Thursday, 15 September 2011

> Tech Thursday : Monster Beats by Dr. Dre Studio Headphone

HOlla Peeps,

#justgoogleit

"WOW!!!" perkataan yang aku luahkan bila aku 1st time pakai headphone ni.. Setiap beat music anda boleh dengar dengan jelas..

Headphone ini adalah keluaran dan edaran Monster Cable Product dengan kerjasama Dr Dre.


Kepuasan headphone ni :

  • It's All About Sound - dengan penyelidikkan selama 3 tahun mereka berjaya mengeluarkan produk yang mampu membawa ke tahap baru kepuasan audio. Smooth je bunyi dia.
  • Less Noise, More Music With Powered Isolation - Banyagkan, aku buka volume yang rendah je, aku tak boleh dengar dengan jelas apa yang dituturkan oleh orang sekeliling aku, jadi kalau dimaksimumkan? Pekak la jadinya? Ops, takkan pekak, aku dah maximum volume, still kualiti audio dia tak terjejas dan telinga anda still tak rasa sakit dan kepekakkan.
  • Extreme Comfort is Music to Your Ears - Kalau tak selesa pakai headphone ni, maknanya aku tipu korang la, design dia memang selesa untuk dipakai, dan agak stylo untuk bergaya.
  • Ready for iPhone - Tengah korang dengar lagu, tiba-tiba ada call, jangan risau, jawab je sebab ada Monster iSoniTalk yang merupakan built-in answer button mikrofon.


"People aren't hearing all the music.Artists and producers work hard in the studio perfecting their sound. But people can't really hear it with normal headphones. Most headphones can't handle the bass, the detail, the dynamics. Bottom line, the music doesn't move you.With Beats, people are going to hear what the artists hear, and listen to the music the way they should: the way I do." - Dr. Dre

Tu je? Hehe ada lagi..

Ia ditambah dengan Wired with Monster Cable yang mengurangkan signal loss untuk kestabilan dan kepuasan bunyi dan kualiti. 
Tengah layan lagu, tiba-tiba ada orang tanya "dik, macam mana nak ke Masjid Jamek?", anda boleh tekan satu button tanpa perlu mengalihkan headphone anda. 
Traveling dengan tanpa masaalah sebab anda boleh lipat headphone ni! 
Scratch-Resistant Gloss Finish - Satu teknologi yang mengelakkan headphone anda daripada tercalar


Ops jangan tanya la berapa puluh ringgit harganya, sebab ia mencencah ribuan ringgit. Anda bleh periksa di sumber untuk maklumat lanjut




-zuan-
p.s : maaf akibat kesulitan pada minggu lepas, aku gagal mengeluarkan Tech Thursday 

42 comments:

  1. wah...sngt menarik.....rse cam nk beli je....tp kene utamakn my sayangs Corby dulu...kih23

    ReplyDelete
  2. femes jenama ni..hurmm vdeo clip barat pon byk guna headfone tu

    ReplyDelete
  3. Pernah survey pasal headphone nie.. Harga mmg sepadan dengan kualiti...

    ReplyDelete
  4. dapat ni dengar lagu 24/7 la. haha.

    ReplyDelete
  5. pergh baru pest tyme tgk org review headphone ni...

    ReplyDelete
  6. kalau audio aku hanya percayakan Sony jep :P

    ReplyDelete
  7. ak mmg tga crik headfon..
    tp bile ko kta hrga beriban, hncur impian ak sob3...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Saiazuan

    jarang sekali pakai

    Wassalam

    ReplyDelete
  9. asik tunjuk je. bagi lah aku satuuu

    ReplyDelete
  10. ok..belanja saya satu hedpon ini...

    ReplyDelete
  11. agak2 bila dapat beli ya. hehe

    ReplyDelete
  12. beli satu hal,,,dapat lak rum mate yang suka meminjam perghh,,,ni la masanya nak belajar jadi kedekut,,heheh

    ReplyDelete
  13. slalu nmpk nigga2 yg dtg mesia pkai hedpon monster beat nih. harharhar~

    ReplyDelete
  14. barang bagus harusla riban2 kan~
    mampu masuk wish list je la..~

    ReplyDelete
  15. baru je nk tanya sal harge..da hagak msti mahalyer..hoho

    ReplyDelete
  16. weeeehhh
    cam ade tgk rituuu
    besss ehh
    aiyaaaakk
    rugi tak beli tapi ni kompem mahai kan
    kene kumpui duet berkepuk dulu nihhh
    huuhuhu

    ReplyDelete
  17. patutla mahal..kualiti setanding dengan harganya hehe..

    ReplyDelete
  18. adeh baru je berangan nak beli..dengar harga beriban terus cancel..hehehe

    ReplyDelete
  19. xprnah dengar pon pasal hp ni.. maklumlah.. aku ne selalu ketinggalan zaman :)

    ReplyDelete
  20. mak aihhh...beribu ringgit??beli earphone rm5 kat daiso la jwbny.. :E

    ReplyDelete
  21. benda mahal slalunya kualiti pun bagus kan,,best gk klu dpt 1 nih,,,hermm

    ReplyDelete
  22. perghh..cam best jer kalau ada satu ni..

    ReplyDelete
  23. perghhh!! mantop!! aku bru je bli headphone dua 15 hengget share ngan member aku..blnje ah zuan!hahahaha

    ReplyDelete
  24. nampak macamm bagus barang ni....

    ReplyDelete
  25. hahaha..harge benda alah nie pon da macam harga laptop da :D

    ReplyDelete
  26. insyaAllah i'll try to find this in indonesia soon..rasanya sudah lama dijual di pasaran, cumanya arisha saja yg ketinggalan akan hal ini..:')

    eyh, follower u dah mencapai 4 digit! it's unfair for me :'( hehe. harus kalahkan u segera?? ahahaha.

    ReplyDelete
  27. u beli dis headphone?
    wow, mmpu. tapelah.
    i br t'detik nk beli
    skali hrga cecah ribuan ringgit daa.
    tape lah.
    senyum jelah tgk u pkai. :)

    ReplyDelete
  28. sangat femes bila pakai ni jalan2 area KL... heheheheh

    ReplyDelete
  29. pergghh..mmg style gile ah..

    ReplyDelete
  30. wowwww. sgt menarik. hehe :D

    ReplyDelete
  31. my dream headphones!!! ni la yg sy idamkan dr dulu...tp belum kesampaian lg nak beli...i'm poor..haha :p

    ReplyDelete
  32. tak sanggup nak beli...;d

    ReplyDelete
  33. ara ta ske kai headphone.. huhu

    ReplyDelete
  34. Slh satu kgemaran. Tunggu kaya giler smpi xtau nak cmpak duit g mn br beli hahaha

    Mmg byk review ckp mende ni tbaik

    ReplyDelete
  35. bila kamu nk adiah kan??????????

    ReplyDelete
  36. Wah kalau cecah ribuan ringgit mcm mampu je aku nak beli kan

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...