Sunday, 19 February 2012

> X-Change Project: Jom Pergi Konsert!

HOlla Peeps,

Hari ini adalah hari di mana blogger melakukan pertukaran entri sesama blogger di atas persetujuan kedua-dua pihak. Idea ini terhasil hasil dari kerjasama Jue, Hanie dan aku Saiazuan.

Demo utk X-Change Project. Entri dari Jue & Hanie. Kalau nak tau apa aku tulis kat blog Jue & Hanie, click sini. Jom layan entry yang ditulis diorang.. 



**********


Jom Pergi Konsert!
(by Jue) 

Tajuk entri yg sudah terang lagi bersuluh tp lebih ke arah nak cecite pasal 7 Perkara Anda Perlu Tahu Jika Hendak Ke Konsert tapi disebabkan terlampau panjang diringkaskan ke Jom Pergi Konsert!

Sapa penah p konsert? Angkat tangan! Sapa belum tapi bakal pergi? Meh sini aku share 7 Perkara Anda Perlu Tahu Jika Hendak Ke Konsert




1. Jangan bawa air mineral dari rumah guna BOTOL LAWA. Diulangi jangan bawa BOTOL LAWA terutamanya kalau botol tu botol kesayangan korang sebab nanti BOTOL LAWA korang tu kena duduk luar mgadap bintang di langit sorang diri. Tak boleh bawa masuk. Kalau nak jugak bawa, guna botol cap itik eh cap ayam (itik lagi mahal kot dari ayam)





2. Jangan pakai baju macam nak pergi bercuti di tempat yg sejuk. Menutup aurat takpe. Melainkan anda pergi konsert yg ada akon eh aircond. Kalau nak pakai jugak, sukati ang la. Nanti ketiak peluh bau masyamasyam, mau fenin lalat org sblh korang.




3. Pastikan dlm beg korang ada raincoat plastic tu ataupun payung. Lebih2 lagi kalau g konsert yg xde bumbung. Kat tmpt konsert mmg ada jual, tapi kalau korang p konsert sorg, sapa nak jaga tmpt duduk atau tmpt korang beratur time korang p beli **so far aku p konsert, masih ada lg orang bergerak jual raincoat. Ingat keta ngan moto je bole jadi benda bergerak time jual barang?hihi.




4. Kalau korang beli tiket free seating, pastikan korang dah beratur awal giler giler giler punya giler utk dpt seat dan view yg TERBAEK punya. Kalau tak, pejam celik pejam celik mata korang (dgn harapan boleh nmpk dgn jelas) la korang nak tgk artis korang yg seconet je atas pentas tu




5. Kalau namanya dah beratur awal, korang standby la awal-awal pe2 barang utk korang “kill the time” sewaktu mnunggu pintu masuk tu dibuka. Baca novel ke, main game kat henpon & pasaipa (PSP) dan mcm2 lg lah. Kalau tak, BOSAN siot beratur



6. Bagi yg naik pengangkutan awam macam LRT, Monorel; PENTING NI. Pastikan anda ada kad Touch & Go atau kad Rapid tu, senang nak balik. Kalau takda kad2 tu, pastikan anda ada duit syiling seelok-eloknya utk beli tiket.


7. Kalau yg xnak bersempit2 naik pengangkutan awam time balik, cuba cari jalan alternative utk pergi mana2 perhentian pengangkutan awam yg terdekat. PASTIKAN ANDA TIDAK BERSEORANGAN TAK KIRA ANDA LELAKI ATAU PEREMPUAN. Zaman skrg ni susah nak mengagak nafsu manusia.


Itu apa yg wa mampu senaraikan setakat ni. Kebetulan wa baru balik dr Konsert Avril Lavigne td. Terdetik nak kongsikan =)

**********

Bagi mereka yg berminat utk menyertai X-Change Project ni nanti, jangan lupa inform kitaorg ya’! 
Pss: Bagi mereka yg nak tukar entri dgn aku, boleh tinggalkan email korang di ruang komen atau di sini (link ke fan page) InsyaAllah boleh schedule-kan setiap minggu


-zuan-
p.s : Amacam? Ada  suka? Kalau suka, tekan like dan share dengan kawan-kawan yang lain. Jangan lupa terjah entry yang aku tulis pula di blog Berdua Lebih Baik.. 

67 comments:

  1. menarik ni exchange2 entri...:D

    1) no 1 tu mmg tak kuasa aq nak bawa...haha...

    2) haha...kalau time beratur nak masuk konsert..pakai baju tebal2 mcm tu..tak ke panas...haha~

    3) haha...pernah kena kot time konsert MCR dulu...hujan...dorang ada bagi raincoat free..tak pakai pun..haha~

    4) ni mmg kena datang awal..beratur awal...dpt view tak best...mmg tak syok...

    5) ready2 la earphone..dgr lagu pun layan...nak main psp..ta boleh fokus...haha~

    6) tak selalu sgt naik pengangkutan awam...huhu~

    7) tu la...kalau berseorangan sekalipun..cuba berjalan dalam kumpulan..walaupun tak kenal dorang...haha~

    ReplyDelete
  2. oyeah!!
    concert black star tuuuuuuu....mst best!!huhu

    tak pnh g tgok knsert yg grand2 lg..salu gp yg tbuka je..free..hehe

    exchange entri? looks interesting.. :)

    ReplyDelete
  3. exchange entry..hurmmm...berfikir sejenak~ hehee

    ReplyDelete
  4. nak gak exchange.... hehe!

    btw, pegi konsert tu semalam???? wow! sangat besttttt!!! argghhh! jeles!! haha!

    kalau nak p konsert? tak pernah pegi lagi... sebab busy ngan schedule study... haha! weekend je tapi fulus lak xde... haha!

    perkara 1 tu je yang baru tau... huhu!

    ReplyDelete
  5. selalu tengok konsert dari tv..kahkahkah

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Saiazuan

    tak pernah pergi ke konset lagi
    ongkosnya engak ada...he he


    nak juga pandu, terai, cuba x-change project ni..he he
    rusa6446@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. oooo!!
    menarik!
    macam bertukar juadah pun ada gak,
    zuan! pocket pung nak wat gak!
    tp bagi pocket tulih post yang memenuhi standard kamu dulu:D
    tak nak la bertukar juadah ikan siakap tiga rasa ngan sambai ikan bilis jer kan :D

    owh! pasal konsert, besh kalau bawak binocular! bleh gak nak tropong suar avril lavigne jenama apa :D

    ReplyDelete
  8. blom penah g konsert besar2an..setakat konsert yg uni organize tu penah la~ eheh

    ReplyDelete
  9. mcm menarik je tp x d mse nk menulis.haih

    ReplyDelete
  10. hehehe..sy taphm exchange projec ni..

    ReplyDelete
  11. wahhh dasyat gak exchange project ni tp syabab takut xcapai kriteria je nk men changing2 post ni...hehe
    btw syabab xpernah g concert n xnk g xsuka crowded2... rase cm berpotensi kene raba...hahaha

    ReplyDelete
  12. err... macam xpaham je zuan. huhu...

    ReplyDelete
  13. tolong carikan awek cun sorang utk tukar link dgn aku zuan..haha

    ReplyDelete
  14. 7 . sokong ! err takut2 ,. rasa mcm duduk dgn kaum sesama jenis lebih baik dan selamat ,.. haha

    ReplyDelete
  15. Aku tak penah pegi konsert lagi. Jom belanje aku wan ekeke..

    ReplyDelete
  16. langgan astro.. VIEW baik punyaa.. agagaga..

    hurm,klau ditakdirkn one day bolat kne gi tgok knsert.. bolat call abg zuan.. tnye ape yg perlu ape yg tak.. haha

    ReplyDelete
  17. tak pernha juge pg konsert. konsert yg maktab buat pernah le. hehe

    ReplyDelete
  18. wahhhh! idea lain dari yang lain. nicee!! bila zuan nak exchange dengan suha ni?? hehehe :)

    ReplyDelete
  19. niceeee.bersatu kita teguh,bercerai kita roboh la ni...hehe

    ReplyDelete
  20. info yg sgt menarik...xpnah g konsert kan?? hehe^^

    btw...projek ni nmpk sgt cool..hehe^^

    ReplyDelete
  21. hehe pernah je g konsert, tp skali je.. itu pun free.. tak suka dok tmpat crowded.. :)

    ReplyDelete
  22. ramai2 ex-change lagi best =)

    ReplyDelete
  23. tak pernah pegi konsert

    dill.

    ReplyDelete
  24. tengok concert kat tv je. tak payah raincoat. hehe.

    nak jugak! rozeetarashid@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. wahh! nasihat yg bgs utk pegi konsert.. hari tu skali jer pegi konsert maher zain.. xyah rebut.. suma oke jer.. ahhahha..

    besttt main xchange ni.. main pilih entri ke aper? masih lagi tak paham haha ;p

    ReplyDelete
  26. aku tak pernah pergi konsert..by the way, terima kasih bro share benda ni.

    boleh aku applkan nanti.

    ReplyDelete
  27. Tak pernah lagi pergi mana2 konsert.. Tengok bola sama kot.. Kalau Stadium takder bumbung kena sediakan gak payung ataupun poncho... :D

    ReplyDelete
  28. last gi konsert masa tiesto datang kat sepang hehe

    ReplyDelete
  29. menarik kot idea ni. keep it up.

    ta penah pegi konsert macam nii. :)

    ReplyDelete
  30. salam.idea yg bernas...hihi utk up traffic jg ke?:p

    ReplyDelete
  31. hehehe
    betul 7 tips tu
    :-)

    ReplyDelete
  32. interesting!
    nanti ley r kte join same...
    btw,7 tips yang b'guna utk org yang tak pernah pergi konsert cm kte ni...hehe

    ReplyDelete
  33. rajin adik akak sorang ni.. selalu g konsert ker?

    ReplyDelete
  34. ermm tak penah pegi konsert yg betul2,,yg free adelah,,heee

    ReplyDelete
  35. gua always bawa psp gua if pergi mane2.. keh keh keh..
    lu dpt pi konsert avril..perhhhh..

    ReplyDelete
  36. tak minat sangat pergi konsert dan tempat yg penuh sesak dengan ramai orang.

    exchange project : such a great idea. tapi segan nak join sebab tak fofular macam blog korang

    ReplyDelete
  37. takpernah ada pengalaman pergi konsert.mungkin saya tak berapa suka bersesak kot

    ReplyDelete
  38. saya mungkin pengsan pi tempat crowded.seumur hidup ni blm rase nak pi,kot2 big bang buat konsert baru pi kot...haha

    ReplyDelete
  39. projek yang menarik nieh... huhu..

    saye tak suke pi konsert. sekian. ehehhee

    ReplyDelete
  40. Zuan, hapesal rules die mcm nk msuk parlimen? Sian botol air. Wakakaka~

    ReplyDelete
  41. hehehe...itu diantara sebab sebab yang membuatkan rietta kurang minat nak g konsert....hehehe....

    psss....xkisah lew sape wt entry erk....

    pssss.....thanks....klu ader rezki nak further lagi study....

    ReplyDelete
  42. tak suke pegi tempat cm nie... mau pengsan CK nnti @_@

    ReplyDelete
  43. eh.. bagus pulak exchange project ni ek.. good!! nak join bleh? ehe..

    ReplyDelete
  44. x penah pi konsert..x suka sesak2 tp cam teringin gak skali hehe..menarik la xchange project ni..jap nk tgk demo dulu ek

    ReplyDelete
  45. paling jauh dkna pergi tengok konsert kat putrajaya jer...hahahaaaa...

    tak perlu naik train..naik motor selit2 celah bangunan dapat parking paling dekat tak yah susah2 jalan jauh..

    pergi ngam2 ngan waktu berlangsung...yang penting tak yah beratus sebab tak ada pintu masuk pon kat sini :p

    ReplyDelete
  46. lama dah x p konsert2 nie..btw thanx 4 da info yah! :D

    ReplyDelete
  47. tukar entry? mm, mcm xnmpk rentak dia lagi. tapi usaha yg bagus. kreatif. :)

    ReplyDelete
  48. xpenah lg gi konsert..
    so xtau aa nk crite camne, hoho..XD

    ReplyDelete
  49. tak penah p konsert lagi,memang tak akan p kot,huhu.....

    ReplyDelete
  50. Aku pun tak pernah pergi konsert.. Dapat tengok konsert kat TV pun dah cukup..

    Tapi 7 perkara 'sediakan payung sebelum hujan' yang diaorang kongsi ni bagus.. Tak tau pulak tak boleh bawak botol cap lawa.. heheh

    Pasaipa.. hahah

    ReplyDelete
  51. okee jueee..br bc..ahaha..;p..eh slh zuan..

    oke dah fhm da konsep ni..camtu rupanya..

    btw, tak pernah g konsert la..wuuu..teringin nak g istana budaya je..heee...konsert mgkin lain kali..btw, ths 4 the tipss..:D

    ReplyDelete
  52. adessssssssss sedih nihh tak dpt pegi haritu...sob sob sob

    ReplyDelete
  53. i see faham dah ,maksud xchange ni.

    i never been to a concert. nice tips from jue :D

    ReplyDelete
  54. Berguna. Seriously berguna.

    terima kasih.

    Tapi part air, mungkin aku jilat peluh sendiri bila dahaga.
    Panas kot konsert.
    Boleh tahan bertakung la jugak ketiak sebenarnya.

    ReplyDelete
  55. botol air tu je yg menarik hati..hehe

    ReplyDelete
  56. Untunglah Jue ada duet pergi konsert!

    tp I tak selesa pegi tmpat ramai2 sgt org ni....lemas heheheh

    ReplyDelete
  57. best jugak men tukar2 neh...tp ct dh xaktif...xdpt nk join..hehehe


    syok bce post si jue..xprnh pegi konsert lg neh, nti ct amalkan k..hehehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...