Tuesday, 7 February 2012

Tanya Pendapat : Ketinggian Menjadi Persoalan

HOlla Peeps,

#justgoogleit

Petang jumaat lepas aku bertanyakan kepada kawan di twitter, dan fb page mengenai ;



Hehe aku saja je tanya soalan ni sebab aku ni pendek je, mana la tau satu hari nanti bercinta dengan Angelina Jolie yang 5cm lebih tinggi dari aku #LOL. Sebenarnya aku boleh bayangkan satu jawapan yang sure ada dalam persoalan ni dan banyak juga respon aku dapat, antaranya :




Aku suka respon Adylia Qarissa, menerangkan yang murah rezeki yang biasanya disebut orang adalah satu doa. Tapi yang aku hairankan kenapa tak ada respon dari lanang (lelaki) mengenai persoalan ini?

Hehe terima kasih daun keladi, lain kali bagi pendapat lagi (",) Apa pula pendapat korang?


-zuan-
p.s : tengah mencari idea untuk entry Fakta/Auta yang dah lama aku tak publish.. 

100 comments:

  1. btol jgk kata adyla tu..dr pada berkata buruk baik doa org tu murah rezeki....

    ReplyDelete
  2. Tak tau gak apa kesan kalau bercinta dengan perempuan yang lebih tinggi... :D

    ReplyDelete
  3. hahahah...macam susah je nak cari pompuan lagi tinggi dari diri ini.hmmm..pernah nampak la depan mata.tapi ok je.takde la pulak rasa pape yang pelik.kalau dah jodoh tak ke mana.

    ps :dah follow sini.ni zuan yang byk komen kat blog madam kan??

    ReplyDelete
  4. shiuuu~~ nampak awkward yang sangat2... hehe!
    tapi kalau dah jodoh camne nak buat... bantai je laa... hehe!
    ke sekarang ni memang tengah crush dengan pompuan lagi tinggi?

    ReplyDelete
  5. kalo dah jodoh, xkisah tggi ke rendah..janji bahagia..

    still, sy lg pndek, kalo dpt suami yg lbh pndek, mmg nmpk pelik la..huhu

    ReplyDelete
  6. org tinggi skill banyk der..haha

    ReplyDelete
  7. aku nak laki pendek buleh? murah rezeki sikit...hahaha...*okay,just joke*

    ReplyDelete
  8. ~ngeee~...
    kalau dah berpuluh kali orang cakap 'murah rezeki' pasti ia jadi 1 doa.. :)

    p/s ; zuan nak pasangan yang tinggi ey? t dkna doa banyak2 yea.. ;p

    ReplyDelete
  9. cop! cop! cop!...


    lelaki tak komen maybe sensitip kot bab ketinggian nie :)

    ReplyDelete
  10. tataw nak komen sebab tak pernah pulak bercinta dengan lelaki yang lagi pendek. hehehe.

    tapi nampak macam pelik jugak kan.

    tapi kalau dah jodoh nak buat camne. :)

    ReplyDelete
  11. kawan kite ade je yg mcm ni,
    bahagia je kite tengok,hehehe :)

    ReplyDelete
  12. orang ckp kalo laki lg rendah, murah rezeki..tp ketinggian xleh jd pnghalang kalo cnta da berputik :)

    ReplyDelete
  13. Perempuan lebih tinggi lelaki tak pe ..asalkan lelaki tu meyayangi perempuan disampingnya ..


    orang tua2 pun ade pi tau ..perempuan tinggi dr lelaki tandanya murah rezeki :)

    ReplyDelete
  14. kalo hati dah suke, tak kesah la kan. kekurangan tu kira saling melengkapi la tu :))

    ReplyDelete
  15. biasa je kot. tengok tom cruise dengan katie holmes kahwin sweet je. huhu. maybe lelaki tu rasa rendah diri tapi sebenarnya biasa je

    ReplyDelete
  16. btol la tu murah rezeki.,hewhewhewhewhew

    ReplyDelete
  17. Ade org kt murah rezeki. Ada gak yg kt walau gaduh camnepun still akn dpt bsama. itu kalau laki lg pendek dr gegirl hihi

    ReplyDelete
  18. ehem2... bersyukurlah dgn ketinggian kita... :) tp lelaki yg DN kenal mmg sensitif bab2 tinggi ni. hmm...

    ReplyDelete
  19. kalau dah memang jodoh, rasanya isu tinggi nie tak jadi masaalah pun..janji diorg bahagia dan tahu tanggungjawab masing-masing...

    tp tuelah..bila lelaki lebih rendah akan adalah taggapan skeptikal yg kata diorg tak sesuai berpasangan dgn gadis lebih tinggi..tp itu tak jadi masaalah kalau gadis tue boleh terima dia seadanya...=)

    ReplyDelete
  20. hehe, kwn sy ade yg kapel lebih tggi dr pakwe dy, mmg dy xde can bleh pkai heels.tp klw sy xkisah kot..kite bleh terima dia seadanya n kdg2 kne juga bg semangat sbb lelaki yg rendah tu yg slalu rse rendah diri sbb dia rse cam xlayak...tp xde masalah lah sume tu, hehe

    ReplyDelete
  21. Murah rezeki ke ye? Hehe.. Ketinggian tidak meberi sebarang mkna tau? Yg pnting hati n pemikiran.. Kalau tinggi cam tiang bendera laki tu tp otak mcm unta.. OUT! Heheheheher.. Doktor cinta sgt ai.. Kihkih..

    ReplyDelete
  22. Setuju dengan kata-kata Adylia tu...bernas...hehe....alhamdulillah, saya nak cari isteri tinggi hehehe

    ReplyDelete
  23. mereka yang bercinta pasti tidak merasai keanehan itu, tapi orang yang memandang membuat macam2 persepsi dan spekulasi, right :) that's normal things on nowdays memandangkan jodoh tidak mengenal ketinggian tapi yang diambil kira adalah cinta! jika lelaki bercinta dengan perempuan yang lebih tinggi darinya, so why not we happy for them dan tidak usahlah mengungkit akan hal2 negatif yang ada pada diri manusia....pssstt!

    ReplyDelete
  24. saya setuju dengan pendapat Terbang Bersamaku..

    semua itu tanggapan dan kata orang2 dulu kala saja. takde nas pun kalau tak salah. rezeki dari Allah bukan dari ingginya isteri dari suami. =)

    so, zuan boleh cari awek tinggi ke.. rendah ke.. hehehe

    ReplyDelete
  25. FACT
    Aku lagi tggi dari BF aku,. haha
    so bila kua dgn dia aku tak kan pakai heels utk tak nak dia rasa malu,.

    ReplyDelete
  26. ok je..itu akan buat lelaki lebih berusaha untuk memperbaiki hubungan menjadi lebih baik..:)

    ReplyDelete
  27. soal ketinggian bukan masalah pun sebenarnya. yg jd isu mybe sbb individu tu sndiri mungkin. nak yg padan je. tp, kalo da jdoh, ta kira tinggi ke rendah. accept dia seadanya. tu lebih baik :)

    ReplyDelete
  28. err..aku tinggi kot, tp tak pernah dapat lelaki lagi rendah la..

    but..mm.ok jea kot..tgk gurl tu sendiri laa..

    ReplyDelete
  29. org cakap murah rezeki..ntah betol, ntah tidak...

    ReplyDelete
  30. 12 komen kat fb ngan twitter.. semua doblas doblas gadis reply.. i see what you did there.hahaha

    ReplyDelete
  31. org dulu2 kata murah rezeki...wallahualam...

    ReplyDelete
  32. kalo boleh kte nk lelaki yg lg tinggi dr kte...
    tp kalo dpt yg rendah, at least sama tinggi ngn kte pon da ok...
    lelaki tak tinggi cute jgk rasenya....kn???

    ReplyDelete
  33. rasanya for both ada rasa masing masing. lelaki mesti nak kelihatan macho and nampak boleh lindung perempuan. perempuan pulak mesti suka kalau lelaki lagi tinggi dari dia. tapi, kalau dah jodoh, semuanya okay! :)

    ReplyDelete
  34. kalau dah jodoh.. takpelah asalkan bahagia...

    ReplyDelete
  35. tinggi rendah bukan ukuran yg penting sesama pasangn hargai masing2 n xmalu... kalo sesama pasangn pon mcm segan2 uh so its meant somthing wrong somewhere about hte relationship... so tinggi rendah gemuk kurus selagi cinta uh masih berputik peeps can say wat ever they wanna say but the kapel will remain bahagia bcos dorg suka sama suka... ade aku kisah?dorg ckp bukan syabb ckp...hehe...

    ReplyDelete
  36. tak kesah la tinggi ke rendah...
    as long as couple 2 love each other.. :)

    btw myra pnh kuar ngan laki yg lg rendah dari myra...and dia ckp kt myra when we both walk together dia rasa macam dia jalan dengan kakak dia... :)

    p/s: myra lg suka laki lg tggi dari myra...rasa selamat.. :)

    ReplyDelete
  37. bila dah suka, dah x kisah kan org tu mcmana.

    tp kalau belum jumpa yg suka tu mcm2 ada dalam senarai mcm nak lebih tinggi la, rambut gini-gini la, kulit sekian-sekian la. hehe

    ReplyDelete
  38. kalau dah sayang, apa nak kisah kan. saya ada potensi nak dapat pasangan rendah sebab saya tinggi. hehe.

    ReplyDelete
  39. hahaha okey la tu.. tapi nmapak mcm agak pelik je kan?

    ReplyDelete
  40. aku rasa terhina kot kalau kapel ngan awek lagi rendah.. nasib baik aku dah tinggi.. dulu rendah.. huhu~..

    ReplyDelete
  41. inferiority complex!
    Men are suppose to be the one protecting the woman, men suppose
    to be the strong one with more income to ensure their loved one is secured.

    Tapi kalau sidia lagi tinggi...
    kurang la sikit:D


    (Err buleh ker sapa sapa bawak kuar dalil sah tentang 'rezeki' tu? Pocket rase tu kater kater orang kampung jer nak bagi sisuami ketot sedap sikit ati tu nak idup sampai besok)

    ReplyDelete
  42. biarlah orang nak cakap mcm mane pun. yang penting awak sayang wanita tu kerana Allah.

    setiap ciptaan Allah adalah indah.

    dill.

    ReplyDelete
  43. @pocket, tak ada dalil yang mengesahkan tu.. diorang just anggap yang ia satu doa dan nak sedapkan hati lelaki.. :)

    ReplyDelete
  44. eh yang murah rezeki tu boleh caya ke zuan ?? hehe. macam ni nk cari laki pendek lah. siapa sudi ??haha

    ReplyDelete
  45. hehehe.. betul2.. orang dulu kate murah rezeki... =)

    ReplyDelete
  46. unik pasangan yang macam tu..tak semua pasangan macam tu..hahahhaa..

    ReplyDelete
  47. still pelik haha. lelaki tu tak rasa ego tercabar? :p

    ReplyDelete
  48. hahaha..sweet je..boleh la cari laki pendek pas ni..^_^

    ReplyDelete
  49. tak tahu la plak.. setakat ini tak pernah gua couple dgn org yg lebih tggi dari gua. keh keh keh.

    ReplyDelete
  50. ok je kut pompuan tinggi dr lelaki,,cumanya jgnlah terlampau jauh sgt beza tingginye tu,,nmpk cam pelik plak,,huhu

    ReplyDelete
  51. mmg murah rezeki..org tua2 yg ckp bkn org muda2 je ckp..

    tp rupa paras,ketinggian tu xpenting. iman tu yg penting sbb beauty is on the eye of beholder..hehe..

    ReplyDelete
  52. rasanya kalo pompuan lebih tinggi xde hal lagi kot..tp kalo pendapatan pompuan yg lebih tinggi..itu jadi isu~ ;)

    ReplyDelete
  53. kenapa takde respon dari lelaki ? mungkin semua lelaki yg baca tu pendek2 kot.. hahaha gurau jer.. sape yg pendek tu jgn terasa lak ea.. :p

    ReplyDelete
  54. dh rase bnde ni bnde biase sb rmai org keliling kaklimah yg mcm ni ^_^

    ReplyDelete
  55. aku kisah jugak kalo pompuan tinggi ni..susah nk kiss kot..hahhaa

    ReplyDelete
  56. sbnrnya ok je pun kalo pompuan lebih tggi bcnta ngn laki pndek.. cuma persepsi msyarakat y mmbuatkan bnd tuh jdik pelik.. kalo da jodoh, xkn nk menolak plak kan?? hehehe

    ReplyDelete
  57. org ckp,, pompan g tinggi murah rezeki,, tpi tu tinggi sgt kot,, mlimpah2 rezeki dorunk,, huhuhu ^^

    ReplyDelete
  58. hee..lelaki mls nak respon sbb diorang terasa kot..kuikuikui sorry!;p

    kalau ira..xmo..ahaha..sbb nmpk pelik..:(..pastu xleh pkai heels bila kahwin..waaaa..pastu org pandang pelik..

    tp ada p.ngah ira..wife dia lg tinggi..ok jeee..hee..depend penerimaan org tu sendiri laa..kalau dia xkisah apa org fikir, so ok je..

    zuan, yuyu lagi tnggi ke ek?jap nk byg..emm mcm yea je..tinggi sikit la kan?ahahaa..jgn maraaaa..

    pss : kuning dah over budget la zuan..nak tambahkan ke?ahaha..sure purple?????

    ReplyDelete
  59. takde salah sbb aku pun berada dalam situasi yg sama. ngeh3

    ReplyDelete
  60. Xkisah pown....asal bahagia dan saling bleh menerima antara satu dgn yg lain....

    Psss....ala dslr biasa jew...rietta lom ada lens macro, filter pown xde gaks...hehehe....

    ReplyDelete
  61. true... murah rezeki... hehehe...

    ReplyDelete
  62. oke zuan..purple..hee..;p..

    nak kena bw ke?xnk la bw zuan..nt asyik nyanyi lagu its my life je dlm kereta..ahahhaa ;p

    ReplyDelete
  63. mak kite cakap pompan tinggi2 bagus cari laki pendek , murah rejekii.

    ehehe , okay fine. pigi cari pompan tinggi eh d'sb kan anda yang kureng k'tigian :D lalala

    ReplyDelete
  64. sy x tahulah sy tinggi sngt atau dia kureng tinggi.tp mmg dia la yg rendah dr saya....hehe, bnyk jugak kot beza

    ReplyDelete
  65. Ehem ehem. Ok apa? Hahahaha. Bila lelaki tu rendah, tak bermakna kita ni tak sesuai untuk dia. Bukan ke jodoh tu di tangan Tuhan? Kalau dia tu jodoh kita tak kisah sama ada rendah ke apa ke, redha dengan apa yang ada :)


    Jangan nak kutuk-kutuk pula. Tu namanya ingkar dengan ciptaan Tuhan. Tak ke dihukum nanti? Adeh.

    ReplyDelete
  66. tak salah pun...kalau da jodoh...terima la seadanya kan...heee~ :D

    ReplyDelete
  67. biasa je kot..mgkn dah jodoh,nak lari pun kalau dah jodoh terima je la..

    #sy tak tinggi.terasa ni^^

    ReplyDelete
  68. eh eh,ok lettuw..kalau dah jodoh x kemaner...
    byk betul komen...retiss retiss..haha:D

    ReplyDelete
  69. ini namanye hotsetapp

    ReplyDelete
  70. tak bleh pakai cintan macam tue lah nie kiki.. anyway nice story

    ReplyDelete
  71. yuppp kata orang murah rezeki... dapat isteri tinggi orang pun pandang tinggi.... nak sidai baju senang nak ambik barang kat tempat tinggi pun tak yah suruh laki...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    Luka rawatan pada haiwan

    ReplyDelete
  72. my height 164 je.
    itu pun dah kira tinggi.
    xpela dia pendek pun i sayangggg
    :)

    ReplyDelete
  73. eh3..name aku pon ade? hehe

    seb bek la aku ni kategori pendek.. so, x kesah la laki aku tggi ke kan.. huhu

    tp, ade member aku, die lagi tggi sket dri laki die.. yg die ni tak kate ape, yang laki tu lak slalu rendah diri.. nak jage ati laki die, die sanggup pakai flat/sliper je bile kuar ngan laki tu..yelah, kang kalau pakai wedges kang lagi la tggi nye.. huhu

    ReplyDelete
  74. hmm...biasa dengar perempuan tinggi dari lelaki murah rezeki...

    ada jiran, anak 7!

    tapi semua tu kan anugerah Tuhan =)

    ReplyDelete
  75. errr.. mcm ne nk ckp erk?
    tuggu CK kwen ngn org yg kurang ketinggian dri CK la jwb nye huhu

    ReplyDelete
  76. itu namanya murah rezeki kata org2 tua2 =)

    ReplyDelete
  77. kalo bleh nak lelaki lagi tinggi tapi kalo dah jodoh ngn llki lagi rendah nk wat cemane. redha je la kan? hahaha






    perempuan lagi tinggi dari lelaki, murah rezeki tau. ;)

    ReplyDelete
  78. Aku pun suka respon Adylia.. Ramai wedok yang bagi respon sebab lanang saja nak tengok respo² diaorang.. hehe

    ReplyDelete
  79. dah jodoh..nak wat cemana. aku pun sokong komen yang kata kata satu doa tu.

    ReplyDelete
  80. kalau dah jodoh, beza mana pon tak kisah. mungkin org akn pndg pelik. tp mungkin ada hikmah atas segala yg berlaku. Allah dah tetapkan sebegitu. :)

    ReplyDelete
  81. murah rezeki ? mayB .. tak tau ugak =P

    :: yup, doa.. setiap percakapan kita itu adalah sebuah doa :D

    ReplyDelete
  82. http://bsyokonline.blogspot.com/ terdapat Cannel online ASTRO ARENA ,ASTRO CERIA, ASTRO OASIS ,ASTRO PRIMA , ,AXN ,DOCUMENTARY TV ,E-KOREA ,FOX MOVIE, HBO ,MALAYSIA YOUTH Tv ., RTM TV 1 ,RTM TV2 ,TV 3 TV 9,carton network,dan pelbagai lagi serta radio online yang pelbagai.

    ReplyDelete
  83. pada aku ia sgt sweet..lg sweet bile girl tu yg dukung boy tu..

    ReplyDelete
  84. bagi shida normal je gpun stuasi tu ade pda shida skg..tp dsbbkan dia sdikit besar so xnmpak beza antra kami walupn sbnrnye dia adalah 'pendek' ngeee.. :D

    ReplyDelete
  85. ada betulnya..murah rezeki bagi perempuan lebih tinggi dari lelaki

    ReplyDelete
  86. tak tahu lak sebab awek aku lagi rendah dari aku..aku nie pon bukannya tinggi..1.62cm jer.. :)

    ReplyDelete
  87. Nurl pernah dengar ni.. murah rezeki kalau perempuan lagi tinggi dari laki.. ni mesti makwe zuan lg tinggi kan.. hehehehee

    ReplyDelete
  88. pernah juga dengar orang cakap macam tu. tapi aku percaya kalau dah berusaha, ada la rezeki.

    p/s: ko rendah ke?

    ReplyDelete
  89. orang-orang tua ckp isteri tinggi dri suami murah rezeki

    jom -> http://alziyadnews.com (berita)
    http://direktoribloggermalaysia.blogspot.com/ ->daftar blog

    ReplyDelete
  90. for me. ketinngian tu x penting.

    yg penting both of partner,if dorang x kesah then go on jela. hehe

    if angelina jolie tu x kesah hang pendek ape salah nye :p

    ReplyDelete
  91. Kalau dah suka sama suka Tinggi atau Rendah bukan boleh dijadikan ukuran.. Yang penting KSERASIAN dan BAHAGIA!
    Ada a shoulder to cry on...kalau ada problem..

    ReplyDelete
  92. Anonymous14/3/12 01:03

    nape xde laki..? dem u.. sure la laki 2 segan.. cth nye ak ni ha.. kcik je ==" tp klu nk gado ok je.. bak dtg.. wakaka.. heals xyah pakai.. efek pinggang.. n sistem peranakan ^^ better pakai sliper leper je.. hehehe..

    ReplyDelete
  93. mmg murah rezki dorg lau sebut bnyak2 kali..hehehehe

    ReplyDelete
  94. Hmmm, kalau boleh biarlah lelaki itu lebih tinggi...

    ReplyDelete
  95. Salam semua.Masa kami kenal mula2 mmg silap saya x perasan si gadis tu lagi tinggi dr saya.Da lama kawan tu baru perasan..skang da hampir 4 tahun berkawan..makin tinggi la plak gadis ni..Saya takat bahu dia je,155cm vs 172cm..ouch! Doakan kami nikah cepat2 ye...insyaAllah...lepas raya ni kalo dia setuju..Jujur kata sy xpernah rasa rendah diri,segan/malu malah lebih berkeyakinan..sebab gadis punya awek yg tinggi dari saya..

    ReplyDelete
  96. Selamat hari raya maaf zahir batin Zuan

    ReplyDelete
  97. Salam..aku seorang lelaki yg rendah..tinggi lbh kurang 162. Gf aku lebih tinggi dr aku..bila nk keluar date je mesti tanya nk pakai kasut ape? Aku ckp ikut suke la...jangan kaki ayam dah le..nanti org ckp org gile plk..kikiki..kebiasaannye dia xpakai heel pun..mungkin dia malu kot..padan muke dia kan,sape suruh dia cari laki pendek..kikikiki..dia ckp pakai heel time keje je..wakaka..tp bg aku part yg paling best bila gaduh..mesti dia cakap abg pendek!! Abg pendek!! berangin je..smpai nk marah pon xjadi...dh aku mmg pendek kan...redha jela labu...bila aku ckp awk tu tinggi sangat ke? Dia jawab..tinggi la dr abg!!! hahahaha..melawan bkn main die..mentang2 la kite pendek naik tocang die...tp sbnrnya bg aku..tu la part paling sweet..pendek vs panjang...ko ade??? Hahaha..alhamdulillah,hubungan kami dh menjangkau 4 thn...kalau gaduh abis kuat kene pendek je..xla mulut mcm longkang..kakakaka..bgitu le ceritenye...

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...