Friday, 28 October 2011

> Jangan..

HOlla Peeps,


#justgoogleit

Jangan mudah jatuh hati pada yang belum pasti, tak rasa bersalahkah pada bakal suami/isterimu nanti?
Jangan mudah rindu pada si dia, ada kita rindu beribadat padaNya?
Jangan mudah mengungkap ‘i love you’, tak tahukah Allah juga cemburu?
Jangan mudah tewas pada perangkap nafsu, mujahadahlah melawan perasaan itu. :)
Jangan bimbang, jangan takut, Allah ada bersamamu. sesungguhnya Allah cintakan orang yang berusaha berada dijalanNya..



-zuan-
p.s : harini lepas solat jumaat aku akan menaiki bus untuk join program anak angkat selama 3 hari.. have a happy weekend everyone (",) 

78 comments:

  1. cinta pada-Nya yang hakiki. cinta pada diri sendiri priority.

    ReplyDelete
  2. ^___________________^
    ape2 pun
    jika disandarkan pada Tuhan
    pasti beshh!




    molek2 la ye ke sana =]

    ReplyDelete
  3. cinta yg suci, cinta dari Illahi

    ReplyDelete
  4. cintaila DIA lebih dr segalanya..ternyata lbh banyak kelebihannya :)

    ReplyDelete
  5. thanx for sharing this zuan.. moga ALLAH memberi petunjuk dan NUR ilahiNYA pada kita.. amin..

    ReplyDelete
  6. ceit baru nk puji ko td sbb igtkn ayat ko..enewy betul2 sgt setuju dengan puisi diats... hmmm kene muhasabah diri ni..btw zuan sonoknye ko dpt join program anak angkat..aku xpernah join g..btw ko yg di anak angkat atau ko akan tgk kanak2 tuk dijadikan angkatan?err...hehe... wish u all the best bro...

    ReplyDelete
  7. jangan tunggu lama lama, nanti lama lama, dia dikebas orang.
    heheh.
    eh, tak ada kaitan plak.
    anyway, ada jangan jugak kan?

    ReplyDelete
  8. cintaNya cinta abadi. =)

    selamat jadi anak angkat yang baik. hehe.

    ReplyDelete
  9. Nice info.. Sesungguhnya Islam itu mudah...

    ReplyDelete
  10. nice sangat....=D



    tape tadek dalam senarai...yg penting selalu gak datang jenguk kan...=D

    ReplyDelete
  11. good one bro:)
    mari kita ingat selalu

    ReplyDelete
  12. sesungguhnya Allah tu maha melihat lagi maha mengetahui

    ReplyDelete
  13. =)

    beri hati dan cintailah Allah lebih dari segalanya:)

    ReplyDelete
  14. jangan percayakan manusia 100%..percaya lah pada tuhan 100% dan lebih..yakni idOp akan lebih bahagia :)


    #kem salam kat 'parent' angkat :)
    jangan nakal2 n ngOrat adik yg cOmey..hahaha

    ReplyDelete
  15. renungan pagi Jumaat...


    Allah sentiasa bersama-sama hambanya :)

    ReplyDelete
  16. Selamat Jalan ZUan!

    Take care ;)

    ReplyDelete
  17. Puisi tu ohsemmmm.... ^^

    Program anak angkat ye...kehkehkeh. Nice! Tak pernah ikut program macam tu. hoho

    ReplyDelete
  18. peringatan yg baik!

    zuan! u take care okeh. enjoy the prog ya :D

    ReplyDelete
  19. Nice one to remind all of us zuan.. Neway, enjoy ur programme! :)

    ReplyDelete
  20. nice one ;D

    wahhh , have fun jugak yerw zuan ! TC (:

    ReplyDelete
  21. Cinta pada yang SATU
    Allah tuhanKu... :)

    ReplyDelete
  22. "tak tahu kah Allah juga cemburu?"

    Ya allah, selama ni xpernah nak teringat allah sgt.. bila sedih je.. :'(

    insaf.

    ReplyDelete
  23. wahhhh..bestnya nak g program anak angkat

    nak ikut!

    ReplyDelete
  24. have a great weekend too!

    ReplyDelete
  25. hidup tntg mmbuat pilihan. pilihlah yg berlandaskan syariat yg telah ditetapkan Allah. InsyaAllah kita selamat.


    kalo prgrm anak angkat, kita jd anak angkat ka kita dpt anak angkat? eh?

    ReplyDelete
  26. nice !
    ingatan yang bagus..tapi sejauh mana kita yang baca ni mempraktikkannye..hee~

    zuan, nak ikut !!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  27. AGREE zuan : )

    enjoy your weekend . teringin nak join program anak agkt . hee

    ReplyDelete
  28. sometimes do is very okay, but don't is always be fine! :')
    happy weekend too, zuan. take care you there!

    ReplyDelete
  29. kena selalu beringat..:)

    happy weekend bro...(^^,)

    ReplyDelete
  30. syg Allah

    sye kene slalu beringat!!

    *nice entry :)

    happy weekend bro!

    ReplyDelete
  31. Bila kte dh tak suka someone tu mst rasa menyesal kasihkn dia. Hmmmm.


    Take care yo :)

    ReplyDelete
  32. hurm.nice word. peringtn utk sy dan smua.

    ReplyDelete
  33. aik! td rase mcm da komen! haish!! huhu.. nice entri utk ingatan bersama..semoga kita mendapat hidayah NUR dariNYA~ :)

    ReplyDelete
  34. astaqfirullah...kekadang kita lupa...HANYA ALLAH sebaik2 dan selayaknya kita mncintai...merindui

    terimakasih atas perkongsian ini

    ReplyDelete
  35. nice to remind. kita selalu berada dalam kelalaian..cinta pada allah adalah cinta yg hakiki.. =)

    ReplyDelete
  36. jgn carik awek angkat lak. yuyu marah nanti. hahahahaha

    ReplyDelete
  37. eh.. best lah kata-kata tu.. sweet!!

    ReplyDelete
  38. huh,,,kalau pakcik tu ada anak pompuan,,,story mory kat aku erk,,hhahah,,gurau grau

    ReplyDelete
  39. kadang terlupa....

    kena beringat semula...

    ReplyDelete
  40. nice.. hehehe..
    kne muhasabah dri lepas nih..

    ReplyDelete
  41. cinta pada Tuhan yg utama :)

    hati2 pergi sana..

    ReplyDelete
  42. oh cinta,hehe...



    kko tak online lah eh?selamat bersukaria di event tu :)

    ReplyDelete
  43. stuju dgn kata-kata tu...
    hapy weekend :)

    ReplyDelete
  44. cinta pdh Allah tiada bandingan..

    ReplyDelete
  45. betol2..insaf sket...=.=

    ReplyDelete
  46. tq kerana berkongsi ayat yg indah ini

    ReplyDelete
  47. interesting,
    but.. tang 'allah juga cemburu' tuh..
    sila terang sikit..

    ReplyDelete
  48. Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta...

    Cinta kepada Allah itu yang hakiki

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    Sound for breeding lembu pejantan

    ReplyDelete
  49. Mencari Allah, mencari cinta hakiki, itu adalah kewajipan...

    selamat beraktivitas di hujung minggu:)

    ReplyDelete
  50. cinta Allah itu yg utama :)

    ReplyDelete
  51. nice.

    kata kata yang menunjukkan harapan yang sebenarnya sentiasa ada untuk kita, hambaNYa. thanks zuan

    ReplyDelete
  52. wah program anak angkat.mcm best.. nnt story ya

    ReplyDelete
  53. yup2..stuju..ayaaa..x ajk CK p0n, nk join gak..
    Ehh2 nak g tau CK tag zuan kat entry CK.Singgah teng0k nnti k.. ^^,

    ReplyDelete
  54. thanx utk semua jangan itu :)

    ReplyDelete
  55. I love my parents more but God will always some first..
    semoga kita semua stiasa dberi Rahmat..
    Amin..

    btw, enjoy ur prgram.. :)

    ReplyDelete
  56. owh..aku baru tau yang Allah s.w.t cemburu bila kita say i love u kat orang lain..

    ReplyDelete
  57. aku berdoa semoga CINTA yg bakal aku dpt kelak akak kekal selamanya..
    hv a hepy weekend bro :)



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  58. I love those words.Very soothing bila baca. :)

    ReplyDelete
  59. Lebihkan ALLAH dlm segala hal..

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...