Monday, 12 September 2011

> Sejarah Mungkin Berulang?

HOlla Peeps,


Hujan, hujan dan hujan.. Sedap an tidur time hujan? Tapi kalau hujan tu berterusan beberapa hari dan matahari pulak malu-malu je nak senyum ngan korang, mesti rasa pelik n cuak rite? Eh tak cuak? Serius tak normal #LOL!!!

Sebab time tu paras air dekat parit-parit mungkin dah naik, padang sekolah dah jadi swimming pool, jalan pulak? Ish, kereta dah dijadikan sampan nak lalu jalan tu.. Banyak kereta berhenti tepi jalan je.. Anak-anak kecil seronok la main air time ni... Mak bapak, dok kerut dahi.. Dan si peniaga ada yang untong dan ada yang rugi.. Time tu nak mandi pun susah sebab bekalan air mungkin dah terputus.. Ops duit dah habis! Nak draw? Jangan mimpi la sebab kawasan ATM mungkin dan naik air.. Harga makanan naik waktu ni, dan waktu ni bekalan makanan makin berkurang... Rasanya kalau time ni orang tak kunci kereta pun orangg tak ambek tau pasal kereta tu, sebab nak makan je dalam kepala dia..




Banjir-banjir, antara situasi paling teruk pernah aku alami... Serius aku geram klu uitm bagi lagi cuti.. Comeon la, aku dah puas cuti, bagi aku belajar!!! Aku nak belajar!!!


UPDATES.. ramai mcm confuse je kat mana aku ada? Rujuk sini


-zuan-
p.s : bangun pagi je lapar.. 

29 comments:

  1. pernah dilanda bajir pada raya pertama kat kg, bukit mertajam, sekrang xde lagi banjir, alhamdulillah,,

    kalau duk kat tpg , selalu jugak hujan, setiap petang memang selalu hujan , nak2 sekarang ni

    ReplyDelete
  2. sabar incik, sabar banyak2

    ReplyDelete
  3. habis nak mula kelas camne?/kalau air dah paras buku lali

    ReplyDelete
  4. laa.. banjir ke? ciannye. sabar ye.. dugaan tu.. :)

    ReplyDelete
  5. uitm banjir, gunelah perahu .

    ReplyDelete
  6. kat mana ni? sem lepas uitm segamat yang banjir :) syok haha btw, nak kenal nak kenal ^^, eh, cantik header merdeka tu smart giler lah ^^, (taip dengan penuh excited)

    ReplyDelete
  7. banjir!!?..puchong panas seh..

    ReplyDelete
  8. bru ujan sikit tuh hehehhehee

    ReplyDelete
  9. Meh tukar tempat belajar. Sini hujan anggaran 12 kali setahun. Pack barang cepat, tukar!

    ReplyDelete
  10. hahaaa..dhiya dah ajak tukar tempat belajar...per lagi...cepat pergi!!

    ReplyDelete
  11. area ghumah aku semakin gelap menandakan hujan akan turun.perghhh cun tak tatabahasa aku ? muahahaha

    ReplyDelete
  12. Semua tempat sejuk jer. Johor pn hujan. Kelantan pn hujan. Malam2 tdo pn rasa pagi xnak bangun da..

    Best!:D

    ReplyDelete
  13. @akue achik

    hehe thanks sbb btlkn

    ReplyDelete
  14. @zuewairy

    yups uitm arau perlis

    ReplyDelete
  15. hari2 hujan sekarang ni..
    nak bangun pagi pun malas..
    time panas,panas sangt..
    time hujan,tak berenti2 pulak sampai banjir2...

    setiap yang berlaku ada hikmah dari Nya..

    ReplyDelete
  16. sama r wei.. kat unimap ni pun banjir jugak.. klas pun malas aku rasa nk p.. hujan je memanjang

    ReplyDelete
  17. Kat sini pun pernah jugak banjir.. Nasib tak tinggi sangat air naik.. Cecah buku lali jer time tu..

    ReplyDelete
  18. dekat sini sedang sedang je. tak hujan tapi taklah terik sangat. sabar yaa hee

    ReplyDelete
  19. sejarah tu mgkin akn berulang.
    asyik hujan je.
    skali ngan ribut pulak tu.
    smoga sumenya oke! amin~

    ReplyDelete
  20. kalau banjir cuti lg..hihi :)

    ReplyDelete
  21. weeehh
    kat perlis ke wehh
    aiyooooo
    mudah2an dipermudahkan semuanye...

    ReplyDelete
  22. selamat bercuti kembali..huhuhu

    ReplyDelete
  23. aku dah serik dah segamat banjir sem lepas,.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...