Saturday, 18 February 2012

> Movie Review : The Decendants

HOlla Peeps,

#ThanksToNuffnang

Sinopsis : Dari penulis SIDEWAYS, pemenang Oscar® Alexander Payne,, THE DESCENDANTS sebuah filem yang berlatarkan Hawaii mengikuti kisah keluarga America yang tak menentu dan teratur.Matt King (lakonan George Clooney), seorang suami dan bapa kepada dua orang anak perempuan, perlu meneliti semula kesilapannya di masa lepas dan cuba mengemudi masa depannya bersama keluarganya apabila isterinya terlibat dalam kemalangan apabila menaiki bot ke Waikiki. Dia cuba membaiki semula hibungannya dengan anak perempuannya – Scottie (lakonan Amara Miller) berusia 10 tahun tetapi terlalu cepat matang dan banyak terpengaruh dengan kakaknya dan seorang yang berjiwa memberontak Alexandra (lakonan Shailene Woodley) yang berusia 17 tahun – sementara bergelut dengan keputusan untuk menjual tanah pusaka keluarganya yang mana broker hartanah yang ingin membeli harta pusaka mereka mempunyai hubungan sulit dengan isterinya.


Kenapa perlu tengok filem ini?
  • Sebuah filem bergenre Komedi, Drama.
  • Memaparkan kisah hidup sebenar orang Hawaii yang sebelum ini kita anggap adalah seperti Paradise (Syurga).
  • Banyak unsur komedi dalam filem ini yang akan korang tergelak apabila menontonnya, walaupun ia bukanlah filem berbentuk komedi.
  • Mengikuti perjalanan bagaimana seorang bapa ingin membaiki hubungan dan memenangi semula hati anaknnya.
  • Perkembangan setiap watak menarik untuk diikuti. Bagaimana anak-anaknya secara perlahan berubah baik dan mula menerima bapanya, dan menerima hakikat yang ibu mereka tiada harapan.
  • Sebuah filem yang mempunyai plot yang tak membosankan sehingga membuatkan korang rasa takkan ke tandas untuk membuang air kecil supaya tak terlepas babak-babak menarik.
  • Mempunyai banyak mesej tersirat yang mengajar kita tentang erti hidup yang sebenar seperti jangan terlalu sibuk bekerja sehingga lupakan tanggungjawab terhadap keluarga, sifat sabar adalah sesuatu sifat yang mesti di dalam diri setiap individu bagi menangani sesuatu masaalah.
  • Sebuah filem yang korang takkan jangka penamatnya dan korang takkan minta untuk ditamatkan.
  • Berdurasi 2 jam, tetapi tak rasa yang ia adalah 2 jam kerana penuh dengan babak menarik dan dialog yang tak melalut.
  • Bak kata kawan aku "aku akan ingat movie ni sampai bila-bila sebab ia berkaitan dengan hidup kita".
  • Mengajak penonton berfikir apa tindakkan yang akan dilakukan jika berada didalam situasi yang sama Matt alami.
  • Lakonan mantap George Clooney dibantu beberapa pelakon yang hebat.
  • Di dalam kehidupan sebenar jangan terlalu mengharapkan keajaiban kerana tak semua benda ada keajaiban.

Rating : 8/10 (Ia sebuah filem yang sangat bagus dan sarat dengan mesej yang boleh dikatakan antara filem terbaik setakat ini untuk tahun ini. Tidak nampak kenapa anda perlu ke tandas untuk terlepas babak-babak menarik)





-zuan-
p.s : happy weekend peeps.. isnin or selasa ni aku publish review ghost rider.. 

51 comments:

  1. wah best nye dapat invitation...
    hari ni nak tengok Ghost Rider!

    ReplyDelete
  2. nt nak download je la..xda ms la nak g tgk wayang zuan..wuuuuu..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Saiazuan

    lama betul tak pergi menonton ni...

    ReplyDelete
  4. banyak sangat filem..tak tertengok kat panggung..heheee.. :)

    ReplyDelete
  5. bca review zuan je la..sy da tak mmpu nk tgok wyg..kui3

    ReplyDelete
  6. bila baca review ko ni zuan...mmg nampak mcm menarik je filem ni...nak tengok la nanti...

    #ghost rider tak tengok pun lagi...byk jugak filem yg best2 ni..huhu~

    ReplyDelete
  7. aku tengok kau punye rate dulu baru baca sinopsis..

    ReplyDelete
  8. macam menarik tp tgk pun lagi.
    waiting sinopsis ghost rider kamu ^^

    ReplyDelete
  9. huarghhh tengok review zuan cam best,tapi celah mana pulak nak tengok.busyyy =(

    ReplyDelete
  10. interesting story.. sy suka tgk movie yang berkisah keluarga.. terbawa2 bila tgk.. hehe

    ReplyDelete
  11. mcm setailo aje...nak test tgk ar nanti...hehe

    ReplyDelete
  12. komedi tu yang saya suka nak tengok... mesti menarik jalan ceita filem ni

    ReplyDelete
  13. semua pelakon yang berlakon dalam filem ini sangat versatile barangkali. and that's why it's interesting to be watched!

    ReplyDelete
  14. best la dapat invitation.hohoho...cam best je cter tapi xtau la kenapa jarang tengok cuter gini kat wayang.kalau gi wayang,mesti nk action je lbih.

    ReplyDelete
  15. george clooney. oh..
    belum sempat nak tengok lg

    ReplyDelete
  16. aku minat citer aksi je zuan,,,kah3

    ReplyDelete
  17. kalau nak tercirit sangat mesti kena ke tandas beb.


    kahkahkah.

    ReplyDelete
  18. kene pergi terjah nih citer nih...

    ReplyDelete
  19. ok.. nanti DN pegi tengok ye.. :)

    ReplyDelete
  20. owh, movie nie lawak eh smpikne gi tndas byk kli?? XD

    p/s - ye ke ade isu psl tiup lilin? thanks ye inform..sy br tau, huhu~..

    ReplyDelete
  21. macam best je! suka tengok genre comedy ni.

    tak pernah pun keluar pergi tandas time tengok movie. haha.

    ReplyDelete
  22. tahun ni filem2 semua best2,haih. aku pulak yg tade masa.

    ReplyDelete
  23. dah lama tak tengok wayang.
    *sedih

    okbai

    ReplyDelete
  24. lagi best bila nuffnang yg sponsor,,hebat2!,,nak tunggu tgk cite Hussin,Jin ngan Mon pakai toncit,,;)

    ReplyDelete
  25. untunglahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  26. best ekk?kener tgok dah ar cter cronicle x best langsung!

    ReplyDelete
  27. woooo~~~~~

    nice ") nice :)

    ReplyDelete
  28. fuyoo dijemput uh....best x cite dia?

    singgah sini... :)

    ReplyDelete
  29. bace snopsis tak memadai.. nk tengok jugak..

    ReplyDelete
  30. memang nk tengok...tp la ni bz bak hang~~

    ReplyDelete
  31. untung laaa dapat invitation... :)

    ReplyDelete
  32. wah untung r.huhu..suzie xberp suke tgk wyg. :(

    ReplyDelete
  33. Macam best jer... Lama gak dh tak tgk Goerge clooney berlakon...

    ReplyDelete
  34. bestnya dapat tgk movie free... cm best je citer ni...

    ReplyDelete
  35. rasanya dah genap setahun x tgk wayang..huhu~

    ReplyDelete
  36. dpt tiket free..untung la.. dekat dengan area ou plak tu,,,

    ReplyDelete
  37. waaaa,, tiket free, yana amek yang free tu, kamu g beli laen, agagag!

    ReplyDelete
  38. SAIAZUAN, first thanks bace blog strawberry merah yg da lame ta update tu.. btw, sy da update cter mase sy form3 lak.. hihi... ghost rider? minat cter tu... =) update cepat ok..

    ReplyDelete
  39. nak tengokk cerita ni lahh :)

    ReplyDelete
  40. cerita ni mcm terbaik je bro.. next time nk terjah cinema r ;D

    ReplyDelete
  41. mcm best je ni..

    #untunglah siap ada invited ni..

    ReplyDelete
  42. wah-wah untung badan free ... siap ada invited pulak... nak kena tengok jugak nanti...

    Story terbaru blog kami...
    masalah kereta lembab tak ada pickup

    ReplyDelete
  43. bout to watch this today with my mother and wolverine!

    ReplyDelete
  44. anda sgt beruntung...huhu...nk tgk gak lah..=)

    ReplyDelete
  45. nak kena tengok ni.. review zuan cam best.. :-)

    ReplyDelete
  46. I tak love nuffnang kerana nuffnang hanye memberi 10 rgt kepada sy setelah skian lama.. Hahahaha..

    ReplyDelete
  47. nak tengok.. tp time ni tengah fly.. Wink!

    ReplyDelete
  48. mcm seronok. untunglah dpt tiket free. hee.

    ReplyDelete
  49. haaaa...kalau citer lawak2 ct suka...hehehehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...