > embedded

      Delete
  42. tahniah bro...btw ingat nak buat comment stail gini gak ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks.. buat la macam ni.. lebih senang nak reply :)

      Delete
  43. Mcm best la comment reply kt sini....

    rasa mcm nk cuba hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe harap komen mengomen kat sini makin meriah :D

      Delete
  44. huiiii..dh lame xdtg sini :P

    ReplyDelete
  45. ramai pengomen dan pengunjung setia mu... semoga berjaya bro.. good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah masih ada yang sudi datang blog yang tak seberapa ni :D

      thanks dude :D

      Delete
  46. tahniah untuk pointer :D

    ReplyDelete
  47. nie yg buat semangat nak naikkan pointer nie..tahniah zuan!

    ReplyDelete
  48. di mana ada kemahuan, di situ ada highway. hahahaha Adnan Sempit sekejap. hehehe!!! alhamdulilah rezeki Allah bagi ;)

    ReplyDelete
  49. wah best ler result cemerlang..tahniah bro

    ReplyDelete
  50. tahniah la for result tu.. may i know, which faculty you are?

    itulah di namakan kegembiraan berganda-ganda..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i'm from computer n maths fac..

      hehe thanks :D

      Delete
  51. tahniah bro..sekali lg tahniah sebab arsenal menang..haha

    ReplyDelete
  52. tahniah22.. dpt dean list???

    #untungla.. rezeki tuh..hihi

    ReplyDelete
  53. thank you so much everyone.. hope i'll get dean next semester.. :D

    ReplyDelete
  54. best siot..jeles plak aku ngn ko..haha

    ReplyDelete
  55. really??? tahniah zuan~ yang pasal menang contest karok dengan zarul umbrella tu dah tahu lepas baca blog arelan~ hehe

    ReplyDelete
  56. congrates zuan.
    :)

    btw suka lagu tuh.
    lama sangat2 tak dengar
    :)

    ReplyDelete
  57. Salam Muhammad Saiazuan,

    Tahniah ya......Kedua2nya seiring dan berjaya,bagus sangat tu...apa pun yang kita nak buat,pelajaran mestilah di utamakan... kan Muhammad Saiazuan....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups agree.. pelajaran diletakkan di atas :D

      Delete
  58. CGPA selalu lebey darl 3.5 x??
    dean list kot lepaih ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pun, slalu biasa2 je..hehe kali ni alhamdulillah naik mendadak :)

      insyaAllah usahakan untuk dean sem depan :D

      Delete
  59. waaa.. pointer naik??
    usaha lagi sem depan ok!
    bagi dekan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Alhamdulillah, insyaAllah usahakan dapat dean :)

      Delete
  60. U are so luck dik.. tapi jumpa hari tu rase cam jumpa adik akak plak.. malu2 tapi masa nyanyi power tu suara.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe malu2 smpai tak tau nak cakap apa..hehe sakit tekak la aritu kak :D

      Delete
  61. congrats ye zuan...semoga terus berjaya dlm pelajarn dan setrusnya kerjaya..=)

    juara karoke?? wah mesti suara awk nie best kan..ehehhe..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu bukan juara karaoke la.. just top 3 winner kontest buat dialog n win invitation karaoke :)

      Delete
  62. congratz!!!!aku phm rsnye bile pointer tu up giler weh! hahaha rindunye zmn study dulu! hahaha
    anyway beb, congratz! cont. study smart!

    ReplyDelete
  63. larat ke zuan nk rply ni..komen dah la byk..pape pun tahniah ek..pas ni dean list pulak kan..amin..

    ReplyDelete
  64. err..so far blom ada berita gembira..berita sedih saja..sobs..tompang gembira dgn kisah Zuan sajalah ya~ ^^

    pointer naik mendadak harus tersengih tersenyum sepanjang hari dibuatnya..tahniah Zuan!~ =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la. alhamdulillah, naik banyak.. thanks :D

      Delete
  65. zuan, nyanyi lah sikit. nk gak dengar suara ! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sakit tekak la namee.. nextime la ya.hehe :D

      Delete
  66. kamu mmgselalu bertuah kan...hehehe

    anywayz, cmne nk buat reply komen tu, da bls, bgthu kt shout k....nk buat gitu gk..huhuhu

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...