Thursday, 23 February 2012

> Tech Thursday : Logo Windows 8

HOlla Peeps,

Sebelum bercerita mengenai, teknologi.. Ada sedikit ads, berbentuk charity, atau Derma Kilat untuk Adik Faris > > Bantuan diperlukan Buat Adik Faris Nur Daniel Yang Menghidap Penyakit Barah @ Kanser Berdarah.. #HulurkanTanganRingankanBeban 


Apa pendapat korang mengenai logo baru Windows 8?

#source:Wikipedia

Simple dan klasik bukan? Aku suka warna yang digunakan dan bentuk logo tu memang berbentuk tetingkap. Tetapi ia sudah lari dari warna asal windows, iaitu merah, hijau, biru dan kuning. Berapa agaknya upah yang diberikan pada pereka logo ni?


#source:wikipedia(Windows 8 Developer Preview Start Screen)

Windows 8 adalah codename untuk lanjutan dari OS Windows 7. Tiada nama kursus untuk OS Windows 8 untuk masa kini. Apa yang pasti ia lebih fokus pada fungsi touchscreen, yang mana akan memperkenalkan Metro-style user interface yang mana similar dengan Windows Phone 7.

Jadi Windows 8 ni mungkin akan lebih fokus pada touch screen, so lebih banyak tablet pc yang akan keluar pada tahun-tahun akan datang.

Banyak lagi fungsi menarik yang akan diperkenalkan Windows seperti, Windows To Go dan banyak lagi. Apa yang pasti, ia satu lagi evolusi dalam teknologi dan harap ia tak mengecewakan seperti Windows Vista.

Kemungkinan pertengahan atau hujung tahun, Windows 8 ini akan di keluarkan.
  

-zuan-
p.s : aku belum cuba lagi phone yang gunakan OS Windows (Windows Phone) seperti Nokia Lumia. Ada yang dah try? 

61 comments:

  1. woohooo..mkin maju teknologi..mst mhal ni..huhu..

    adik,maaf..akak xdpt hlur sumbngn..hnya doa..

    ReplyDelete
  2. makin maju teknologi skrg nie

    ReplyDelete
  3. tak pakai lagi windows 8... nanti lah upgrade.. hehehe

    ReplyDelete
  4. smart jugak logo windows 8..semalam ternampak kat paper metro..hee~

    tak sabar nak tunggu windows 8 ni..:D

    ReplyDelete
  5. Haraplah komputer aku leh support windows 8..

    ReplyDelete
  6. skrg ni dh mcm2 teknology dh..cepat btl memabngun...

    tp tgk rekaan window 8 ni xnmpk interesting la..huhu..

    tp kalo window vista mmg x berkenan langsung..totally out..huhu

    ReplyDelete
  7. sedih la bc kisah adik faris tu dekat blog mazidul pg ni, ;(

    eh win 8 ni dah nak release ke.... :)

    ReplyDelete
  8. belanja misz domu yer..majulah teknologi untuk negara.. hehehe

    ReplyDelete
  9. aku ni jenis yang jarang ambik tahu pasal windows ni..

    aku tak suka mana yang jenis banyak tetingkap tu..

    have a good dayyy.

    ReplyDelete
  10. simple jew logo dye.. hee :)

    ReplyDelete
  11. kadang2 dah tak terkejar ngan teknologi baru ni semua...

    ReplyDelete
  12. perghh...windows 8 plak..yg lama pn masih tkapai-kapai..hahha..nokia lumia? mcm best!!

    ReplyDelete
  13. window 8 mesti lagi canggi , wwu ^_^

    ReplyDelete
  14. Simple habis logo tu... Warna yang cool. ;D


    Harap² lagi mantap dari adik² yang lain..

    ReplyDelete
  15. tapi software utk windows 8 belum lagi release.. so susah kalau nak install software.

    ReplyDelete
  16. if dah release..mgkin aku gune setahun lps 2 kot..tunggu feedback..:)

    ReplyDelete
  17. sebab OS dia pun blum Official Release lagi, masih dalam pre-bera version :)

    ReplyDelete
  18. lelaki dan teknologi=serasi..haha..

    ReplyDelete
  19. dah ade window 8?
    okey baru taw sebab noob sikit bab2 teknologi ni.
    huhuhu

    ReplyDelete
  20. errr.. sye pkai tigetigesekupang.. (3310) ade torchlight jeee

    ReplyDelete
  21. canggih laa teknologi skrg !

    ReplyDelete
  22. xsabar menanti Windows 8
    nampak ceria dan canggih

    ReplyDelete
  23. ade terbaca dalam s.khabar pasal W8 neh . heee . terasa cam nak touch2 jek . :P

    :: sori lari topik sket , tapi , betul ke orang kata Window 7 starter tu slow giler .? zuan lak guna window apa .?

    ReplyDelete
  24. era kecik win7 starter slow? tak sure pasal tu.. zuan pakai win 7 home premium :)

    ReplyDelete
  25. biru je logo baru? warna warni la best. hehe.

    looking forward to the release of windows 8!

    ReplyDelete
  26. nice entry wan..ehehe btw aku berharap Windows 8 tak mengecewakan seperti Windows Vista dan lagi ringan dari Windows 7. :)

    ReplyDelete
  27. saiazuan , oh . sebab era try google sana , google sini , dan kebanyakkan orang tak berpuas hati ngan win7 tu . tu yang era tanya zuan , kot-kot zuan tau :) erk , zuan guna win7 home premium tu acane , laju ke .? atau boleh tahan ..?

    ReplyDelete
  28. eh? dah ade win 8 dah..haha xtaw pon..

    ReplyDelete
  29. aku bru je stat pakai window 7..
    da ad window 8 rupenya hak3..

    ReplyDelete
  30. aku bru je stat pakai window 7..
    da ad window 8 rupenya hak3..

    ReplyDelete
  31. @era tak pernah ada problem pun pakai win 7 ;)

    nak startup n shut down x smpai seminit

    ReplyDelete
  32. memang tak terkejar dek teknologi ni.hahaha

    ReplyDelete
  33. window 8.baru tahu nie..ketinggalan betullah..haha..

    ReplyDelete
  34. ok. bace blog zuan baru taw wujud windows 8. ha ha ha =.=

    ReplyDelete
  35. ok. bace blog zuan baru taw wujud windows 8. ha ha ha =.=

    ReplyDelete
  36. ade windows br lak ke?
    adeh.. "-_- sy dh ketinggalan zaman nie..

    ReplyDelete
  37. simple gile je tgk LOGO die tuh zuan.. mcm x sakit otak je nak create logo camtu =P


    akak ipar nak beli nokia lumia katenye =P






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  38. bila la nak pakai w8 nie..

    ReplyDelete
  39. nokia lumia setai wei,suka aku aihhhh....window 8...designer tu memang super osem !

    ReplyDelete
  40. al-fatihah buat adik faris.

    wow window 8 pulak dah. hehe

    ReplyDelete
  41. canggih =)
    nokia Lumia? Model baru keluar tu rasa teringin nak pakai.

    ReplyDelete
  42. @saiazuan wah! cepat tur.. ee. nak try guna win7 la.. hee . win8 tu, nanti dulu . haha ;D

    ReplyDelete
  43. wowo cantik!

    nampak bergaya, classy hehehe ;)

    ReplyDelete
  44. Wah window 8 plak.. dunia makin maju.. ;)

    ReplyDelete
  45. hulurkan tangan ringankan beban... insya Allah...


    window dah makin berubahhh semakin hijau berbanding biru... kali ni mungkin lebih banyak aplikasinya kot

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy tukar manual transmision oil

    ReplyDelete
  46. dlu fon aku windows 7..skrg mango hihi

    ReplyDelete
  47. wahhh sekejap2 je dah jd window 8 ea...

    window 7 pon pkai skejap je..byk program tak supported laa..tak tahu la skang..huu

    ReplyDelete
  48. al-fatihah buat arwah adik faris..

    teknologi makin canggih skg ni

    ReplyDelete
  49. lagi suka win7 punya. mcm terlalu simple. takde seni. err.

    ReplyDelete
  50. ok.tunggula bulan 8 ni.
    last two weeks aku pegi IT fair kat Mid Valley tu aku ada jumpa smart frame ke ape name dia. lupa. fram tu pasang kat monitor ke tivi ke, then automatically, jadi touch screen. tapi harga masih mahal. kalau tak mmg aku dah beli. hehe..

    pastu jumpa android PC. .cool giler tapi tak beli sbb baru je beli desktop ari tu.huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh automatically jadi touch screen? power giler :D

      Delete
  51. window 7 pon dkna masih terkial2 lg..hahaaa..macamna lak window 8 nie ;p

    ReplyDelete
  52. alfatihah..


    enset ct murah2 je...hukhukhuk

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...