Friday, 9 September 2011

> Dia Punca Aku Blog

HOlla Peeps,


Ini adalah entry penghargaan kepada dia..


Bangun pagi pada puncak matahari di atas kepala menjadi kebiasaan bagi remaja yang semakin hampir ke alam dewasa.. Tapi wajarkah aku dipanggil remaja? Dan membuka mukabuku ku, terkejut mendapat komen di wall aku dari seorang yang boleh ku panggil sensei, sebab apa? Pada aku individu yang mengajar aku akan sesuatu even kecil ilmunya, adalah guru ku, sensei..




Komen ini terhasil akibat 2 tahun dahulu apabila aku aku disutik oleh dia, Ad Mahmud Baginda! disuntik untuk mencipta satu blog yang pada masa itu, aku tidak mengerti apakah identiti yang perlu aku lihatkan di dalam blog aku? Dan kini, adakah identiti itu masih di hujung jari aku? Thanks sbb ajar aku merangkak, dan alhamdulillah aku berjalan dan belajar berlari dengan bantuan kawan blogger aku yang lain.. Terbang? Masih menjadi idaman aku untuk terbang, dan insyaAllah suatu hari nanti apabila mereka yang sudah terbang tidak lagi memandang rendah terhadap aku dan mengajar aku mengibarkan sayapku..



-zuan-
p.s : esok aku bertolak balik kedah.. hope xde probs sepanjang perjalanan, "Ya Allah permudahkan perjalanan pergi dan balik kami" 

35 comments:

  1. go on zuan zuan. gua sokong aje.

    ReplyDelete
  2. perghh kate2 dr guru..huhu..tc :)

    ReplyDelete
  3. good job & hav a safe journey 2moro..

    ReplyDelete
  4. pergh!!
    idola kamu juga sensei kamu,
    melihat kamu bangun dari segumpal daging, merangkak, dan terbang!!
    pocket jeles.

    idola pocket hanya seorang wanita,
    yg sampai sekarang masih lagi diva,
    tak kenal pocket gak

    pocket tiada ayah nak bagi proud.
    ibu? dia tak kenal pon pocket..:(

    ReplyDelete
  5. keep it up, zuan! GUNPLA still support u!

    ReplyDelete
  6. Ayah disini bermaksud lelaki yang mengenalkan kamu dengan blog lah bro:D pocket jiwang sikit memalam.
    Ibu disini bermaksud sidia penyebab pocket berblogging.
    dia tak kenal pon pocket hahahah:D

    bila ngantut, metafora juice tu banyak sikit muahahah

    ReplyDelete
  7. tahniah zuan! hati-hati.semoga selamat sampai :)

    ReplyDelete
  8. kekalkn identiti awk..awk the best =)

    ReplyDelete
  9. great...
    yang mengajar saya buat blog ialah lecturer subjek komputer saya..
    thanks Puan sebab bagi markah assignment blog saya paling rendah dalam kelas.. heheh :)

    papepun Good Luck n keep up the great work!! XD

    ReplyDelete
  10. yang mengajar saya blog?huhu..kawan saya..tapi dia sekarang pregnant....tak leh nak berblog selalu..hehehe

    ReplyDelete
  11. wah3..itu rpenye dalang dsblik pnubuhan blog ko ni..hehe..have a safe journey bro!

    ReplyDelete
  12. *lambai2* chaiyok2 zuan..ahahak..^^


    wei..jalan tu mai r singgah umah..:D

    ReplyDelete
  13. semakin bersemangat kan bila ada org menghargai blog kita... Keep up ur good blog....

    ReplyDelete
  14. nak terbang sama sama :)

    take care yea...semoga selamat sampai ke kedah

    ReplyDelete
  15. aku turut rasa tersentuh baca entry ni. rasa sebak lak. ish.tetiba.

    ReplyDelete
  16. keep on blogging wan..heee..chaiyok chaiyok

    ReplyDelete
  17. penyuntik inspirasi lah tu..

    ReplyDelete
  18. yg penting jujur dlm blog kn...huhu....support dr org lain 2 penting....

    ReplyDelete
  19. teruskan perjuangan zuan. :)

    ReplyDelete
  20. mmg bgus la dia..siap bg pujian n komen membina

    ReplyDelete
  21. wah , ada inspirasi , keep blogging !

    ReplyDelete
  22. wahhh,

    tahniah zuan dan kekalkan prestasi anda yaa :)

    ReplyDelete
  23. ok la tu..sy tak tau siapa punca utk sy berblog..

    ReplyDelete
  24. lu dua orang inspirasi gua... disebabkan lu dua orang gua sampai skang tak tutup blog tu walaupon gua banyak kali rasa nak tutup blog. dah malas nak menulis, dah malas nak melabon, dah malas nak usaha..

    tapi lu dua orang memang true, sebab lu dua orang bakar semangat gua. lu dua orang syazwan dan adzuad..gua saspek lu dua orang

    sekian dan ikhlas dari gua.. Pelaung Pulau

    ReplyDelete
  25. Best rsnyq blogging bila kita dpt support mcm tu. Jue dulu hmpr give up ngan blogging tp Hanie nvr give up on me. Now kitaorg dpt support each other dlm satu blog..dan lg byk mende nak cite lepas share blog..yg pastinya kitaorg slalu bincang psl bloggers yg dtg blog kitaorg =)

    ReplyDelete
  26. semoga perjalanan kau selamat sepanjang berblog ni :) gdluck ^^

    ReplyDelete
  27. baguslah ade orang support macam tu. aku ni tak ade orang nak support pon. sendiri bangun, sendiri jatuh, sendiri merangkak. semua sendirilah.


    *header kau cantik.

    ReplyDelete
  28. good luck.

    happy blogging.

    wah, awak bernasib baik dan beruntung sb ada kawan dari awal2 smpai skrg.

    sy tak de pun. ada tapi diorang menyepi.. skrg ni baru rasa ada kawan. kalau tak, berblog sendiri jer, tak de kawan.

    bila dah ada kawan ni, baru la best..

    p/s: balik Kedah? student mana?

    ReplyDelete
  29. sy pun masih mncari idntti yg nak dtonjolkan dalm belog..tknak asyik cite sal peribadi..any idea??

    ReplyDelete
  30. Bro, you have my back! I will always support this blog!

    ReplyDelete
  31. keep up the good work dude!

    ckp pasal muka buku, u jarang jer kan ade kat muka buku? ke i still pending, u belum approve i. hhhmmm...

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...