Thursday, 8 September 2011

> Movie Review : Final Destination 5


HOlla Peeps,

Dah baca review Rise of the Planet of the Apes? dan The Smurfs? Aku buat simple review je sebab taknak peningkan kepala korang.. Alrite, review ke3!!! Final Destination 5!!!

This Summer, death decides how... fate decides when.
sinopsis : Kumpulan yang terselamat dari maut pada jambatan roboh pelajari yang anda tidak boleh elak ajal!

Kenapa anda perlu tengok filem ni?

Filem yang berplot ringan! Banyak dengan aksi mendebarkan! 


Kenapa filem ni tak perlu ditengok?

Ia membosankan, sebab plot yang simple! Ada censored pada beberapa scene kematian! Tak sehebat 4 filem yang sebelumnya!


Rating : 6/10 (untuk mengelakkan kerugian, tengok pada hari rabu)

-zuan-
p.s : arau, here i come!!! haha 

21 comments:

  1. cra ko ckp cm x best je hahaha

    ReplyDelete
  2. final destination semakin hilang thrill nya.

    ReplyDelete
  3. member dak tgv pon ade kata cerita nie kurang ckit dari yg sblom2 nie.. naseb xtgk ritu.. :)

    ReplyDelete
  4. tetap nak tengok gak cuz i've watched the previous 4 movies ! :DD

    ReplyDelete
  5. aq tak boleh tengok citer nih. same goes to Saw. nnt tmuntah. haha

    ReplyDelete
  6. macam tue baik tunggu orang download je :)

    ReplyDelete
  7. blom ade keberanian lg nk tgk :P

    ReplyDelete
  8. seriau nak tengok``before this pernah beli CD final destination 3 kot...yg mata sebab ketapi (padahal roller coaster)...hehe..asyik tutup mata koz bg sis mengerikan...

    ReplyDelete
  9. dah lama tak tgk wayang...

    p/s cantik header :)

    ReplyDelete
  10. aku tak tengok lagi. Sekian.

    ReplyDelete
  11. haha..aku ta suke tgk final destination la saw lah..ohh gile ngeri doe :D

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Saiazuan

    lama betuk tak tenguk wayang

    Wassalam

    ReplyDelete
  13. aku tak pernah tengok doe cite ni.. haha..sory tak tahu jalan cite..

    ReplyDelete
  14. TENGOK GAMBAR MACAM BEST..TAPI TAKUT INDAH GAMBAR DARI CITER TU

    ReplyDelete
  15. aku xkan tgk..seram kot..hhaaha..

    ReplyDelete
  16. ayat mcm xbest je cte ni..huhu
    tp sebelum2 tu best la gk...

    ReplyDelete
  17. oo, tak best sgt ek?

    tunggu cd je la. hehe~

    ReplyDelete
  18. mmmg pon...sy suka tgk FD 1-3 je...

    ReplyDelete
  19. pnah tgok final destination 1-4..yg nie ta sempat nk tgok lah...huhu...:(

    ReplyDelete
  20. eh ? dok arau jugak ke ?

    anak itik memancing ikan,
    anak ayam menjala ikan bilis,
    walau tak kenal tetap nak ucapkan,
    salam aidiladha dari Perlis.

    homemade pantun, . . . (^_^)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...