Thursday, 1 December 2011

> Well #goodByeNovember and #helloDecember

HOlla Peeps,


Dah lama aku tak buat Movie Review dan bulan ni aku berjaya review movie In Time dan The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn! Yang tak sempat nak review mungkin movie Twilight yang aku dapat time menang contest dari nuffnang, hoho I Won Free Pass Again! Yeah it was a great time with her.. But she Need Time i guess...

Bulan November adalah bulan yang penuh dengan hujan di dalam tahun ini, yeah its a November Rain, it started with sunshine but ended up with a rain. You know, I Don't Mean To Hurt You, mayb aku tak belajar Berpegang Pada Prinsip menyebabkan aku hampir mengungkapkan perkataan "Misery, sadness, loss of faith, no reason to live... This is perfect for Me"!!! Even Hantu Burger pun taknak kawan dengan aku kalau aku buat benda mcm tu, yeah Aku Bukan 18 Tahun, dan muka aku tau aku Awet Muda siot~ Kisah cinta kita tak seindah Breaking Dawn..




Ops, ada blogger terasa pedas bila aku tulis Tips Mendapatkan Income Dari Blog, you know Buncit Itu Sexy, so relax la kan walaupun 11.11.11 dah lepas... Bulan ni gak 1st time aku lancarkan VLOG : Arigatou aku yang pertama! HOHO bangga kejap! #LOL




Apa aku bincang pada Tech Thursday bulan lepas? Mostly mengenai tips yang perlu diketahui for better living, macam Bagaimana Anda Menjawab Panggilan Telefon? Telinga kanan? Or telinga kiri? Ha, dah try QR Code yang aku tunjuk haritu? Come on la, Komputer Semakin Murah beb, so makin ramai terdedah dengan teknologi, dan penggunaan QR Code tu akan semakin meluas.. yeah look forward Future Concept! Sekarang zaman informasi!!!




Alhamdulillah, kita jumpa lagi Maal Hijrah tahun ni, Jom Berhijrah! dan kita jumpa Selamat Hari Raya Aidiladha juga pada bulan ini. Semoga kita berubah dari yang tak elok, kepada yang lebih elok, elakkan pakai pakaian yang Ketatnyeeeee~ dan janganlah melakukan Hubungan Sejenis.. Bertaubatlah anak adam, masih ada masa untuk bertaubat, hayatilah I'tiraf, dan kalau rindu ibu kamu, Go Call Her, oh Mama, Aku Ingin Pulang...




Aku perasan yang bilangan entry aku pada 2 bulan ini, iaitu November dan October tidak sebanyak entry aku pada bulan July dan August, ini Demi Nasi Kandar dan Bahang Kemenangan! Ok aku mengarut dah sebab tek tercalon dalam Nuffnang Blog Awards! #LOL tapi takpe lah, aku have fun kat OPKIM UiTM Perlis 2011 and yeah This is My Life, i love the dinner that Mr Kusanagy arrange, it was an awesome Bond Theme!!!

BTW thanks pada seorang kawan aku yang perbetulkan satu entry aku pada bulan October, iaitu mengenai Kesan Panadol, katanya "xtepat sama sekali..u should read buku pharmaco dulu b4 nk buat state ment camni.. siapa punya penelitian yg kata obat panadol tahan dalam tubuh 5 thn?? hati2 dlm menulis yg cmni sbb masyarakat mudah terpengaruh...," dia menggunakan laman rujukkan http://en.wikipedia.org/wiki/Paracetamol untuk membetulkan apa yang aku salah, dan "read this...half life paracetamol 4 hours... bukan 5 tahun" thanks sebab perbetulkan apa yang aku salah, nextime kena lebih alert mengenai hal ini..


[ ruang iklan 125*125 dibuka, ada yang berminat? ]


Siapa pula top Commentator Bulan November?


Seperti biasa, aku akan mempromote top 5 commentator blog ini pada setiap bulan, siapa berada di dalam senarai Top 5 bulan lepas?


Mana menghilang AmirFX penulis blog ting tong teko dan Namee Roslan, penulis blog mynameisnamee? Bulan lepas mereka berada di Top5! Mungkin kekurangan masa menyebabkan mereka tidak sempat singgah ke blog ini untuk memberi komen-komen mereka.


Akhir sekali aku nak ucapkan berbanyak terima kasih atas sokongan korang semua, tanpa kritikan dan sokongan korang, aku tak mungkin terus menaip sehigga hari ini.. Aku tinggalkan korang dengan lagu kegemaran aku, Always dari one of greatest rock band, Bon Jovi! Enjoy it, dan Terima kasih (^_^)





-zuan-
p.s : busy sikit minggu ni, maaf kalau tak terbalas kunjungan korang, aku akan balas kunjungan korang bila aku ada free time, adios (",) 

68 comments:

  1. Sori bro.. Mmg kurang masa untuk blogwalking sekarang nie.. Nway, happy december...

    ReplyDelete
  2. pernah lalu skali kt ladang tebu tu masa nk pegi pdg bsr..

    ReplyDelete
  3. hoho! memang rajin lagi kreatif post ko menggunakan semua tajuk previos post. ngan snediri nya pocket pung terklik gak yang lepas lepas hahahah

    ReplyDelete
  4. erm hebat entry ni

    kumpul sume skali dgn krtf

    ReplyDelete
  5. kretip sungguh!selamat menempuh bulan disember :)hehe

    ReplyDelete
  6. ok ladang tebu kampung saya tu..;))

    ReplyDelete
  7. ke-kreatif-an zuan makin terserlah! haha. wahh maintain no 3 lahh. december kena naikkan ranking laa. bosan dengan no 3 dah. hehe.

    ReplyDelete
  8. kretip entry ni.. full dengn tajuk2 entry bulan lepas Nov..hahahaha

    ReplyDelete
  9. huh pnjg! hee. welcome disember too :)

    ReplyDelete
  10. tak semua n3 dapat dibaca.. bz dan kondisi broadband..
    nway, sentiasa suka baca review.. sebab compact & kreatif..

    keep it up!
    =]

    ReplyDelete
  11. Perfect! Hey bout the panadol ur friend is correct. Forgot to mention this too. My doc laugh at me when I ask him.

    ReplyDelete
  12. nampak kreatif entri ni...:D

    #selamat datang disember...haha~

    ReplyDelete
  13. bro nak buat juga related untuk setahun saje suka2 tapi tak ada idea cerita yang mantap..:)

    ReplyDelete
  14. Hello December utk anda :))

    ReplyDelete
  15. nak komen pasal gambar jer.... cantik...tapi bukan encem...hahahaaa

    larrriiiikkk ;p

    ReplyDelete
  16. busy2 pn sempat lg menulis ye. hehe...

    ReplyDelete
  17. Wah...ladang tebu tu... mcm dlm filem the Sixth Sense la hehehe...share la pic2 kt sana di sini hehehehe

    ReplyDelete
  18. gmbr lawa!nnti tgkp kat situ ...aku nk gk...hehehehee

    ReplyDelete
  19. kreatifnya gambar tu!=)


    bila dah menjelang disember.dah tak lama final exam datang =D

    ReplyDelete
  20. Hahhaaaa gambar tu ohsem~!

    Tahniah kepada top comentator....kemain kak hanie komen..kahkahkahkah xD

    ReplyDelete
  21. cuma beza satu entri dengan ko..masa nak menaip entri tu kadang2 terhad...tu makin berkurang je entri setiap bulan...heee~

    ReplyDelete
  22. huhu waa nak trpilih gak top 5 commentator tuu..hehehe siap r pasnie :p

    ReplyDelete
  23. good job :) tepuk2 tangan :D

    ReplyDelete
  24. have a blast december :)

    ReplyDelete
  25. dah satu tahun aku tua

    tidakkk

    seb baek aku jambu kah3

    ReplyDelete
  26. wah curlastt hanie ngan jue...
    rajin betul BW kat umah uols ekkk

    ReplyDelete
  27. click like kat pic 1st tu wan! :D


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/www-10-wonderful-world-woooohuuu.html

    ReplyDelete
  28. **lambai ratu** saya nak ucapkan terima kasih pada saiazuan kerana beri peluang saya memenangi award ini. tettttt...verangan kejap. hahaha
    aku pun tekejut aku kat tangga pertama.hahaha..mungkin CTK bizi kot. ari tu dia rampas kejap takhta beta.

    kreatif da skrg...tahniah tahniah.

    ReplyDelete
  29. nice entry.. btw dah follow cni n twitter skali :) ..do visit mine ~ http://kisahsiqaseh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Ada style lah Wan entri kau ni! Kau seorang yang rajin! ;D


    Bertuahlah top 5 commentator tu dapat promosi percuma..


    Aku harap bulan ni akan menghasilkan 'pelangi' yang lbih banyak berbanding bulan lepas, aminnn.

    ReplyDelete
  31. entri yang perlukan kerajinan...terbaik zuan..


    walaupun saya bukan pengkomen yang top tapi saya rajin juga singgah sini...hahaha... tiba2 puji diri sendiri kan...hehehe...

    ReplyDelete
  32. hey zuan !! saya di sini lah. cuma demam panas mengejut je smpai pengsan..tu yg tak boleh bangun hadap laptop tu !! :D but saya akan katam semua. no worries k. akan naik balik nama namee roslan rank top comment tu. hee

    ReplyDelete
  33. nie baru nak menyinggah..selamat datang december=)

    ReplyDelete
  34. bile laaa nk dpt idea nk masuk kan semua post2 lpas dlm satu entry mcm zuan ni :P

    ReplyDelete
  35. gambar lompat mcm terbang slow2 tu menarik

    ReplyDelete
  36. ada 30 hari lagi....azam lepas dah tertunai??

    ReplyDelete
  37. amboi kemain list down semua entry dia^^

    ReplyDelete
  38. december.
    penentuan aku -.-

    ReplyDelete
  39. perghhh all in one dalam satu entri..terbaik bro..:)..

    ReplyDelete
  40. Hello too December!
    Btw, any idea why I cant follow any blog?
    Asyik page crush je kalau nk follow.

    ReplyDelete
  41. congrats sbb rajin menulis entry & hai december tp ingin skali brtanya sya macam biasa dngar nama ame kusanagy ? xsilap org melaka & sorg lg kwn nurhafizi johari.

    ReplyDelete
  42. zuan dah december dah kan...masa sanagt cepat berlalu..:)

    ReplyDelete
  43. top commentator
    not listed. :(
    kehkeh.

    ReplyDelete
  44. hye dcember,,, skejap je kan masa berlalu.. jap lg 2012 polak..

    ReplyDelete
  45. December sudah datang :)& sedang menanti tahun yg baru!

    ReplyDelete
  46. hope..bulan akhir ni terbaik la..ape yg kite lakukan

    ReplyDelete
  47. again. listed ! tq zuan. sbb mkin jatuh?? kekangan masa. tp akan cuba maintain dlm list sbgai top commentor :D

    salam dec, zuan :D

    ReplyDelete
  48. perghh terbaik . sedap baca . kena je dgn tajuk2 entry .
    nak tiru la . hahaha .

    Disember , please be nice with abg zuan :))

    ReplyDelete
  49. mengharapkan disember lebih baik dari november dimana lebih baik dari oktober yang lebih baik dari september... memang tak pernah habis kan. haha

    ReplyDelete
  50. wah,kreatif entry ni..abes sume tajuk entry di combine...
    i like ur blog!

    ReplyDelete
  51. tak terkomen la nnt jd satu entri lagi hahahahah

    ReplyDelete
  52. sy bc entri awak ni mcm dalam crita facebook tu..(lupak pulak nama crita tu) sepantas kilat sy bc.. haha..

    ReplyDelete
  53. rajin hang list top comenttor.. ^^

    ReplyDelete
  54. dah mantap skang siap ada vlog..haha

    ReplyDelete
  55. welcome december...kejap je dah nk end 2011... :)

    btw sorry dah lama x melawat...mood blogging kelaut sejak 2 3 menjak nie.. :)

    ReplyDelete
  56. bnyknye entry dlm sebulan ;)

    ReplyDelete
  57. kamu ni sgt teliti orgnya ye.cool!keep it up!~ =)

    ReplyDelete
  58. dah lama tak singgah sini rasanya..


    psstt: suka dengan gambar lompatan mamat payung kuning tu..

    ReplyDelete
  59. jenuh nak buat entry cmni..
    seriyes mmg jenuh..fuhhhh~ :P
    gambar tu sgt cool la zuan!!!




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  60. pergh!! compilation yang hebat dan RAJIN!!!

    bravo!!

    ReplyDelete
  61. perghhh.

    mmg creative ni :D

    ReplyDelete
  62. zuan da start da kreatif dia tuuu :D


    p/s: ekekeke...name gue ada..thank :D

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...