Wednesday, 7 March 2012

> Sebab Naik Public Transport Seperti KTM

HOlla Peeps,

sambungan daripada Di Suatu Hari.. Sedang aku berdiri melihat telatah manusia-manusia lain di dalam komuter,

#theyHaveDifferentStories

Mama : Kita dah lewat dah ni, tu la Papa, Mama suruh naik kereta, Papa taknak! Cian Boboy dalam perut ni, dia mesti tengah panas. Dah la panas dalam train ni.
Papa : Ala Mama, Mama tau kan harini hari sabtu? Jem la Mama hari sabtu, lagipun Papa malas nak drive kalau jalan jem.
Mama : Cian Boboy dalam perut ni tau. Tengok jam tu, dah pukul berapa? Kita dah lewat nak ke wedding tau.
Papa : Sabar la Mama ya, sikit lagi nak sampai.


Kesian kat si isteri dan bayinya, disebabkan suami malas nak drive terpaksa naik komuter..


-zuan-
p.s : antara mini story dalam main story yang akan di proceed with 'Satu Aku Kenal, Lagi Satu Aku Baru Kenal'..

64 comments:

  1. Kalau drive jem,papa plak yg stress.tp pompuan pegnen nak naik ktm..wwooaaa...tak sanggup.da la segelintir rakyat mesia ada sindron tetiba tetido ketika sedang duduk bila pk org pegnen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah agree.. believe it or not, the pregnant lady tak dapat seat.. takde orang offer seat pun kat dia

      Delete
    2. tak dapat seat ? oke,, yang ni penting diri sendiri -.-''

      kesian mama tuh,, menangis dalam hati apa -.-''

      Delete
    3. haha gua xde hal kalau brdiri dalam train.. dah biasa..

      Delete
  2. aq kalau pergi KL..mmg tak sanggup nak sangkut dalam jem ni...tahu2 je la kan kalau hari sabtu ahad KL tu mcm mana...KTM pun boleh tahan padatnya kalau hari minggu ni..tak boleh nak lari dr kesesakan jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. weekdays je tak padat.. tapi dah nama pun kl, evryday shufflin la..hahah

      Delete
  3. tak patut,jem atas jalan ok kot daripada jem dlm komuter..sesak,blh jatuh...sesak nafas pun blh -.-

    ReplyDelete
  4. pergi KL tu best sebab boleh shopping tapi bab jem tu memang tak suka. banyak buang masa dalam kete je. uhuhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Aku dah lama tak naik KTM.
    dulu, masa belajar KL, selalu guna.
    lagipun seronok jugak guna KTM, time dapat seat la.
    boleh tengok tengok orang.
    hehehe

    ReplyDelete
  6. Huhu..kesian kat anak isteri dia..

    Apa guna ada kenderaan sendiri kalau tak digunakan..

    Kalau bujang lainlah..

    ReplyDelete
  7. kalo tamau jem beli helikopter je la..cian wife dia sesak2 naik train

    ReplyDelete
  8. lelaki zalim ni.bahaya kot bini mengandung sarat mcm tu naik LRT.

    ReplyDelete
  9. huhuu..kesian2...meh tggl Lbn meh, xda ktm lrt, kereta api..jln rya je ada..hehee..

    sambung!sambung! sambung! hehe

    ReplyDelete
  10. kena perbanyakkan KTM..baru la xsesak..ni KTM skali naik jd tin sardin...KTM Please Upgrade.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika salah seorang orang kuat KTM ada terbaca entry ni, mungkin diorng akan konsider upgrade-kan servis tu :)

      Delete
  11. ak bnci ktm..
    bnyk kali ak penyek kt dlm tuh msa nak pegi mid haha

    ReplyDelete
  12. menempuh traffic jam adalah jauh lebih baik dari dirempuh orang dalam ktm -,-

    ReplyDelete
  13. hadoi..ciannye..lain la kalau wife tu xpregnant..bleh la cite lg..huu

    ReplyDelete
  14. kesiannya wife dia yang tengah boyot tu. penat laa. pengsan kang lagi jenuh. apa punya husband daa.

    ReplyDelete
  15. wujudkanlah rasa kasihan buat semua wanita yang berbadan dua especially when it comes to this case. melainkan they're such a poor family! hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope.. based on their dress, they do not look poor.. :)

      Delete
  16. alaaa..kesianyaaaa... jem pon tahan la sikit kaki tu wahai lelaki...kesian ibu mengandung kaki duk tampung berat boboy + berat sendiri..

    kat kl dengan masalah jem, masalah parking lak melampau mahalnya..

    ReplyDelete
  17. zuan apsal gambar itu nampak sangat eerie? haha.Meremang bulu roma if tengok sepintas lalu dalam gelap.heh

    ReplyDelete
  18. adulahai..kesian dekat si isteri..kalo x pegnant lain cite..ish..sgt x patut..huhu~

    ReplyDelete
  19. Kesian si isteri...

    kalau I mesti I dah merajuk gila2 dlm train tu huhuhu

    ReplyDelete
  20. berpeluh ketiak kalau ramai-ramai dalam train,, rasa nak mengamok je,,

    ReplyDelete
  21. nak bakor ramai2 tak suami tu?

    ReplyDelete
  22. kasihan kat boboy..

    ps: eh tak la.. snorkeling.. pernah gi sipadan sekali ari tu snorkeling aje.. kena ada lesan la kalau nak diving.. aku tak de..

    ReplyDelete
  23. err..tak pernah naik ktm..T.T

    ReplyDelete
  24. suami isteri kena bertolak ansur :)

    ReplyDelete
  25. KTM = pathetic service,very slow like snail dan memang suka buat aku marah...hahaha

    ReplyDelete
  26. omaigod. dah tau wife pregnant, drive jela kereta. kesian wife tu mengendong lebih 10kg and she didnt even get a seat! si hubby tak mintak tolong ke cakap kat org yg duduk tu bagi wife dia duduk. now now im blaming the husband ngeh.

    ReplyDelete
  27. papa.. papa... boboi nak naik KTM gak! hehehe

    ReplyDelete
  28. macam menarik je coter Satu Aku Kenal, Lagi Satu Aku Baru Kenal tu?? excited nak tahu ni..

    ReplyDelete
  29. wah....macam banyak jew lagi kesinambungan nye....xsabau nieh....ekekeke...

    ReplyDelete
  30. Papa: Harap² mama masih faham apa itu erti sabar..

    Mama: Hmmm. Kesian Boboy.

    Papa: Harap² mama masih faham apa itu erti sabar.. ;D

    Mama: Hmmm. Kesian Boboy..

    ReplyDelete
  31. Kesian plak bawa bini mengandung naik lrt yg menyesakkan itu.. Patutnya si suami kna fikikan isteri dan dan anak kandungan...

    ReplyDelete
  32. KTM??
    sekolah rendah jer naik
    dh berzmn la

    ReplyDelete
  33. adess...
    bila fikir2 agak tak patotlah bwk bini pregnen naik ktm sb malas nak drive. klu sebab lain seperti break tak makan, kete nk kena tarik, gearbox rosak, aku maafkan si suami. tapi... malas rempuh jem ye bang???? tetiba ai macam malaaaas je jugak nak pegnen. haha!!

    ReplyDelete
  34. alaa.. sian wife dia . wife tgh pregnant .. penat tau . tak yah la berkira sangat :(

    ReplyDelete
  35. fyqa lagi taktau ktm tuu apa, hahah. sedih ! :(

    Btw pagi-2 lagi dtg isni taw, peace :p

    ReplyDelete
  36. kesian boboy.hahha mcm2 watak sewaktu nek kenderaan awam:)

    ReplyDelete
  37. alalalala kesian kat boboi tu
    papa nak jimat duit minyat ngan tol kot
    nak simpan utk bayar kos beranak nanti

    ReplyDelete
  38. patut si suami lebih sensitif...

    ReplyDelete
  39. Masa sekolah teknik dulu rajin naik ktm.. ;)

    ReplyDelete
  40. ala kesiannya kat wife dia. kalau xhamil xpela, wuuuuuuuuuu~ sedih dengar..

    ReplyDelete
  41. kesiannya wife dia...hohoho
    x gentleman langsung lah hubby dia tu :P

    ReplyDelete
  42. ktm dari dulu smpi sekarang.... sardin...

    ReplyDelete
  43. dah la ktm tu sesak gilers
    pregnant lady lg tu
    wahai lelaki, sblm kawen kemain baik sanggup dukung sgala
    pas kawen? haih~

    ReplyDelete
  44. errrrrghhh.
    tamao00 buat lakii lah cm giniii pangaiii.

    ReplyDelete
  45. Err,

    kenapa mummy taknak bawak kereta jeah ?

    ReplyDelete
  46. aku lebih rela bwk keta walaupun jamm

    ReplyDelete
  47. ey kenapa laki tu wat macam tu ??? :O em nak cakap lebih takut. takut dapat yang macam tu. aiisshhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tah la namee.. hope zuan tak macam tu la nanti

      Delete
  48. terkilan dengan sikap manusia ni. uihh!

    ReplyDelete
  49. kesian..ktm skang mmg pack..

    tp ni ada gerabak baru kan?

    hopefully xsesak dah..wuu..

    mcm2 bau ada kalau naik ktm..sbb tu mls g mid..haha..drive jem!;p

    ReplyDelete
  50. mak aiiii.. sy tak nak laki mcm tuu.. kalau dia bawa skali perut boleh hahahaah

    ReplyDelete
  51. hmm. kesiannye that women. a guy patot berkorban sikit i guess. lg lg she's pregnant :)

    ReplyDelete
  52. olololo...ciannyerr....huhuhuhu...pregnant tuuu...

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...