Tuesday, 13 September 2011

> Selepas Kritikan

HOlla Peeps,

Alhamdulillah, ramai blogger dan reader yang memberikan banyak kritikan membina kepada aku selepas aku request diorang kritik blog aku di entry semalam.. ARIGATOU!!! Terima kasih banyak-banyak atas kritikan dan pendapat anda untuk aku menambahbaikkan saiazuan blog @ 'SB'..

Berikut adalah antara kritikan-kritikan yang aku dapat..











Kebanyakkan mengkritik mengenai layout blog aku yang kelihatan suram dan agak berat untuk dibuka terutamanya di phone.. Dan aku terima positive kritikan tu, sebagai langkah pertama selepas di timbang tara, malam semalam jugak aku tuka template blog aku, redesign semuanya dalam satu malam.. Background tiada lagi, hanya menggunakan warna biru (warna favorite aku) sebab background aku yang sebelum ni agak berat untuk diload.. Saiz header dikecilkan dan di simplekan sebab ada yang mengatakan header trlalu besar, dan ada yang kata ia "scary"? Haha i cannot ignore it.. So aku buat simple header, dan untuk pertama kali memaparkan logo saiazuan blog, iaitu SB.. 

Untuk entry aku pula, aku akui agak kurang berisi beberapa hari ni, disebabkan kekurangan masa untuk memerah idea.. Jadi untuk beberapa ketika ni mungkin aku akan gagal menulis entry-entry yang menarik untuk dibaca.. Alrite ingat lagi entry semalam pasal Haiwan Boleh Berfikir? Aku sedang buat research pasal tu..

So here you are, in less than 24 hour, the new template, new header, just bukan new blog je hehe.. Hope ya like it.. Klu ada kritikan lagi, sila tinggalkn di comment box..Teruskan mengkritik blog ni!!! hehe

Terima kasih sekali lagi kerana sudi mengkritik blog aku (",)


-zuan-
p.s : kelas hari esok baru start sebab dapat cuti 2 hari berikutan banjir di arau, so malam ni kena la tidur awal sikit.. 

81 comments:

  1. peberet kaler aku. time kasih

    ReplyDelete
  2. suka header tu... loading pun cpt... :-)

    ReplyDelete
  3. zuan, its look cool.
    i loike!
    biru putih lg. febret2.
    simple but nice.
    lbih menyerlah.
    gud job!

    ReplyDelete
  4. terkesima melihat blog baru...awesome!!

    ReplyDelete
  5. awesome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) ssuke la yg nie zuan!!!! nice! good job!!!

    ReplyDelete
  6. ni baru ceria sikit..nice2..kaler feberet aku..hihi

    ReplyDelete
  7. hye, nice blog..be my follower k :) http://nh141092.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. hohoho aulah tu yg kata header scary.. this new one is much better..

    simple but nice gitu =p=p=p

    ReplyDelete
  9. yeay!! saye suka!! sbb fav kaler sy!! senang loading ^_^ header simple ^_^ weewiittt *tepuk tgn

    ReplyDelete
  10. wahhh dah bertukar...
    power ranger biru ;)

    ReplyDelete
  11. mmmm.. bagus usaha kamu ni. :-)

    ReplyDelete
  12. wow. you can change when people at your back. great change.

    ReplyDelete
  13. dun wory..bes jugak blog ni

    ReplyDelete
  14. this is so mesmerizing zuan! i like it so much ;)

    after this, u must have a big spirit cause ur blog has make a big changes too and i think it effects on ur writing too ;)

    teruskan bercerita dgn cerita2 yg menarik!!

    ReplyDelete
  15. wahahahahaha...weyh kawan aku kata blog kau nie nampak pro, heheh tahniah! :)

    ReplyDelete
  16. waaaa ! suke background color yang baru neh . my fav lahh :D nampak sweet je blog u zuan , hihi

    ReplyDelete
  17. nice new layout and header :)

    ReplyDelete
  18. akak suka template ni..
    ringan pun ringan...
    tenang je..

    ReplyDelete
  19. new layout ni nampak matang n tak serabut :)

    ReplyDelete
  20. baru matured and mesra alam gini :D

    ReplyDelete
  21. weeeeeee~ sejuk mata gua memandang . haha ;p

    ReplyDelete
  22. naseb baik kau tak print screen aku komen.
    tersilap taip.hehe

    good one.

    ReplyDelete
  23. now, better.

    aku pon perasan yang layout dulu gelap sikit, sekarang mcm ada perasaan 'lega'

    ReplyDelete
  24. aku lepak je singgah blog ni sebab aku takde perasaan boleh?
    hehe..

    ReplyDelete
  25. wah,,dah semart dah,,,,epat betul perubahannya,,gud job bro :)

    ReplyDelete
  26. kan dh jadi mesra pengunjung

    LIKE!!!

    ReplyDelete
  27. Lupa nak cakap....

    "Komen orang pasal blog kita tu mmg penting, sebab mereka pembaca setia tapi jangan sampai hilang identiti dalam membuat apa yang kita sukai".

    Berpeganglah kepada benda ni, sebab blog itu tetap hak milik mutlak kita.

    ReplyDelete
  28. patotla makin ringan je blog ni...

    ReplyDelete
  29. makin ringan and senang nak baca


    okay !

    ReplyDelete
  30. waaa. jelesnyaa.. ramai puji dia. hehe

    ReplyDelete
  31. wahh. bukak2 blog ni sekali dah berwajah baru. =)

    ReplyDelete
  32. simple but nice.. keep blogging!! :)

    ReplyDelete
  33. saya suka background hitam dari dulu background saya kaler gelap

    ReplyDelete
  34. ha, kan dah nampak tenang sikit. black is scary ok.

    ReplyDelete
  35. gotta start calling your blog as the smurfs. :D

    it feels good seeing u being so positive. nice attitude zuan :)

    ReplyDelete
  36. hohoho..simple je ini blog.

    ReplyDelete
  37. Just the way it should be from the start bro. The colors make reading more fun and easy. Hehehe. Nice job bro. Macam mana mau kasi blog jadi top ni? hahaha.

    ReplyDelete
  38. i like blue..but i don`t really care about ur layout :)

    i like to read ur blog..that`s all it takes..

    ReplyDelete
  39. wow..this is much better..background terang and tulisan besar memang feveret laa..heee..thanks2 sebab dpt menerima kritikan dgn hati terbuka.sebab ada sesetengah org tak boleh dan tak nak terima..all da best :)

    ReplyDelete
  40. bagus.. xsmua leh terima kritikan org :D

    tmplete ni lawa.. erm.. sy nk buat cmni tp tatau nk wat cmne.. cmne ye?leh ajarkan ? :D

    ReplyDelete
  41. waaaa berwajah baru ye?...

    simple and nmpak cool mata memandang..

    ReplyDelete
  42. oh alamak kenapa aku ketinggalan nak kritik. xpe la.pendapat aku ngan Jue lebih kurang jugak. layout biar simple senang nak baca & load. xperlu fancy sangat yang penting kemas.

    ReplyDelete
  43. waaaa... kritikan yang membina....=)

    jom bacer jup..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

    ReplyDelete
  44. blue is my favourite colour too... :)
    Nice header...

    ReplyDelete
  45. sile la jadi antara orang yang makan kek tu. mintak kat tuan punya kek tu dulu.

    ReplyDelete
  46. i like yg baru ni!! matured! simple! nice! kemas! warna yg sejuk memandang.. bagus!!keep it up!!!

    ReplyDelete
  47. zuann, this one lebih ok dan lebih ringan! harap2 ada pembaharuan lagi biar lebih ceria!

    ReplyDelete
  48. waaa...wajah baru..sejuk sikit mate memandang..kalo tak header cm menakutkan je dolu..hehehe

    ReplyDelete
  49. nice !
    but background biru tu terlalu simple.
    btw nice ! sejuk maata memandang (:
    keep it up

    ReplyDelete
  50. belajar dari setiap kritikan kn.. gudluck bro :)

    ReplyDelete
  51. wah...blog ni sangat ok...bila ramai yg komen makna ramai yg sayang... takde sapa nak sayang blog aku...ekeke

    ReplyDelete
  52. panjng2 komen diorang..semua komen membina.hehe
    hurmm header n background kali ni mmg nampak simple n smart

    ReplyDelete
  53. huaaa. lama tak singgah. makin segak bergaya blog ni XD

    ReplyDelete
  54. blog ni simple..tak berat pon kalau buka kat lappy..sukalah yg simple2 nih..

    ReplyDelete
  55. lepak.. ?

    aaaaa.... pemalu~ haha! insyaAllah.. nnti2 :)

    perlis ada pdg besar, gua kelam, kuala perlis, the store ? (boling), dkt dgn siam, bukit air, taman burung + kera (500m jarak), ingame (karok, snook, cc, ps2, lepak)

    perlis xdop wayang..

    30minit, smpai jitra, ada la wayang.. haaa XD

    ReplyDelete
  56. da lama tak singgah..

    nice.feberet kaler pc..;) suka..

    ReplyDelete
  57. p/s:tak cukup forum g,nanti cheq letak next entry,hehe

    ReplyDelete
  58. Kritikan dpt membantu kita utk jadi lebih baik

    nice blog !

    ReplyDelete
  59. waaaaa
    patot nmpak lain je mai sini
    dah biruuuuu
    sy pon suke biruuuu
    comei jek

    ReplyDelete
  60. okay fine memang terkejut masuk blog zuan nih..nice =)

    ReplyDelete
  61. kritikan dan komen dr pembaca mmg sgt membantu kita :)

    nice blue ^^

    ReplyDelete
  62. dulu dulu aku pun minat biru. tapi sekarang pink di hatiku..

    ReplyDelete
  63. cantik bro..nak putih cantik pakai whitesmoke #f5f5f5 nak tulisan sidebar menyerlah snow #fffafa

    ReplyDelete
  64. cerah mata memandang =) truskan berblog dgn gembira =D

    ReplyDelete
  65. hmm... i never saw your blog before but whatever it is, i'm sure it's nice. if it's not then you won't get so many follower. i mean 1+++ follower. banyaknya!!! he he
    however i like your present background color too.. :)

    ReplyDelete
  66. wah gitu. terus redesign semua. smoga gembira dgn template baru. nice. mcm kaler laut kau!

    ReplyDelete
  67. ok jew ni....;d/salam kenal...;d

    ReplyDelete
  68. tak reti nak kritik, sekadar menghargai perbezaan

    ReplyDelete
  69. pergh!! kamu trus menukar layout seperti yg disarankan...
    kamu memang kuat.
    pocket tak kuat nak tukar layout,
    perubahan bagiku ... menyakitkan.


    hey hey, tukar header, trus 76komen!! hebat hebat!!

    ReplyDelete
  70. aduhh..masalahh nyer saya..x reti nak komen blog org

    ReplyDelete
  71. ok gak skrg ni..simple , senang load pastu kaler biru
    damai je mata memandang
    cantik header beb..simple..enuff said utk mgambarkan blog ^^
    ada org ckp header scary? hoho..bahaya tu..skrg dah x scary kan haha

    ReplyDelete
  72. suke yg baru ni..biru lembut..xsakit mata..=)

    teruskan berblogging ya ^^

    ReplyDelete
  73. patutlah dah lain layout blog nie....
    ~apa2 pun smoga terus berjaya dlm berblogging..=)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...