Wednesday, 22 February 2012

> Ini Tiket Komuter Ke Tiket Bas?

HOlla Peeps,

# Tiket Manual Komuter (Tunai) ke Stesen KTM Senawang dari Bandar Tasik Selatan

Dah berbulan-bulan rasanya KTM gunakan tiket manual macam ni untuk destinasi ke Stesen KTM Senawang dan Sg Gadut, berbeza dengan tiket yang digunakan untuk ke destinasi yang lain.. Lagi mengecewakan, tiada perkhidmatan public transport di kawasan Stesen KTM Senawang untuk pengguna yang ingin meneruskan perjalanan mereka..

"aku jalan-jalan kat area Stesen, memang tak ada cab atau bus.. Geram betul, terpaksa call kawan untuk ambil sebab abah tak ada nak ambil" adu salah seorang kawan aku yang berhenti di Station Senawang.

Satu lagi masalah timbul adalah, pengguna perlu naik ke tingkat 1 menggunakan tangga untuk membeli tiket, kemudian turun semula ke bawah mengguankan tangga untuk menunggu Train, berbeza dengan Stesen KTM Sg Gadut yang lebih canggih kerana ada eskalator yang kalau tak salah dibina pada masa yang sama dengan Stesen KTM Senawang. Jadi apa salahnya bina eskalator juga kan di Stesen KTM Senawang?

Kedudukkan Stesen KTM sangat strategik iaitu ia bedekatan dengan Tesco Senawang, Tol Lebuh Raya PLUS, Taipan Senawang (bersebelahan dengan Giant Senawang) dan Carrefour Senawang, tapi tiada perkhidmatan awam disediakan seperti Bus dan Taxi kepada orang awam.. 

Aduan Rakyat versi Saiazuan Blog hehe


-zuan-
p.s : Alhamdulillah, result aku sem ni agak bagus, bnyak peningkatan dari pointer aku.. Alhamdulillah.. Trimakasih atas doa korang, aku usahakan dapat Dean sem akan datang insyaAllah (",)..

74 comments:

  1. kemain lg kan nak suruh pakai kenderaan awam tp menyusahkan...

    ReplyDelete
  2. Tradisional ok tiket tu.hahaha

    ReplyDelete
  3. laaa.. cian lak tengok naik turun..

    btw.. congrats!! dapat 4.0 pointer ke? =)

    ReplyDelete
  4. KiD : hehe takde la sampai 4.00, tp naik la pointer dari sem lepas :D

    ReplyDelete
  5. wah. aku pun pernah dapat tiket cenggini kat ktm seremban. masa tu nak balik raya, tak cukup tiket katanya -,-

    ReplyDelete
  6. tgk yg sg gadut nye cm best je tp xtaw lak beza btul dgn station senawang..

    ReplyDelete
  7. lor..dah mcm tiket bas..

    huhu~

    ReplyDelete
  8. ye sye JKR dtg mencatit aduan.. hewhewhew.. adu di sana lahhhh -_-"
    nnt ade kmjuan msera pgguna bgitau bolat.. nk wt knduri..

    waa.. hebakk pointer die.. *wlupon xthu brapa* tpi grand kan? keep it up

    ReplyDelete
  9. macam tiket bas pun ada ni...

    kalau takde public transport susah la kan...takkan nak menapak keluar jalan kaki keluar dari situ kan...

    tahniah zuan...sem depan cuba lagi..mana tahu dapat dean list ke..:D

    ReplyDelete
  10. amboi tiket tu..dh mcm kertas soalan exam..hehe..ni aduan ni kena tuju kt najib ni..hehe

    tahniah result..next sem wat lg baik ok :)

    ReplyDelete
  11. besau nau tiketnye (saye orang melaka) ahahha!

    *tahniah,, alhamdulillah,,

    ReplyDelete
  12. tahniah atas kejayaan anda...moga mendapat dean list nanti yea...

    psss....memang xnak potong....tuh sebab tiap masa bertembung ngn dia, asik kena bebel bila nak potong...dah la dlm kawasan umah den...sebelah kiri...xde nak masuk umah org len....umah dia lak belah kanan....xde kena mengena dengan pokok tuh sebenarnya....huhuhu....

    ReplyDelete
  13. Haha.. Dah macam resit buku pun ada gak...

    ReplyDelete
  14. congrate zuan. next sem, tingkatkan lg. insyallah 4.0 dlm tgn. :)

    ReplyDelete
  15. tahniah dgn result bombastik... keep up the good work... hehe mcm rupa tiket bas pun ada, pengangkutan awam ni, byk lg yg boleh improve kan harap2 ada kemajuan

    ReplyDelete
  16. byk2 public transport, ktm la paling hampeh. aku pun taktau knape perlu tunggu mac ni nk upgdrade. takle ke upgdrade dari dulu ag? huwaa. aku mmg takpuas hati. huhu. dan lagi satu, ktm pdg jawa pun same. walaupun duk blakang uitm je tp mn ada bas pusing situ.

    ReplyDelete
  17. Senawang dah ade stesen ek tp sygnye x cukop kmudahan plak.congrats ek zuan..cuba dptkn dean plak

    ReplyDelete
  18. ari tu naik lrt, pakai token. pelik. haha! macam token main game... hoho!

    ReplyDelete
  19. harap sikaram tu baca post nih ^_^

    baguslah pointer naik ..syukrann :)

    ReplyDelete
  20. sempoi gila tiket dia. haha. sempoi lagi aduan rakyat versi saiazuan blog.

    next sem 4 flat! confirm! *mulut masin*

    ReplyDelete
  21. aaaa. jakun.
    -> tak penah nek lrt komuter monorel dan sebagainye.
    naik flight jeh. agaga.
    abaikan.

    tahniah tahniah.
    semoga anda lebih berjaya pada masa hadapan.

    best of luck =)

    ReplyDelete
  22. wakil rakyat ni, hehe XD

    p/s : tahniah!

    ReplyDelete
  23. wah klasik sgt tiket hehehe

    ReplyDelete
  24. tiket ke tu?? cm result exam je..hehehe

    ReplyDelete
  25. aku lupa nak komen yang p.s tu. tahniah pointer naik. mesti bahagia usaha nampakkan hasil.

    aisey men supermen untung untung jadi vice president. hehehe

    ReplyDelete
  26. hehe macih semua..

    p.s memang nak kena add reply button mcm yang KiD cadangkan

    ReplyDelete
  27. hope after this akan ada banyak peningkatan especially regarding to this case. congrats zuan for the best result of yours. teruskan berusaha selagi ada daya.

    ReplyDelete
  28. aku spot komen ko di blog ira;
    "tips ni sesuai untuk, jue hanie erika syaz sal, hehehehehehehehee #mampos klena bantai klu diorng baca ni" <<<<< amboiiiii kemain ko ye.. hahahaha,

    ReplyDelete
  29. guna token la..baru nampak eropah kan??haha

    ReplyDelete
  30. boleh masuk aduan rakyat ni. tv3 ambil berat.kahkahkah....

    congrats for da result.. =)

    ReplyDelete
  31. tiket bas pon lagi lawa ok!!

    ReplyDelete
  32. da cam karam singh walia dah..aduan rayat ek..
    tahniah yek psl result tu..

    ReplyDelete
  33. aduan rakyat yaaa.. haha.. oke gak,, terbuka jugak kalau ada orang2 yang berkaitan yg membaca :D

    owh ya.. aku baru terniat nak tnya result final rituh.. seems oke.. tahniah aaa bro! :D

    mine will come in 3 weeks.. rrrrrr

    ReplyDelete
  34. besarnya tiket tu
    hehehehe
    ko dah leh ganti Puspawati Ramloo
    hehehe

    ReplyDelete
  35. zuan...nana slalu dr sg buloh turun senawang la klu nak balik seremban.. sbb stesen seremban slalu sesak!! huhuhu

    ReplyDelete
  36. panjang je tiket.. hehehe

    Tahniah Dik.. tahun depan score lagi tinggi.. ;)

    ReplyDelete
  37. menyedihkan.. sajela letteww nk suruh org exercise..hehe..

    #congrates zuan.. :)

    ReplyDelete
  38. senawang ada tesco ? since when ?? hehe. baru tahu. eh terperanjat namee tengok tiket KTM tu. ape ke pelik.

    ReplyDelete
  39. erk, tak berani komen .. hee~

    cayalah zuan .. congrates ek ;)

    ReplyDelete
  40. ley ganti karam singh walia da ni zuan...
    kasi masuk peribahasa,lagi mantap...hehe

    ReplyDelete
  41. mintak bro mazidul sidik tu baca entry nih. nnti beliau boleh usulkan kat tv3. hehe

    ReplyDelete
  42. rindu kenagan menunggang KTM ...kdg2 sangan mengecewakan..

    ReplyDelete
  43. sayang, tempat cantik tapi belum mampu puaskan pengguna.

    anyway, congratss zuan!

    ReplyDelete
  44. oooo penah2 tahun lepas sampai skrg pon x berubah lagi?? ish3 giler lah. harap besar je...

    ReplyDelete
  45. Pergilah buat aduan. For sure dia akan bertindak. Muehehe.

    P/s: Congrates! :D

    ReplyDelete
  46. Ohoiii, tahniah good result :) keep it up , cewahh :D

    ReplyDelete
  47. mya first time tgk tiket manual ni:)

    ReplyDelete
  48. kat terengganu tak ada KTM..hewhewhew.

    tahniah bro pasal result tu.

    ReplyDelete
  49. mungkin blom ade..hehe adu je kt tv3,msuk buletin utama..esok2 trus ade taxi n bus..haha

    ReplyDelete
  50. camner org nak naik pengangkutan awam camni..macam leceh ajer

    ReplyDelete
  51. klasik jer tiket tuh!..he3....

    ReplyDelete
  52. wahh..harap2 aduan anda didengari..hahaha :D

    tiket semakin mundur aje nengoknyeee... hahaha :D

    ReplyDelete
  53. oo..nie tiket manual nak ke senawang ke?? patotlah nampak tadi..penah jugak dapat tiket manual nie masa nak pegi mana ntah sebab ada pameran buku kat situ.

    tak penah lagi sampai sg. gadut..yang pasti KL Sentral harini kelam kabut..huaaa~

    ReplyDelete
  54. perghhh...ahahhaa..tapi kalau dah nama komuter,memang masalah tak habis2.aigoo

    ReplyDelete
  55. mintak2 la aduan ni dibaca oleh orang berkaitan. hikhik

    ReplyDelete
  56. leh jd wakil rakyat ni hehe :) tak pernah pon naik keretapi huhu

    ReplyDelete
  57. That sucks, engineering epic fail LMAO

    ReplyDelete
  58. good info..maklum la tak pernah naik kat situ...

    ReplyDelete
  59. blum lagi ni.stesen 2 kan stesen baru..insyaAllah..satu hari nnti kemudahan 2 ade la 2..:)

    ReplyDelete
  60. bro leh masuk wartawan aduan rakyat ni bro..ehhee tak pun masuk je 999..hahaaaa

    #thniah.moga sem depan dapat dekan^^

    ReplyDelete
  61. mak aihhhh bapak panjg haha ingat resit ape tadik

    ReplyDelete
  62. dkna taku naik public transport!! siyes...apatah lagi naik komuter..kalo tak ada kawan yang teman, jangan harap dkna naik sorang :)

    tahniah!! semoga next sem makin meningkat :P

    ReplyDelete
  63. aku hari2 gi keje balek keje naik ktm tu. tapi memang ampeh puunn... bkn takat mslh kat stesen yg tak mesra pngguna je, train pun kdg delay smpi 45 min ke 1 jam padehal rmh aku dgn tmpt keje 2 stesen je pooonnnn.

    ReplyDelete
  64. nampak mcm sunyi ja kwsn kat situ...sepatutnya meriah la...

    ReplyDelete
  65. tak siap abis lagi kot

    ReplyDelete
  66. lama gila dh tak naik kenderaan awam nie.mmg tak tahu menahu.hehe..

    ReplyDelete
  67. how muchie result tu?hehe

    ReplyDelete
  68. wahhh-wahhhh mmg aduan rakyat versi Saizuan melaporkan.... ni rasanya pilih kasih gak tu rasanya...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy tukar manual transmision oil

    ReplyDelete
  69. ssh jugak kalau xde pgangkutan awam weh...kalau perempuan mcm bahaya je p situ sorg2..kalau ade cab pun tah bole caye ke x wuwu

    ReplyDelete
  70. manual? err. saya tak pnh naik komuter so tak tahu sistem mcm mana. but they should upgrade lah kalau nak ramai lg org pakai. tgk cite korea pakai machine mcm atm tu je. kan senang mcm tu.sistematik siket.

    ReplyDelete
  71. hahahaha...mmg manual betul...cm isi borg ape ntah :D

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...