Wednesday, 14 March 2012

> Movie Review : John Carter

HOlla Peeps,

Selepas teaser petang tadi, review yang dinantikan ;

Sinopsis : Dipindahkan secara tak sengaja dari Bumi ke Marikh,  John Carter terperangkap di dalam perang saudara yang menemukannya dengan kaum berwarna hijau setinggi 12 kaki dan kaum yang mempunyai rupa seperti manusia tetapi mempunyai teknologi yang canggih. John Carter kemudian ditangkap dan menjadi 'pet' kepada kaum ini kerana kebolehannya upayaannya melopat tinggi. Dia perlu membantu mengatasi masalah di planet itu jika ingin kembali ke bumi. Tapi secara tak sengaja jatuh cinta dengan prices of Helium, Dejah Thoris.

Kenapa Filem Ini Perlu Ditonton :
  • Filem bergenre aksi, pengembaraan, fantasi dan sfi-fi.
  • Salah satu filem produksi Disney.
  • CGI yang superb yang mana membuatkan korang kagum bagaimana pelakon boleh berinteraksi dengan makhluk setinggi 12 kaki.
  • Plot cerita yang sedikit membosankan pada permulaan dan pertengahan, tapi penuh dengan teka teki yang membuatkan anda stay on your sit.
  • Idea yang baru, dan pengembaraan yang baru yang mana hero mempunyai ability untuk melompat.
  • Penuh dengan aksi dan drama.


Rating : 7/10 (new world, new idea! A bit slow and confusing start, tapi mempunyai penamat yang memuaskan)


-zuan-
p.s : dalam usaha naikkan trafik ke 500uv.. mampukah? 

79 comments:

  1. planet marikh tuuu..
    adoi.. bila la dpt tngok @_@

    ReplyDelete
  2. Aku dari planet jasoom! eh basoom! eh kuih basoom?

    ReplyDelete
  3. "lost in our world, found in another"
    nmpak menarik ! bila mau pegi tgk nii. heh!

    nak naik 500uv? insyaallah, usaha la. usaha lif kejayaan. caiyok ! (:

    ReplyDelete
  4. "lost in our world, found in another"
    nmpak menarik! tp, bila mau pegi tgk, heh!

    usaha lif kjayaan. nak cpai 500uv, cpt g tekan buton lif, psst! arrow ke atas tau bkn ke bawah. caiyok ! (:

    ReplyDelete
  5. baca die pnye sinopsis pon da interesting...
    nak tengok john carter!!!

    ReplyDelete
  6. erk...movie best ni..aq tak tgk lagi..hee~

    ReplyDelete
  7. hehe..insyallh zuan dah review shida nk pi tgk tp yg lepas2 pn xtgk2 lg nih haaiihh..

    ReplyDelete
  8. hoho...jadi confirmkan theory aku la ni...lebih2 lagi sebab Disney Production...ok.ujung minggu ni p tgk...

    ReplyDelete
  9. 7/10 je?

    hmmmmm.

    nanti tunggu member download.hehehe

    ReplyDelete
  10. tak sempat nk tgk movie suma :(

    ReplyDelete
  11. Nakkk tengokkkkkk. tengok iklan pun dah teringinnn ni.
    tapi masa sgt mncemburui -,-

    ReplyDelete
  12. movie rupanya...terbaca kat blog ghost writer

    ReplyDelete
  13. siapa suka berfantasi memang sesuai tengok cerita nih.. Cepat lah berlari-lari ke panggung..

    Hehe..

    Jalan cerita agak perlahan sedikit..

    Betul kata Tuan Blog Ni, ending dia best, penyudah cerita, sebab mula2 agak blur-blur sotong skit.. Terkagum kejap!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. agree, memang sesuai dengan mereka yang suka berfantasi :)

      Delete
  14. mcm best..
    tapi tggu ada masa baru gi terjah movie tu

    ReplyDelete
  15. cite ni buat aku befikir smpai nk tido pn x jd.. zzz

    ReplyDelete
  16. kelmarin da tgk the woman in black, syok jugak .. sok lusa nk tgk seafood or john carter ? adooii konpius la awk -.-''

    ReplyDelete
  17. zuan mmg suka tgk movie kan..insyaAllah boleh..ganbatte ^^

    ReplyDelete
  18. nk nengok ngn abam zuan ! agagaga wkwkwkw~

    ReplyDelete
  19. A bit slow??? Mesti tertido i nnt... Hehehe... I mmg x ley movie slow2 ni mula laaa srmpat zzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeah. tapi actionnya takkan membiarkan anda tido....hehe

      Delete
    2. Ok i try p tgok... Hope x tertido k

      Delete
  20. jom zuan lepak tengok wayang kat alamanda lak ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaaa..kalo nak belanja kene dtg lepas gj la :)

      Delete
  21. kebolehan melompat? da mcm kanggaru plak..~ =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kangaroo tak tinggi, mamat ni tinggi dia lompat..hehe

      Delete
  22. patik citer ilusi gini sangatlah kurang minat nak tgk
    but darl ai sure layan nanti movie ni

    ReplyDelete
  23. sib baik ending dia memuaskan.. i paling cekudal kalau layan movie yg ending ntah papa ntah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kalau ending dia tak best dah mintak blik duit tiket..huhu

      Delete
  24. tahap keterujaan nak tgk movie ni makin tinggi.. :D

    ReplyDelete
  25. salam zuan. suke tgk muvi erk. suzie xsuke.lg2 yg aksi2. omg tdo lh mak.

    ReplyDelete
  26. Cerita ni memang mantap dibantu CGI yang superb!!

    Tunggu yang percuma kot..

    *Belum tengok lagi pun.. hehe

    ReplyDelete
  27. anum dah tgk
    sangat best

    ReplyDelete
  28. 7/10 je ker? tengok trailer macam best giler ni. hihihi. nak tengok jugak nanti

    ReplyDelete
  29. bole tahan utk dilihat..bf aku ckp best giler
    aku ckp best lah =)
    x segempak trailer but yet mcm aku ckp still worth it hihi

    ReplyDelete
  30. cite nampakmcm best. nnt aku nak g tgok gak

    ReplyDelete
  31. member ckp filem ni best..nnti tgk :)



    zuan, sy pun tgh berusaha tp mcm xmampu je rasa :(

    ReplyDelete
  32. hehe..br je tengok cite ni baru2 ni...
    mula2 macam tak paham je..pastu dh nak dekat abes br paham..huhu

    ReplyDelete
  33. tak tengok lagi....maybe weeken ni kot....

    ReplyDelete
  34. nak tengok weekend ni lepas buat projek rahsia dengan jue kat ofis dia...hahahahaha..

    ReplyDelete
  35. oo saya xdapat tengok sebab sini pawagam jauh. huk3. sedih je.. mst bestt cite ni.. hehe :)

    ReplyDelete
  36. lama tak gi tgk movie ni...mcm menarik ni

    ReplyDelete
  37. mula-mula tengok rasa macam cerita ni biasa je.bila dah sampai ending,i changed my mind.hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan kan kan? ending dia buatkn kita impress :)

      Delete
  38. yaa, filem ini lah yang aku nanti2 kan... x sabar nak menontonnya..

    ReplyDelete
  39. hari tuh nak tengok. tapi, tak sempat. terpaksa tengok cerita lainn. wuuwuwuwuw.

    ReplyDelete
  40. bile nk ajk sy g tgk wyg ni =P

    ReplyDelete
  41. ramai dah kata best muvi ni..lagi pon dah lama giler tak jejak panggung. last tahun lepas tgk puss.kena tgk nih.tq!

    ReplyDelete
  42. nak tengok...tak sempat nak tgk...ramai kata best kena la tgk..ehehhe

    ReplyDelete
  43. nak tengok tapi tak tau bila ada masa

    ReplyDelete
  44. nampak poster macam x best! hahahha

    dont judge a movie by it's poster

    gonna watch this soon ~~

    ReplyDelete
  45. 7/10 ea? ala..malas nak keluar duit beli tiket wayang~

    ReplyDelete
  46. hoooo kalau baca sinopsis nampak mmg bes kot citer ni.... nak kena tengok baru best kan....

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy pemasangan sticker bomb kereta

    ReplyDelete
  47. Ni mesti sebab kat bumi dia merupakan salah seorang atlet lompat tinggi. hhahahahahaa

    ReplyDelete
  48. dah tengok yg pasti memang best...awal2 mcm slow tapi penamat dy best..:)

    ReplyDelete
  49. lps tgk citer ni,bg YM citer ni agak tak bes...huhu...slow la citer nih.Adrenalin pun slow skli, naseb baik tak tdo dlm cinema.ekeke.

    ReplyDelete
  50. okayyy.. aku slow poke..
    baru tengok cite ni semalam..
    bagi aku tak bes sebab jalan cite die slow sangat..
    meleret-leret..
    sampai adik aku tido siap mengigau lagi lam tuh..
    hhahaha.. tu siyes aku tak tipu..
    tapi ending die sumpah seprais giler..
    memang tak expect langsung..

    zuan, ko mampu punye la capai 500uv tu..
    chayookk!!

    ReplyDelete
  51. best la cite ni. tp rase membosankan starting die. tp ending mmg best. hihi.

    gudluck for u. mst reach 500uv tu :D

    ReplyDelete
  52. ending die mmg best.. :)

    ReplyDelete
  53. tak suka cerita ala2 macam ni. hehe.

    ReplyDelete
  54. pengomen wayang pon kamu jugak...hehehehe...

    500uv?insyaallah, blog kamu kn semakin meningkat popularitinya :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...