Thursday, 8 December 2011

> Tech Thursday : Samsung Flexible Tablet

HOlla Peeps,




Sapa tak kenal jenama Samsung? Jenama yang popular dari Korea ini terkenal dengan pengeluaran skrin dan sekarang popular dengan pengeluaran Smart Phone sekali lagi bakal mengegarkan dunia dengan teknologi mereka! Mereka telah mengeluarkan video mempromosikan konsep skreen fleksible dan berkemungkinan akan memperkenalkannya dalam masa terdekat. 



"Teruja", "WOW", "tak tekata".. Hampir tak percaya yang syarikat dari asia seperiti samsung mampu mengeluarkan teknologi sehebat ini.. Walaupun ia hanya konsep, tetapi sudah cukup meyakinkan aku yang semua teknologi yang kita pernah tengok di dalam filem seperti Avatar dan Tron tak mustahil akan ada di tangan kita suatu hari nanti. Nantikan update mengenainya..


-zuan-
p.s : teknologi semakin banyak dan semakin murah, apa pendapat anda mengenai kesan teknologi kepada manusia? 

57 comments:

  1. anum suka teknologi baru
    macam2

    ReplyDelete
  2. perrghhh...best kalau betul la konsep ni dapat direalisasikan.

    tp aku tak suka kalau teknologi tron jadi betul. scary.

    tapi kalau teknologi avatar bole masuk dalam mimpi tu best. hhmmm... mimpi aku....best best..

    ReplyDelete
  3. bila lah Malaysia nak ada org bijak pandai mcm dorang kan hurm fikir2.

    ReplyDelete
  4. fuiyo! gila lah! memang sempoi! harga pun mesti sempoi.

    teknologi memudahkan manusia. memalaskan pun ada jugak. hehe.

    ReplyDelete
  5. canggih2 teknologi skang en..macam macam..tp lg canggih teknologi..tak semua bawak kebaikan..kan..;)

    ReplyDelete
  6. dlu tak ske gadget2


    skng rase nk beli sume

    cmno tu

    ReplyDelete
  7. Wow.. Serius cool.. Tapi kalau lupa letak, habislah.. haha..

    ReplyDelete
  8. fuyooo...terbaik la dorang nye konsep...hehe..

    ReplyDelete
  9. wow! amazing kot dorg punyer konsep.macam virtual plk

    ReplyDelete
  10. manusia semakin pemalas..

    ReplyDelete
  11. gadget yg gua nak skunk adalah samsung galaxy note + nintendo 3ds

    ReplyDelete
  12. serius...mmg cool habis la...kalau betul2 konsep ni direalisasikan..mmg best...:D

    ReplyDelete
  13. grrr AWESOME ! :)
    eccited nak beli kalau ada nanti ^^,

    ReplyDelete
  14. teknologi menyebabkan manusia menjadi malas..
    haha tp x smua lah..
    ada kbaikan dan kburukannya..
    tpulang pda mnusia untuk mengaplikasikan tknologi tu sndiri..

    ReplyDelete
  15. berkunjung sob..salam blogger
    salam kenal dan sukses selalu ..:)

    ReplyDelete
  16. ada kelas la ni ye. senyap je

    ReplyDelete
  17. manusia makin gemuk...haha...
    nnt nk potong kuku guna machine je...touch n go je...hahaha

    ReplyDelete
  18. makin canggih technology manusia makin sengal hahahahaha


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

    ReplyDelete
  19. teknologi ada pro and kontranya..ada kebaikan dan keburukan..tp,apa yg pasti dengan teknologi ni perasan yg budak zaman skrg terlalu dengan teknologi hingga terlupa dengan dunia luar,mereka kurang bersenam hingga menyebabkan berlaku masalah dlm kalangan kanak-kanak..jadi,ini adalah keburukan yang terbaru dikenalpasti..heee..=) tiada istilah badminton,bola sepak,nyorok-nyorok,kejar2,polis sentri dan sbgnya sebaliknya lebih kpd fcebook,twitter,angry bird dll..just my opinion..=)

    ReplyDelete
  20. bole selit kt buku je..
    very nice :-)

    ReplyDelete
  21. hebat..;p

    manusia pon mesti ke depan la bila teknologi semakin canggih..

    :)

    ReplyDelete
  22. syok nye..tapi ade kebaikan dan keburukan jugak....terpulang pada cara kite gunakannye :)

    ReplyDelete
  23. Kalau masuk air boleh tahan tak ye? Mesti tak jumpa kalau masuk air. Sebab lutsinar semacam. hahahhaa xD

    ReplyDelete
  24. Asians are as good as Westerners kan zuan ? : )

    ReplyDelete
  25. makin global..


    ada duit sume le beli kan?

    ReplyDelete
  26. aku salah sorang pengguna henfon samsung.haha

    ReplyDelete
  27. wah! gile canggih...

    mcm tipu pun buleh

    ReplyDelete
  28. oke..FM tgu yang seterusnya..
    =]

    ReplyDelete
  29. nak kener beli ni...hahah

    ReplyDelete
  30. woww!! mesti belii tp tunggu kaya dulu kuikuikuikui

    ReplyDelete
  31. menyebabkan manusia x puas..nak & nak lagi..majuu & maju lagi..hingga byk nilai terabai..~

    ReplyDelete
  32. alamak...nak satu....

    Zuan, tolong sponsor huhuhu

    ReplyDelete
  33. fuhh canggih ..harap ada

    ReplyDelete
  34. haha..sgt betul,mkin brtekn0logi,mkn malas..hehe

    ReplyDelete
  35. Nipis cmtu kalau kne jari mau luke tu.. Huhuhu.. Smeday sume teknology ni akn hbs bile stu mse dunia smpai ke pghujung.. Wallahualam..

    ReplyDelete
  36. sekarang tengah berkira-kira nak rembat satu phone samsung. hehehe.

    hebat kan dorang ni.

    dah tuh laju ke keluarkan produk terbaru.

    ReplyDelete
  37. love samsung galaxy tab :)

    ReplyDelete
  38. wow..leh lipat2 tak??
    klu gaduh ngn bf abis r..di ronyok2 CK nGeee~ :D

    ReplyDelete
  39. gadget canggih..jenuh saving nak beli sebijik..uwawawa =P







    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  40. best gak bila makin canggih pastu dpt lak harga competitive..senang la nak mbelinya

    aku dah mrs ipad ngan galaxy tab..ksimpulan: aku bosan ngan gadget dah haha **poyo je kan komen aku ni**


    HAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  41. banyak sgt lah techno. rasa macam nak semua.serious.makin maju. hehe. :D boleh gulung2 boleh lipat2..gempak tu.

    ReplyDelete
  42. mesmerizing. what product will be producing on the next 9, 10 years maybe bakal lebih hebat dan canggih lagi..:))

    ReplyDelete
  43. anything from samsung kebanyakannya long lasting..

    ReplyDelete
  44. ....wah mmg best...tech ni x terkejar...kekadang baru beli satu gadjet...esok nyer dah keluar version lain pulak...eg:sekrg dah ada Tab 7 Plus pulak...nampaknya terpaksa la lepaskan Tab 7

    ReplyDelete
  45. wow!!!!!


    tak sabar tunggu die betol betol keluar.,


    hee. teknologi ni bagus actually. but how people handle it tu yg x bagus. ade yg salah gunekan :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...