Saturday, 4 February 2012

> Jauh Perjalanan, Perut kekenyangan (Apa Kaitan?)

HOlla Peeps,

Hehe sambungan dari entry lepas yang buatkn ramai pengomen tertanya-tanya dan tertunggu-tunggu apa sebab aku ke Sunway Giza~
(pada yang tertanya-tanya berapa tambang cab dari KJ, charge taxi RM12, perjalanan lebih kurang 10 minit dari LRT Kelana Jaya)


Hehe bulan November tahun lepas (2011) aku dan 4 lagi blogger telah menjadikan salah satu blog blogger hebat  ruang chatting sepeti YM dan yang merupakan pengomen tegar yang berjaya mendominasi top5 pengomen tegar bulan oktober blog madammondoq telah mendapat pingat kebesaran dari Madammondoq!!!

Apa dia pingat tu?


Jeng jeng jeng...



Dari entry (Finally.. Dapat Jugak Bermingle-Mingle)


HOyeahh Lunch & Mingle Date with Madammondoq~ 4 bogger hebat yang dapat invitation sama ngan aku adalah Shakiddo (Kid), Afasz (Faz), Aslam, AE (Abangensem) dan tak lupa, Siezuka (Nurul Akmal) pun turut ada memeriahkan majlis.. Sure korang familiar dengan blog diorang kan? Pergh memang best dan sangat beruntung dapat jumpa diorang, diorang sangat sempoi dan sporting (kalau tak silap aku sowang je antara ramai-ramai tu yang masih belum berkahwin dan yang penting 'muda' #LOL). Papepun, aku memang sangat pemalu bila berjumpa dengan orang yang aku tak pernah jumpa, insyaAllah kalau berjumpa lagi, akan ku buang malu-malu kucing itu..hehe


Jom usyar lauk-lauk yang dihidangkan untuk kitorang,

Ini aje lauk? (cilok dari Kid)

Ikan masak stim (juga di cilok dari kid, nak tengok lagi gambar sila ke blog kid)

(juga di cilok dari kid)

(dicilok dari blog siezuka)

Kat mana event ni? Kat Restaurant Bangkok House, Sunway Giza Mall Kota Damansara. Memang jauh perjalanan aku dari Seremban untuk ke tempat ni. Nak drive? Sorry la, aku tak ada konfiden nak drive dekat kawasan yang aku tak familiar langsung, itu yang jadi pengalaman pertama pertama kali sampai huhu..


Puan Pengacara Mingle-mingle bersama bloggers (dicilok dari blog abangensem)
menghayati makanan sampai tak nampak kamera (dicilok dari blog siezuka)
berposing sebelum makan (jjuga dicilok dari blog siezuka)

Smile~
Bergambar bersama jejaka-jejaka Malaya (Aslam. Zuan, AE dan Kid)
Nurul (kiri), Madam dan Faz
Bergambar di luar Bangkok House Restaurant
Bergambar bersama Madam sebelum balik

Kebanyakkan (semua sebenarnya) gambar aku cilok dari blogger yang datang, hehe macam ni la orang tak ada kamera canggih, cilok-cilok orang punya gambar je..hehehe nak tengok gambar lagi banyak, kome boleh usya blog madammondoq (",)

btw thanks to bro Shakiddo sebab tolong hantar kat ktm Serdang pada malam tu, kalau tak memang lambat la aku sampai rumah.


Trima kasih daun keladi, lain kali belanje lagi hehehee =))


-zuan-
p.s : Salam Maulidul Rasul :) 

80 comments:

  1. wah best2. Cantek si madammondoq tu! Ko nye rupe mcm bebdk indie nak p jamming hoho

    ReplyDelete
  2. woww.. sporting abis.
    huhuhu klu CK segan abis da =.='

    ReplyDelete
  3. wahh...best la ko kan zuan...dapat jumpa mereka ni...hee..

    #segan kot nak jumpa orang yg tak pernah kita jumpa ni..:D

    ReplyDelete
  4. bes seyh!! jeles gila nih.. "),,

    ReplyDelete
  5. huhu...sunway giza? kemain lain....

    ReplyDelete
  6. huh! mata guwa nampak makanan je nih zuan!! arhh!! =P





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  7. halamak zuan..
    ko sorang je yang tak nampak cam bapak budak..hahaha

    ReplyDelete
  8. zuan!
    yang atas daun, err, daun sireh ea, tu ape bende?

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum...bestnya dpt mkn2 kat situ...:)

    ReplyDelete
  10. Bagus lah Zuan ni.. Tabik spring.. sanggup datang dari jauh.. Memang best kan hari tu + makanan sedap.. harap kita semua berjumpa lagi.. ;)

    ReplyDelete
  11. untung lahhhh~~~ tunggu kau kawen, baru boleh buat camni. hehe!

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. syok plus plus. memang benarlah orang kata perut kenyang hati senang. cantik madam :)

    ReplyDelete
  14. Mak ai!

    untung badan dpt makan besaq hehe

    ReplyDelete
  15. u noe what,, i xdpt nk recognize mne satu u taw x? hahahah.. last picture bru perasan :)

    ReplyDelete
  16. kalo dh rejeki. komen pon perut kenyang yea? taniah2...

    ReplyDelete
  17. wahh best kan. dri blog smpai jd kwn ke dunia realiti! hehe

    ReplyDelete
  18. sapa yg puji madam cantik tu? meh i nak ajak makan dgn i.. hehe.. btw.. bile kita nak jumpa lagi zuan? nak join karok tak?

    ReplyDelete
  19. sedapnyer,,,, terliur,,, grrr

    ReplyDelete
  20. nmpk perbezaan disitu ya :)
    best tu ! btw, shila pun akn jmpe blogger2 dr perak. ta penah jmpe dorg so dis the 1st time. :)

    ReplyDelete
  21. sunway giza dekat dgn kolej saya! :D

    ReplyDelete
  22. best nyer makan2..
    nak jugak..:)

    btw, ijust tagged you in my post..:D

    ReplyDelete
  23. kan betul pergi jumpa blogger. Muehehe

    ReplyDelete
  24. fuyoo..mkn bsar bha dia... :D

    ReplyDelete
  25. Zuan nampak sopan giler dlm pix.mesti ko malu malu miaw je lan.hahaha.t kitrg upload pix dlm page

    ReplyDelete
  26. oooh ni la dia ea..hee..jauh tu perjalanan...:)

    apa pon berbaloi2...;p

    td rsnya mcm tak pemalu pon...ahaha

    ReplyDelete
  27. wah jauhnya perjalanan !!! anyway mesti zuan happi sangat kan?hihi

    ReplyDelete
  28. bestnyaa dapat makan makan dengan blogger lain. ^_^

    ReplyDelete
  29. wah! bestnya untungla org tu :D

    ReplyDelete
  30. bestnya dapat makan makan dengan blogger.

    aku ni bila la nak keluar dengan blogger blogger.

    bila la kita boleh lepak lepak kan?

    ReplyDelete
  31. wah..zuan plak bila nak belanja saya..hehehhee

    ReplyDelete
  32. wahhh syoknya !!! jeles -___-"

    ReplyDelete
  33. adooii , sedapnyaa .. nak !!

    ReplyDelete
  34. wah bestnya.. dapat gathering sesama blogger.. hebat..

    ReplyDelete
  35. haish! sedapnyer.. adoiya .. review lagik pasal makann ni .. hehe .. buat cuci-2 mata era .. lala~

    :: tajuk kat atas turr, macam pernah dengar jek .. hehe :D

    ReplyDelete
  36. perghh makanan macam syiok jer. best la dapat makan free. hehe.

    ReplyDelete
  37. wow best!jmp ramai blogger n mamadoq.mkn free lg.haha..

    ReplyDelete
  38. menyelerakan mknnya..mmg syok kan g gathering mcm tu~ ^^

    zuan xdela pemalu ngat..bley jadik geng..haha..nice meeting u too yesterday~ =)

    ReplyDelete
  39. haaaaiii.. saya KiD.. hensem lagi dari abangensem

    ReplyDelete
  40. walawehhhhhhhhhhh
    seronoknya dapat makan dkt sana :-)

    ReplyDelete
  41. peh, telan air lioq...haha

    ReplyDelete
  42. sampai gak ko ke sane yup, heee.. :D

    ReplyDelete
  43. sedapnyaa kau mkn!bestnyaaa jadik hot blogger..wan..wann..kalau apa2 ajak laaa aku..btw ,mcm kau je paling muda kat situ...hehehe

    ReplyDelete
  44. ini pantang ni aku bab makan makan..hahahaha.. untungla dpt makan dgn bloggers..

    ReplyDelete
  45. hahaha.....nk cilok cilok gak !

    ReplyDelete
  46. jln jauh perut kenyang mesti lah best kan.... :)

    ReplyDelete
  47. peh heaven gila !!
    hehehehe.
    untung lah kenyang malam tuh :D

    ReplyDelete
  48. syok die jumpe kawan2. makan sedap2

    dill.

    ReplyDelete
  49. best siot jumpa blogger ..

    ReplyDelete
  50. gila la...best gila makanan nyer...lapa sudah ni~

    ReplyDelete
  51. ok fine bestnya...jeleznya..*sambil pandang lantai...
    muahahaha iakn masak stim feberet gilasss..

    ReplyDelete
  52. wahhh.. bestnyerrrrr... makan free lak tu... nyumm nyummm hehehehe

    ReplyDelete
  53. untunglah...ni yang jeles sekjp ni..

    slm maulidur rasul^^

    ReplyDelete
  54. serius aku lapaq balik,haha

    ReplyDelete
  55. tak berapa kenal diorang tu, pernah dengar je nama diorang. haha, nampak sgt saya ni tak kenal blogger famous.
    nak kena berkenalan juga ni.

    ReplyDelete
  56. best nya..
    apa yg atas daun sirih tu?

    ReplyDelete
  57. stakat ni chemay tak pernah lagi join blogger gathering.
    ni nak jelesss nieee

    ReplyDelete
  58. best tue....huhu...speechless...hihi

    ReplyDelete
  59. wah wah, nest time organise lah gathering besar2 untuk pembaca zuan. hehe :)

    ReplyDelete
  60. gambar 4 jejaka tu yang terbaik..susun ikut turutan yang betul..heheheee


    pssssttt...mana gambar p karok yang latest?? ;p

    ReplyDelete
  61. hamboihh..untunglaa~huu

    ReplyDelete
  62. untongla..jeles nie..jeles nie..muahaha

    ReplyDelete
  63. hahaha..
    len kali bli la kamera.. xyah dok cilok2.. hak3..

    ReplyDelete
  64. ak nk jd pengomen tegar ko zuan hahaa

    ReplyDelete
  65. Sungguh jauh betandang ni.... yuppp boleh buat gathering lepas ni...

    ۞۞۞۞Salam Maulidul Rasul۞۞۞۞
    diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

    ReplyDelete
  66. tak bape kenal blogger2 lain tu

    jap nak g terjah

    ReplyDelete
  67. amboi amboi seronoknya dia hehe

    ReplyDelete
  68. untunglah dpt makang sedap2. kahkahkah

    ReplyDelete
  69. waa.seronoknya.tak pernah lagi pergi jumpa bloggers2 lain setakat ni.

    ReplyDelete
  70. uishhh.

    tetibe lapo bile tgk :p

    ReplyDelete
  71. xpernah lg jupe blogger yg xkenal..untung kamu, mesti da rmai jupe kn...hehehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...