Monday, 13 February 2012

> Music on Monday : When you believe

HOlla Peeps,

Tak lengkap rasanya satu hari tanpa music, Music on Monday kalini aku nak perdengarkan lagu When You Believe nyanyian Mendiang Whitney Houston dan Mariah Carey. 1st time aku dengar lagu ni apabila dinyanyikan oleh blogger yang memang pemalu secara neutralnya, Yui Light.di satu event yang berlangsung pada 5 Feb yang lepas.

Ia sebuah lagu yang di compose kan oleh Stephen Schwartz untuk filem animasi The Prince of Egypt terbitan  DreamWorks pada 1998.



Many nights we've prayed
With no proof anyone could hear
In our hearts a hopeful song
We barely understood
Now we are not afraid
Although we know there's much to fear
We were moving mountains
Long before we knew we could


[Chorus:]
There can be miracles
When you believe
Though hope is frail
It's hard to kill
Who knows what miracles
You can achieve
When you believe
Somehow you will
You will when you believe


In this time of fear
When prayer so often proves in vain
Hope seemed like the summer birds
Too swiftly flown away
Yet now I'm standing here
My heart's so full, I can't explain
Seeking faith and speaking words
I never thought I'd say


[Chorus]


They don't always happen when you ask
And it's easy to give in to your fears
But when you're blinded by your pain
Can't see your way clear through the rain
A small, but still, resilient voice
Says help is very near


[Chorus]

When you believe by Whitney Houston & Mariah Carey



-zuan-
p.s : tribute to late Whitney Huston! R.I.P Feb 11, 2012. 

73 comments:

  1. lagu fav neh! dulu aku champion talentime weh bw lagu ni!hahaha

    ReplyDelete
  2. betul tu zuan.. x lengkap tanpa muzik..tanpa lagu..

    sebab tu setiap lagu ada ceritanya~

    =}

    ReplyDelete
  3. lagu nih memang ramai minat
    :-)

    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  4. sekelip mata je dia pergi kan. em org kata pasal dadah.yeke? lagu dia memang best la. suara mantap.

    ReplyDelete
  5. line slow...

    huhuu..

    tp mmg xsngka whitney dah pergi...

    ReplyDelete
  6. suka suara Mariah Carey :)

    ReplyDelete
  7. hey ini pun lagu favorit arisha juga. duo singer, mariah carey and whitney houston memang punya suara dan vokal yang cukup hebat. rip whitney houston...

    ReplyDelete
  8. tudiaaaaaaaa tudiaaaaaaa hahhaaaaa

    ReplyDelete
  9. I like this song too! Very inspiring. But, so sad that we have lost another great voice in music industry. Have a good rest Whitney :')

    ReplyDelete
  10. lagu ni tak dpt dinafikan memang best... ;)

    ReplyDelete
  11. lagu ni ada dalam koleksi bell!! :)

    ReplyDelete
  12. tetibe prut lapar dgr lagu ni.. (-_-) adakah ini satu ........??

    heheh..

    ReplyDelete
  13. vokla mantops dok !



    R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.R.I.P.

    ReplyDelete
  14. suke sngt lagu nie sbb ade mariah carey.. hahaha !

    ReplyDelete
  15. aku suke dgr lagu omputih sebab lirik dorang best. lady gaga tolak tepi la kan. hehe

    ReplyDelete
  16. tringat lagu2 die

    ingtkan sape

    tau lagu penyanyi tak knl hehe

    btw,terima kasih daun keladi=)

    ReplyDelete
  17. haha. aku pun baru tahu lagu lepas yui nyanyi. :P

    ReplyDelete
  18. Cerita Prince of Egypt belum pernah tgk lagi tapi lagu nie mmg best.. R.I.P. Whitney...

    ReplyDelete
  19. owh, dah mendiang dah rupenye si whitney tuh..

    ReplyDelete
  20. err..tak layan lagu lama2 la..

    ReplyDelete
  21. Tak pernah dengar ke lagu ni? Hahaha. Lagu ni mantap woo dulu-dulu. Saya suka sejak akak saya nyanyi dulu masa zaman sekolah. Huehue. Terikut~

    ReplyDelete
  22. ehemmmm ko tergoda sebab whitney nyanyi ke si Yui tu yng nyanyi

    ehemmmm

    ReplyDelete
  23. siswi ni jakun.. xpenah layan lagu mat salleh wlaupun nk jadi ckgu bhasa mat salleh..huhu

    ReplyDelete
  24. shark x braper minat lagu2 cmnie..
    sbb tu x amik pot sgt psai kematian dia..

    ReplyDelete
  25. ehem2..

    yuyu?heeee..;p

    ke tangkap leleh dah dgr yuyu karok..ngeeee..WH dlm kenangan..

    ReplyDelete
  26. aku suka beno mariah kari.
    mantop doe.
    hahahaha

    ReplyDelete
  27. muzik penyeri hidup... :)

    R.I.P WH...

    perasan tak ramai penyanyi antarabangsa yg mantap n meletop pergi mengejut....

    ReplyDelete
  28. RIP....xminat pon die...huhuk

    ReplyDelete
  29. suara bagus tapi orgnya pulak tak bagus...rip ...

    ReplyDelete
  30. wahh!! yui bawa lagu ni?? mmg dasyat.. power sora yui.. hehehe

    crita os tu sy suka sgt.. masa kecik berkali2 tgk crita tu..

    alaa sedih pulak nak blaja brenang, nanti ada anak nanti, boleh pegi class blajar brenang sama2 hahaha ;D

    ReplyDelete
  31. lgu mendiang Whitney Houston...wawawa

    ReplyDelete
  32. yui yui yui..wink wink wink~

    ReplyDelete
  33. asalkan percaya diri, semua boleh jadi.

    ReplyDelete
  34. memang ramai je yang minat lagu orang putis eh..?hehe

    ReplyDelete
  35. tergeliat hbis lidah aku nyanyi lagu omputeh.hehehehe lagu melayu pon lirik lintang pukang

    ReplyDelete
  36. best gak lagu ini..huhu

    ReplyDelete
  37. when u believe, i believe =)

    ReplyDelete
  38. lagu yg hanya tinggal kenangan kan...macam juga MJ.. bila dia dah pergi lagu2 dia sering jadi nyanyian dan siulan..

    ReplyDelete
  39. nnti kita karok lagik ni pula yer bro :D ..hehehe

    ReplyDelete
  40. suka betul bro karok ea??suara mesti sedap ni..ajar skit..

    maseh atas komen membina..sy budak baru belajar...

    ReplyDelete
  41. masih mcm tak percaya yang whitney houstan dah tiada lagi kannn

    ReplyDelete
  42. ehem2... terkesan dlm hati ye... :D

    ReplyDelete
  43. suke lagu nie!
    suke dua dua org. :)

    ReplyDelete
  44. sedap gak lagu ni..:)

    ReplyDelete
  45. lama tak karok.
    rindu pulakkk.
    :)

    ReplyDelete
  46. aq baru 1st time dgr lagu ni masa event hari tu...heee~

    ReplyDelete
  47. woooo wooooooo karokkkk sampai pagiii karok sampaiiii pagiiii...

    tapi whitney houstan dah tiada lagi
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy pasang soundproof kereta

    ReplyDelete
  48. eh.. nak karok lagu ni lah nanti.. ;)

    ReplyDelete
  49. ko tgk Jue champion talentime tuuu..
    lagu ni mmg bua tbulu roma meremang dengan tune yang tinggi. huhuhu

    ReplyDelete
  50. siyess sedap yui dengan jue nyanyi .. :P

    ReplyDelete
  51. Lagu ni memang mantap!

    Untunglah dpat dengar Yui Light nyanyi depan mata.. heheh

    Anak mendiang sampai kena tahan wad sebab terlalu tertekan..

    ReplyDelete
  52. ini lagu feveret gwa nynyi dgn bff gwa klo karok..msuk prtandingn poly idol pn duet ngn dy lgu ni..sweet gila tak ktrg?kahkahkah

    ReplyDelete
  53. lagu nie memang agak meremangkan klu suara sedap yg menyanyikannya..:)

    ReplyDelete
  54. aku nak tunggu ko nyanyi lagu nih,. hehehehee

    ReplyDelete
  55. inspirational song! there can be miracle when u believe. yeahh i believe i can fly. hehe.

    ReplyDelete
  56. my favourite song. rip whitney huston.

    ReplyDelete
  57. tup tup dengar citer dah meninggal..hanya tinggal lagu dijadikan kenangan

    ReplyDelete
  58. amboi...yui yg pemalu pon ley nyanyi lagu ni..mesti mantop..hehehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...