Saturday, 16 March 2013

Biografi Syed Mokhtar Albukhary - A Must Read Book!

HOlla Peeps,

Last month one of my buddies introduce aku buku ni tika aku mencari-cari buku best tuk spend Baucer Buku RM250 1 Malaysia aku.


Biografi Syed Mokhtar Albukhary
Biografi Syed Mokhtar Albukhary

Sebelum ini aku kurang mengenali siapa Syed Mokhtar ni, then just buy this book to know. Finish reading this in just beberapa hari kerna curiosity aku membaca buku ini sangat menebal.. Ternyata sangat terhibur, penuh inspirasi dan puas kerna padat dengan cerita pahit getir perjalanan Syed Mokhtar menjadi salah seorang hartawan terkenal di Malaysia yang tidak mengenal erti putus asa dan sangat dermawan. Ia mengetengahkan hubungan Syed Mokhtar dengan bekas PM Malaysia Tun Dr Mahathir ketika pemerintahan beliau (The 4th) dan cabaran getir Syed Mokhtar selepas itu.

Buku ini tidak begitu menceritakan kisah peribadi Syed Mokhtar, ia lebih kepada siapa disebalik kejayaan beliau dan pahit getir yang dilalui sebelum berjaya. Beliau membukitan yang walaupun tanpa pendidikkan formal, kita boleh berjaya di dalam kehidupan kita.

Sebuah biografi keluaran pVm Communications Sdn Bhd ditulis oleh Premilla Mohanlall yang sangat berbaloi untuk dimiliki dengan harga yang sangat berpatutan dengan hanya RM19.90 dan boleh dibeli di mana-mana MPH berdekatan, atau korang boleh beli laman web MPHOnline.

Apa tunggu lagi, moh pi MPH, aku dengar tengah sale sehingga 50% (terms n conditions apply) sekarang ni..


Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: harap korang suka design baru blog ini.. :) 


click ads to show your support (",)

16 comments:

  1. dekat kedah, byk sekolah dia bg sumbangan


    dulu iols skolah asrama kat kedah, ada satu yayasan nama al-bukhary semata nak tolong org susah

    yayasan tu bg bantuan dr segi duit, buku-buku dan alat-alat sekolah


    tp iols tak dapat pun sumbangan tu -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bukan rezeki kome la tu :D

      tapi kesiannya, ramai orang kata buruk pasal Syed Mokhtar..

      Delete
  2. suka pi masjid dia kt kedah..

    ReplyDelete
  3. dah lama saya beli buku ni, tapi x abis2 baca lagi..hehe

    ReplyDelete
  4. orang hebat tu wey..
    lepas ni kau pn boleh la ikut jejak langkah dia. hehe

    ReplyDelete
  5. dia byk tlg anak2 melayu. byk bg dana. semoga sentiasa dirahmati. aminnn :)

    wahwahwah blog zuan berwajah baru la.kemas! hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..dah lama dengar cerita dia =)

    ReplyDelete
  7. syok aa dpt baucer free..nak jugak hahaaa

    ReplyDelete
  8. he a great man. sgt2 menakjubkan. hope, bangsa melayu akan lahir seorg lg insan seperti beliau.
    masa sek men dulu, pernah dpt biasiswa dr yayasan al-bukhary. he give for all excellent and poor student.
    syukur sgt sbb ada insan yg baek seperti beliau. kisah hidup beliau harus kita contohi. (:

    ReplyDelete
  9. aq ade skit je lg vocer ble nk melabur entah...

    ReplyDelete
  10. seorang usahawan Bumiputera yg berjaya dan patut dicontohi...:)

    ReplyDelete
  11. nak kena tahu jugak pasal beliau nie..bell pun tak kenai sangat beliau nie :( InsyaAllah akan memilikinya.. :)

    ReplyDelete
  12. salam
    sy suka beli kt popular hee.. rajin beli buku2 ttg org yg berjaya. nk bukak busines ker?

    ReplyDelete
  13. perghh..hartawan tu zuan..menarik je bunyi ^_^

    ReplyDelete
  14. nak pinjam! hahaha. sadly buku2 dhiya bawak balik dari malaysia semua dah habis rotate. teruskan membaca :) nanti nak sewa hahaha

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...