Monday, 26 March 2012

> We Can Work It Out

HOlla Peeps,

Its monday AGAIN~ Well time goes soooooo fast, its like skipping Saturday and Sunday after facing Friday. The main question in my head is, Y TIME IS SO JEALOUS WITH MY HOLIDAY??? WHY???Y AREN'T YOU JEALOUS WITH JUE N HANIE'S HOLIDAY??? Well i finally get the answer, it is because i'm doin too much work at my weekend until i forgot that it is Monday already. #LOL True STORY!!!

we can work it out the beatles
#JustGoogleIt

Siapa peminat The Beatles kat sini? (Ehh tetiba tukar melayu pulak, adehh sori, tak sempat nak pakai google translate #LOL) Dan peminat Stevie Wonder??? Well harini aku nak jamu korang dengan lagu "We Can Work It Out", ia suatu lagu yang sangat lama, tahun 60's punya lagu ni (i'm sure Dhiya and Fie will know this song). Tapi diberi nafas baru oleh Stevie Wonder semperna tribute to Paul McCartney di White House 2 tahun lalu. Lagu ni sempoi, fresh dan banyak mesej.

Aku nak korang hayati dan tulis di comment box di bawah tu, apa korang dapat dari lagu ni,  layannn~




"We Can Work It Out"

Try to see it my way
Do I have to keep on talking till I can't go on
While you see it your way
Run the risk of knowing that our love may soon be gone
We can work it out
We can work it out

Think of what you're saying
You can get it wrong and still you think that it's alright
Think of what I'm saying
We can work it out and get it straight, or say good night
We can work it out
We can work it out

Life is very short, and there's no time
For fussing and fighting, my friend
I have always thought that it's a crime
So I will ask you once again.
Try to see it my way
Only time will tell if I am right or I am wrong
While you see it your way
There's a chance that we may fall apart before too long
We can work it out
We can work it out

Life is very short, and there's no time
For fussing and fighting, my friend
I have always thought that it's a crime
So I will ask you once again
Try to see it my way
Only time will tell if I am right or I am wrong
While you see it your way
There's a chance that we may fall apart before too long
We can work it out
We can work it out


-zuan-
p.s : rasa macam nak wat header baru la, patut tak? or korang suka header sedia ada?  

90 comments:

  1. rajin betul tukar2 header....

    Malam2 dengar lagu camni layan gak... :)

    ReplyDelete
  2. kelakar kan rambut artis zaman dulu,
    kemungkinan besar One Direction akan
    ikut jejak langkah The Beatles ni
    sebab diorang pun semakin naik sekarang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. One Direction ek? never heard of it.. kena try dgr ni, thanks :D

      Delete
  3. tau takpa,tak sempat nak tido pepuas,huhu...sekarang masa berlalu begitu cepat...


    tayah tuka,hat tu setai dah :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah tuka? 1 vote for not tukar..hehe

      Delete
  4. Life is very short, and there's no time
    For fussing and fighting, my friend..

    nice song! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nice kan.. persembahan diorng mantap :)

      Delete
  5. hahahah samaa laa kita bro!kehkehkeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoyeahh bkn senang nak ada member yang sama kepala dalam music ni :D

      Delete
  6. Sory dik akak x minat sangat.. Tapi lagu dia best..

    nak tanye jugak.. Dia Buta ker dik?

    Sorrryy bertanye.. heheheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm dia buta sejak kecil kak :)

      Delete
    2. Oh ye ker.. Memang work hard lah dia sampai boleh jadi se Gah macam ni..

      Delete
    3. yups, work hard + talent meletakkan dia di mana dia skarng ni :D

      Delete
  7. aku da hayati da lirik dia sedalam2nya.. 5 jam aku dengar.. dan aku mendapat satu jawapan yang positif daripada lagu ni. biar aku huraikan.

    hidup ini singkat, tak ada masa untuk main-main dan bergaduh.

    yeah.ini lah yang aku dapat dalam 5 jam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow 5 jam? apa yang aku paham adalah, diorang nak bagitu yang prgaduhan ni hanya membuang masa dan tak mendatangkan apa apa faedah :)

      Delete
    2. hahahahaha..ko tau la.. BI aku kan A++ .hakhakhakhakhakhak

      Delete
    3. hehe humble sangat abang ni..hehe

      Delete
  8. Suka dengan Stevie Wonder.. Sangat epic!

    ReplyDelete
  9. si boni punye komen short and simple..hahaha
    aahla lagu2 KUMBANG ni mmg best2 gak..
    layann je telinge dengar..hehe

    errr zuan nk tukar header ke? try la boh header baru..
    meh nti cik ana tengok..hehe






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dalam fikir fikir.. idea dah ada, tapi rasa macam tak ada masa nak redesign.. huu

      Delete
  10. Saturday Im working.....but yesterday....i have me time....sukanya...sukanya...sukanya....

    ReplyDelete
  11. laling i minat the beatles ni... :)

    ReplyDelete
  12. Suke lagu yesterday!!!!!! :)

    ReplyDelete
  13. aah suka lagu yesterday gak..


    pst lawa je header skrg, tp kalo nk ubah angin ok gak tukar baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah lawa ek yg skarang? malas nk tukar la mcm tu..hehe

      Delete
  14. sememangnya life is too short..so let start living :)

    ReplyDelete
  15. eh2..huu

    xlayan laa..hee..;p..im not the kaki karok..haha

    go zuan to MENTOR! go zuan go..ngeee

    sbuk sgt smpai xsdr dah weekdays ea..dting la tu!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tak pernah karok lagu ni pun :P

      dating? huhu xde orng nak dating ngan zuan la..

      Delete
    2. nt karok la..;p..

      mkn ubat k..xpon check la batuk tu g klinik..kang payah plak..xpon mnum air asam jawa y diembunkan..petua org dl2..tp rajin ke nak embunkan?haha..mst x ;p..g sensei mnta selasih kot..ira xsure sgt..cer google..hee

      elehhh bkn ada apa2 ke dgn yuyu?haha ;p..

      pss : thanks zuan 4 the like!btw, header ni dah nice dahh..kalau nak tukar pon apa slhnya..:)

      Delete
  16. Boleh la layan untuk halwa telinga time bosan2x kan....huhuhu

    ReplyDelete
  17. the beatles tu rasanya kmpulan dlu2 kan.. hehehe

    try la tukar header baru, mana tau lebih menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups kumpulan dulu.. yang skarang ni tak menarik ke? huhu

      Delete
  18. life is too short to be burdened by sins..erk,lain plak rasenye.haha

    emm tukar la header baru plak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups, so free yourself from sins

      hmm tgh dok fikir fikir lagi

      Delete
  19. boleh masuk jugak la dengar lagu ni...hee...
    aq tak pernah dgr lagu the beatles..huhu...nanti try dgr la..:D

    P.S - haha..jgn salah paham...amy lee ttp dgn evanescence...

    > serius...mmg nampak sgt band ni nak jadi evanescence kan...HAHA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu la, sbb ko kata ad 3 bandmates evanescence kan

      Delete
  20. nak buat header baru ke ? cer try buat...mana tahu ok ke..:D

    ReplyDelete
  21. sy minat gilerr the beattles.. lagu legend smua tu.. haha xtau sgt maksud lagu ni cuma sy tau, life is so short.. something kerjasama with others.. eyh xtau hahaaha.. suka dgr lagu jer..;p

    cuba tuka header baru.. nak tgk kelainan ckit hehe..

    haaa pasal naper msia lwn srwk. sy ada jwb kat blog.. ada edit tambah2 entri dlm tu.. tgk balik ek.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat gak? yeayy tmbah lagi geng the Beatles..hehe

      hehe bagi nampak kelainan? hmm

      Delete
  22. Replies
    1. semangat sbb performance diorng mantap kan :D

      Delete
  23. ha ah.. satu perhormatan.. sy baru jer bc.. hahahahah

    ReplyDelete
  24. hohoho...memang mendalam maksud lagu tu.tapi aku memang tak layan lagu2 lama camtu.hahaha

    ReplyDelete
  25. zuan tak nak buat rambut mcam tu ? smart la ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe xnk la.. rmbut dah pendek..huhu

      Delete
  26. saya suka lgu yesterday.. hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai kat sini suka lagu yesterday ek :D

      Delete
  27. The beatles!!! Minat gile babeng! Aku suka lagu2 dorang.

    ReplyDelete
  28. Aku minat gile babeng kt dorang!! Lagu best2.

    ReplyDelete
  29. muahahaha...holiday aku ngan jue berbeza..memang berbeza. aku full dgn program makan.makan.makan. Jue, tengah angau dengan Kim Jae Joong. berjaya aku jangkitkan virus kat dia...

    lagu ni.fuh..aku minat. tp bapak & mak aku minat.

    apa yang aku dapat dari lagu tu. bial bergaduh cuba dengar pendapat orang lain selain pendapat sendiri. sebab pendapat sendiri tak semestinya betul. dan pendapat orang lain tak semestinya salah. considerate pendapat masing masing dari sudut pandangan berbeza baru dapat tengok mana betul mana salah. errr...kann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe n aku paling tekankan, jangn la gadoh sbb nak menang..hehe tp kes aku ngan korang lain, gado gelak gelak..hoho

      Delete
    2. tu diaa panjang karangan hanie. haha.

      Delete
  30. eh eh nad suke steve wonder jugak taw..:)

    ReplyDelete
  31. nak kata minat sangat tue x der la
    cuma 2 3 lagu dia yg best

    ReplyDelete
  32. for me there should tukar the word

    monday --> moanday ==' hated monday

    ReplyDelete
  33. yes...we can work it out!!! istiqamah k?

    **habis semua komen dia reply na..hehe

    ReplyDelete
  34. uhuk, tau xpe..masa ari jumaat, kemaen lg excited nk berehat2 di hari sabtu dan ahad tup2? dah pon ari isnin..T~T

    ReplyDelete
  35. lagu ni kira retro tak lapok di telan zaman

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    masalah alternator kereta

    ReplyDelete
  36. hehehe- klau translate dlm bm..aku tatau la bunyi mcm mana lagu tu

    ReplyDelete
  37. layan gak beatles..best kot....

    ReplyDelete
  38. moday adelah xbesttt.sebb ari bermula selpes hari cuti..demmit!xlyn sgt da beattle

    ReplyDelete
  39. ala zuan nak tukar header ke? akak nak gak !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam perancangan je kak.. kalau ada masa je baru buat..huhu

      Delete
  40. akak suka layan lagu cmni di kala malam...hahaha tp kat bangi la ada unifi laju sikit

    ReplyDelete
  41. wohoo. minat juga lagu the beatles. rock klasik :D

    ReplyDelete
  42. minat-minat macam tu je.. :D


    *rajin tukar header ek..

    ReplyDelete
  43. crying just by reading through the lyrics. hah. God knows.

    ReplyDelete
  44. jangan ikut kata hati. try to listen. mungkin bila kita cuba mendengar tu dapat ubah keadaan jadi lebih baik.

    ha macam tu kot rasanya maksud dia. hehe.

    ReplyDelete
  45. eh lupa pulak. tukar la. nak tengok kreativiti zuan buat header. =)

    ReplyDelete
  46. lagu dulu-dulu meaningful...lagu zaman skarang kadang-kadang entah ape...harap beats je lebih...lol

    ReplyDelete
  47. xder mse nk gado2...enjoy..hehehehe

    cer la tukar, kamu kn kreatip!!!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...