Thursday, 1 September 2011

> Tech Thursday : G+

HOlla Peeps,

Dah try pakai google+? kalau belum, aku masih ada beberapa invitation yang korang boleh gunakan.. Eh tak tau apa itu google+? Ia adalah satu rangkaian sosial atau social network, kira pesaing baru facebook! Wow? Apa yang best?




  • Kalau fb ada news feed, g+ ada stream, iaitu memudahkan perkongsian gambar dan sebagainya dengan pantas!
  • lagi? Ia ada Circles, iaitu korang boleh membahagikan rakan dan hubungan korang pada g+ mengikut kumpulan atau group. Yang coolnya pasal Circles ni, koran hanya perlu 'drag n drop' je siapa yang korang nak dalam circles tu.
  • Ada lagi, video chat! Eh normal ek? Yang coolnya, korang leh chat dalam kumpulan pada masa yang sama dengan mudah!


cool kan? nak tau lagi boleh check sini dan sini, nak join? sini


-zuan-
p.s : raya ke3.. apa plan? eh amacam logo blog aku? 'SB' ok? wat simple simple je.. hehe  

21 comments:

  1. tak tahu la nak join bila nie...hehe

    ReplyDelete
  2. ade g+..tp tak ramai kawn..huhu

    ReplyDelete
  3. wah...pesaing facebook rupanya. dulu freinster yg femes, pastu my space skrg dua-dua tu dah jauh ditinggalkan... tp skrg yg selalu on9 adalah blog...

    ReplyDelete
  4. hani xtau pn psl g+ ni,baca blog zuan baru hani tahu..seronok sgt ke eh?mls nk try sb fb ngn blog pn dh xtrjaga..hehe

    ReplyDelete
  5. tak penah pulak try...

    ReplyDelete
  6. orait jek, hehe XD

    p/s : google + ni ok ke?

    ReplyDelete
  7. smart gak en bnde alah ni ..hehe :D

    ReplyDelete
  8. serius?da mcm2 skang...tbe2 nnt,,G+ plak femes~ ;)

    ReplyDelete
  9. nak!!! sila invite...

    p/s: post yg lepas tu, sape kata untung jd anak bongsu? tak tau lagi ape rasa jd anak bongsu sbg Syara Mohammad tau. pfftt... =.="

    ReplyDelete
  10. aritu chuu ade dgr dr mmber pasal benda nih,
    ingt nk search ., tp tak jugak..
    zuai buat preview ni baru la nk usya hahaha

    ReplyDelete
  11. huhu, klau da ada akaun google otomatikally boley join eyh?

    ReplyDelete
  12. @sergeant keroro
    baik punya! hehe :D


    @Syara Mohammad
    dah ada invitation atas tu.. tgk blk..


    @Azham Vosovic
    yups.. pki acc google..

    ReplyDelete
  13. Zuan, mcmne nk buat patung kotak mcm dlm entry kau sebelum ni?

    ReplyDelete
  14. yeah..aku seperti katak bawah tempurung baru tao..sile lempang aku laju2 skrg :D

    ReplyDelete
  15. macam-macam rangkaian sosial kan...tak tau berapa banyak lagi akan timbul selepas ini

    ReplyDelete
  16. hat ni pening sikit,dah explore pon jari ketaq gak,huhu

    ReplyDelete
  17. xtau nak guna G++ tu camane. tunggu je la nanti dia launching.

    header mengancam la.

    ReplyDelete
  18. ambOi..rjin kamu cri ye..hihi

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...