Sunday, 25 March 2012

> Teaser : The Hobbit: An Unexpected Journey

HOlla Peeps,

Apa plan korang weekend ni? Weekdays lepas aku mendapat satu news yang  mengejutkan aku apabila keluar statement yang filem hebat John Carter kerugian $200 Juta! Produksi filem Disney ini memakan kos $300 Juta dan hanya mendapat pulangan sebanyak $100 Juta! Dimana silapnya mereka sehingga kerugian sebegitu banyak? Mungkin markerting plan tak cukup hebat, mungkin disebabkan plot cerita yang kurang kuat dan mungkin disebabkan review aku minggu lepas kurang convince readers blog ini untuk menontonnya.

Hmm takpe lah, mungkin bukan rezeki Disney kalini..




Wohoooo~ filem yang paling dinanti-nantikan tahun ini.. Aku mula nantikan filem ni lepas Peter Jackson umumkan akan buat prequels The Lord Of The Rings selepas beliau siap filem King Kong pada 2005. Lama sangat beliau buat aku tertunggu-tunggu dan apa yang aku tunggu nampak berbaloi kerja filem ni akan ditayangkan dalam 2 part, The Hobbit: An Unexpected Journey (December, 2012) dan The Hobbit: There and Back Again (2013). Well, another Epic Adventure based on Tolkien's novel Is About To Begin..




Jom layan sinopsis filem ini :

Bilbo Baggins is swept into a quest to reclaim the lost Dwarf Kingdom of Erebor from the fearsome dragon Smaug. Approached out of the blue by the wizard Gandalf the Grey, Bilbo finds himself joining a company of thirteen dwarves led by the legendary warrior, Thorin Oakenshield. Their journey will take them into the Wild; through treacherous lands swarming with Goblins and Orcs, deadly Wargs and Giant Spiders, Shapeshifters and Sorcerers. Although their goal lies to the East and the wastelands of the Lonely Mountain first they must escape the goblin tunnels, where Bilbo meets the creature that will change his life forever ... Gollum. Here, alone with Gollum, on the shores of an underground lake, the unassuming Bilbo Baggins not only discovers depths of guile and courage that surprise even him, he also gains possession of Gollum's "precious" ring that holds unexpected and useful qualities ... (Written by Production)

Sure ramai readers blog ni dah tau kegilaan aku menonoton wayang, dan aku harapkan yang aku ada masa untuk menonton filem ini, kerna hujung tahun ni aku dapat rasakan ke-busy-an yang amat melampau disebabkan burden final year project. Well everything depend on my time management, if my management is good, means i will have time to watch it (",)


aku ada jumpa benda best semalam : 


apa lagi? vote r..hahaha



-zuan-
p.s : kekangan masa untuk blogwalking dalam seminggu dua ni.. maaf kalau tak terbalas kunjungan korang semua ..
p.s.2 : nuffnang dah tak sayang aku! Dah dekat 2 bulan ta dapat BE.. =P  

79 comments:

  1. oh mannnn!!!!!


    serius tak sabar nk tgk. thanks for sharing zuan.

    cant wait! :D hee

    ReplyDelete
  2. aku je jarang ke wayang lani,sadis,huhu....

    ReplyDelete
  3. td kuar g bndar, plan nak tgok wyg..last2 tak jadi..tp best lg kot men bowling n karok dr tgok wyg..heheee :D

    john carter tu sy rsa org tak tgok sbb product of disney..haha

    td kwn sy ajk tgok wyg tu jga, tp trus tukar lpas sy ckp tak best...pdahal tak tgok lg pon..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm bkn sbb tu, sbb trailer dia mungkin kurang menarik n sbb tak ramai yg bagi good review pasal movie ni.. disney ni strong name..

      Delete
  4. memang terserlah kaki wayangnya tu. ghehehe

    BE pun dah pandai merajuk sekrang...

    ReplyDelete
  5. dya bukan kaki wayang..tapi kalau ada citer best bru dya tengok..hihi

    ReplyDelete
  6. nampak macam menarik gak nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pn, dah lama tunggu filem ni :)

      Delete
  7. serius..tahun ni byk movie best2 yg bakal keluar...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups! banyak movie best yang menanti.. hope bln puasa takde movie yang kluar sbb leh kaco ibadah puasa.. huhu

      Delete
  8. mmg gile wayang

    da perasan da =)

    *video tu sy da ubh, rse da boleh main kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alrite, baru tgk tadi, kawaii :)

      Delete
  9. best2..teringat akan LOTR mania few yrs back..bersesak2 kat panggung semata2 LOTR 1,2,3

    ReplyDelete
    Replies
    1. filem tu memberi impak pada semua kan bro :)

      Delete
  10. tahu dah kaki wayang zuan ni..Nuffng bkn xsyg tp mguji tahap ksbaran tu ekekke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu diorng uji kesabaran? huhu dah tak sbaar ni :P

      Delete
  11. kenape rugi ek? rase macam ok jer cite John Carter tu.. Nuffnang pon x sayang aku! xpelaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm mungkin sbb review filem tu tak cukup mantap nak promote crita tu :)

      Delete
  12. zuan ni mmg kaki wayang arr.. semua movie dia dok layann... huh...

    ReplyDelete
  13. dalam teaser film hobbit tu ada part lelaki2 macho dok nyanyi ramai ramai dlm umah bilbo kot. pergh lagu tu besh n macho:D

    xsabar gak nk tgk ni.

    ReplyDelete
  14. kaki wayang sungguh abam zuan kite ni...
    nnt kite blnje tgk wayang nak?

    ReplyDelete
  15. nanti cuti sem, kita tengok sesama ek. kau belanja. :P

    ReplyDelete
  16. terselah btol gaya kaki wayang yang tegar.. by d way, suka la ngan color blog nie..

    ReplyDelete
  17. x sempat nak g cinema 2,3 bulan nie.

    ReplyDelete
  18. huhu, baru nk tegnok. kalau dah kutipan sikit kompem xbesh.. huhu

    jom tambah ilmu.=)
    sambungan ...
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/babi-puncanya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. well pada aku best! aku dah tgk n tak mengecewakan ending dia

      Delete
  19. Thw Vow dah tengok???:p

    ReplyDelete
  20. saya ni kekadang je layan movie omputih.. hoho slalu tak la. :P

    g report kat nuffnang XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu support filem tempatan btl ni :)

      report? haha

      Delete
  21. ni yang nak tengok ni... LOTR tak pernah miss tengok. dkt rumah pn ulang2 tengok, tak bosan.. esp part akhir tu. masa ring tu dah balik tmpt asal dia..hehe. ok, have a good day zuan ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. epic kan crita dia.. memang nak kena tengok cerita ni :D

      Delete
  22. tahun ini banyak filem yang best namun tak sempat nak menonton beberapa filem :(

    ReplyDelete
  23. kwn sy pon cam u jgk..minat sgt tgk wayang..sanggup tunggu kt panggung utk tgh yg midnight nyer..hihi...

    follower ke 1831

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tapi zuan takde la smpai mcm tu, tgk cerita based on review dan director filem tu.. :)

      Delete
  24. Dah usha2 dlm youtube ari tu.. Aku antra orng yg sngt suka dgn LOTR, Semua dah layan sampai game game dia Sekali.. Rindu kat LOTR.. Tapi bulan December la pulak di kuar, lama lagi.. Tak sabar nak tengok.. Harap lepas hobbit dia akan kuarkan elf dan yg lain lain pulak.. Tak kesah la even ada yg cakap 'one sequel can ruin all the LOTR before' Tpi aku suka haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tula, takpe, rindu tu akan terubat nanti kerna dia buat 2 parts! peter jackson is the best!!! :D

      Delete
  25. BE aku seciput.. Ko nak? Ambekla... Nuff tu rasis.. Dia syang blogger cina aje dan beberapa blogger malyu yg mmg sdia popular..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tah la bro, tak brani nak cakap, kang diorng pasang spy kat blog ni, abis sume duit aku..haha

      Delete
  26. I've been waiting for this movie since dia post teaser kt youtube. Tgk2 bulan 12 baru kuar. Dan waktu tu kat sini, jauh dr malaysia. STRESS!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu ive been waitin for it since 2007.. imagine how long? haha

      Delete
  27. hoyehhh! jom tunggu filem ni kuar sama2... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe DN t tgk takyah bayar nye, sure nuffnang bagi free nanti :D

      Delete
  28. Belum dapat lagi nak nonton wayang skrg nie.. Banyak keja gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheh takpe, filem ni bulan 12 baru kluar :)

      Delete
  29. Banyak 200 juta tuuuu T____________T

    3 tahun lagi yui akan terlibat dengan pembuatan movie macam ni. Amin! :D

    ReplyDelete
  30. zuan..bila nk ajak tirah tgk wyg nie...
    (waiting)...hehe

    ReplyDelete
  31. mana boleh vote lagiiiiii , hehehe

    ReplyDelete
  32. huwaaaaa
    saya pong!
    saya pong!
    hantu wayang
    hehehehehe

    ReplyDelete
  33. dah lm xtgk wyg la zuan..wuuu

    sibuk!:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sibuk? harap tak sibuk la bulan 12 nanti ya

      Delete
  34. rugi 200 juta???? mak aiii.. oke apa crita tu.. klakar.. rasa bela comel anjing tu hahaha... wah xsbr tgk the hobbit

    ReplyDelete
  35. hujung minggu dkna terisi dengan F1...
    tapi sayang, dkna terlalu bz tak sempat nak update blog dan bw :(

    ReplyDelete
  36. Aku tgk John Carter hari tu pun bosan. lembab betul citer die. aku tak amazed langsung. hahaha..

    nak tgk hunger games minggu ni. pastu wrath of the titans pastu nanti mirror mirror pastu snowhite and the huntsman pastu nanti ada citer nongkrong shaheizy sam pastu pastu errr..aku tak sabar nak tunggu twilight part II. wwooaaa..byknye movie aku nak tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rakus hanie nak tengok semua movie. hahaha.

      Delete
  37. cop.cop.cemana nak vote tu. bial aku klik link tu page tu xde button vote pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul tu. camna nak vote?? tak nampak pun vote button. zuan sila jawab. hehe.

      Delete
  38. uihhhhh citer ni.... hobbit tu benar2 wujud kerrr

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    masalah alternator kereta

    ReplyDelete
  39. Tak pernah tgk filem2 The Lord of The Rings tu...hehe...citer Star Wars pon x pernah tgk hehehehe

    ReplyDelete
  40. gila lah rugi 200 juta!

    nak tengok jugak the hobbit nih. tapi macam takde masa je. =(

    ReplyDelete
  41. alamak x layan la siri LOTR..tgk yg pes je

    ReplyDelete
  42. huhuhuhuhu.....bnyk sgt rugi tu......xpew2..bley backup lg kot...dorg kn kaya...hihihihi...



    *kamu mmg hantu wayang lah...ade sje yg direviewnyer....kt cni xder wayang, cannot go n see...huhuhuhu

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...