Sunday, 24 March 2013

Ambisi - Antara Rimba Bara dan Rock Oo

HOlla Peeps,

Walaupun demam Rimba Bara kelihatan semakin reda, tapi lagu OST untuk karya ulung sutradara hebat Malaysia, Mamat KalidRock Oo sangat mendalam maknanya, dan penuh anspirasi..  Boleh kata setiap tika aku mendengar lagu ini. Walaupun ada sesetengah telinga, lagu Rembau Most Wanted nyanyian W.A.R.I.S adalah lebih bagus, pada aku Rock still ROCK! #YouKnowWhatIMean





Cahaya didalam cermin
Memukau hingga memaksa
Ku cari kedasar diri
Cintaku yang hilang

Rupanya ku salah sangka
Kasihmu tak pernah sepi
Kerana terlalu hampir
Ku leka hadirmu

Chorus:
Sentiasa disisi ku
Merestui ambisi ku
Lantas ku takkan berubah
Berganjak dari jalan ku

Selagi bumi berputar
Tekadku terus berjuang
Wohoo..

Wohoo..
Wohoo..
Wohoo..

Disisiku
Merestui ambisiku
Hohohohoho..

Takkan berubah
Berganjak dari jalan ku
Jalan ku
Jalan.. ku..


Tika - Rimba Bara (Nyanyian Khir Rahman)



Setiap orang ada ambisi. Pengerak ambisi mereka adalah mereka yang sentiasa dekat dengan kita, ibu bapa kita, sahabat, dan juga yang tersayang. Teruskan ambisi untuk berjaya di dalam kehidupan di dunia dan di akhirat..



Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: Al-Fatihah kepada Arwah Loloq (nama sebenar Rosli Khamis) yang menulis lirik untuk lagu Tika.. 


click ads to show your support (",)

18 comments:

  1. boleh betul2 buat album ni..huhu

    ReplyDelete
  2. al-fatihah buat arwah Loloq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang beriman.. amin

      Delete
  3. Replies
    1. anda mau rockkk? anda mau rockkk?? anda mau rockkk???

      Delete
  4. al-fatihah.. baru perasan loloq dh takda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahyarham loloq menghembuskan nafas terakhir pada 30 Januari 2008...

      Delete
  5. rock wuuu....ambisi perlu diteruskan selagi terdaya.

    ReplyDelete
  6. aku pun ada ambisi.. yang perlu difokuskan ambisi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambisi menjadi top celebrity blogger? hehe go for it bro! :)

      Delete
  7. al fatihah.
    tau tak dhiya have to google the word ambisi sebab tak tau makna. but now i know. belajar benda baru harini thank you! :D

    ReplyDelete
  8. 1st time dengar kot word ambisi hihi :)

    tq sbb bgtau zuan..

    al fatihah

    ReplyDelete
  9. ambisi = cita-cita



    dah lama tak dengar ayat ambisi ni
    selalu indonesian yg suka guna terms ni.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...