Saturday, 23 March 2013

Review Ebene Bio-Ray Foot Massage Socks

HOlla Peeps,

Selepas hampir sebulan menggunakan produk Ebene Bio-Ray Foot Massage Socks, ternyata ia satu produk yang bagus dan berkesan. Dengan hanya memakai ketika tidur, aku sekarang dapat tidur lena, dan boleh bangun tidur tanpa rasa penat dan lesu. #seriustaktipu!


Ebene Bio-Ray Foot Massage Socks


Ebene adalah sebuah brand yang mengeluarkan produk seperti socks, ankle guard, knee guard, glove dan cap. Keunikkan produk ini adalah pengunaan tenaga bio-ray di dalam produk mereka. Untuk makluman, bio-ray adalah sejenis sinaran tahap rendah yang trbentuk daripada bahan semulajadi yang dicampur dengan banyak unsur mineral semulajadi dan mineral surih.
Ia berfungsi memancarkan sejenis tenaga  yang bleh menembus masuk ke dalam daging dan tulang badan manusia, menambahkan bekalan oksigen dan juga meransangkan peredaran darah dan oksigen untuk membakar lebih lemak. Ia juga menjaga tenaga untuk melegakan kesakitan.

Apa kelebihan produk ni? Seperti yang tertulis di kotak:

> Ia berfungsi sebagai pengurut kaki untuk meransang peredaran darah dan oksigen. (Bukan seperti rasa getaran mengunaakan produk massage, bila pakai akan terasa sedikit pergerakkan otot-otot kita. Badan rasa lebih fresh)
> Membantu mengekalkan haba pada kaki semasa tidur dan mencegah kekejangan. (Aku sekarang tidur tidak lagi memakai selimut kerana terasa warm di bahagian kaki, memang selesa)
> Menyalurkan tenaga pada kaki supaya dapat berlari dengan lebih pantas semasa bersukan (Sangat sesuai untuk mereka yang suka berjoging atau melakukan aktiviti-aktiviti riadah)
> Membantu melegakan masalah nocturia (Simptom-simptom bangun pada larut malam untuk buang air, menyebabkan ganguant tidur)



Selepas try hampir sebulan, ternyata kesannya bukan hanya tertulis di kotak dan laman sesawang. In-Shā’-Allâh ada duit lebih bulan depan, nak beli satu pair untuk Umi (Produk ini sangat sesuai untuk orang tua dan yang bersukan).

Sekarang ni aku tengah try produk Bio-Ray Knee Guard pula sebab sering kali sakit lutut lepas balik kerja. In-Shā’-Allâh nanti aku review yang tu pula.




Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: kesihatan tu mahal.. Menjaga lebih baik dari merawat..  


click ads to show your support (",)

7 comments:

  1. tak pernah try lg. ni yg mcm iklan aishah sinclair pakai tu ke?

    update harga please. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. err tak tau la aishah sinclair pakai pe, sbb tak tanya dia pulak :P

      harga biasa di lelong dalam rm60-70,
      harga di watson/guardian dalam rm51-54,

      sila rujuk di farmasi2 berdekatan

      Delete
    2. Anonymous4/2/14 16:37

      Assalammualaikum.
      Harga ebene bio ray foot massage socks
      I pairs RM88 untuk harga Normal.
      Kalau ada offer kadang2 RM58 or 59
      @caring pharmacy,guardian ,watson n lain2 farmasi

      Delete
  2. WHAAAAAAT i didnt know this. Nak beli nak beli tapi kena balik malaysia dulu! :(

    ReplyDelete
  3. Sangat bagus. Saya ada arthritis. Dah x sakit kg rerutama guna knee guard

    ReplyDelete
  4. Sangat bagus. Saya ada arthritis. Dah x sakit kg rerutama guna knee guard

    ReplyDelete
  5. Memang berbaloi membeli nya saya guna knee guard saya syorkan yg berhajat nak bagi hadiah kt ibu bapa carilah produk Ebene ada bnyk pilihan.





    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...