Sunday, 12 February 2012

> Movie Review : Chronicle

HOlla Peeps, 

Hujung minggu duduk rumah selepas kecewa tak plan untuk mandi air panas tak jadi (disebabkan kawan bangun tidur lambat).So just spend time hangout n watching movies with homies..

Chronicle 2012
Sinopsis : Tiga kawan sekolah tinggi memperoleh superpower selepas membuat satu penemuan yang luar biasa pada satu malam. Tidak lama kemudian mereka mendapati kehidupan mereka menjadi tidak terkawal dan persahabatan mereka mula teruji. Dan mereka mula menggunakan kuasa mereka untuk tujuan tidak baik.

Kenapa perlu tonton filem ini?

  • Ia filem bergenre Sci-Fi, Thriller dan Aksi.
  • Mempunyai plot yang tidak berserabut dan perkembangan cerita yang sangat menarik dan mendebarkan.
  • Perkembangan watak filem Chronicle dari setiap scene jelas ditunjukkan. Pergolakkan watak menarik.
  • Kamera efek yang jauh lebih baik dari beberapa filem bergenre found footage yang lain (Paranormal Activity, Cloverfield dan Quarantine).
  • Menggunakan pelakon yang kurang popular untuk menghidupkan cerita ini (ada sedikit je unsur lovedan romance dalam filem ini).
  • Satu bentuk filem yang lain dari filem superhero yang ada superpower yang lain yang mana biasanya kita lihat yang baik nak selamatkan, dan yang jahat nak musnahkan.
  • Efek kamera dan CGI yang awesome!!!
  • Durasi 80 minit tak terasa sebab diisi dengan drama, lawak dan aksi yang tak membosankan.  
 
Rating : 8/10 (Make sure korang tak makan sebelum tonton filem ini kerana ia ber-genre Found Footage jadi pergerakkan kamera memang memeningkan. Cerita ni tak begitu menerangkan bagaimana diorang dapat kuasa tersebut, dan ada beberapa persoalan yang memungkinkan ada sambungan cerita ini.)


-zuan-
p.s : korang dah guna voucher rm200? 

48 comments:

  1. superhero movie la ni?
    macam best,next week boleh pergi tengok...heeeee~

    ReplyDelete
  2. ia lebih kepada Sci-fi movies.. :)

    ReplyDelete
  3. siswi layan korea skrg nie..haha..

    k. bai. :)

    ReplyDelete
  4. banyak sangat movie yang kluar di bioskop sekarang, and it becomes more harder when it comes to choose the choices part on which movie that we really want to watch...i'm sure this one is interesting...:) i love to watch movie that's kinda related to the wonderful powers...:D

    ReplyDelete
  5. kena cari ni, kena tunggu kawan download.pastu sedut.
    hehehe.

    ReplyDelete
  6. nak tgk,nak tgk. jom blanje aku tgk wayg,hahaha



    dah blanje vaucar 100.hee

    ReplyDelete
  7. aku tgk trailer pun dah cukup mengagumkan aku..belum lagi tgk movie..aduh..bile nak tgk ni..

    ReplyDelete
  8. wah boleh tgok rabu ni :D

    ReplyDelete
  9. hemsem takkk plakon diee?
    kalau hemsem bestt sket feeling2 gitu.

    lalaala

    ReplyDelete
  10. mcm best je..tgh kumpul cite nk tgk kat penang nyh..hehe..belum sentuh lg voucher rm200 tu..^^

    ReplyDelete
  11. hoho..jgn harap aku nk pergi cinema..tunggu member donlod jea...then kasi hard disk..

    ReplyDelete
  12. macam best je. Voucher?? dah selamat guna, alhamdulillah. hee :)

    ReplyDelete
  13. skrg dah tak menyempat nak tgok wayang wayang bagai Wuwuwu -,-

    ReplyDelete
  14. Hoho.. film ni mmg dh ada dlm list wajib tonton. :D

    ReplyDelete
  15. kasi letak la link.boleh download.hehe

    ReplyDelete
  16. alamak....klu camera mmeningkn tu yg wat tak jd nk tgk tu...xske la tgk cite yg camera cmtu...

    ReplyDelete
  17. thanks zuan review cite nih..blh plan2 tgk nnt..^_^

    ReplyDelete
  18. kena try tgk jugak citer ni...dari hari tu nak serang panggung wayang...tak jadi2...

    #untung la dapat voucher...hee~

    ReplyDelete
  19. dahhh gunaaaaa.. haha :D

    oke.. aku terasa nak tengok crita ni ==''

    ReplyDelete
  20. mcm best je nih tp sygnya dah lama x dpt tgk movie

    ReplyDelete
  21. sedih tak dapat tiket dari Nuffy. hehe!
    btw, voucher tinggal lagi 50... huhu!

    ReplyDelete
  22. waaaaahhh... zuan ni kaki wayang rupanya

    ReplyDelete
  23. ok nnt nak pi la tgok sat

    ReplyDelete
  24. Macam menarik.. Nak kumpul 3 orang lagi untuk mengesahkan cerita nie best.. Baru pergi nengok.. haha..

    ReplyDelete
  25. zuan, i can give 10/10 for this movie..hoho..

    movie ni meme awesome!!

    ReplyDelete
  26. cam best jew citer nieh....bleh lah tgk nnti...

    ReplyDelete
  27. tumpang tanya.. Zuan nie rajin tengok wayang ehh???

    ReplyDelete
  28. ok.. kena tunggu waktu free baru bleh layan movie ni..

    ReplyDelete
  29. Ok aku agak terasa rugi sebeb belum dapat nonton movie ni.. Member aku pergi nonton time aku kerja. Lepas tu dia review kat aku kata cerita tu best, sama macam riview kau.. ;D

    ReplyDelete
  30. cite fiksyen ni best woo..tgk trailer pun da best. Ye brader...aku org seremban.

    ReplyDelete
  31. Anonymous13/2/12 17:42

    ''disebabkan kawan bangun tidur lambat''




    hehehe....maafkan den ! bukan aku yg mintak, da sel-sel otak aku aktif pd waktu malam dan layu waktu siang, tak bleh buat apa daaaa....hahaha


    h#*f*i

    ReplyDelete
  32. 8 over 10. confirm terbaek !! :) hehe. tengok trailer pun namee dah rasa nak tgk !

    ReplyDelete
  33. adoi..mana satu nak tengok nie? @_@
    last2..sume download je nanti..hahaha

    ReplyDelete
  34. okee..boleh msk dlm list..;p

    air pns kat mn zuan?wet world pedas ke?huuu

    ReplyDelete
  35. cam best je..suka cite ngarut camni haha..bleh dwod x ni?

    ReplyDelete
  36. ari tu aku nak tgk tapi pas jue kata movie ni jenis macam rakaman mesti pening. then tak jadi tgk. sebb aku tak suka genre found footage. nnt beli dvd je la.

    ReplyDelete
  37. hari tu nak tengok dah movie ni. lepas tu ada membe cakap tak best. cancel la. haha. kena download la camni.

    ReplyDelete
  38. ade yg ckp xbest :(

    nnt tlg buat review utk ghost rider ye.

    nk tgk tp xboleh kua rumah sbb baru pas operate. sobsss.

    khamis ni keluar cite tu :((


    waaaaaaa :(

    ReplyDelete
  39. ari tu tengok dekat iklan. macam best. ending die macam mana? boleh share? ;)

    ReplyDelete
  40. kamu ni mmg suka tgk movie la...untung lerrrr :p

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...