Monday, 20 February 2012

> Movie Review : Ghost Rider : Spirit of Vengence

HOlla Peeps,

Sinopsis : Johnny Blaze, still struggling with the curse of being the Ghost Rider, is hiding out in a remote part of Eastern Europe when a secret sect of the church asks him to save a boy from the devil. At first Johnny is reluctant to use his power, but it's the only way to save the boy and possibly rid himself of this curse forever. (sumber wikipedia)

Kenapa perlu tonton filem ini?

  • Ia adalah sambungan Ghost Rider (2007) based on komik Marvel.
  • Sebuah filem lakonan Nicolas Cage.
  • Bergenre Aksi, Fantasi dan Anti Superhero(Dark Hero) berdurasi 1 jam 35 minit.
  • CGI yang superb apabila motor terbakar disebabkan Blaze bertukar ke Ghost Rider form.
  • Beberapa part lawak yang mana Danny (budak kecil half Devil) membayangkan bagaimana keadaan Ghost Rider ketika membuang air kecil.
  • Memang tidak dinafikan yang poster filem ini mampu membuatkan penonton tertarik untuk menontonnya.

#justgoogleit
Untuk Pertama kali aku akan nyatakan kenapa filem ini tak perlu ditonton kerana rating untuk filem ini yang aku boleh beri adalah bawah daripada 7, yang mana pada aku, sebuah movie yang tak berbaloi ditonton.

  • Story line yang membosankan dan typical. Tiada aksi yang menarik untuk diingati atau dikagumi dalam filem ni.
  • Ia sebuah kisah superhero (atau Anti Superhero secara lebih tepat) yang mana heronya tak mampu kawal kuasa sendiri.
  • Tak patut diberi nama Ghost Rider sebab membonceng moto ketika dalam Ghost form pada waktu siang dalam usaha mengejar watak jahat.
  • Cage seperti tidak berapa sesuai dengan watak ini, rasanya patut bagi watak Ghost Rider dekat wrestler WWE, Undertaker.
  • Memberi pengaruh negative kepada Mat Motor untuk membayangkan yang mereka akan jadi Ghost Rider jika mereka membuat Deal With The Devil.
  • Aku terpaksa mengakui yang 1st installment lebih baik dari yang kedua ni walaupun aku kurang gemar yang 1st punya.


RATING : 5/10 (Sangat mengecewakan, aku rasa nak tertidur apabila tonton filem ni. Mungkin aku tak begitu mengenali watak Ghost Rider. This Anti Superhero is cool, but it's story sucks!)


-zuan-
p.s :  aku tertunggu-tunggu tayangan Battleship, The Avenger, The Dark Knight Rises dan The Hobbits.. 

74 comments:

  1. shid apun xminat sgt citer ghost rider ni suka lg tgk Underworld Awakening yang zuan review ritu best gilerrr!!

    ReplyDelete
  2. paling tak sangka jd org pertama komen kih3 ^_^

    ReplyDelete
  3. nicholas cage tuh dah best..tp kartun ghost rider ni tak kuat utk menarik akak ke pawagam...

    ReplyDelete
  4. ok.. kalo da review camtuh x de la nk sgt g tgk.. hehehehe~

    ReplyDelete
  5. ghost rider 1 pun x tertarik nk tgk hee

    ReplyDelete
  6. rasanya dua-dua tak tgk dan tak akan tgk..huhuhu

    ReplyDelete
  7. the hobbit sure besh.
    dok jatuh chenta ngan lagu yg diorg nyanyi dalam trailer tu. pergh memang besh.

    typical storyline.
    agaknya dah xder storiline yg br lg menarik dah la kot kan. aduhai

    ReplyDelete
  8. memang tak best ke zuan??

    ermmm..kalau tengok wayang dah nak tidur tu memang confirm filem tak best .. tak nak tengok laaa..rugi tiket hahaaa

    ReplyDelete
  9. bell dulu konon bajet sblum bukak sem nak layan cter2 kat panggung..kesudahannya tak ade maknenya..haha..tapi ghost rider mmg siang2 tak tercalon dlm movie yg bakal dilayan..huhu..

    ReplyDelete
  10. rasa nak tertidur je ke? ke memang dah tertidur? haha. mest rasa rugi je duit bila movie tu tak best kan. hehe.

    ReplyDelete
  11. Haish. Baru je rase nak tengok.

    ReplyDelete
  12. same!!!! haha! memang tak patot tinguk... burn 14 hengget bersama Syed.... hoho!

    ReplyDelete
  13. baru terfikir nak g tengok...tapi ko kata macam nak tertidur je bila tgk..cancel terus...haha...

    ReplyDelete
  14. nak pegi tgk petang ni... u kata xbest macam nk cancel je. huhu....

    ReplyDelete
  15. haha boipreng aku siap tido lagi tengok cerita nih.. macam hampeh..

    ReplyDelete
  16. hero dah cun tp syg cite plak tk best huu...

    ReplyDelete
  17. best ke cite dia? teringin nak tgk...
    bila la nak keluar kat tv...hohohoh

    ReplyDelete
  18. ok kalau cni..tunggu keluar kat axn la..baru tgk..haha

    ReplyDelete
  19. ritu nk tgk cite ni tp dh full sgt dh..so tgk cite lain...hehe..

    rating 5/10 je?em..tp tgk iklan mcm best je cite ni..hehe

    ReplyDelete
  20. Tak tengok yang mula-mula. Macam mana? Hoho

    ReplyDelete
  21. ramai yang kata citer ni tak best jgak..tak jadi tengok la.

    ReplyDelete
  22. 5/10 je? ok... rugi tengok huhu

    ReplyDelete
  23. nampak macam menarik ceritanya, right? tapi indah khabar dari rupa. emm. apapun, poster film dia superb.

    ReplyDelete
  24. memang tak best langsung....nasib baiklah orang belanje .. haha

    ReplyDelete
  25. nmpk mcm menarik je tp x best ea ?
    mujur ta tgk hari tu.

    ReplyDelete
  26. erk... misz domu xbrape sangt cerita yg mngarut2 nie..hehehehe...

    if previous netri sal "Jom p Konsert" kan..siap zuan ajar cara2 nak p sana apa kna bawa..

    t next entri citer la sal nak p tgok wayang. hehehe..

    misz domu bebel

    ReplyDelete
  27. ghost rider yang satu pom aku tak tengok lagi..haha

    ReplyDelete
  28. hmmm...nk tgk sendiri nanti harap2 lagi best dari yg dulu nyer... >_<

    ReplyDelete
  29. xbest? okay. xyh tengok. hehe. nanti menyesal.

    ReplyDelete
  30. sama bro.aku ntah berapa kali menguap la tengok citer ni.perghhh...yang sebelah aku siap tdo terus.hahahaha...

    ReplyDelete
  31. saya udah pernah nonton film ini deh sob..hehe

    ReplyDelete
  32. Ya ker...Akak baru nak tonton yg ke dua...Sebab yg First dah tengok hihihi

    ReplyDelete
  33. Waaaa... Macam boring jer.. Hari rabu nie nanti aku nak g tgk..

    ReplyDelete
  34. tunggu download
    hehehehe

    ReplyDelete
  35. cam tu tak nak tgk lah..hehe

    ReplyDelete
  36. laaahhhhhh tak best ke baru nak tengok. hoho

    ReplyDelete
  37. Anonymous20/2/12 21:50

    Kah kah kah....

    Aku yg g ngan ko pun ngantuk tgk cite ni....

    Pelik betul, aku yg insomnia ni bleh ngantuk tgk muvie.....

    KAlo la kiri kanan aku pompuan, muzti da lentok kat bahu dorang....

    La ni jantan plak, sure gay kalo aku lentok.....tu sebab aku tahan diri aku....

    Hehehehe.....

    ReplyDelete
  38. really ???huhuu

    tgok trailer mcm bestt...

    huhu,,cancel2..

    tak jd tgok.. T__T

    ReplyDelete
  39. the avenger nampak menarik

    ReplyDelete
  40. xbest ehh?
    tapi, aku suka nicolas cage..hahah

    ReplyDelete
  41. yg 1st nye sy xtgk pun.. ape nath lg yg 2nd nie, huhu~... T_T

    yeah!!! sy pun xsabo nk tggu The Avengers & The Hobbits nk kuar... ^_^

    ReplyDelete
  42. hihi..cm xbest je. hhaaha =.=

    ReplyDelete
  43. yang ptama tengok tpi dah lupe...mungkin xbest sebab tu lah da lupe cmner cite dia..huhuhu.

    ReplyDelete
  44. haha.
    save duittt waaaa semaalam.
    nasib tak terrbelii tickett tuh.
    hewhew

    ReplyDelete
  45. lamanya tak tgk wayang,hmmm :(

    ReplyDelete
  46. smbungan dia ke??

    #cite korea best..hoho

    ReplyDelete
  47. tak best ke?sampai nak tdo tu bro..

    #tgk trailer mcm best je..takpe nak download nanti..ehhehee

    ReplyDelete
  48. whoa, kalau undertaker yg berlakonnnn watak utama saya mesti mau tengok. second fevret tu lepas big show! hehe

    ReplyDelete
  49. ghost ? tak nak tengok la !

    ReplyDelete
  50. poster die nampak macam best! tapi yana ta pena pun tegok cerite macam ni~

    ReplyDelete
  51. tak minat ah citer ngarut nie huhu..pesal gi tengok kan dah nyesall huhu rugi jer

    ReplyDelete
  52. naseb dah batalkan niat nak tengok citer ni. lau tak bazir jek.. hehehehe

    ReplyDelete
  53. wahhh hebat komen saiazuan ni hihi ..umi biasa2 je ..kadang2 layan citer ni ..kadang2 tertido jugak hihi ..pangg!!

    ReplyDelete
  54. incik suami suka sgt tgk filem aksi ni..huhu

    ReplyDelete
  55. dulu dulu sesangat takut nak tgk citer nieh....ada orang kuang asam garam wt review sengaja menakut nakutkan kitew....ekekeke....skank dah taw hakikat sebenar....dah xtakut dah....

    ReplyDelete
  56. Alamak, kehebatan poster mengalahkan kehebatan jalan cerita ni yang tak best ni..


    Tengok iklan macam gempak, tapi bila baca review kau, macam kuranggg banyak..

    Kalau ambik Undertaker aku rasa mood seram + cool tu lagi nampak ek..

    ReplyDelete
  57. oh, tgk kat cd je la kalo mcm ni~

    ReplyDelete
  58. Ala sedihnye tgk ranking & komen dari zuan.. bar rase nak g tgk.. tunggu adik download jelah.. ;)

    ReplyDelete
  59. banyak betul review yang kureng.aku dr berdegil nak tgk dah jadi tawar hati. tak pela. bole beli dvd. hewhewhew..

    aku tunggu Battleship, The Avenger, The Dark Knight Rises dan The Hobbits.

    huuuaaahh..rasa cam nak buat muvi marathon kalau kuar serentak. hahahha

    ReplyDelete
  60. lame giler gua tak layan movie..taktau cerita ape ade laaa ni..

    ReplyDelete
  61. belum tgk lagi.. tp mmg sy tak nak tgk pun sbb geng ckp boring aa... hoho..

    ReplyDelete
  62. kurang besttt sebb kurang action.flem ini ptt ade action byk lg..yg lain okeeee

    ReplyDelete
  63. da mmg xberkenan dr dulu ag ngn si hero tua itew. xde hero lain yg lebih mude belia ke? isk isk

    mari kita tunggu avengers, dark night, amazing spiderman kew? :D

    ReplyDelete
  64. nasib baik tak tidur cam orang sebelah aku je.hahahaha

    ReplyDelete
  65. Pergh lama siot aku tak tgk wayang..huhu

    ReplyDelete
  66. kat blog lan pon die review ckp x best cite nih.. mmg x tgk la jwbnye..hehe






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  67. jalan cerita tak bestlah. Serius.

    ReplyDelete
  68. kompem mesti layan movie ni.. terbaik!!!!

    ReplyDelete
  69. tak best ??arghh kecewa nya !!

    ReplyDelete
  70. cite ni tak bestttt. yg first punya purn tak best. rugi tgk :(

    ReplyDelete
  71. aritu ada orang belanja tengok cerita ni.
    so jadi best je lah.
    sebab free kan
    hahaha

    ReplyDelete
  72. tu dia....zuan dh start komen negatif...sampai tertido ye......kesian...hihihi

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...