Thursday, 1 March 2012

> Hello March! We Are Not Marching, We Are Parading!

HOlla Peeps,

#justblablablait

Kisah animasi Hagemaru Jr. tak sama dengan Cerita Ketika Di Asrama sebab korang takkan nampak Topi Terbang ataupun Dancing Stars! Yups ia bukan Your Mother kerana tiada kaitan dengan Tanya Pendapat, Ketinggian Menjadi Persoalan. Kalau diberi hadiah percuma mana korang pilih Antara SmartPhone dan Kamera? Well in your dream la aku nak bagi hadiah macam tu kan? #LOL

Well di event yang mana  We Rock The Red Box, aku teruja dengan suara seorang anak gadis yang menyanyikan lagu When you believe! Ops tak ada skandal aku dengan dia, so jangan SPAM info yang mengatakan aku berskandal dengannya dan jangan nak compare kisah aku dan The Decendants.

Siapa tahu pemenang pertarungan antara gajah dan ular?

Hey, Berhati-hati Dengan Kata-kata sebab Gurauan Boleh Menyebabkan Fitnah tau, itu yang Ustaz Azhar Idrus bagitau aku la so jangan jadi Musuh Dalam Selimut. #oh Nuffnang please give me more Buffered Earning~

Banyak Movie Review aku buat bulan febuary kan? Well It's My Life beb! I like to watch movies, aku ada cerita aku dapat tawaran belakon dengan Madammondoq dalam filem Underworld Awakening dengan OST When you believe selepas aku dapat tawaran KAROK With Zarul Umbrella? Hoho tipu je sebenarnya, aku ada mingle mingle ngan diorang sampai Perut kekenyangan walaupun Jauh Perjalanan. Eh siapa diorang? Dekat mana? Sure bukan dekat Unifi, nanti bulan MARCH aku Chronicle..hehe

On top of it aku rasakan Logo Windows 8 tak secantik logo X-Change Project kitorang hoho Jom Pergi Konsert and Wavin' Flag baby Coz its My Lucky Day!!! Hehe dont worry sebab tiket Konsert tak sama dengan Tiket Komuter atau Tiket Bas. Plus Bukan Hanya Pemandangan je yang korang boleh nampak time tengok konsert, boleh cuci mata skali.. #LOL Spirit of Vengence baby~ Peeps Don't You Read My Blog?


#LetsMakeYourselfIntoIllusions


Ok cukuplah dengan intro mengarut aku yang rasanya sudah hampir 2 bulan aku tak buat gabungan tajuk entry seperti itu (Last aku mengarut kat entry Well #goodByeNovember and #helloDecember). Berakhir sudah bulan Febuary, banyak aktiviti menarik aku dah buat/terlibat ni walaupun poket sebenarnya kering, tapi for fun, aku sanggup keluarkan duit dari peti yang bernama ATM (bukan Angkatan Tentera Malaysia, tetapi Automated Teller Machine).



Setahun sudah berlalu, febuary muncul kembali~

#JustSingIt


Seriusly, dunia blog telah mengembirakan dan menghilangkan kebosanan aku walaupun trafik aku tak sehebat mereka, entry aku tak sekencang mereka lagi, tapi bilangan komen aku boleh kata sehebat mereka! #LOL

Sebab gua ada ;



  1. Hanie Dew : Pengomen paling awesome kat blog ni.. Selalu tinggalkan lebih dari satu komen kat setiap entry, menandakan beliau sangat awesome! Dulu pernah drop #3 sebab tukar nama, then buat comeback!
  2. Rozeeta Rashid : Pesaing terdekat Hanie! Peminat setia ManU (Tapi dia buktikan yang fans ManU dan Gunners boleh berkawan)!
  3. KiD : Pendatang baru dalam dunia mengomen ZuanMacho blog. KiD ni pengomen setia blog Madammondoq, skarang ni sedang bersaing untuk merebut takhta LIGA Top Komentaror ZuanMacho. p.s dia peminat Zarul Umbrella hehe
  4. Adylia Qarissa : Seorang blogger yang  berasal dari KB dan meminati Yuyu Zulaikha
  5. Namee Roslan : Sapa tak kenal Namee? Mai aku nak siku kepala dia..Hehe
  6. Ezad Skytech : Abang pemalu yang mempunyai citarasa musik sama dengan aku.
  7. Akue Achik : Seorang blogger dari Sabah yang membuatkan aku nak ke sabah walaupun dia tak ada cerita pun pasal awesomeness of Sabah. dan seorang Trainee Teacher!!! 
  8. Juliet_iRa~" : Seorang guru yang berasal dari Selangor. Juga seorang penyanyi yang hebat! (dengar time Gathering kat RedBox).
  9. Dhiya Fariza : Seorang blogger yang lebih tinggi dari aku #LOL. Yeah ni la blogger yang menyumbang trafik blog ni dari luar negara..hehe :D
  10. AmirFX : Bloggers dari Sarawak yang selalu buat aku pening dengan pelat Sarawaknya ketika membaca entry nya. Aku masih konfuse yang DP dia Alien or Ultraman.

Diorang ni memang hebat-hebat beb~ *clap clap clap*
Aku list-kan 10 kali ni,
selalu aku bagi 5, kalini 10..
So apa lagi? Pergi terjah blog diorang sekarang..

#ApplauseFromBender

Aku ada kipas-kipas susah mati yang memang susah nak mati yang sampai soh aku buat reply komen.. HOHO KiD ko memang kipas-kipas susah mati sebab rekomenkan reply komen ni #LOL Namee embedded ni, testing je, kalau ramai readers tak berapa suka, akan ditukar ke popup balik nanti insyaAllah (",)



*****Zon Terlebih Mengarut Bermula*****

Ops sebelum aku tamatkan entry ni, ada satu isu berbangkit dari beberapa individu. Ia mengenai isu ke-macho-an; (sila sediakan baldi dan tisu sebelum teruskan scroll ke bawah)


Ia menjadi isu hangat untuk beberapa ketika sehinggakan ramai pemimpin dan hakim mula garu kepala memikirkan siapa lagi macho.. Apa kata korang? Siapa lebih macho? Aku atau Jue? Mohon tanya pendapat saudara lain untuk lebih kepastian, sekian #LOL (sila muntah)


*****Zon Terlebih Mengarut Tamat*****



Abis mengarut entry ni, maaf atas kesulitan hehe




Sampai sini je aku mengarut untuk entry kalini, maaf la klau ada entry yang keterlaluan, niat hanya nak berjenaka, berjumpa di hari Jumaat nanti dengan isu yang lebih menarik insyaAllah.. Ja ne~


-zuan-
p.s : aku tak rasa bulan bulan akan datang akan jadi bulan yang mana aku akan terbitkan entry setiap hari.. kemungkinan satu entry dalam 2 hari.. btw nantikan entry bersiri pertama aku yang aku cuba jadikan satu entry paling epik pernah aku tulis *hint : GTO*.. aku cuba buat korang menangis dalam entry bersiri aku nanti.. sediakan tisu sebelum hujan..hehehe 

107 comments:

  1. aq pun da lama tak buat entri gabungkan tajuk2 entri2 lepas ni...haha...kalau macam kena je ceritanya...rasa mcm nak buat..haha...

    > tak pasal2 dpt nickname Mr Shy...haha...gambar ko dgn jue tu..serius tak boleh blah..dua2 nak control macho...heee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..seri la..senang...takde gaduh2..haha~

      Delete
    2. hehehe betul gak.. trimas sebab coolkan keadaan..hehee

      Delete
  2. Hehehehe..aku,dah agak nama aku naik sbb ni.hehehehe..kid tu peminat ko ke.wwaahh untungla ada peminat.mgkn sbb ko cool tapi tak machi.hahahahahaha..peace! (^^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe jangan salah paham, dia ni pengomen tegar..paling tip top kat blog madam..hehe

      Delete
  3. zuan!
    congrate ya sebab dah publish berpuluh2 entri utk bulan feb lepas. err~ dah lepas kan. hehe.
    btw, i read ur blog okay. (:

    nampaknya sy makin jatuh & jatuh kebawah. gedebukk ! no worries sbb saiazuan blog sentiasa diterjah. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks :D

      p.s heran komen ni blogspot letak kat spam tadi.. nasib baik baca sapa yang tulis..hehe

      Delete
  4. tak join kerr????
    aku teringin la nk masokkan blog kau dlm bloglist aku bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tak berapa gemar bersegment la, sori.. :)

      nak masukkan? dipersilakan :D

      Delete
  5. Saizuan Blog makin mendapat sambutan. Congrate zuan (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? hehe alhammdulillah, hasil usaha selama ni :)

      Delete
  6. Apakah aku gila gelak sorang2? Haha!
    Hoi! Smart. btw gambar ko pakai speck tuu, jadi lain muka ko. Jadi matang dan tua.... Hahahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. matang dan tua? kah kah kah itu yang aku mahu dengar.. arigatou~ hehehe

      Delete
    2. tapi dalam gambo tuu je.... hehe! realitinya... hanya mereka yang tau. Hehe!
      best kot muka muda....aku pula??? Woooo~~

      Delete
    3. hehehe hanya orang yang pernah jumpa je tau

      Delete
    4. Cube ko sentiasa pakai spek....
      Silap2, next year dah kahwin. Eh?
      jangan lupe jemput tau! ekekekekeke~

      Delete
    5. erkk nextyear ek? amin amin, tp calon takde lagi.. cane? huhu

      Delete
    6. tuu laa kene cari... ekekekekekeke~~ manatau dapat jodoh oghang utagha... hehehehehe!
      tapi kene keje laa dulu. hehehe!
      ke aktif blogging, dapat duit. eh?

      Delete
  7. intro yang sangat hebat..! hohoho

    congrats~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks dude.. dah lama tak buat mcm tu..huhu

      Delete
  8. saja kan letak gambar pening tu besar2?? hanie komen banyak sangat. tak terkejar orang lain. haha.

    devils n gunners - frenemy. hehe.

    zuan la macho. jue dah tak macho lepas buat entri jiwang. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe frenemy? hehe dekat sebenarnya komen rozeeta ngan hanie tu..

      Delete
    2. bila ada game jadi enemy jap. hehe. tu diaa sebut nama penuh terus. haha. banyak kot hanie komen.

      Delete
    3. selama kita kenal, mana tau nama manja cik rozeeta.. pernah sebut ke? huhu

      Delete
  9. wahhhh hebat la entry ni.....double thumb up ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebat ke? terharu dengar..hehehe :D

      Delete
    2. triple thumbs up!! hehehee

      Delete
  10. hehehe..suka kau gabung entry ye.
    good bro ;)

    ReplyDelete
  11. heheheh.. penat nak gabung semua tajuk nih.. hebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat penat.. seminggu aku perah nak siapkan..haha

      Delete
  12. hehehe..dah agak dah... huwahuwa

    ReplyDelete
  13. terbaikkk... mmg la lps ni dh xda entry bru hri2 kn..mklum la dh msk stdy blik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe pasal entry tu jangan risau, ada schedule kan beberapa entry, insyaAllah akan dipublishkan :D

      Delete
  14. btw reply komen ni akan naikkan ko punya pageview.. ko tengok je laaa blogger2 lain yang biasa ko singgah tu.. ermmm.. tapi ikut selesa dan selera masing2 lah.. yang lama dulu pun sama.. just takde repeater ler.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm betul gak, perasan yang sebelum ni PV untuk satu entry tu lebih sikit dari komen.. at the end ia just naikkan PV kan, bukan UV pun :D

      thanks for the tips kid :D

      Delete
  15. huyooooo !!! betul2, lama xbce entry mengarut yg gabung2 tajuk ni, mse mula2 sy start blogging, and first entry sy bace kt blog zuan ni ialah entry yg mcm ni, and sy rse mcm ehh amende ni, tak faham (-_-') hadui, tp follow jugak, haha sbb rse mcm nk bace lg entry mengarut cmni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh dah lama tak tulis mengarut macam ni.. trima kasih la sebab sudi follow blog tak seberapa ni :D

      Delete
  16. Gabungan tajuk entry yang kreatif! :)

    ReplyDelete
  17. Haha aku bc ngan sekali lafaz. Eh?haha
    Dah agak dah nama Hanie akn up bab top komentar haha #cewah bajet tau haha
    Pix last yg gabung2 tu x tthn weh haha x sangka ko betul2 buat!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe kan kan kan, aku dah cakap aku buat..hehehe

      Delete
  18. 1st time bace entry cam ni..mule2 xprasan lame2 baru prasan yang biru2 tu rupenye tajuk entry..hehehe.sungguh kretif..

    ReplyDelete
  19. your comments shows that you got a pretty decent readership, keep it up ;) It won't be long for you~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks nath.. i try to keep the momentum :)

      Delete
  20. dari 1st time aku bca entri cenggini.. rasa macam tak pernah lagi tinggalkan komen untuk entri cam ni.. haha!

    dari 1st start baca,, dalam otak aku satu jaa..

    bapak combine semua entri dalam bulan ni dalam ayat pulak -.-''
    entri ni siap dlu kaaa,, entri entri di link tu siap dulu..

    haha :D

    ReplyDelete
  21. pening jugak aku intro kat atas tu..terus aku skip tengok nama top komentor..hehe..aku pun dah letak dalam bloglist..jarang je aku update bloglist tu..haha

    ReplyDelete
  22. wah mata ku berpinar2 bila tgk gambar tu......... sbb tgh pagi kot.. hehe

    ReplyDelete
  23. suke suke entry ni,, chayukk!!!

    ReplyDelete
  24. pengomen seterusnya baru muncul...

    ReplyDelete
  25. bil komen dkt blog ni mmg mantap.tahniah :)

    ReplyDelete
  26. hekhek amboi saizuan..panjang giler entri..huhu tapi kan..sapa namee?? (misskonspirasi tutop muka takut kena pelempang sbb tak kenal) oklah nak terjah belog2 tu sat..

    ReplyDelete
  27. nak gelak dulu bole?
    HAHAHAHAHAAHAHAAHAaaa...

    serious tgelak baca entri zuan..

    btw, thanks letak sy dlm top commentors.. sy ada ltak crita psal Sbh jga taw..haha,,but im not originally from there. Huhu.

    Moga blog zuan makin maju, makin femes, dan makin kayo! :D

    xsbr nk tggu crita gto tu..pstikan sy mngis taw..heheee

    ReplyDelete
  28. Tudiaaaaaaaaaaaaaaa! Tahniah buat top commentator. Part gambar zuan dgn jue tu takleh blah....dan mestilah gua vote sama jue! Kahkahkahkah

    ReplyDelete
  29. yahhhhhh! maju ke depan bro!hhoho

    yg nak gambar tgk sapa lagi power tu setailo...hoho

    ReplyDelete
  30. Hahaha..kelakar..

    Saya rasa Nabi Muhammad dan Nabi Yusuf yang lagi macho daripada korang berdua laa...hahaha...(sorry!) >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu fakta yang tak boleh nak ubah dah :D

      everyone wish to meet them :)

      Delete
  31. titew tak ada T_T hehhehehehehehe . tahniaah2 , nys pon realize gak , komen byk .. aum3 .

    ReplyDelete
  32. xpaham :D.. hihihi

    nak komen gambar bergerak tu jerk..

    mungkin lady sdg stress kot skrg sebab tu gambar tu bergerak laju jerk.. kornea mate x sihat.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dia akan uji tahap fokus.. kalau fokus btl2 kat tengah tengok apa jadi? hehe

      Delete
  33. Anda boleh menghasilkan sebijik novel ni.. Herherher.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. errk novel? huhu tak minat membaca novel, jadi rasanya minat nak menulis pun takde.. journal boleh? pasal humanity or humor? hehehe

      Delete
  34. tetibe aku suka part ko gabungkan tajuk2 tu...mula2 aku baca versi laju,then versi lambat...

    banyak pulak masa aku kan?err... ;D

    ReplyDelete
  35. uhuk uhuk.....tak tersenarai sebab m short of time nak bw selalu...apa pun still datang if ada kesempatan :D

    ReplyDelete
  36. dua kali kau ckp kena beli tissue, serius lepas keje kang aku kena beli tisu. dgn baldi skali. eh, dgn payung skali. hahah.

    ReplyDelete
  37. hahaha.
    aku tade tersenarai. sob sob.
    busy sikit.
    hehehhehe

    tapi datang melawat itu pasti :)

    ReplyDelete
  38. hahaha...aku pon jadi silent reader je slalu kat sini.payah betul bila makin busy ni.

    ReplyDelete
  39. hee~~ ta tersenarai..ta pe la..ta de rezeki..

    ReplyDelete
  40. jue dengan zuan berada ditahap level kemachoan yg sama.hehe

    ReplyDelete
  41. OMGOD! inilah entri yang paling cool, sempoi, santai dan mantab yang pernah arisha baca dalam banya2k entri zuan! commentators from day to day pun semakin bertambah...wow, this is totally amazing! nampak gayanya zuan ada extra daya tarikan yang hebat...:) thumbs up...

    ReplyDelete
  42. Aku tak pernah cuba teknik gabungan tajuk entri ni.. Biasa gabung tajuk lagu, filem, band je.. ;D


    Selamt menempuh bulan Mac yang lebih pelangi insyaAllah.

    Untunglah ada tukang komen tegar..
    Uuntunglah ramai gadis baca blog ni..
    Untunglah ada kawan yang setanding macho dengan kau.. heheh

    ReplyDelete
  43. baguslah adik dik.. sangat kreatif.. cantik menarik, tertarik ko memang da booom!! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opsss da boom ek? hahaha thanks kak :D

      Delete
  44. Ko dengan Jue aku rasa Jue lagi macho sebab cermin mata dia lagi besar.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab cermin mata je? huhu ok la, aku pun pinjam je cermin mata hu..hahaha

      Delete
  45. hohoho
    cool
    bagus lah ada kipas susah mati
    bagus untuk blog :-)

    ReplyDelete
  46. eh.. i suka entry mengarut u ni zuan!!! best!! tapi.. kita nak berlakon citer apa ni? u hero i heroin ke? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. big boss bagi tak kita blakon sesama ni? hehehe

      Delete
  47. follow sini . follow back .

    ReplyDelete
  48. CK lupe ari nie dah masuk bulan mac :(

    ReplyDelete
  49. saya dah cakap dah.. sampai bulan april saya puji awak macho! hahahaha

    ReplyDelete
  50. edisi remix bulan february ni..hehehe

    ReplyDelete
  51. peerrgghhh ! macho gile jue ! tp xpee , kau macho jugak.. hahahha !

    ReplyDelete
  52. lu mmg mengarut da der...hahaha tapi mengarut lu sempoi der..best2

    ReplyDelete
  53. aku sokong Jue lagi macho ar bro! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cisss kau ni xde semangat kemachoan la~ haha

      Delete
  54. boleh buat lagu remix rap entry nih hahaha...

    ReplyDelete
  55. sokong sngt2.. :)

    the best blog prnah sy bca

    ReplyDelete
  56. siyes..zuan punyer entri sume bagos2..bell boleh baca dari awal smpai ke ke noktah yg terakhir the end of the entri dgn jayanya..haha..ig senang?? ;p

    ReplyDelete
  57. suka gmbr yg last dgn kak jue tu..siyes macho la kak jue..lebiu..nak sign haha

    ReplyDelete
  58. hebat-hebat Saizuan Blog makin mendapat sambutan. Congrate zuan

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy balut cover door panel kereta

    ReplyDelete
  59. zuan mmg sntiasa awesome!!!heee..mmg cool entry ni..sorry lmbt terjah im busy u knoww...;p

    eh sjk bila i jd penyanyi terhebat ni?ahah..zuan lagi hebat 10x ganda oke!!!

    psss : machooo ea...juee..ko mmg macho..zuan..pakai spek tu nmpk macho tp bila kat luar mcm budak2..hahaha ;p..so pilih la sndri siapa y plg plg macho..ahaha

    ReplyDelete
  60. sudah sedia terjah semua blog tuh hehe..mmg rajin depa nih lg2 KID hehe :) mmg tegar jari depa :)

    tp tp blog zuan best!! rasa rugi xkenai dr dulu dulu dulu lg..amboi jauhnya hehee..

    ReplyDelete
  61. hahha, muka zuan macam pelakon ni..aaa apalah nama diaa...aaaa nnti ingat namee bgtau !! haha. zuan, macamana nak dapat banyak BE dr nuff eh ??i mean frequently...

    ReplyDelete
  62. ha ha ha ...zuan..yang paling dkna tak lupa pasal cerita di asrama tu haaa... :)

    eh!! dhiya lebih tinggi dr zuan, confirm dkna lg rendah dari korang berdua...ha ha ha...dan yang pasti dkna lebih tinggi dr yuyu ;p

    yuyu...tak pernah jumpa pon :D

    ReplyDelete
  63. hahaahahaha nice combination on entries. you have the talent in doing so. omg why put tinggi. maluuuu XD

    ReplyDelete
  64. mk merebut takhta gak...hehehehe....sangat berbangga dpt jd slh sorg top commentor kamu pada satu masa dulu...hahaha

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...