Sunday, 2 October 2011

> Harapan?

HOlla Peeps,

Apabila kamu kalah di dalam satu pertemputan di dalam medan perang,
jangan biarkan kekalahan itu memakan diri kamu..
kerana sekali kalah tak bermakna kalah selamanya..
kalah lagi? Relax, ada banyak lagi perlawanan yang menanti anda..
Cabar dirimu untuk menang di pertempuran yang seterusnya dan kekalkan kemenangan..
Sentiasa ada harapan untuk menang..


-zuan-
p.s : entry pendek untuk malam ni.. 

56 comments:

  1. aku byk kali kalah. kalah asik berhingos menceceh aje

    ReplyDelete
  2. jgn cepat serah kalah...kamu ada ramai rakan blogger hehehe

    ReplyDelete
  3. berdoa dan berdoa dan berdoa dan terus berdoa :)

    ReplyDelete
  4. that's right..dont ever give up!!

    ReplyDelete
  5. usaha tangga kejayaan ;)

    ReplyDelete
  6. i know that u r strong :)

    ReplyDelete
  7. orang yang sentiasa kalah *gagal*

    orang yang paling berjaya.

    ReplyDelete
  8. strive till the end,,
    hehe mcm kain vdeo clip adira

    ReplyDelete
  9. btl tu!!!!! jgn ngaku kalah! :D

    ReplyDelete
  10. yeahhh , mcm tula .. orang bersemangat tak selalu rugi

    ReplyDelete
  11. setiap kemenangan bermula dengan kekalahan. =)

    ReplyDelete
  12. yup, betul tue...jgn mudah berputus asa & jgn mudah mengalah..

    ReplyDelete
  13. yeah
    ohsem sungguh kata2 tuh..

    ReplyDelete
  14. Anonymous2/10/11 01:09

    oh! angkat tangan tanda sokong kenyataan itu!!! :) betul! tieha pun penah jatuh merudum kalah. tapi bangkit bangun dengan semangat baru. nah! skng da jadik pelajar kembali! aha! *eHHH! ape merapu nie* oke TATA!

    ReplyDelete
  15. jadikn kata2 semangat untuk korang semua :)

    ReplyDelete
  16. pernah jumpa gambar tangan macam ni cuma bezanya ianya berdarah ...ini nasib baik pakai reben jer..

    ReplyDelete
  17. Sekali kalah tak bermakna akan kalah selamanya.. tapi kalau selalu kalah tuh ade something wrong la.. kena check balik..he3

    ReplyDelete
  18. hari tu baru je nampak fazli zainal nyanyi lagu harapan

    ReplyDelete
  19. "org gagal tidak semesti terus gagal,, dan org yg berjaya tidak semestinya dia akan terus berjaya" ~ berusalah selagi boleh,, peace! ^_^

    ReplyDelete
  20. mcm baby belaja berjalan la,kalau dah jatuh,mesti nak try lagi,sampai boleh :)

    ReplyDelete
  21. berjuang sehingga pernafasan yg terakhir.... huhu...

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum

    suka ayat ni.pandai karang ayat yang mcm ni.tere

    ReplyDelete
  23. dlm sikit je bro...hehehe

    ReplyDelete
  24. gagal sekali tak mungkin gagal selamanya kan...asalkan jangan cepat putus asa...harapan tu masih ada..:D

    ReplyDelete
  25. Agik idup agik ngelaban!

    ReplyDelete
  26. yang penting usah berhenti dan berputus asa,yg lebih penting semangat berusaha tu ttp ada...:)

    ReplyDelete
  27. "Apabila kamu kalah di dalam satu pertemputan di dalam medan perang,
    jangan biarkan kekalahan itu memakan diri kamu.."


    Yes! Adalah penting untuk tidak mengalah apabila kalah dalam pertemputan!
    hehehe... jangan marah, melawak je :D

    ReplyDelete
  28. shila cuma berpegang pada ini,
    Doa, Usaha, Ikhtiar, Tawakal = DUIT.
    tanpa DUIT. kita ta kan pernah berjaya.

    kegagalan adlh lgkah menuju kemenangan :D

    ReplyDelete
  29. Harapan kadang-kadang hanya tinggal kenangan...

    ReplyDelete
  30. kalah sekali tak bererti kalah selamanya..pasti akan ade kemenagan nanti kan..chaiyok chaiyok..:)

    ReplyDelete
  31. Anonymous2/10/11 11:14

    u think its over but its just begun..

    ReplyDelete
  32. kalah itu memberi kita satu kepuasan kerana telah mencuba. dan akan terus mencuba dan berusaha untuk menang.

    kalau terus nak menang,kompem timbul keriakkan yang membuak2 dalam diri. ada hikmah kekalahan itu. yeah! :)

    ReplyDelete
  33. setiap kekalahan tu ada hikmahnya.. bsngka baik dgn Allah n terus usaha lagik. :)

    ReplyDelete
  34. Anonymous2/10/11 12:47

    tgh mencari formula untuk menang =)

    ReplyDelete
  35. beetolllll!
    cari kojeee
    dan carii kojeee
    dan cariii smp dapaaaatt =]

    ReplyDelete
  36. saya dah byk kali kalah, smpi dah tak larat nak try hard lg.. yg sedang2 saja.. :)

    btw, entri tbaru 2 sy mmg xsdiakn ruang utk komen..

    ReplyDelete
  37. dah selalu bertempur..asyik kalah je..ermmm

    loser?

    ReplyDelete
  38. we are not born to be losers... we are champions..

    ReplyDelete
  39. takpe cubaan demi cubaan dan pasti

    ReplyDelete
  40. takpe cubaan demi cubaan dan pasti

    ReplyDelete
  41. yes..berjuang berhabisan... :)

    ReplyDelete
  42. kalah dan menang, adat permainan.
    but one more thing, jgn trlalu menaruh harapan yg tinggi, sekadar confident dgn diri sendiri saja. :)

    ReplyDelete
  43. bila kalah..
    kecewa..
    perlu pembakar semangat kembali..

    ReplyDelete
  44. aku si pengalah :'(

    ReplyDelete
  45. selagi tak berputus asa..selagi tu lah harapan tu ada..

    ReplyDelete
  46. Anonymous3/10/11 12:49

    pernah rasa kekalahan tu. memang perit.

    tapi bersyukur sebab keluarga banyak membantu beri semangat dan dorongan.

    sebab tu kena bangun balik dan kuatkan diri menghadapinya. gagal sekali tak bermakna akan gagal selama lamanya. :)

    ReplyDelete
  47. mesti terus bangkit meski sakit! =D

    ReplyDelete
  48. Anonymous3/10/11 17:53

    hai zuan..=)..hihihi..jangan mengalah sebelum mencuba. itu yang penting.

    sorry pasal entry terakhir. main main je laaaaa.

    ReplyDelete
  49. berdoa untuk kamu zuan. :) jangan putus asa ok...saya pun sedang struggle untuk capai apa yg sy nak.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...