Thursday, 27 October 2011

> Tech Thursday : Alphabet Taught

HOlla Peeps,


Sekarang, banyak sekolah telah menggunakan Ipad sebagai salah satu medium untuk mengajar murid-murid sekolah merka, satu hari nanti tidak mustahil di dalam buku/ipad budak tadika diajarkan seperti di bawah..

Tech in Everyday Life

Teknologi adalah keperluan setiap hari, jadi tidak mustahil perkara seperti diatas akan berlaku..


-zuan-
p.s : esok aku ada program anak angkat selama 3 hari, tapi tak boleh nak enjoy sangat sebab ada test pada minggu hadapan..  

62 comments:

  1. hueh798 betui tu.. dah lupa perkataan buah la nantii

    ReplyDelete
  2. jadi anak angkat yang baik ya

    ReplyDelete
  3. untunglahhhh budak budak.kecik kecik dah merasa.heh,jelessssssssssss +___+

    ReplyDelete
  4. Dulu guna papan hitam jerr.. But its the best.. haha..

    ReplyDelete
  5. teknologi da makin canggih sekarang ni...:)

    ReplyDelete
  6. opkoz la babe..teknologi makin moden kaaaannnn.....

    ReplyDelete
  7. mari pakat buang pen kertas dan buku hehehee

    ReplyDelete
  8. bila ada tau bnda ni..takot xtau psl nama2 buah,binatang je nanti..hoho

    ReplyDelete
  9. maybe la kan...dah takde dah A untuk ayam..hik3 =D

    ReplyDelete
  10. hebat budak2 sekarang ni kan.. dah terdedah dengan sistem pembelajaran yang lebih canggih berbanding dulu.. cuma tu lah, perlukan kawalan yang tinggi dari ibu bapa agar tekonlgi ini nxd salahgunakan kepada perkara2 yg bukan2.. heee

    salam kunjungg mengunjung. Singgah2 le ke blog Gen2Merah klu ada kelapangan ye... Salam Persahabatan (",)

    ReplyDelete
  11. Hahahah,
    Kena talipon kat publishing company nih,
    Poster utk kanak kanak mengenal hurup will be like this here after:)

    ReplyDelete
  12. cemerlang budak2 tu bab IT nanti..

    ReplyDelete
  13. manusia mmg tak boleh lari dari teknologi sbb ia dah jadi satu keperluan... :)

    ReplyDelete
  14. dlu sem 1 aku sibuk la buat natang ni tuk p[resent.hehehe

    ReplyDelete
  15. Hhahaha!! dulu aku kecik2 contoh A= ayam, B = bola, C= cacing...hahaha

    ReplyDelete
  16. untung la.. budak zaman sekarang ni.. teknologi makin canggih..:)

    ReplyDelete
  17. untung bdk skrg.tp tak best jgk sbb dorg tak rse kesusahan dlu.

    ReplyDelete
  18. dulu lain, sekarang lain. and everything has changed..
    those kids are very lucky to own those gadgets :)

    ReplyDelete
  19. budak2 sekarang otak tech. haha.

    ReplyDelete
  20. tp kan terlalu bergantung pade teknologi mcm ipad pade kanak2 sedikit sebanyak kita dah meminimizekan penggunaan kemahiran menulis dikalangan kanak2... xmustahil satu hari nanti kanak2 boleh ade carpel turner syndrome.. sejenis syndrome yg normally happen bila tgn selalu sgt menekat keyboard.. for more info google...hihihi..

    ReplyDelete
  21. zaman dah semakin maju..

    rasanya kita yang dewasa nie yang tak terkejar dengan teknologi sekarang...

    lepas nie anak2 duk mengajar mak ayah kat rumah lak..heheeeeeeeeee

    ReplyDelete
  22. semakin canggih arus dunia nie, semakin menakutkan...renung2kan..huhuhu

    ReplyDelete
  23. taw xpe.. ungtunglah mereka yang dapat kan..

    ReplyDelete
  24. enjoy dulu..


    test kemudian..

    hahaha..

    ReplyDelete
  25. kalau dulu a for apple, b for ball. hehe

    ReplyDelete
  26. gudluck untuk keduanya sekali zuan :)

    ReplyDelete
  27. hahah,,,,zaman da makin maju,,,,budak 4 tahun pun dah pandai g cc skrang,,,tapi sayang,,bukak benda tak elok,,aku nampak sendiri,,

    ReplyDelete
  28. dah tade dah apple , ball sume2 dah
    budak2 makin up skrg , haha

    ReplyDelete
  29. canggih betul budak budak zaman sekrg ni.

    ReplyDelete
  30. Canggih betul..even saya tak tahu zorpia tu ape..huhu

    ReplyDelete
  31. kecik kecik dah kenal benda ni..besar besar nanti macam mana la ye ;)

    ReplyDelete
  32. nasib mereka... mungkin nasib kita juga sama jika dilahirkan hari ini...

    ReplyDelete
  33. tak terfikir pun. budak-budak sekarang dah advance~

    ReplyDelete
  34. dulu zaman aku tak de macam ni semua :'(

    ReplyDelete
  35. anak mama (anak aku letew) makin maju la jap lagi :D

    ReplyDelete
  36. aha haha. serius x mustahil nih. xD

    ReplyDelete
  37. Aku tak sangka diorang pakai ipad nak blaja.

    Aku ingat diorang nak pakai hologram. Bahahahhahaaha XD

    Kemain lagi....grrrr....xpe la, diorang tak pernah merasa pegang kapur kene panggil ckg tulis kat blackboard macam kite...lalalala


    err...kbai.

    ReplyDelete
  38. Marah ni kenapa blackberry takda dalam senarai. Kenapa mesti produk apple cecey - sincerely bakal ibubapa budak zaman akan dtg hikhikhik

    ReplyDelete
  39. huuuuuu
    sy sendiri masih belom memiliki ipad
    waaa
    sedih2


    huuu
    wee..sonoknye die
    enjoy la ye (walau test next week..keke)

    amik gambo bebanyaaak taw =]

    ReplyDelete
  40. dunia dah semakin canggih..paperless

    ReplyDelete
  41. salam bro...lama x singgah blog broo...informative artikel ni...mgkin 10 tahun lagi guru2 skolah ajar camni kot...hahahakz..."P untuk apa?".."P untuk Playstation" hahahakz...nice one!!

    http://mat-jungle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. hello.. nama anda d-tag dalam entry baru saya...

    <>

    tq! :)

    ReplyDelete
  43. budak2 sekarang semakin advanced..hehe..:)..sampai aku tertewas dengan dorang bab2 teknologi baru neh hehe

    ReplyDelete
  44. tau kalau kitorg tag ko bbukan nak buat pun. ye la stok n3 dah siap sampai dua minggu. pe de hal.

    ReplyDelete
  45. sekarang dah majuuuuu , biasalah tu .

    ReplyDelete
  46. kenapa B bukan blackberry..?

    ahaa :p

    ReplyDelete
  47. amboi melampau lah gini..hehe. tadika punya class pun techno habis! :D

    ReplyDelete
  48. http://wanwidget.com
    memang modern lah, hehe

    ReplyDelete
  49. hebat budak sekarang kan..kelas gitu

    ReplyDelete
  50. yup, b utk blog lahh..hehehe :) nice kan, tp xnak ah ajar anak aku nt macam ni..kang masuk tadika dah pandai mintak benda2 ni (-_-')

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum Saiazuan

    atuk takpakai Ipad lagi....

    Wassalam

    ReplyDelete
  52. sebab tu la rmai buang anak..kecik2 da kenal internet, pastu nk knl sne, knl sini..haishhh..

    *ade kena mengena x? hOhO

    ReplyDelete
  53. bbdk moden, mcm ni la. t'expose byk sgt dgn tech. :)

    ReplyDelete
  54. fuhhh. budak budak semua nnt hebat la it nye. hik :P

    ReplyDelete
  55. semakin hari semakin cangih lerrr... macam aku ni rasanya dah jauh tertinggal ngan benda moden cam ni....

    uuhhhh pantas teknologi sekarang

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    Sound for breeding lembu pejantan

    ReplyDelete
  56. Hahaha.. Serious lawak kot..

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...