Sunday, 2 October 2011

> Harapan?

HOlla Peeps,

Apabila kamu kalah di dalam satu pertemputan di dalam medan perang,
jangan biarkan kekalahan itu memakan diri kamu..
kerana sekali kalah tak bermakna kalah selamanya..
kalah lagi? Relax, ada banyak lagi perlawanan yang menanti anda..
Cabar dirimu untuk menang di pertempuran yang seterusnya dan kekalkan kemenangan..
Sentiasa ada harapan untuk menang..


-zuan-
p.s : entry pendek untuk malam ni.. 

56 comments:

  1. aku byk kali kalah. kalah asik berhingos menceceh aje

    ReplyDelete
  2. jgn cepat serah kalah...kamu ada ramai rakan blogger hehehe

    ReplyDelete
  3. berdoa dan berdoa dan berdoa dan terus berdoa :)

    ReplyDelete
  4. that's right..dont ever give up!!

    ReplyDelete
  5. usaha tangga kejayaan ;)

    ReplyDelete
  6. orang yang sentiasa kalah *gagal*

    orang yang paling berjaya.

    ReplyDelete
  7. strive till the end,,
    hehe mcm kain vdeo clip adira

    ReplyDelete
  8. btl tu!!!!! jgn ngaku kalah! :D

    ReplyDelete
  9. yeahhh , mcm tula .. orang bersemangat tak selalu rugi

    ReplyDelete
  10. setiap kemenangan bermula dengan kekalahan. =)

    ReplyDelete
  11. yup, betul tue...jgn mudah berputus asa & jgn mudah mengalah..

    ReplyDelete
  12. yeah
    ohsem sungguh kata2 tuh..

    ReplyDelete
  13. oh! angkat tangan tanda sokong kenyataan itu!!! :) betul! tieha pun penah jatuh merudum kalah. tapi bangkit bangun dengan semangat baru. nah! skng da jadik pelajar kembali! aha! *eHHH! ape merapu nie* oke TATA!

    ReplyDelete
  14. jadikn kata2 semangat untuk korang semua :)

    ReplyDelete
  15. pernah jumpa gambar tangan macam ni cuma bezanya ianya berdarah ...ini nasib baik pakai reben jer..

    ReplyDelete
  16. Sekali kalah tak bermakna akan kalah selamanya.. tapi kalau selalu kalah tuh ade something wrong la.. kena check balik..he3

    ReplyDelete
  17. hari tu baru je nampak fazli zainal nyanyi lagu harapan

    ReplyDelete
  18. "org gagal tidak semesti terus gagal,, dan org yg berjaya tidak semestinya dia akan terus berjaya" ~ berusalah selagi boleh,, peace! ^_^

    ReplyDelete
  19. mcm baby belaja berjalan la,kalau dah jatuh,mesti nak try lagi,sampai boleh :)

    ReplyDelete
  20. berjuang sehingga pernafasan yg terakhir.... huhu...

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum

    suka ayat ni.pandai karang ayat yang mcm ni.tere

    ReplyDelete
  22. dlm sikit je bro...hehehe

    ReplyDelete
  23. gagal sekali tak mungkin gagal selamanya kan...asalkan jangan cepat putus asa...harapan tu masih ada..:D

    ReplyDelete
  24. Agik idup agik ngelaban!

    ReplyDelete
  25. yang penting usah berhenti dan berputus asa,yg lebih penting semangat berusaha tu ttp ada...:)

    ReplyDelete
  26. "Apabila kamu kalah di dalam satu pertemputan di dalam medan perang,
    jangan biarkan kekalahan itu memakan diri kamu.."


    Yes! Adalah penting untuk tidak mengalah apabila kalah dalam pertemputan!
    hehehe... jangan marah, melawak je :D

    ReplyDelete
  27. shila cuma berpegang pada ini,
    Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakal = DUIT.
    tanpa DUIT. kita ta kan pernah berjaya.

    kegagalan adlh lgkah menuju kemenangan :D

    ReplyDelete
  28. Harapan kadang-kadang hanya tinggal kenangan...

    ReplyDelete
  29. kalah sekali tak bererti kalah selamanya..pasti akan ade kemenagan nanti kan..chaiyok chaiyok..:)

    ReplyDelete
  30. Anonymous2/10/11 11:14

    u think its over but its just begun..

    ReplyDelete
  31. kalah itu memberi kita satu kepuasan kerana telah mencuba. dan akan terus mencuba dan berusaha untuk menang.

    kalau terus nak menang,kompem timbul keriakkan yang membuak2 dalam diri. ada hikmah kekalahan itu. yeah! :)

    ReplyDelete
  32. setiap kekalahan tu ada hikmahnya.. bsngka baik dgn Allah n terus usaha lagik. :)

    ReplyDelete
  33. tgh mencari formula untuk menang =)

    ReplyDelete
  34. beetolllll!
    cari kojeee
    dan carii kojeee
    dan cariii smp dapaaaatt =]

    ReplyDelete
  35. saya dah byk kali kalah, smpi dah tak larat nak try hard lg.. yg sedang2 saja.. :)

    btw, entri tbaru 2 sy mmg xsdiakn ruang utk komen..

    ReplyDelete
  36. dah selalu bertempur..asyik kalah je..ermmm

    loser?

    ReplyDelete
  37. we are not born to be losers... we are champions..

    ReplyDelete
  38. takpe cubaan demi cubaan dan pasti

    ReplyDelete
  39. takpe cubaan demi cubaan dan pasti

    ReplyDelete
  40. yes..berjuang berhabisan... :)

    ReplyDelete
  41. kalah dan menang, adat permainan.
    but one more thing, jgn trlalu menaruh harapan yg tinggi, sekadar confident dgn diri sendiri saja. :)

    ReplyDelete
  42. bila kalah..
    kecewa..
    perlu pembakar semangat kembali..

    ReplyDelete
  43. selagi tak berputus asa..selagi tu lah harapan tu ada..

    ReplyDelete
  44. pernah rasa kekalahan tu. memang perit.

    tapi bersyukur sebab keluarga banyak membantu beri semangat dan dorongan.

    sebab tu kena bangun balik dan kuatkan diri menghadapinya. gagal sekali tak bermakna akan gagal selama lamanya. :)

    ReplyDelete
  45. mesti terus bangkit meski sakit! =D

    ReplyDelete
  46. hai zuan..=)..hihihi..jangan mengalah sebelum mencuba. itu yang penting.

    sorry pasal entry terakhir. main main je laaaaa.

    ReplyDelete
  47. berdoa untuk kamu zuan. :) jangan putus asa ok...saya pun sedang struggle untuk capai apa yg sy nak.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...