Tuesday, 12 March 2013

Tips and Tricks - CD Cover Fold

HOlla Peeps,

Lama gua tak buat tutorial kan? Rasanya last tutorial gua buat adalah tutorial Oriami Ros menggunakan kertas. Ramai dah boleh buat belum? Haa? tak boleh? Aiyoo kena buat versi vlog la rasanya lepas ni untuk tutorial origami ros tu haha..

Alright peeps, percaya atau tidak, selain menggunakan plastic cover yang biasa dibeli di kedai untuk menyimpan cd, kita juga boleh menjimatkan kos dengan menggunakan kertas!  Laaa dah tau ke? Ok belum??

Jom blajar bagaimana nak buat paperfolding atau teknik lipatan kertas dengan mengguakan hanya sekeping kertas dan kerajinan (note: kreativiti tidak diperlukan untuk membuat paper fold ini.. hehe)



Membuat tempat simpan cd dengan menggunakkan kertas


Senang kan?


Lets REduce, REuse and REcycle (",)


-zuan-
p.s : kurangkan pengunaan plastik! pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan khas oleh Zuan di #SaiazuanBlog hehehe :P


click ads to show your support (",)

13 comments:

  1. dah pernah buat dah!

    jimat giler.. hahaha :3

    ReplyDelete
  2. Biasa buat, tapi dlu la..hehe

    ReplyDelete
  3. aahh kan..kan blh guna kertas plak, drpd beli cover..tq zuan sbb bg idea hehe

    ReplyDelete
  4. kalau gadis dan wanita mesti rajin buat benda2x cenggini....

    ReplyDelete
  5. interesting.. can save the planet..:)

    ReplyDelete
  6. buat tuh pun siap ada tutorial yer...hehe

    ReplyDelete
  7. Haha...pernah buat bkas cd utk lecturer

    ReplyDelete
  8. jimat habis ni...lagi satu..kertas pun guna yg recycle punya..heee~

    ReplyDelete
  9. AWESOME! tapi ehh cop aah nasib ada CD nak balut. haha ingatkan takda thank you for this!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...