Thursday, 1 September 2011

> ATWR Comic : #6 Raya Raya dan Raya

HOlla Peeps,


Beberapa hari aku memerah idea untuk siri #6 ATWR dan kalini aku buat lebih panjang dari yang sebelumnya (siri #1, siri #2, siri #3, siri #4, siri #5)

Pada yang tak kenal ATWR, "What the fish is that???" ATWR adalah singkatan After Tea With Robot, ia menceritakan kisah mainan atau koleksi model robot milik aku, ala-ala Toy Story versi Malay, cuma nama komik ni agak mat saleh, iaitu After Tea With Robot, menginginkan mood santai ketika membaca komik untuk pembaca blog aku hehe (",) disamping itu aku cuba selitkan beberapa mesej dalam setiap siri, harap korang perasan apa yang aku cuba sampaikan..

Untuk raya ni, aku buat 11 halaman untuk korang, biasanya 6-7 halaman je.. Layan~







korang boleh abaikan page6 ni, aku ter'emo' lak..haha

kemunculan perama blackout ialah pada BLACKOUT! TRANSFORM! 






Amacam? Hope korang terhibur dengan siri kalini, sebarang kritikan amat dialukan...


-zuan-
p.s : untuk pengetahuan korang komik ATWR tak akan sentiasa dikeluarkan (weekly atau monthly), ia adalah satu komik yang akan dikeluarkan mengikut musim sahaja, insyaAllah kalau ada kesempatan dan idea mencurah-curah, akan aku jadikan ATWR ni komik mingguan.. terima kasih atas sokongan anda (",)

137 comments:

  1. haha! byknye robot. hahahaha penat ketawa

    ReplyDelete
  2. whoaa..cool..weh zuan, robot2 ko ngumpat ko la..ape ni..slh didikan ni..hehe

    ReplyDelete
  3. wah..mmg creative..pndai buat komik..
    ~ketawa jer dari tadi..)ape kate awk jadikkn komik tetap kat blog awk nie..~

    ReplyDelete
  4. fulamak, anak2 ko leh tahan gak kan...

    ;D

    ReplyDelete
  5. aku suka giler watak si danbo tu comel2 n innocent je,.hahaha

    ReplyDelete
  6. wa...cantik header raye!!!!!!

    suka kumpul robot2 ke??? hihihi...

    ReplyDelete
  7. style la kau..bagus2..maenan pon nak raye..haha..selamat hari raye doe :D

    ReplyDelete
  8. danbo tu pon smbut raye ye? hek9!~
    kreatif laa awk :)

    ReplyDelete
  9. wa~~~ raye bersame danbo dan robot!!

    mesti usaha keras ni kan..

    btw thanks kad raye yg tag tu!!
    selamat hari raye~~~~~~

    ReplyDelete
  10. haha..comel pulak aq tgk rerobot ni..seyesly ko ni mmg kretip ah !

    ReplyDelete
  11. hohoho.. kelakor la plok den baco.. :P
    ~selamat hari raya~

    ReplyDelete
  12. Selamat hari rayaaaa :)

    ReplyDelete
  13. mcm mcm..robot pon leh bersembang..selamat hari raya..:)

    ReplyDelete
  14. Comelnya patung2 tu huhuhu

    ReplyDelete
  15. banyaknye koleksi robot u... i like your comic. teruskan berkarya ye... :)

    btw selamat hari raya & maaf zahir batin... ^_^

    ReplyDelete
  16. semart lah!!!


    <-- dah jd fans tegar ni..


    btw, byk tol koleksi =.=

    hahaha XD

    ReplyDelete
  17. makin smart doe ko punye komik .. yg gamba time transform tu buat cmne doe ??
    nmpak cool hehehe

    ReplyDelete
  18. uishhhhh, comel robot2 itu bercakap!! hahahahaha..
    u are so creative zuan!! nnt bykkan lagi cerita ttg ATWR comic ni ya..:)
    salam hari raya in advance!

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. niiccee~
    btw, selamat hari raya juga dari
    blog mygunplaspirit.blogspot.com
    hehe X

    ReplyDelete
  21. byk koleksi kamu... nice...

    ReplyDelete
  22. haha...hebat gila...imaginasi tinggi ni ;)

    ReplyDelete
  23. zuan! suha dah settle baca dari yang first sampai 6 punya. best woo hee.

    hilang tension sebab banyak gelak. teruskan usaha, suha tunggu next comic pulak

    :)

    ReplyDelete
  24. giler kreatif awak nih zuannn.poleh jd penulis komik someday nt.kepitup...epi rye day

    ReplyDelete
  25. asal kau kreatif sangat ni?.


    hehehe.
    nice bro!.
    banyak idea kau.
    have a good day transformer.
    eh..banyak gila transformer kau.
    buat la GA.hehe

    ReplyDelete
  26. wah danbo pun nak raya..hehe..sgt kreatif,suka transfomer tu..

    ReplyDelete
  27. imaginasi melampau..haha..klaka la

    ReplyDelete
  28. pergh!!
    pocket suka pocket suka!!
    teruskan bro!! :D

    ReplyDelete
  29. kreatifnyeeee :)
    selamat hari raya ^^

    ReplyDelete
  30. bos kita tu, mcm betul tak betul je aku tgok...miahaha

    ReplyDelete
  31. p/s: She's 9 y/o Zuan..no wonder, she's addicted to camera lately :)for her, no more shy to get posing or smiling in front of camera!! loh, senyum2lah slalu agar tampak ceria ;)

    ReplyDelete
  32. haha..aku bace dengan tekun..=D

    mesti lama kan nak tangkap2 gambo bagai..haha..byk sungguh mainan kau..=p..kalah adik aku..hahahaha

    selamat hari raye juga..det aye mane??^^

    ReplyDelete
  33. adehhh sengal mulut dah nehh. gelak punya pasal

    selamat hari raya danbo and the gang! hehe

    ReplyDelete
  34. khusyuk gila baca. haha. even thouh toys tu kutuk ko (aku rasa bos diorang, ko la kan?haha) tapi,sebenarnya diorang tengah kutuk sikap manusia, betul tak?

    ReplyDelete
  35. danbo ku jd watak utama..i loike..hoho

    ReplyDelete
  36. Shemaaart nak satu zuan, bak ar sini alamat rumah. Nak rompak semua tu.

    ReplyDelete
  37. bos ni memang kacang lupakan kulit.. waa terbaik boss buat negara korang klu tak korang dok kotak je la.hahahah.. terbaik la.. ayie nak beli cerita ni..hehe

    ReplyDelete
  38. makin mantap la komik ko. best je layan :D

    ReplyDelete
  39. wa,,gile kemas lah,,hahaha,,,

    selamat hari ghaye,kim salam semua kat pelakon komek yekkk

    ReplyDelete
  40. nice :)
    selamat hari raya...

    ReplyDelete
  41. banyak gler koleksi!!!slamat hari raya! :D

    ReplyDelete
  42. hahahhaha menarik okeh.! pangel2 ingat kan nk buat ape..rupenye nk bergambar! tergelak bila abis bace cte ni ahha by da way..danbo tu comel..huhu character die pon baik dan blur haha

    ReplyDelete
  43. comel2..slmt hari raya juge ea..

    ReplyDelete
  44. best kot komik ni :p salmat hari rayaa. *kotok tu cute xD

    ReplyDelete
  45. hahah.... semat tu
    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  46. hahahha...selamat hari raya...
    komik yg menarik...rjin2 update na...then ifo2 leh bca2 lagi..hahaha

    ReplyDelete
  47. lawak je robot2 ni ckp melayu...anyhow...selamat hari raya...maaf zahir & batin

    ReplyDelete
  48. aaa.. suka dengan koleksi itu..

    apa-apapun..
    selamat hari raya aidilfitri.. moga ceria dan gembira dipagi raya..

    ReplyDelete
  49. kau kreatif seperti biasa. suka baca komik kau. bila nak terbitkan kat pasaran ni. hehe

    ReplyDelete
  50. kreatif sungguh!!! hehe..

    selamat hari raya... melaka katne?

    ReplyDelete
  51. bersua muka tidak, tapi tetap setia; beramah-tamah tidak, tapi tetap mesra; bersenda ikut suka jee, tak tau plak ada yang terasa; mengomen macam le hebat, tak prasan rakan rasa kena sebat; duhai sahabat duhai pelawat, kususun ruas jari yang karat, mohon ampun ke hadrat, agar kita semua beroleh rahmat, Allah limpahi dengan berkat

    ReplyDelete
  52. selamat hari raya dan hari kemerdekaan ye zuanggggggggg :)

    ReplyDelete
  53. sungguh kreatif. like ATWR!
    btw, slmt hari raya zuan~ :)

    ReplyDelete
  54. Nice entri... Salam idulfitri, maaf zahir dan batin yer... dari Santri Nurul Iman..

    ReplyDelete
  55. erk cter robot

    sume ko punye ke

    byk tol

    ReplyDelete
  56. cantik header..hihi
    salam aidilfitri..
    sebelum pulang ke kamp0ng tu jom singgah http://nurais-luahanhati.blogspot.com/2011/08/ingat-orang-tersayang.html

    ReplyDelete
  57. haha.. comel je.. suke gambar yg last sekali tu.. byk betul robot die kan.. :)

    ReplyDelete
  58. hahaha.. gempak la..

    btw, hamboi, byknye transformer.. nk 1.. heeeee

    ReplyDelete
  59. selamat hari rayaa! kreatifnya anda! >.< jeles tengok banyakk gilaa terutamanya danbo tu >.<

    ReplyDelete
  60. robot pun nk braye ke. hehe

    ReplyDelete
  61. heheh...mmg kreatif dan byk pengisian terselit...selamat hari raya

    ReplyDelete
  62. Sebelas bulan kita kejar dunia,
    Kita turuti nafsu angkara.
    Sebulan penuh kita berpuasa,
    Kita bakar segala dosa.
    Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
    Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
    Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
    Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
    Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

    Imanshah, Ipoh-Tumpat, 26 Ramadhan 1432 H

    ReplyDelete
  63. wehhh bayak gile robot kauu..
    aku pun minat gakk simpan benda2 cam gini..
    waaaa..seyes lawakk..
    agagaga..tuan hamba habissss..
    hik3

    ReplyDelete
  64. oi serious cool model gundam. suka gila aku dengan robot

    ReplyDelete
  65. wOOOOOO MINAT GODAM TU .... KALAU BUAT KOLEKSI MESTI BANYAK BELANJANYA YERRR..... KREATIF SUNGGUH LAHHHH KO NI..... ADA MAKNA TUUUUU


    Budak-budak main mercun,
    Jangan sampai terbakar tangan,
    Di Aidilfitri kita berhimpun,
    Hulurkan tangan meminta ampun.

    Sudah tiba Hari Raya,
    Setelah kita sebulan berpuasa,
    Hari Raya di sambut gembira,
    Jangan pula ada yang berduka
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    ----==--Salam Aidilfitri---==----
    --=== Maaf Zahir & Batin ===--
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    masalah ignition motorsikal tak hidup

    ReplyDelete
  66. style la weh ko nih..

    copy paste ley? haha

    selamat hari raya juge..

    ReplyDelete
  67. memang kreatif....selamat hari raya....

    ReplyDelete
  68. nak komen ag la....

    smart3...dan smart..siap ade klcc ag 2...

    ReplyDelete
  69. salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
    kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html


    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html


    p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))

    ReplyDelete
  70. first time bace komik ATWR ni..hehe..menarik, banyaknye koleksi robot <-- betul tak ni robot?hehe

    siap ade menara lagi tu..pandai uat eh..

    selamat hari raya ^_^

    ReplyDelete
  71. haha , selamat hari raya yop !

    ReplyDelete
  72. hahaha :D panjang betul dialog dia. tapi memang best!

    p/s: selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  73. Assalamualaikum Saiazuan

    moga Allah mencurahkan idea kpd saudara untuk menyemarakkan lagi ATWR


    ‘TAQABBALULLAH MINNA WAMINKA’ (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalan kamu)

    Wassalam

    ReplyDelete
  74. peh.. byknya koleksi! err.. selamat ari raya! :)

    ReplyDelete
  75. salam..
    '

    selamat hari raya maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
  76. hahahaha
    kreatif2
    :-)

    ReplyDelete
  77. woit..bnyk menan engko

    ReplyDelete
  78. hahha...memang kelakar habis...comel betul la danbo tuu..ngeee..
    ape2 pown selamat hari raya..

    ps : brg mainan pon blh mngumpat ni kan plak mnusia...hahaha

    ReplyDelete
  79. singgah baca komik....sebelum tunggu berbuka..;)

    ReplyDelete
  80. following yr beautiful site :) slmt hari raya !

    ReplyDelete
  81. selamat hari raya, cool kot. hehe Xd

    p/s : jom join berkempen beri duit raya :)

    ReplyDelete
  82. haha.. lawak seyhh..

    cantek ur header :)
    salam aidilfitri eh..

    ReplyDelete
  83. aku nak robocop ade tak?











    dah baik demamm

    ReplyDelete
  84. kreatif gile u. teruja i nengok...good job..:-)

    ReplyDelete
  85. ooohoii selamat berhari raya hehehe

    ReplyDelete
  86. cun bro..selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  87. suka bace komik awakkk! ehhehe


    selamat hari rayaaa!

    nak duit rayaaa!

    ReplyDelete
  88. gile ramai yg komen kau. aku rasa kau memang dah patot buat komen la. hehe

    ReplyDelete
  89. untuk entry2 baru ke bawah tau.. ni sticky post je.. :)

    ReplyDelete
  90. klakar seh...
    penat gelak.. ahakxx


    salam aidilfitri gak.. ^_^

    ReplyDelete
  91. woo.. dasyat seyh.. suka tengok odel gundam tuh.. gundm ko tak nak jumpa gundam aku ker?? hahaha

    ReplyDelete
  92. ini comel ni. selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  93. hahaha terbaik la komik ni...

    ReplyDelete
  94. robot zaman ni hebad ye..hehehe..

    ReplyDelete
  95. sempoi bro..minat gundam jugak ye..byk koleksi...hebat! hehe
    lawak kartun tu.hehe

    ReplyDelete
  96. siap ade komik edisi raye lagi...
    terbaek..selamat hari raya

    ReplyDelete
  97. selamat hari raya...singgah malam kat sini :)

    ReplyDelete
  98. terbaikk arr bro zuan..hoho..selamat hari raya :))

    ReplyDelete
  99. was hear back..

    hampeh ko tak pasang shoutbox plak.. haha

    ReplyDelete
  100. wow! comment beratus-ratus.
    kawan2 sy pon ada robot2 tu..edisi transformer la, alien vs predator laa.. aiihh :p

    ReplyDelete
  101. selamat hari raya..lawa header.. :D

    ReplyDelete
  102. Tudiaaaaa, dia pnye mainan klah budak kecik :P


    Hehe

    ReplyDelete
  103. wah.. rajin ye.. hahah best2.

    http://www.kaio.my

    ReplyDelete
  104. best laaaa..

    melalui komik sebarkan msg..

    nice..i like..:D

    teruskan yek !

    ReplyDelete
  105. huuu buat mingguan2 pun besz =p=p=p

    ReplyDelete
  106. hey guys , follow me up :D
    http://themijots.blogspot.com/

    ReplyDelete
  107. awesome !
    hehe..
    Selamat Hari Raya juga..

    ReplyDelete
  108. haha. robot pon pandai bergosip.
    adehhhh

    ReplyDelete
  109. haha..blh tahan...:)
    selmt ari rya..:)

    ReplyDelete
  110. haha..baca dialog kat atas teringat dekat adik yang selalu buat dialog sendiri bila main robot2 masa kecik2 dulu..haha..

    ReplyDelete
  111. saya juga robot,awak tak nak buat robot comel ni komik ke? hehe

    ReplyDelete
  112. selamat hari raya ... best bro ! :))

    ReplyDelete
  113. New template boleh tahan ! Simple dan kemas ! :)

    ReplyDelete
  114. mengong sat..kikiki..btw, salam aidilfitri

    ReplyDelete
  115. slmt hari raya...robot2 sume...;d

    ReplyDelete
  116. kantoi pernah keje kfc...bahahahaha xD

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...