Sunday, 18 September 2011

> Movie Review : Johnny English Reborn

HOlla Peeps,

Sinopsis : Johnny English  kembali sebagai agent rahsia yang tak gentar akan segala bentuk misi, kalini berdepan dengan pembunuh upahan antarabangsa yang ingin membunuh PM China

Pelakon : Rowan Atkinson, Rosamund Pike dan Dominic West
Pengarah : Oliver Parker
Genre : Humor
Durasi : 101 Minit
Tagline : One man. One mission. No chance.


Kenapa movie ni mesti ditonton?

  • Rindu lawak Mr.Bean? He's back, but in a greater level of humor!
  • Inginkan lawak tahap maksima? Ini la yang anda inginkan!
  • Nak tengok agent paling cool? Johnny English is the Man!
  • Gadget cool banyak dalam filem ni.
  • Pernah tengok Mr. Bean pandu helicopter? Haha korang mesti impressed dengan gaya dia.
  • Kalau korang kena kejar, mesti cuak kan? Tengok macam mana Johnny English atasi masaalah ni.
  • This one is better than the 1st one!


RATING : 8/10 (An awesome humor movie to watch)



-zuan-
p.s : semalam aku ke Jitra, Kedah tengok JE ni.. Weekend yang bosan bertukar best lepas tengok movie ni (",)  

42 comments:

  1. grrrrrrrrrrrrrrrr! kalau lah wayang 2km dari rumah,dah lama jadi the fisrt person yang akan terpacak di situ,huhu

    ReplyDelete
  2. semalam? biar betik.. aku p jitra mall.. nak tengok raya xjadi.haha..last2,wayang xjadi sbab tiket full..

    nak tengok ah citer ni.. macam best

    ReplyDelete
  3. wondering saje...cinema dibuka di kelantan! homaiiii..kalaulah..

    ReplyDelete
  4. @Anif Abdullah| AA

    huhu yups, aku g JM smlm..mayb ko xnmpk aku sbb aku pendek..hahaha ;p

    ReplyDelete
  5. ahh. tgk movie?
    bestnye.
    oke eh cite ni.
    mcm interesting je :)

    ReplyDelete
  6. ouch!! xtengok lg.. huhu.. :(

    ReplyDelete
  7. mcm gempak jek cite ni...mr bean nek heli??

    ReplyDelete
  8. kena cari dvd ni..hehe
    mekasih sudi komen entri sy

    ReplyDelete
  9. hmmmm.
    aku kena tunggu orang download la.
    kat sini tak ada pawagam.

    ReplyDelete
  10. b4 ni memg penah ad hati nk tgk cite ni..lepas bace entry ni, maken membuak2 nk tgk
    kene cari mase g tgk ni ^_^

    ReplyDelete
  11. tak tgok lg movie nie..bce entyr awk nie trus tak sabar2 nk tgok cte nie...hehehe..last week bru tgok The Smurf, mmg best...=)

    ReplyDelete
  12. alah, the way u told us that this movie is best is so interesting. rasanya nak fly balik arinih juga untuk ke cinema. di klntn tak ada bioskop :( wuhuhu.

    well, mood kebiasaannya boleh berubah pabila kita buat sesuatu yg menarik :)

    ReplyDelete
  13. dah keluar ea film ni..xsbr aih nk jln kaki g jusco tgk wyg camni..hehe

    ReplyDelete
  14. ohhh, mr bean dah tua... hahah
    semalam ingat nak tengok tapi macam tak best je citer ni
    lagi suka johnny english yang dulu :D

    ReplyDelete
  15. waaa.........jeles nye ngan sapa dah tgk cte ni....nak tgk gak...tapi x de org nak teman....huhuhu.... ='(

    ReplyDelete
  16. ko g jitra? Jauh gak eh. Aku pnah p skali je. Best g sana sbb mdamaikan. Hihi

    Aku pun nak tgk movie ni sbb mr bean tu my fav hihi

    Glad ur weekend turned to be xciting. Mr bean nvr failed to made us laugh =)

    ReplyDelete
  17. mmg teringin pun nak tgk.. huhu..

    ReplyDelete
  18. haha . nengok trailer dye je excited gila lgi kan full story ..

    ReplyDelete
  19. kat sini tak de panggung bro..haha

    ReplyDelete
  20. xda fulus maw tgok..tp kawn ckp bnda ni hilarious gila...

    tumpang gelak jgak la sgr crita dia..

    ReplyDelete
  21. nak tgk2..tapi tunggu download je la nampaknya....xde wayang sini...

    ReplyDelete
  22. apa yg best tgk wayang ni eh? hhmm... kalau tak kena ajak or sbb nak hang out, mesti takkan terfikir nak tgk wayang.

    best lagi jalan2, snap pictures here and there... pillow talk... =D

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah nak balik malaysia dah khamis ni. YES AWESOME!

    ReplyDelete
  24. arg,,nak tgk jugek!

    ReplyDelete
  25. pocket tak gi tengok lagi!!
    dok nengok dlm iklan banyak dah,
    tp sndiri tak berkesempatan lagi,
    kamu penambah sebab pocket nak gi tgk :D

    ReplyDelete
  26. haha..cerita ni mmg superb..ayu baru tgk tadi..syiok gila..9/10 :)

    ReplyDelete
  27. tengok iklan dia pun macam best je. nak kena tengok secepat mungkin nih! haha.

    ReplyDelete
  28. tak tengok lagi ni..huhuu

    ReplyDelete
  29. k teringin nak tgk.yg dulu punye pun dah rasa best.haha

    ReplyDelete
  30. teringin nak tengokkkkkk!!!
    :(

    ReplyDelete
  31. i should watch it ! Rowan Atkinson tak pernah yang tak kelakar :D

    ReplyDelete
  32. Da tengok! mmg gempak abes la Johnny English ni... seksi plak tu hahahah

    ReplyDelete
  33. waaaaaaaaaaa
    bile nk tgk wyg nihhhhh
    huu
    ni last cite mr.bean kan?

    ReplyDelete
  34. setuju aaarhh. best. hehe

    ReplyDelete
  35. da berkurun x nengok wayang~huhu

    ReplyDelete
  36. bila free perlu boley movie marathon ni~ ;p

    ReplyDelete
  37. nak tgk cete ni...macam best jew...;d

    ReplyDelete
  38. cite ni SUPERB ! serious . dah tgk mase hari first keluar . best sgt :D

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...