Monday, 3 October 2011

Aku Suka Sex - Bukan Cerita Pengalaman Sex!

HOlla Peeps,


Haha tajuk pun agak panas kan? Setiap hari kita tengok ada kes buang bayi, kes kena tangkap basah, kes kantoi berzina, etc yang seangkatan dengannya.. Sekaligus aku sebagai abang, mesti la risau dengan adik aku, so "kau jangan nak buat benda tak senonoh sampai malukan Umi n Abah! Tengok abang ko ni, blogging je, awek pun takde.. hoho"

Jom kita kupas kenapa diorang ni boleh terfikir untuk lakukan sesuatu yang tak halal selagi tidak di ijabkabulkan..


"you, sayang i tak?" 

Aku sendiri tak tau pun sebenarnya macam mana si lelaki ayat si gadis tu sampai virgin gadis tu dibuang macam tu je, where's ur pride girl? Hmm tapi tak boleh salahkan si gadis tu jugakkan? Mungkin, mula-mula kissing? Then touching-touching? Then??? SEX?

Adakah si lelaki itu menyatakan yang sex sebelum kawin itu halal? Adakah si lelaki itu menjanjikan yang perempuan itu akan dinikahinya? Adakah si lelaki itu akan bertanggungjawab terhadap apa yang dia lakukan? Adakah si lelaki itu akan memberikan sepenuh kebahagiaan kepada si gadis itu? Adakah sex itu trend? 




After 1st Sex...

Based on my reading and cerita dari kawan-kawan aku, once you have sex, you will want more!!! It is call sangap or addicted!! Hmm macam ambek dadah, sekali try, nak lagi! Nak lagi! But adakah si lelaki itu akan ada disamping si gadis selepas itu sekiranya si gadis inginkan sex? Dan adakah si gadis akan ada disamping lelaki itu ketika si lelaki inginkan sex? If dia tak ada, will pasangan itu akan seek for another one to have sex with!! Dan adakah dia akan ada disamping kamu selepas aku disahkan mengandung???  


Ehh gua pakai kondom!
Safe! Tak akan dapat anak punya!!!

Eh kenapa fikir macam tu pulak? Dengan kuasa Allah SWT, walaupun pakai kondom, tak mustahil si gadis itu akan mengandung kan?


He'll RUNAWAY!!!

Percaya atau tidak, si lelaki macam ni selalunya tidak akan bertanggungjawab terhadap apa yang dia buat!!! Once dia dapat tau si gadis mengandung, he'll find the quick way to solve the problem.. Ia mungkin gugurkan kandungan! OR lari dari pandangan si gadis!!! But, mayb ada yang bertanggungjawab terhadap gadisnya?


Dan apa jadi pada si gadis?

Selepas si lelaki tu larikan diri, beberapa bulan atau tahun kemudian, katakanlah si gadis sudah ada buah hati baru. Boleh ke si gadis tu simpan rahsia dia? Kalau si gadis menyatakan dia sudah tiada virgin pada pasangan baru, will pasangan baru terima dia? MOSTLY takkan terima! Kenapa aku cakap macam tu? Seorang laki tu mesti dah nampak yang buruk dalam his future wife kan? BUT if pasangan dia Open Minded, dia akan trima positive future wife dia, believe me..


Kalau nak cerita pasal ni kan, satu malam pun tak abis, aku selalu gak kupas isu-isu macam ni dengan kawan-kawan aku (better dari gossip dan bual kosong kan?) dan selalunya satu malam lepak pun tak abis cerita sebab macam-macam kita boleh cerita pasal ni..

Aku tinggalkan korang dengan lirik dari lagu Wali Band bertajuk Tomat (Tobat Maksiat), renungkan..

"Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat ingat hidup cuman satu kali

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim"



-zuan-
p.s : kebelakangan ni, banyak entry aku yang panjang dan ada yang pendek.. Mana korang prefer? Pendek tapi padat, or panjang tapi lebih detail?  

93 comments:

  1. dats y tak leh mula dengan lirikan mata yang membuat kita nak pegang2 kan.
    waktu benda haram, semua seronok, bila halal tak da la pulak nak seronok sangat. --> kata2 kawan yang tlh berumah tangga.

    ReplyDelete
  2. sayang harus la berpada-pada. jangan maruah digadai.

    ReplyDelete
  3. pendek tapi padat!
    hehe
    tp memane pon bes..huu
    betol..tadi kat bite
    ade ibu buang anak dr tgkat 2
    pehhhhh
    sian anak tu..aduhaiii
    gara2 sangap nih...

    ReplyDelete
  4. Entri panas dowh.....

    tp tak dinafikan, ini masalah.

    Sy prempuan tp dlm hal ni sy salahkan perempuan.

    Kalo betul pndirian kuat, insyaAllah seks sblm nikah takkn berlaku. Sbb, kalo prempuan tu tak mahu, laki ayat mcmn pun dorg mst tak kn buat.

    Len la kes rogol..

    Anyway, itu hanya pmikiran picisan. :)

    ReplyDelete
  5. baru tadi tengok status kawan dia tulis macam ni,

    Reminder: To All Guyz,Jangan Lepas Ko Dah Sedap5 Dapat Kiss,Peluk,Hisap ***** ,Ko tinggalkan Perempuan Tu Macam Tu....Sumpah Macam Binatang Kot.

    ni kawan yang tulis,sekadar copy dan paste je

    ReplyDelete
  6. hmm komen yg menarik..

    ReplyDelete
  7. jangan dekatkan diri dengan zina. itu je. :) avoid pergi tempat gelap dan bg syaitan hasut lg kta untuk berzina. bayi tu tak bersalah... ;'(

    ReplyDelete
  8. harap2 kita semua dijauhi dengan benda tu semua...hohoho

    ReplyDelete
  9. sedihnya tgk keadaan zaman skrg.,.. heheheh

    ReplyDelete
  10. panjang dan interesting,
    membuatkan yang membaca perenggan terakhir saja tu nak ulang baca balik,

    yang baca dari awal, rasa benci bila dah abih:D (Punya la general kan^^)

    tentang seks sebelum kawin,
    memang besh siot! sebab buat benda yg dilarang. terasa cam sejenak diri ini hebat, yes memang ko buleh kater..'hebat mana la sangat kalau berdepan ngan penimbang tu kat padang mahsyar nanti' kan..

    tapi masa buat tu mana orang ingat beb, kalau orang ingat. serious, pocket buleh letak jer motor ex5 cabuk ku kat tengah bandar penang tu tanpa risau kena curik, kembali dua minggu kemudian, biarpun ngan kunci ada disitu, motor tetap selamat :D

    its not all about the attraction towards different sexes, its a bit about the naughty feeling of not following rules and regulation >:D

    ReplyDelete
  11. jangan fikir seronok je..fikir apa akan jadi akibatnya..fikir2 kanlah

    ReplyDelete
  12. kenapa susah nak tahan nafsu seks, kita pernah dengan di media, ustaz rogol orang, ustazah di tangkap khalwat, walaupun didikan tu boleh melayakkan diri dipanggil ustaz dan ustazah.

    hmmmm.

    seks ni benda yang terlalu rumit.

    ReplyDelete
  13. Nafsu ok seks juga ok yang tak ok bila kedua2nya di lakukan di luar sempadan kebenaran maka terjadilah apa yang telah terjadi....

    Manusia tetap manusia dan mereka sedia tahu halal dan haram dan juga akibatnya...

    ReplyDelete
  14. haha aku setuju.. sbb tu aku pon blogging je. kahkah yg penting aku selamat. haha ok aku layan je pendek ke panjang aku bace sampai habis ;)

    ReplyDelete
  15. Suka pendek tapi padat.

    Betul tu kondom tak dapat cegah 100% untuk dapat anak.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  16. hmmm, masing2 dah besar..kene pandai2 pilih mane yg baik dan yg buruk.

    ReplyDelete
  17. kalau nafsu tu da kuasai diri...mmg mudah tewas dengan bisikan syaitan ni..

    macam ni la jadinya..buang anak sana sini...gugur anak..da dapat dosa membunuh pulak...

    ReplyDelete
  18. hot entry~! tgk tajuk da mengucap. :D

    isu ni da meluas & takkan penah abis. yang kita larang, yg tu paling nk kta buat. da kena skali baru nk menyesal.

    kesimpulan : nk elakkan sesuatu yg besar perlu elakkan sesuatu yg kecil. phm kn? ;)

    so,memandangkan ad di tmpat org. better take a good care of urself. insyaallah selamat & takkan malukan Umi & Abah. amin :D

    ReplyDelete
  19. p/s : prefer yg pnjg. lama sikit nk singgah Saiazuan Blog ni. :D

    ReplyDelete
  20. Pendek panjang entry, layan je...hehehe

    Umat akhir zaman. Begitulah. Huhuu >.<

    ReplyDelete
  21. mcm2 benda boleh jadi sebab terjadinya benda mcm nie..cth pengaruh filem2 porno,pengaruh rakan sebaya, kurang kasih syg dr family, terlalu sygkn kekasih melebihi syg kepada Tuhan Yang Esa..


    Ps:-arinie kat paper ade lagi kes buang bayi..(T___T)

    ReplyDelete
  22. oh, sama lah kita "blogging je, awek pun takde"..hehehe

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum

    kita doakan saja supaya orang-orang macam ni bertaubat

    ReplyDelete
  24. herm,,tu atas diri masing2,,bercintapun kene ada batasan nya,,jgn hanya cinta nafsu,,sbb tu lah yg merosakkan cinta sbnrnya,,,

    ReplyDelete
  25. Dah jadi trend sekarang benda nie.. Aku rasa didikan dari family amat penting untuk mengelakkan benda camnie berlaku...

    ReplyDelete
  26. hmmm...dunia2... based on my experience la kan susah nk jumpa gadis yg tul2 virgin not bcos they all berzina but it can be bcos of other things cth cm atlet... kekdang dorg bemain ngn lasak leh menyebabkn hymen(selaput dara) tuk pecah bcos hymen uh tersgtla sensitif... so guyz dont think every gurlz xde virgin mksdnye they all da hve sex... search b4 make conclusion... n jom jenguk "everyone deserve second chance..." http://hikayatsyabab.blogspot.com/2011/10/semua-orang-layak-menerima-peluang.html

    ReplyDelete
  27. haha
    aku pn suka sex tapi tunggu la nikah dulu ..
    bersabar itu indah :D

    ReplyDelete
  28. tajuk kau sentap nokkks! :P
    errr panjang xpe,pendek pun bagus je..hehe yg penting ade mesej..
    once u have SEX, u want more..
    so kalo rase nak sgt have SEX, sila nikah terus..selamat.HALAL :)




    luv,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  29. i loikeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    tapi kan, susah nak bentuk budak budak zaman sekarang.

    payah bebenor.

    cakap orang tua idok didengornye.

    menyampah.

    bila dah kena tinggal baru nak menyesal bagai.

    menyesal pun tak guna. salah sendiri kan? tanggung la. kan kan abam zuan? kikiki :D

    ReplyDelete
  30. cinta berlandaskan agama ....manusia yang lagha akan terus lagha dengan peraturan Allah swt semasa di dunia..

    ReplyDelete
  31. mintak jauh la perkara jahil macam ni. huhu

    ReplyDelete
  32. sb tuu Allah SWT dh tetapkan jgn kapel..jgn ad perhubungan sebegitu sblm nikah

    ReplyDelete
  33. it takes two to tango.
    benda ni berlaku kerana kedua-dua belah pihak nak kan. jd betullah tak boleh salahkan satu pihak ja.

    ReplyDelete
  34. semoga dijauhkan...amin~

    ReplyDelete
  35. bro,,mengikut kajian,,,benda ni semua bermula dari pandangan mata ,,dari mata kan turun ke hati,,hehe,,kau try ar search,,,google omputeh,,,co.uk,,tanak ar sailang entry kau :)

    ReplyDelete
  36. sex luar nikah la yg jadi kes buang bayi sana sini tuh.

    ReplyDelete
  37. Kkdg bila nafsu mguasai, tjadilah mende2 camni. Ianya bole jd slh datu pihak atau kedua-duanya

    pd pdgn pribadi aku, entry pendek tp padat mungkin sesuai utk entry mcm ini sbb ko bckp mgenai pdpt sndiri pastu campur fakta sedikit, tlampau pjg mcm mderet. Kalau entry ko psl info, mcm panadol cthnya-sesuai panjang & detail sbb bg aku, benda penting perlu detail dr ada info alang2

    ReplyDelete
  38. abg takde awek ke?hehehehe


    cam tipu je...
    huhuhu

    ReplyDelete
  39. sex tue apa ek??
    tak tau la..
    ahhahaha

    ReplyDelete
  40. dasat tajuk...n3 terbaik!!

    ReplyDelete
  41. 2ng hand kalau nak buat geli2 ok. tapi klau nak buat bini, we want the best out of the best

    ReplyDelete
  42. dah buat da jadi satu dosa..
    kalau mengandung? buang anak?

    bertambah-tambah dosanya..

    Ya Allah ampunkan lah dosa mereka~~

    ReplyDelete
  43. mmg penat je dok bercakap, yg dengar dn pakai nye entah sapa je...

    kita doa je la anak bangsa sedar pasal ni

    ReplyDelete
  44. pendek..padat...terbaik!!

    teringat kes semalam, buang bayi dari tingkat 2...budak perempuan umur 19 tahun..muda sangat, baru nak kenal dunia..ish!!...

    ReplyDelete
  45. nafsu semua ni ! like seriously, kalau tak kapel pun tiba ter"SEX" kan diri tu boleh jadi juga kan?**ayat mcm ntah pape..hahaha

    suka entry pendek tapi padat

    ReplyDelete
  46. susah nak cakap.

    terlalu ikut hati punca segalanya. anggap sayang adalah segalanya. bila dah terikat, semua dikaburi dengan nafsu semata.

    suha cakap peringatan untuk sendiri jugak. hee :)

    ReplyDelete
  47. good info!! bagus untuk ramaja zaman sekarang ni..

    ReplyDelete
  48. inilah tanda-tanda kiamat dah hampir...zina di mana-mana sahaja akan berlaku...hu3 bersediakah kita?

    ReplyDelete
  49. kesan dunia serba moden skrang,, ^_^

    ReplyDelete
  50. sesuai utk sape2 yang pernah buat , haha

    ReplyDelete
  51. Let's talk like an adult, shall we?

    Okay. Basically, I just wanna stress here that I agree with you about SEX IS A TREND. Trust me! Most of young couple nowadays would try it even just for once.

    About regret or repenting, its up to them. I'm not judging.

    Based on my life, surrounding and people around me including my love life, I would say that I met with good guys. Maybe one or two are jerk because they rather used their DICK than BRAIN. I can't blame them too. They are history. Ignore!

    So, it doesn't mean you ain't having any bf/gf so that you would be safe. Sex can happen. Own siblings? Best friend? Who knows dear...

    footer: can we call it ad-DICK-tion?

    ReplyDelete
  52. zuan, sehari satu entry jer ye sekarang ni? hhmm...

    takde mood nak BW.

    anyway, take care!

    p/s: gonna be busy with life. don't miss me, will ya? =D

    ReplyDelete
  53. girl and boy are the silly one. they know this case can't be 'PLAYED' kerna ianya perbuatan haram, but they do it too. ada akal fikiran, so mereka harus pandai berfikir apa yg pantas dibuat dan sebaliknya.

    inikan tidak, mengikut nafus semata2 untuk kepuasan diri. is that good?? i don't think so. sudah jelas ianya haram!

    ReplyDelete
  54. kita doakan sesiapa yg melakukan perkara yg sedemikian cepat2 insaf dari lembah kemaksiatan itu!

    eyh zuan, pada pandangan arisha, u just write the short one but penuh dgn beneficial contents :))

    ReplyDelete
  55. woahhh.. masuk-masuk je isu ni. haha. isu pendek tapi padat ok kot. hehe. btw, tu la. orang tak fikir sepenuhnya sesuatu tindakan. diri sendiri juga yang merana.

    ReplyDelete
  56. wahh..tetibe jari ni rasa nk menaip kan.

    aku baru borak dgn akak aku pasal ni mlm tadi...memang isu panas! byk btol kes skrg nih..sedih gilaaa bace baby yg x bedose dibuat mcm tu.

    pasangan tu x bertanggungjawab n x nampak jalan lain da selain nak bunuh baby tu. adehh.

    tapi wan,aku x setuju sumthing la.kesian kaum HAWA! x setuju dgn ayat ko nih -->

    "Kalau si gadis menyatakan dia sudah tiada virgin pada pasangan baru, will pasangan baru terima dia? MOSTLY takkan terima! Kenapa aku cakap macam tu? Seorang laki tu mesti dah nampak yang buruk dalam his future wife kan? "

    fuhh..bagi kaum-kaum ADAM di luar sana, ketahuilah anda bahawasanya...andai GADIS ANDA tidak suci lagi,jgn hina mereka! n jgn melulu kata TAKKAN TERIMA.

    hello,korang pegi cermin...tanya diri korang sume,korang pon sempurna ke? memgla die da wat dosa besar..tp korang selaku pemimpin gadis tu,sepatutnya menyokong..bukan menghina n buang dia mcm tu je.

    tau x die jadi mcm tu pon sebab kaum anda semua? Allah ciptakan manusia berpasang-pasangan..so moral of the story, pimpinlah pasangan anda ke jalan yg benar.

    sekian. (panjangnyeee komen!) sori wan.HIHIHI.

    ReplyDelete
  57. aa la..sama...macam mana ley sama plak ni..hehee..:)

    ReplyDelete
  58. bagi aku dua dua pon bole asalkan ko pandai olah ayat tu baut orang nak baca lagi lagi dan lagi.

    hari ni ada berita pasal bayi baru lahir dicampak temasuk dlm longkang. kesian betul. pompuan tu pun da kene tgkap. eee...apa nak jadi la.

    ReplyDelete
  59. sebab tu kita kena jaga2 dengan 4p.

    ReplyDelete
  60. huishh member aku (member kee) tepek gambar comolot lagi kat fesbuk kau tau . muntah aku tengok haktuihhh

    ReplyDelete
  61. alamak...mmg itu la selalu terjadi skrg...geram pun ader...haishh...masing2 dah besar pjg kan...pandai2 jga diri...jga maruah diri tu... :-)

    http://dzuandiey.blogspot.com

    ReplyDelete
  62. sbb itu pmpn kena jaga diri dr pndangan mata lelaki.dan lelaki pon sama jugak.masing2 ada peranan

    ReplyDelete
  63. astaghfirullah..
    harp2 ak x jdik cm tuh huhu

    ReplyDelete
  64. itu msalh remaja yg plg ketara sekali skg huhuh^^

    ReplyDelete
  65. kalau nak buat maksiat tu,pikir ibu bapa dulu,n yg pnting pk dosa..
    kalau x berfikir mcm ni la jdnya :)

    ReplyDelete
  66. like! like! like! entri ni best gilee.. :) bende ni mmg dh mcm trend kan skang.. pengaruh media maybe.. pengaruh filem ke ape.. hmmm..

    ReplyDelete
  67. hmmm..sedih bende gini.. takut berlaku dgn related sapa2 kan.. huhu

    ReplyDelete
  68. kadang2 rase nak je pnggil pmpuan2 yg bagi kat laki tu "bodoh". :(

    bukan ape, geram sgt2. lantak la laki tu janjikan hape pun. dah sah2 zina tu haram! ingat la Allah sikit. hesyh geram. :(


    okay tukar mood.



    p/s : takesah panjang atau pendek tapi padat n paham. heee..panjang pun best jek ^^

    ReplyDelete
  69. sin is a sin!!!
    kalo da sangap sgt pgila ckp kt mak bpk,suh kawenkn cpt2...
    ni ta,lps da seronok2...yg pmpuan pregnant,baby tg ta b'dosa tu jd mangsa...
    nilah pdhnye ble hidup berajakn nafsu~

    ReplyDelete
  70. kalau tak tahan sangap kan bang,kawen jek. pastu romen je laa hampa sampai lebam. setel. ye dak?

    ReplyDelete
  71. zuan,

    i comment kat sini yer. penuhkan box comment u tak marahkan? kan? kan?

    first of all, i didn't mean to correct u in everything u wrote. i'm sorry bout saying that your typo error was annoying. but, i just BW certain blog that LOVE to spelled wrongly to be seen so CUTE!!! damn them...

    u knew that i just joined one segment and the feedback is quite okay but sadly i'm not that happy. ignore me i guess?

    and... i wanna say sorry if lately i spoke English like overall. i need too and have too plus i prefer it this way. this is me... pardon me will ya? your English is not that bad. you make a good effort.


    can I demand something to u?

    write an entry. full ENGLISH ENTRY. the topic is POLITIC IN CAMPUS.

    will ya? buzz me when you're done.

    all the best and take care!

    ReplyDelete
  72. isu yg xpenah habis. dan kesan yang sgt merisaukan :(

    ReplyDelete
  73. banyak feedback, trimakasih sbb sudi luangkn masa berbincang pasal isu ni..

    ReplyDelete
  74. aku selalu terlambat. but nicely explained.

    *thumbs up*

    ReplyDelete
  75. isu yang hangat diperkatakan..:p

    ReplyDelete
  76. Aku selalu pesan dekat awek aku..
    Andai kata jodoh kami tidak berpanjangan dan dia dapat lelaki yg lebih baik,maka bersamalah dgn dia..Tapi jika dia bersama lelaki yg ajk buat benda terkutuk ni,maka tinggalkanlah dan jangan berani berpaling dengan jantan keparat tu lagi...

    ReplyDelete
  77. mintak dijauhkan .. kalau sesiapa yg terbuat tu still belum lambat nak bertaubat kan .. hehehe *usatazah

    ReplyDelete
  78. yeah kondom bukan satu jaminan...wow tajuk ni bapak berani..hahaa
    hurmmmm

    ReplyDelete
  79. Perempuan merosakkan lelaki, tetapi perempuan rosak kerana lelaki. faham?
    jadi ucaplah astaghfirullahalazim selalu. Jaga diri, insyallah, malaikat lindungi anda dengan karma baik yang pernah anda lakukan.

    ReplyDelete
  80. amin....mintak jauhla... single lebih mudah???

    ReplyDelete
  81. zina tu bukan cinta

    ReplyDelete
  82. entri yg hebat...iman perlu kuat...manusia yg baek hnya yg dapat mengawal nafsunya..

    ReplyDelete
  83. zina itu memabukkan dan boleh bagi mati iman seseorang..#fakta :)

    eh suke entri ni weyy!!

    pandai lu berhujah..gud gud :)

    kbai! keh keh keh :P

    ReplyDelete
  84. remaja zaman sekarang memang dah ramai yang lupa diri .. tapi tak boleh salahkan mereka juga ..

    sebabnya, media massa pun salah satu punca mereka jadi begini .. cerita cinta banyak sangat ...

    cuba banyakkan motivasi atau story yang lebih pada keluarga.. orang tua .. tak salahkan ?

    sedangkan cerita hindustan pun kadangkala lebih baik dr filem melayu.. byk mengisahkan pengorbanan seorg ibu .. sila ambil iktibar dlm semua ni .. :)

    ReplyDelete
  85. aku penah dengar dr member. satu pasangan ni terlanjur dan pompoan tu pregnant. laki tu nk bertanggungjawab..nasib la..

    tu la..ALLAH dah ckp jgn hampiri zina..

    tp bnyk bnda org buat yg mendekatkan diri pd zina..

    ReplyDelete
  86. memang tjuk panas entry ni..haha..

    ReplyDelete
  87. sedih nyani lagu wali tu...huhuhu...
    semoga tuhan ampunkan dosa2 maksiat kita ...
    xyah nk sanggap2 sgt lah...hohoho

    ReplyDelete
  88. entri ini mmg disukai ramai.. haha

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...