Thursday, 8 September 2011

> Movie Review : Rise of the Planet of the Apes

HOlla Peeps,

Lambat kan aku buat review? Haha bulan puasa, mana la aku ada masa nak tengok movie, so xde la movie review bulan lepas.. So untuk membalas kelambatan aku, ada 2 lagi movie review yang akan aku tulis, Final Destination 5, dan The Smurfs.. Movie Rise of the Planet of the Apes ni dah tak banyak ditayangkan, dan hanya selected je yang masih tayangkan..



Sinopsis : Semasa eksperimen untuk mencari penawar bagi penyakit Alzheimer, chimpanzee genetik menambahkan kepandaian chimpanzee dan menggunakan kecerdasan minda yang dimiliki dia untuk memimpin beruk lain untuk kebebasan.


Kenapa kena tengok Movie ni? 

CGI yang superb! Plot yang tak membosankan! Kisah beremotional! Kasih antara manusia dan haiwan! Kes penderaan haiwan dan haiwan dijadikan bahan experimen manusia! Totally reboot kepada Planet of the Apes!


Rating : 8/10 (Movie yang mesti ditonton!!! Totally awesome one!)

the awesomeness of technology~



-zuan-
p.s : balik arau lepas ni, makin kurang la aku tengok wayang.. so kurang la movie review adoi~ 

20 comments:

  1. sejak aku balik umah ni 3 bulan lame dah tak tengok wayang :(
    bile lah kg ak nk wat wayang ek

    btw cam best citer ni..jom sedut

    ReplyDelete
  2. aku kalu dekat u je ligat tgk wayang doe..dekat rumah duet ta de mmg ta tgk lah :D

    ReplyDelete
  3. memang macam besh,
    pocket nak kena tunggu download yang cantik sikit lah. hampa gak kalau sound tak besh:(

    ReplyDelete
  4. Mmg ramai yg bg good review psl movie ni =)

    Dah download tp netbook x support sgt. HD. Kalau play gak, stuck2 -_-

    ReplyDelete
  5. The smurfs review the smurfs plz tak tgk lg huhuhu

    ReplyDelete
  6. huhu yg disebut tu smua xtgk lg T_T

    ReplyDelete
  7. Aku tngok kat Langkawi cita nie..layan.....sedih Ooooo...
    lepas nie..ang balik perlis...p tngok kat Jitra la....Tu ja paling dekat,... :)

    ReplyDelete
  8. na tgk jugak..tp kt cni mesti xde original version =(

    ReplyDelete
  9. uishh cambest. sape ade? nak copy. haha

    ReplyDelete
  10. belanja saya tengok citer ni boleh?hehe..marah awek!

    ReplyDelete
  11. aahhh...malas nak tengok. nak tengok smurfs.

    ReplyDelete
  12. Planet of the Apes mmg best...

    ReplyDelete
  13. most of the movies reviewed by u semestinya menarik2!! and surely this one pun best kan??

    ReplyDelete
  14. kalau kat perlis nak tgk movie kt mne?

    ReplyDelete
  15. hey guys , follow me up :D
    http://themijots.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. haa..nsb bek aku pakse ko g tgk..kna lak tgk ngan awek kn..lg ler syok ! pape pn..syg ler monyet psnie..syg binatang kay ! :)

    ReplyDelete
  17. one fine day nanti la tengok..

    p/s: sllu tgok wayang dgn sape? ehem2..

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...