Thursday, 20 October 2011

> Tech Thursday : Tech Think

HOlla Peeps,

#justgoogleit

Bila nak cari info tentang sesuatu, dia ada untuk membantu..
Bila nak berkomunikasi dengan kawan, dia ada untuk membantu..
Bila nak berhibur menghilangkan bosan, dia ada untuk membantu..
Bila nak buat kerja office, dia ada untuk membantu..

Tapi bila kehabisan bateri, ada bekalan elektrik untuk cas nya semula..
Tapi, bila letrik tiada, dia pun tiada..


-zuan-
p.s : suatu hari, dimana hari itu tiada bekalan tenaga, tiada apa-apa yang memudahkan hidup kita seperti sekarang, apa yang akan anda lakukan untuk survive? 

40 comments:

  1. :) tenaga alternatif.....

    ReplyDelete
  2. apa nak buat ya..
    thinking..ermmmmm

    ReplyDelete
  3. kalau dah tak ada tenaga membantu, semua duk nganga jer..huhuuu :)

    ReplyDelete
  4. tak dapek den nak nolong nya,,,duduk dalam tanah je la

    ReplyDelete
  5. teruskn hdup sbb air lbh pnting..hoho

    ReplyDelete
  6. bro...onepiece dah update XD

    ahaa.. teringat pulak entri aku yg psai tasik galilie prenggan last tuh..

    btw.. ya T_T kalau takda lektrik T_T tak trbayang T_T

    ReplyDelete
  7. kalau tkda tenaga, tk dapat laa aku singgah blog zuan. hahaha

    ReplyDelete
  8. Alamak.. kalau itu yg berlaku, akan kelamlah dunia sis sbb tak dpt blogging.

    ReplyDelete
  9. hurrrrrmmmmmm
    payohnye nak jwb
    pindah planet lain pon x taw nak naik ape..

    ReplyDelete
  10. yup..so hadapi dgn tenang supaya elektrik mula kembali dgn cepat..hehee..

    ReplyDelete
  11. kalau semua dah takleh nak bantu, dok dendiam kat citu :D

    ReplyDelete
  12. dok diam2 tggu electrik mai blik :D

    ReplyDelete
  13. kayuh basikal bekal tenaga hohohoho

    ReplyDelete
  14. hehe aku tak rasa aku leh survive tanpa teknologi..

    ReplyDelete
  15. btl jgk kn kalau tak de teknologi mcm ne la nty :( tak pnh terfikir lg.

    ReplyDelete
  16. sbb tu teknologi ni penting...seiring dgn kemajuan dunia...

    ReplyDelete
  17. back to basic jika terpaksa...huhu

    ReplyDelete
  18. oh elektrik......


    zuannnn,miss u ! dah lama tak ke sini T_T

    ReplyDelete
  19. paling kuat pun buat bodoh je la...hehe

    ReplyDelete
  20. takda bekalan tenaga pengsan lah! hehe

    ReplyDelete
  21. Beli bateri charge... haha..

    ReplyDelete
  22. jadi la mcm orang zmn batu dulu.. takde letrik..haha

    ReplyDelete
  23. i bet i can't survive without electricity. i know i can't. fiuuhhh :')
    what happen to the world if there's no electricity? emm...gelap gelita semuanya! ^^

    ReplyDelete
  24. tido spnjg hari.boleh gituu? hahaa

    ReplyDelete
  25. macam tak boleh survive je kalau takde semua tu..sebab hari2 da terbiasa buat kan...kalau tetiba takde..macam ada yg tak kena je...

    ReplyDelete
  26. yes, dia memang ada membantu bilamasa jua, dalam apa cara jua,
    tp kalau lektrik tak dak..
    seriously.. ada yg tak makan nasik :D




    so belajar lah survival hanya ngan sebilah pisau :D

    ReplyDelete
  27. cam kene balik ke asal.
    guna api utk cahaya.
    guna isyarat utk b'hubung.
    oh, mmg ta dpt survive.
    sdgkan blackout pun, org kita da bising2. apatah lg tade lgsung. kn?

    ReplyDelete
  28. tak dapat nak bayangkan,hehe :)

    ReplyDelete
  29. itula pentingnya ilmu komando..survive habis2an..gunakan ilmu pengetahuan spenuhnya..kembali kepada kitab atau buku..ia ada sentiasa

    ReplyDelete
  30. we r born wif technology and loosing technology ibarat loosing the best buddy in the world..haha... but kita patut try la tuk hidup dengan kurangkan teknologi ni bg melihat dunia secare realiti... bukan berharap dunia maya semata-mata..

    ReplyDelete
  31. Skrg jugak aku full charge smua gadget aku, kekalau ttibe xde bekalan =P

    ReplyDelete
  32. janji basic thing untuk life ada.Survive utk terus hidup.Tak ada laptop dan bahan-bahan gadget pun okay.Ermm.nak buat apa ya? still thinking.Sbb sekarang kita dgn benda-benda ni mmg dah x blh nak dipisahkan.Well.pasrah.hee

    ReplyDelete
  33. em xdpr imagine life without technology. laptop ni la asset sy skang. planning nk get ipad pula. semua pun gadget techno.

    ReplyDelete
  34. hidup akan jadi bosan dan sunyi. hargai sementara kita masih boleh merasa :)

    ReplyDelete
  35. mati akal jap.....kalau tak ada....;d

    ReplyDelete
  36. Hidupkan laptop guna kuasa minda....

    ReplyDelete
  37. bersyukur lah dengan apa yang adew sekarang :D

    ReplyDelete
  38. life sucks without technologies!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...