Tuesday, 6 December 2011

> Dunia Orang Takde Awek

HOlla Peeps,


#LOL dah lama sangat aku tinggalkan game dari hidup aku, rasanya dah dekat setahun aku stop main game, kalau main pun PES, Angry Bird dan beberapa game ringan di facebook untuk kurangkan tekanan dan relax. Tapi semalam, aku kembali menyentuh game yang pernah membuatkan aku tak cukup tidur, ponteng kelas, lambat hantar assignment iaitu DOTA!!!

Game ni memang pernah hampir merosakkan hidup aku ketika di Politeknik dulu.. Aku sanggup lewat makan, tidur tak cukup semata-mata nak memasterkan diri dengan game ni, dan pernah gaduh dengan kawan sebab game.. Adoi bila di ingat balik, "awat la aku sanggup buat perkara-perkara tak elok tu semata-mata untuk satu game?" #LOL

#justgoogleit

Tapi siapa kata main game ni tak bagus? Ia bagus sebab merehatkan minda dan dalam masa yang sama menguji tahap berfikir kita (Jadi, normal la kalau main game) sebab waktu main game ni, perlukan strategi untuk menang bukan? Tidakkah ia membuatkan anda berfikir? Tapi kalau 24/7 bermain, apa jadi pulak? Adoi macam mana la aku boleh tersentuh balik game ni? Harap tak addict macam dulu, so nak kena motivatekan diri aku supaya tak lost macam dulu.. 


-zuan-
p.s : korang puasa Asyura tak harini? 

66 comments:

  1. hehe, i'm not really love playing games. cuma kekadang klo tahap bosan melanda, i'll start my fingers to check out any games in google especially the sims, and this is the game that i love the most..hihihi. i know it truly sounds childish when playing this..ckckckckc..dota, what kind of game is that?

    of course berpuasa :)

    ReplyDelete
  2. games? bestfriend kepada most guys tak..

    hehee

    ps3..x box.. mcm2 ..
    hehee..

    p/s: dota tu first time tahu.. =P

    ReplyDelete
  3. aik mustahil takde awekk..cepat2 la cari bro.hahaha

    ReplyDelete
  4. baru je sentuh game dota ni...dah lame gak men..kekok gle..

    ReplyDelete
  5. DOTA BESSTTTTTT



    *suka main drow ranger*

    ReplyDelete
  6. saya dimadukan dengan dota @____@

    ReplyDelete
  7. ala yg ada gf pun sama gak. ahahah..

    ReplyDelete
  8. hahahaha
    aku pun dulu kutuk spa main game..
    tapi bila main sndiri!
    best kowt!

    ReplyDelete
  9. hee..suka gak main game tp xmain la game ni..ni kan game lelaki y sll main..;p

    tp dulu mmg dasyat la diorang main..huu..xabis2 dota je..

    ReplyDelete
  10. Tak pernah try men DOTA lagi bro.. Aku skrg nie layan game CS balik dah... Tapi setakat nie ok lagi.. Tak addict macam dulu2...

    ReplyDelete
  11. Dota boleh menyebabkan kawan bergaduh. Hihihi, xde gf pun banyak aktiviti boleh buat apa

    ReplyDelete
  12. kalau tanak addict mcm dulu. sila cari awek cepat2..bhahaha

    ReplyDelete
  13. tak penah jumpa pun game ni

    ReplyDelete
  14. puasa! hehe well im not a game person, too much on everything pun tak bagus kan? sikit2 would be fine

    ReplyDelete
  15. ya vetull.. main game biar yang bermanfaat kan.. asalkan kita tidak terleka dengan rentaknya.. ehe

    ReplyDelete
  16. I choose angry bird! Funny n fun! Huhuhu..

    ReplyDelete
  17. hew2..motivasi2..jgn addict mcm dlu ^_^

    ReplyDelete
  18. aku x suka sgt maen game.
    ntahla. xde nafsu nak maen

    ReplyDelete
  19. sana sini pun DOTA.
    makin nak exam, makin semua main game
    HAHA!

    p/s : alhamdulillah

    ReplyDelete
  20. dota?
    serious, ko angkat phone ker mase ko main dota?
    mak pocket panggil pun belum tentu berjawab tu,
    abih jawab pun...

    'pocket tido!!'
    gitu gitu jer hahahah

    ReplyDelete
  21. single ker bro..kener cari cepat2x..
    yang best tue angry bird tue..hehe

    ReplyDelete
  22. dah lama tggalkan dota..berhantu game tu..mmg xjd kerja klo mngadap dota..study dota tu lg dasyat dr study engineering..siap wat note psl item2 n chracter2..

    ReplyDelete
  23. main game bagus. ahli motivasi pun ada cakap. menajamkan fikiran. tp jgn la over bro sampai lupa makan tdo segala :))

    ReplyDelete
  24. seriously..
    game yg paling dasyat aku pernah main, game angry bird..
    HAHAHA

    ReplyDelete
  25. dian tak suke main game.

    tapi bile da dapat game teros tak ingat bende lain.tu yg susah tu. hahaha :p

    bile da terjebak dgn dunia game,balik keje dgn tak mandinye dok hadap lappy. guess what? sims,kdg2 need for speed. padahal bile tgok adik main dok kutuk kutuk, tp bile kene batang hidung sendiri baru tau penangan game tu. har har :p

    ReplyDelete
  26. zuan,sadly my big problem is on number two and number 5. sobsss :'(

    ReplyDelete
  27. -jawapan pocket..hahahaha


    -guwa pernah addict gila maen farmville masa mula2 kemunculan fesuk dulu.. smpaikan guwa siap kunci jam tiap kali smpai harvest time..hahaha

    -mmg GAME ni menjana minda sbnrnye..jana minda guwa utk MENGIRA..kehkehkeh




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  28. adeh,, abang Lia pun gila dota juga..

    ReplyDelete
  29. betul2...spe kata games ni xbagus (ehem..boley la ari2 maen games!!!!)...haha


    p/s: xpOse...ABC...lalalala :P

    ReplyDelete
  30. .............................kalau pakai ID yg memang nampak perempuan gila kat garena, mesti byk yg kacau. Kalau pakai yg nampak lelaki, hamboiiii sumpah seranah kat chat....aku diam je kalau main. hahahahahahahh

    Seriously girls, you guys should try main dota ni, because korang boleh tengok true colours lelaki kat sini. Kahkahkahkahhhhhhhh...kantoi sudahhhhhh...lalalaaaaaa :p

    ReplyDelete
  31. tak penah main game,,sakit mata nk ngadap lama,,hehe,,

    ReplyDelete
  32. Hukhukhuk games mmg blh buat org gian
    Pernah rasa ms memula main games kt fb thn 2009 ....now x dh jrng main games apa pun ngeee

    ReplyDelete
  33. saya main brick game jeee

    ReplyDelete
  34. hehe.get out from there when you still can.DOTA will get u!!

    ReplyDelete
  35. owh lucky bf sy xminat game sgt...tp dia sure reply lmbt my text tyme dy tgh ralit buat design..so same je kan? haha (-_-')

    ReplyDelete
  36. owh lucky my bf replied my text :) but tyme dy buat ralit design, jgn hrp lah dpt men msg dgn dy ..haha

    ReplyDelete
  37. DOTA bukan Dunia Orang Tanpa Awek. DOTA itu Dunia Orang Terer Aje. Tak terer, failed. Sebab tu assignment hantar lambat LOL! :D

    Aku dah main dotA lebih 6 tahun, tiada masalah setakat ni. Assignment hantar pada tarikh yg ditetapkan. Sama dengan setiap hero, cast spell pada musuh yang tepat. Strength always the strength. Killer is the killer. Play you job. Itu namanya Dota. Aplikasi dalam hidup, pelajar itu pelajar, dalam masa yang sama cover kehidupan dengan nilai nilai yang bertetapan.

    Remind again, DOTA is Dunia Orang Terer Aje.

    p/s: Aku boleh main dotA sambil balas SMS awek aku. :)

    ReplyDelete
  38. wahh! thaqibzaki terbaekla!
    kagum guwa bace..

    *konfem awek lu terharu
    kalo die bace ni..hehe



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  39. dota permainan main bahaya -__-

    ReplyDelete
  40. ehhh salah ayat :o
    DOTA permainan bahaya.

    ReplyDelete
  41. I don't really play games nowadays but when I was a kid I got addicted to it. Dulu pernah main Need For Speed, GTA paling best! hahaha

    ReplyDelete
  42. haha..sgt th keaddictan game tu cmne..sy pun hantu game..h0h0

    ReplyDelete
  43. grr dota ?? tak sodap . haha

    *puasa , puasa , mestilah :)

    ReplyDelete
  44. okeyh..baru dapat kaitkan DOTa dengan tajuk entry..hahaha..=)

    ReplyDelete
  45. haha...housemate aq dulu pun ramai yang gila main DOTA ni..aq pun main la jugak...tapi nasib baik la aq tak addict sgt...heee~

    ReplyDelete
  46. xde nyer,yg ade awek pun sme je

    haha

    ReplyDelete
  47. nk main bole tp biarla berpada2,,hehe

    ReplyDelete
  48. bst ke dota? dak2 klas ca dulu suka sgt main...ca xpnh bkk pon.

    ReplyDelete
  49. teringin nak main beb.. tapi sampai skg tak berkesempatan.. ngeh3.. mybe tak minat sama kot.. hehe

    ReplyDelete
  50. hahahahaha pernah gak terjebak ngan kancah games ni......mmg buruk betul masa tu...

    ReplyDelete
  51. slalu dengar tapi x penah tau camne game dota ni. huhuu.... rumet penah mngadu pasal pakwe die ngan dota. haha

    ReplyDelete
  52. game memang boleh membuat kan seseorang tu addict . haha
    tapi lebih baik dari addict benda lain kan ^^

    ReplyDelete
  53. dkna pandai main game agry bird jer..heheee...

    tapi sejak dua menjak nie terikut lak game yang anak buah main...lumba motor :)

    ReplyDelete
  54. aku tak pernah main. aku main game yang kiut kiut je. Jue suke la main game cenggini.

    ReplyDelete
  55. angry bird tu ape? hahaha.

    ReplyDelete
  56. start main lepas pmr 2008. hehe!
    then time form4, nak master sampai study hampir terabai!! nasib baik final exam form4 tuu ada kesedaran siiiiiiikit. and yet time form5, main dah jarang, cuma dah jadi master dah. dan sekarang jadi sifu. woha! tak laa......main GG sudah.

    ReplyDelete
  57. thanx folo blog saya ya.. ada masa saya dtg kembali folo ya. Line slow sgt wat masa ni...
    tak dapat nak loading sepenuhnya..

    ReplyDelete
  58. game mmg bagus..tp once addicted..bahaya~ ;p

    ReplyDelete
  59. game dota ni sebenarnya macam mana ek? budak lelaki banyak gila main dota.

    betul! main game manajamkan minda. so main la game selalu. haha.

    ReplyDelete
  60. laki suke sangat men game kan..org yg ade gf pon same je..kadang game lg penting..huuu

    ReplyDelete
  61. errr..zuan.
    DOTA uh gae ape erk? leh g tau x..?
    sumpah CK tak tahu..huhuhu tanye mmber2, dorang men2 kn CK plak huhh~

    ReplyDelete
  62. toi, kalo nak men game, men game yang menguji minda, at least otak still berpk...asah biaq tajam....hehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...