Thursday, 29 September 2011

> Tech Thursday : Google 13


HOlla Peeps,


#justgoogleit

27 September yang lepas, iaitu hari selasa, Google telah menyambut hari lahirnya yang ke 13, congratulations Google. Tapi 27 September bukahlah tarih google di founded kan oleh Sergey Brin dan Larry Page kerana tarikh sebenar Google founded adalah 4 September 1998. 

Hari ini google adalah ejen carian #1 dunia, yang invest di dalam Internet Search, Cloud Computing dan Advertising Technologies. Google mempunyai produk seperti AdSence, Blogger, FeedBurner, Youtube, Picasa Web Albums, Sketch Ups, GMails, Google Earth, Chrome, Google TV,  OS Android dan banyak lagi yang biasa diguna didalam kehidupan seharian.


  • Tahukah anda yang bilangan pekerja Google adalah 28,768 orang (30-06-2011)!!!
  • Total Aset google sehingga 2010 adalah sebanyak $57.851 billion!!!


-zuan-
p.s : kejap je rasanya dah hari khamis huhu.. kalau korang ada request untuk Tech Thursday sila informkan 

41 comments:

  1. will be the next worker..wish me luck with the interview.. haha :D

    ReplyDelete
  2. @Akue Achik : goodluck :D

    ReplyDelete
  3. 4 sept my anniversaryy..erk tiba2 je kan..hahaaa

    ReplyDelete
  4. terkejut gak hari tu diorang cakap google punye birthday..hehhe

    ReplyDelete
  5. kaya kalo kerja ngan google ni.. phew

    ReplyDelete
  6. suka dengan google sketch up.hehe. nice info :)

    ReplyDelete
  7. Ha!!ni aku dah komen smlm beb tp tup2 bila g blk blog ko dah xde. Ko tpublish eh hahaha

    Aku suka Google dan Google suka aku! Wohoooo!!

    Agak2 Google nak amik aku bkerja x?hohoho

    ReplyDelete
  8. Sy suka google...;d..walaupun belum tentu google suka Sy...;d

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Saiazuan

    berapa bulan agaknya kakitangan nya dapat bonos setiap tahun...

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. wah wah. byk nya aset google tu.. selama ni aku xtau pun sape founder google tu.

    ReplyDelete
  11. memang sesuai unkle ni nama 'abang gadjet'

    p/s : papa kim salam

    =)

    ReplyDelete
  12. Google mmg best,
    thanks 4 the info :)

    ReplyDelete
  13. btw..google mmng terbaik...

    ReplyDelete
  14. hahahaha..tu doa tu ko jadi lecturer nanti. kalau jadi betul betul aku & jue nak jadi student ko la. boleh?

    ReplyDelete
  15. hahaha..makseh dtg komen berkali kali. (^___^)

    ReplyDelete
  16. ramai yang keje dengan google..

    ReplyDelete
  17. Memang google enjin pencarian terbaik!
    Teringat masa google belum ada terpaksa guna carian Yahoo sangat mengecewakan tengok hasil carian tak dapat apa yang nak.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  18. Google ni memang sentiasa kembangkan produk dan produk pun menarik semua.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  19. huishhh..kalo blh jadi cfo google..kayo den :P

    ReplyDelete
  20. Wow! Aku nak 1% dari aset google jer.. Takyah banyak.. haha...

    ReplyDelete
  21. im like google n in love with google.. im also hope im will be a goole worker as a marketer's!

    ReplyDelete
  22. untung laaa pekerja2 google ni..seyes hebat..dah la opis cantik..bfday google ni cmne la depa smbut kat opis tu gamaknya..

    ReplyDelete
  23. fuhh dasyat... kalau la ayu pekerja di situ.hihi :)

    ReplyDelete
  24. mak ei..kaya amat pak cik Google ni ye~

    ReplyDelete
  25. byk nye pekerja!!!

    byknye duit!!

    haha

    ReplyDelete
  26. happy birthday google....wah..google dah masuk tingkatan 1!hehe

    ReplyDelete
  27. owh.. ade befday gak ye^^ hhe baru tahu nice info^^

    ReplyDelete
  28. now, i know that. thanks for the info, mr zuan..hehe.
    banyak betul pekerja google, kan..

    ReplyDelete
  29. google pon ade besday erk..epy blated besday cik google gerbang info..heeee

    ReplyDelete
  30. selesa dgn google...enjin carian yg paling cepat..ada masalah google jer..hehe

    ReplyDelete
  31. aq baru tahu info ni..selama ni guna je Google tapi tak pernah ambik tahu pun..hee~

    ReplyDelete
  32. sayang google!

    sangat pantas hehehe

    ReplyDelete
  33. hehhee
    ade jugak eh
    epi besday la google!
    semua kini didapati di google

    ReplyDelete
  34. whahah, tibe2 rasa nak kerja dengan google.mat despatch pun jadi lah. gehehehe

    ReplyDelete
  35. jasa kanda google sentiasa kukenang. haha

    ReplyDelete
  36. ct setia ngan google..sume adeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...