Sunday, 4 March 2012

> Cuti Dah Nak Habis Bro

HOlla Peeps,

Counting down days sebelum aku kembali ke Student Life.. Cuti yang tak lama, dan tak terlalu kejap.


Shoffi Jikan : Amacam Cuti Panjang? Best?

Aaron Azia : Cuti Sudah Habis Bro~

Cuti ni tak banyak aku spend time ngan homies, mungkin sebab masing-masing dan bekerja, ada yang masuk belajar awal dan ada yang terlalu busy dengan personal life.. Huhu memang internet je la jadi kawan baik aku sepanjang cuti ni.. Dan BLOG jadi teman baik aku walaupun Nuffnang bagi aku ciput je cuti ni, takpe la, janji dapat kan? Sapa nak bagi duit free-free je kan? HOHO

Aku spend time aku dengan blog dan online like usual. Jawapan aku sama je setiap kali orang tanya ;

"Buat apa harini?" or "Tengah buat apa tu?"

aku jawab ;


"Haha online je.."

Tu je la jawapan aku, dah jadi template jawapan kalau orang tanya memalui SMS.. #LOL

Banyak juga masa-masa aku spend dengan tengok wayang, berapa banyak movie review aku time cuti ni? Sumpahan Kum kum, Underworld, Chronicle, The Descendant (premiere screening invitation from Nuffnang) dan Ghost Rider. Tapi tak la semua movie aku buat review, ada je yang aku tak review macam Sherlok Holmes yang sangat complicated untuk di-review.

Aku ada gak isi cuti aku dengan event bersama bloggers, iaitu Mingle Bersama Madam, Kid, AE, Faz, Aslam dan Nurul. Aku juga sempat co-organize dengan Jue & Hanie organize event gathering bersama bloggers lain, yang mana We ROCK the REDBOX! Ops korang jangan tak tau, aku karok ngan Zarul Umbrella beb hehe eh tak cerita lagi ek? Nanti aku cerita ek?


Karaoke bersama Zarul Umbrella (Sori la pakai phone 5800 je)

Ops, aku hampir terlupa beberapa peristiwa yang menyayat hati yang aku ada jatuh motor time cuti ni dan lappy aku juga masuk wad sebab HD rosak. HAHA sebab dua event ni, aku HAHAHAHA je waktu tournament futsal bulan lepas.

Thanks sebab baca short summary cuti semester aku.. Banyak cerita nak aku ceritakan lagi, till we meet again at next entry! Enjoy your weekend peeps (",)

*sorry tak ter jengok blog korang beberapa hari ni.. sori sesangat, aku tak sempat nak blogwalking*


-zuan-
p.s : ada tanya, tak bagi Giveaway (GA) ke kat top komentator? Well aku lama ada niat nak bagi GA, tapi belum ada dana lagi buat masa ni, rezeki belum ada lagi nak bagi GA.. Ada yang nak sponser for GA? =) 

147 comments:

  1. sy pn esok dh start claz...

    ReplyDelete
  2. buoy, tu diaa nak bagi GA pula...mesti ramai yang nak komen blog ang.. hehe!
    untunglaaaaaaa~~~~~

    ReplyDelete
  3. org dah start klas 2 mggu dah..huhu

    ReplyDelete
  4. haaaaa... buat GA cepat.. hahaha! btw.. sekarang budak ijazah pakat balek suma dahhh.. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa ada nak sponser ke for GA?

      Delete
    2. aku sponsor,.. aku gak menang.. camner? hehehee

      Delete
  5. haha , amboi .. jatuh moto , mesti cuai ,kan3 ? hehe ,, . tu dah ok luka ? dah letak ubat ?

    eh jeles pulak , zuan pon 2xkali gnda je lagi , sikit ja ..sabo2 , lama2 naik lah ,, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yups, time selekoh cuai.. msti la luka.. seminggu gak baru elok..hehe

      Delete
  6. ape brg ade clas...hehe stadi rerajin!!

    ReplyDelete
  7. mcm2 jadik lam cuti semester ye Zuan..get ready for ur student life again~ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la.. full of excitement things.. hehe

      Delete
  8. Haha.

    Fun gak cuti sem ko ye. ok la tu. dpt pengalaman, dpt jenjalan. btw, selamat kembali ke kelas dan buat assignment. :))

    ReplyDelete
  9. sob3..
    waaa~
    malasnye nak balik kampus..
    nape lah tak cuti lame lagi?
    TT___TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha cuti la sampai raya puasa kalau nak~

      Delete
  10. jatuh motor??hhuhuuuuuuuuu..kesian3..

    sy plg tak ska eksiden..

    ReplyDelete
  11. ada nmpk zuan karok dgn arelan hehe

    xpa, ada masa singgah2la blog kami :P

    ReplyDelete
  12. kdg student life paling best kan

    jgn buat muke

    buruk rupenye tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe stud life memang most memorable time :)

      Delete
  13. Begitulah al-kisah seorang student. Kehkeh

    ReplyDelete
  14. hhaha..zatiey pon sma..cuti ke tak cuti ke online manjang..smpai asgment pon xbuat2 lagi..ape nak jadi lah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe time cuti je gila online.. dah blk blaja, kurang ckt

      Delete
  15. selamat kembali belajar la ye.syok kan cuti panjang tapi bila nak start belajar balik tu payah nak kena cari mood & feeling tu.hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups.. feeling tu susah nak dapat balik..lol

      Delete
  16. kawan ngan retis rupanyer
    karok lagu apa...ramalanku benar belaka ker???
    ngeeee

    ReplyDelete
  17. untungla org tu cuti kte bru nk mula cuti ni ha seminggu je pn.hahah

    ReplyDelete
  18. aku dah nak mid term, kau baru nak masuk. ngeh3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho yang bestnya aku nanti, abis exam trus cuti puasa, then raya pun cuti lama.. lol

      Delete
  19. uish best gile byk muvi kau gi tgk. aku baru strart cuti mgu dpn, sminggu je pun, tak nyempatnye nk rok de redbok laaa...

    ReplyDelete
  20. syoknya zuan dapat invi dr nuff. namee tak pernah dapat pun sbb tak pernah join. hehe. takpela, lepas ni akan try lah dapatkan.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe pasni kalau dapat, kita g sesama ye namee

      Delete
  21. Hehehe...apa-apapun zaman persekolahan sangat best walaupun tak pakai baju sekolah dah..tetap bergelar pelajar..bila dah habis belajar, teringat zaman2 waktu sekolah dulu..huu

    p/s: sakit tak jatuh motor?? (tanya soalan pelik! hee~~)

    ReplyDelete
  22. lagu2 dari kumpulan umbrella mmg sedap tapi lepas satu album, terus senyap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..hehehe..dengar2 dorang akan muncul dengan single terbaru tak lama lagi..

      Delete
    2. hehe lookin forward to hear it.. hehe ke zuan ada skali dalam single tu? :P

      Delete
  23. tapi, era lak tak sabar nak cuti. minggu ni minggu last sekolah. hee. bestnye! haha :P

    ReplyDelete
  24. mohon pulang sekarang

    ReplyDelete
  25. da lama xtengok wayang.sejak ade iman..ape2 pon blajar rajin2 ek...da cuti lama jangan malas lak..huhuhu

    ReplyDelete
  26. wayangggggggg,lama tak p tengok wayang,huhu.... zuan, ngajo molek deh,hehe... sponsor GA? ehem,onie ada :))

    ReplyDelete
  27. wahh.. nak jadik student semule.. hahahha !

    ReplyDelete
  28. selamat kembali ke alam studentt. hee.. lama tak dtg sini. sangat bz sebagai seorg student. hehe

    ReplyDelete
  29. alamakkk.
    jangan buat buat busy tak hupdate belog
    tau zuan tau zuan tau zuan ?!
    ekeke.
    all the best dan samat kembalik menajalani
    kehidupan sbg seorang mahasiswa.
    majulah sukan untuk negara.
    erk! -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe jangan risau, akan kekal update :P

      Delete
  30. Dah habis ker? Aku nie baru nak start keja balik dah.. Kurang nak update gak.. *alasan* haha...

    ReplyDelete
  31. hoho,selamat belajar kembali :)

    ReplyDelete
  32. slmt belajar semula abg zuan...tc there okay!
    jgn nakal2,jgn bercinta...belajar rajen2...
    ingat pesan mak ayah n pesan kite...heeeeeeeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee ye la.. kita mana reti bercinta bercinta ni :P

      Delete
  33. selamat memulakan semester baru, zuan (:

    ReplyDelete
  34. ada kat arau la ni ek?

    hee...welcome back here n slmt memulakan new semester zuan..:)

    ReplyDelete
  35. Good luck ye zuan, study rerajin yer..(^____^)
    untunglah dpt buat gathering dgn blogger2...mesti seronok..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks.. rezeki dapat jumpa diorng :D

      Delete
  36. waaaa.. gudluck akn dtg ! ekekeke.. ;)

    pas ni akn mrindui "zuan was here" di shoutbox >,<

    ReplyDelete
  37. wah banyak gila aktiviti coti coti ni.. apasal tak ajak aku join sekali aktiviti blogger hahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe limited invitation la bro.. nextime ya..

      Delete
  38. selamat kembali ke sekolah heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekolah tuk org tua hahhahaaa ;p

      Delete
  39. selamat kembali belajar :D

    ReplyDelete
  40. selamat kembali kesekolah bro..hehehe..nnt cuti kita karok lagi.. yeah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe anytime bro.. nextime tekak kena ok dah.. taknak sakit2 dah..hehe

      Delete
  41. bagus lar tu.. terisik jugak masa dari makan tido jek kan. hehehee

    ReplyDelete
  42. Cuti sem???untung la...Syu da xde cuti sem..pasni cuti sbtu ahad jela...huhhuhuh

    ReplyDelete
  43. hahaha enjoy la cuti cuti ko ni bro.nanti da keje rindu worhhh! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu la.. tengah jadi stud, enjoy je la

      Delete
  44. takpa bro, cuti lama sangat pun tak best.

    ReplyDelete
  45. macam2 aktiviti yg ko da join masa cuti tu kan...
    haa...selamat menempuh semester baru...:D

    ReplyDelete
  46. dah cuti panjang.... balik.. balik!! hehehe

    ReplyDelete
  47. ERKK.paham kesibukan tersebut smpai xsmpat nak blogwalking.ehhehe

    dah sem ke bape zuan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe trimas sbb paham.. dah sem 5..eheh

      Delete
  48. summary cuti zuan.. hmm nice one! okay lahh, cuti buat benda yang kita minat kan. :) final exam is around the corner, so, wish me luck ya! huu ^^

    ReplyDelete
  49. good luck zuan. chaioyok2......................

    ReplyDelete
  50. sukak lah akak baca entry zuan..sangat kreatif.. ;)

    Selamat sambung study lah yer.. hihihihi ;)

    ReplyDelete
  51. vavava...Annual Leave gua banyak lagi bro..hahaha

    ReplyDelete
  52. bru nak start? org da 3 mggu dah blaja..keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh dah 3 mgu ek? hee ok la start lmbt.. abis pn lmbt, abis ngam2 da start puasa.hehe best sikit puasa kat umah :D

      Delete
  53. Banyaknyalah komen dia. Muehehe. Eh, ok apa. Cuti sem macam agak menyeronokkan sebab dapat pergi panggung wayang banyak kali. Kita yang tak ada duit ni hanya mampu download je. Sedih tahu. Hahaha.

    P/s: Buat je. Tapi sponsor, maaf. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tolong balas sume komen plz :P

      Delete
    2. maksud ko.. komen ni?

      Delete
    3. haha takde maksud pape pun sbrnya.. nak soh komen banyak banyak je..

      Delete
  54. patutlah sonyap jek.. eh.. muka zuan ada macam sopi jikan tu lah.. wink!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe menyepikan diri tuk beberapa hari..macam sopi jikan ek? hahaa :P

      Delete
  55. haha kesian dia.. takpe nnt ada cuti lagi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dah boring cuti.. nak abis blajo cepat :P

      Delete
    2. abis blajo cepat... leh keje.. syiok wooooo.. tapi akan dirindu zaman belajar.. kerana ia adalah yang terindah. sob sob sob

      Delete
  56. terpaksa tunggu tahun depan kot

    ReplyDelete
  57. yeay esok start coooti panjang! mggu depan baru masuk keje balik yeeeeha :p

    ReplyDelete
  58. wee..best btol bercuti sakan..

    ReplyDelete
  59. bro,apa kata aku sponsor hadiah ko jadi penggerak GA?hoho setailo kan?
    tapi buat tarikh tutup dia sampai ujung bulan ni.

    apa kau mau buat ko buatlah.
    aku providekan hadiah.
    xde la mahal mana..budget within rm100 ok daa...keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure mau sponsor? aku ingat nak wat sampai tengah bulan 4 je, then hujung bulan 4 baru hantar hadiah sebab time tu je cuti.. malas plak nak handle posting kalau time study ni..

      Delete
  60. jom kembali ke sekolah~~

    ReplyDelete
  61. semoga lappy cepat sembuh.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah sembuh sebulan lepas bro.. :D

      Delete
  62. oohhh kalau cuti panjang pastu nak start balik study balik asrama mmg rasa berat beb... dah lama rehat katakan...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy hilangkan calar dashboard kereta

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yang bestnya aku tak dok asrama.. so tak rasa malas tu sangat..hehe

      Delete
  63. selamat kembali belajar ;)

    ReplyDelete
  64. time cuti la nak relax dan rehatkan badan...makan best2 hehe...

    ReplyDelete
  65. dian ni lg laj. update blog rase nye da jarang da. hehe :P

    ReplyDelete
  66. Dah masuk,kelas da pun kan...ada ga utk top commtr.aku kan.haha

    ReplyDelete
  67. biasa la. duduk rumah online je la kerja. hehe.

    selamat berjuang untuk sem baru! 4 flat tau. =D

    ReplyDelete
  68. tuan belog dah bizi. kelas dah start,. jangan ponteng ponteng....

    ReplyDelete
  69. mesti score gila2 dik..ko jatuh mototuh tanda nak jadik bagustuh.hikhik..
    so kena hadap bukujerlah ek=0

    ReplyDelete
  70. aku ade bc entry ni hr tu tp since aku dah msg ko soh study leklok kira mcm aci jugaklah aku x p sini komen hahahahaha

    ReplyDelete
  71. hehehehe...event sesama blogger...bila dapat join sesama :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...