Tuesday, 27 December 2011

> Movie Review : Ghost Protocol

HOlla Peeps,


Rasanya dah lama aku tak tengok Tom Cruise berlakon, hmm last filemnya apa ek? Aku hampir lupa namanya sebab dah terlalu lama dia berdiam dalam dunia lakonan ni. Dan apabila aku tengok Mission: Impossible - Ghost Protocol, masih belum berkarat mutu lakonannya! 


No Plan. No Backup. No Choice. 

Sinopsis : Ethan Hunt dan pasukannya mengejar masa untuk mengesan pengganas berbahaya, Hendricks, yang telah mendapat akses kod pelancaran nuklear Rusia dan sedang merancang serangan ke atas Amerika Syarikat. Satu cubaan oleh pasukan itu untuk menghentikan dia di Kremlin berakhir dalam bencana,dengan letupan menyebabkan kemusnahan teruk kepada Kremlin dan IMF yang terbabit dalam pengeboman, memaksa Presiden mengeluarkan Protokol Ghost, di bawah mana IMFdigugurkan, dan tidak akan dibantu atau disandaran dalam apa jua bentuk bantuan. Tanpa gentar, Ethan dan pasukannya mengejar Hendricks ke Dubai, kemudian ke Mumbai, mampukah mereka mengelakkan perang dari berlaku?

Kenapa perlu tengok filem ini?


  • Jika anda rindu akan lakonan mantap Tom Cruise, this is the movie to watch!
  • Ingin lihat keajaiban ketinggian menara yang 2 kali lebih tinggi dari KLCC? Burj Khalifa adalah menara yang mampu membuatkn anda gayat!
  • Pernah tengok Tom Cruise terhantuk?  
  • Kenal Anil Kapoor? Pelakon hindustan ini adalah pelakon jemputan untuk filem ini.
  • Plot yang tersusun dan tidak memeningkan, twist yang senang di huraikan, dan perkembangan watak yang menarik.
  • Peminat BMW sports car? Ada kereta konsep yang hebat dipandu Tom didalam filem ini. 
  • Filem ini tak banyak cakap, aksi! aksi!! aksi!!!
  • Banyak gadjet dan trick yang unik dan mengagumkan.
  • Nak belajar menyamar? MI4 adalah tempatnya.
  •  Walaupun CGI nya hanya biasa-biasa, anda akan lupakan pasal CGI tu, sebab aksi dan trick fighting  akan menutupnya. 
  • Filem ini memang kena dengan taglinenya "No Plan. No Backup. No Choice."


Rating : 8/10 (Berbaloi untuk lihat lebih dari sekali)


-zuan-
p.s : mampukah mood blogging dan study disatukan? 

54 comments:

  1. tgh mood exam la pulak~~~~

    ReplyDelete
  2. aq belum sempat tengok lagi movie ni...:D

    ReplyDelete
  3. aku nak tngok...
    tapi takde duit pulak...
    student life... T_T

    ReplyDelete
  4. cite lotup2 mmg best..~ ^^

    ReplyDelete
  5. betul tang part cg tu tak perasan,
    dikaver dek aksi manthop.

    ReplyDelete
  6. Filem ini kool dan santai utk minda ...

    ReplyDelete
  7. orite!
    mang nk tgk esok ni zuan
    dgn adik
    kikiki :)

    ReplyDelete
  8. xdpt tgok jga,bca sinopsis pn jd la..

    ReplyDelete
  9. hmmm...MMG NAK TGKK..TP MASA X MNGIZINKAN

    ReplyDelete
  10. Hehe.. Nak download la cerita nie nanti..

    ReplyDelete
  11. ye dan ye. kena tonton. sape2 nk exam tu, sila la luangkan ms study week ni utk tgk film ni. kelakar, aksi, yang penting status U. hehe :))

    ReplyDelete
  12. lama x berlakon dgn abe tom cruise. ehem..

    ReplyDelete
  13. tgk ngan family filem ni..mmg terbaik la.!

    ReplyDelete
  14. wuu, ada anil kapoor? penarik ni. hahaaah

    ReplyDelete
  15. catat rekod sem ni aku tak pi tengok wayang langsung oh...wooooo..

    ReplyDelete
  16. wohoo :D rasanya mau nonton filem ini besok hari!

    ReplyDelete
  17. cam best je.tapi celah mana lah masa aku nak pi tengok.

    ReplyDelete
  18. setelah lama meninggalkan dunia panggung wayang, akan kembali ke sana esok. tgklah yer...

    either MI4 or Sherlock Holmes. =D

    tapi... nak tgk Tom Cruise and dream car BMW. Kena psiko kwn2 utk pegi tgk MI4 jugak nmpknya.

    ReplyDelete
  19. woah.Zuan setiap kali promote cerita mesti buat orang nak tengok.Heyy.Focus on ur study.Final is just around the corner right.haha.Good luck btw =)

    ReplyDelete
  20. macam best!kena tengok neh!;)

    ReplyDelete
  21. saya bagi 9/10!!! superbbb!!!! hehe! baru je tengok tadi...

    tapi movie of the year tetap harry potter, rating 11/10! :)

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum Saiazuan

    lama betul dah tak tenguk wayang...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  23. lum sempat nengok lagi...tom cruise!!!!

    ReplyDelete
  24. nak tgk jugak..rmi ckp best ni

    ReplyDelete
  25. esok jugak nak pergi tengok! hehe

    ReplyDelete
  26. Best gilos kan. Rs nak p tgk kali kdua

    ReplyDelete
  27. ayakk.. pikir duit.. pikir mase..
    ergghh!! ujung2 bulan nie zuan

    ReplyDelete
  28. mcm kool je bunyiknya.. tp rsenye agk susah skit la klu nk tgk citer ni.. hurm.. [^^,]

    ReplyDelete
  29. dian nk pergi tgk cite ni harini

    hihi

    ReplyDelete
  30. payung lah guwa tiket wayang. haha

    ReplyDelete
  31. adik kite tgk cte ni dy kata mngantuk..baca review zuan ni macam besak..erkkk

    ReplyDelete
  32. mohon blnje..nak tgk gak..haha

    ReplyDelete
  33. ala ye ke best..hrtu da nk tergerak bli cd dia.ciss..xpe2,download je nti.

    ReplyDelete
  34. Anil kapoor adalah simbol yang Bird memandang orang India sebagai orang yang gila seks... tak percaya? jom baca review saya dengan klik nama saya.

    ReplyDelete
  35. wahh bz2 pon smpt tgk ea..heee

    ;p

    xsempat tgk lagi...

    ReplyDelete
  36. cite ni best gile lah! :D

    baru tengok smlam dgn family :)

    ReplyDelete
  37. dah tgk tp nak beli dvd jgk.

    ReplyDelete
  38. skrg dh jarang tgk wyg, apatah lagi nak tgk movie kat rumah.. masa begitu pantas.. dah tua nanti pencen, baru tgk.. ekkekeeke

    ReplyDelete
  39. macam best je movie ni. :)

    ReplyDelete
  40. cerita ini mmg best gila.. gua bg 9/10

    ReplyDelete
  41. jarang TC belakon dlm filem tak best.. filem ni aku tak tengok lagi, tapi komen2 orng ramai yg cakap best..

    ReplyDelete
  42. yang ni, terbaikk laa weh.

    ReplyDelete
  43. td nak tgk..sekali ambk..tiket semua full..mmg takde rezeki...huaaa..
    tom cruise digantikan dgn jet li hari ni..hehehe..

    ReplyDelete
  44. tak suka baca movie review tahu SEBAB SINI MOVIE SELALU MASUK LAMBAT. i mean kat malaysia dah tayang my place belum :(

    ReplyDelete
  45. berbaloi baloi,,tengok lah ye semua,,hehe

    ReplyDelete
  46. gua suka punggung Jeremy Renner dalam cite ni, seksi hahahaha

    ReplyDelete
  47. sempat tgk movie lg ??
    adeh !

    ReplyDelete
  48. movie nie mmg best..bnayak babk aksi yg mencemaskn..tak rugi beli tiket..=)

    ReplyDelete
  49. dah tengok !! best gila !! :D

    ReplyDelete
  50. tak berkesempatan tgk lagi! :(

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...