Friday, 4 November 2011

> I'tiraf

HOlla Peeps,


Sebelum aku terjerumus dalam dunia blogging ni aku sangat suka dengan dunia filmography atau merekod video dalam bahasa mudah(waktu aku masih menjadi student PSIS), rekod setiap detik menarik dan menyayat hati aku rekod di dalam video dan edit sebelum aku upload di youtube (account catchme11) untuk dipertontonkan ke seluruh dunia.

Tapi minat aku tu sekadar minat sahaja, dan tak sampai tahap beli camera mahal-mahal buat video, sebab aku hanya merakamnya dengan menggunakan kamera telefon bimbit sahaja.. Sekarang, kalau diberi peluang sekali lagi, munagkin aku nak buat pasal pahlawan kesatira pulak, dan dalam format dan mesej yang lebih bagus. 

Kat bawah adalah antara video yang terawal aku rekod dan edit, "I'tiraf The Movie", dilakonkan oleh kawan baik aku ketika di politeknik, dan aku sebagai pelakon pembantu di dalam video ini.




Idea datang dari lagu, dan disitu tercipta video yang menyentuh perasaan.


-zuan-
p.s : selepas lebih 2 bulan di negeri orang, "i'm home Umi.." (",)  

57 comments:

  1. Grrr takde laptop grrr tak boleh tgk stress.

    ReplyDelete
  2. cian dhiya tak boleh tengok..heheee...

    dkna pon rindu ma kat kampung... :)

    ReplyDelete
  3. okeyhh meremang gak bulu roma teng0k smbil diiringi lagu syahdu. Tapi part tak leh trime..mne dew org kapan kan jenazah kt dlm asrama cm tu huhu..buat la konon2 kt umh kew..adeyhh. pape p0n terbaikkkk! ^^,

    ReplyDelete
  4. mcm crita btul pla..huhu..

    lagu raihan tu mmg best psg dlm crita2 mcm ni..

    ReplyDelete
  5. "x byk mak. rm500 je. ape? hak elahh. 20 je?," ku hempuk gak budak laki tu kang. ahaha

    ReplyDelete
  6. aku dulu byk jd director shorts ms blaja,

    skunk dh malas nak wat

    :D

    ReplyDelete
  7. mmg akan menginsafkan...

    ReplyDelete
  8. nohhh... cakpa dgn mak mintak 5 hatuih.. haha.. boleh dak nk p sepak budak tu.. ? haha!

    aceh.. dia jugak berlakon jadi baik.. haha!

    btw.. hehe.. great!!

    ReplyDelete
  9. kreatif, boleh buat video..=)

    ReplyDelete
  10. sedih video tu..selalunya bila seseorang tu dh xde, barula kita akn mula menghargai dia..huhu

    rindu arwah mak :)

    ReplyDelete
  11. tak dapat nak tengok,berukband slow nanti wa tgok ya,:)

    ReplyDelete
  12. wah,,vlogging n blogging,,,nice bro,,:)

    ReplyDelete
  13. Bogging tu adek beradik dengan blogging jugak ker ekk :P

    ReplyDelete
  14. grrr....ofis block vid la pulak. bb tak bawak. cis..cis..cis. >.<

    ReplyDelete
  15. zuan, can't watch it lah. why haa? frust nnt try tgk skali lg. well, already at home??

    ReplyDelete
  16. aish..x bole tgk la.tenet slow,musim hujan kn.kirim salam kakak eh klu ada.haha

    ReplyDelete
  17. abes tu..skang dah tak wat ke kerje2 merakam n mengedit dan mengupload segala mcm menda ni?

    ReplyDelete
  18. nice klip syaz 1..

    1st-part 'jam' tu..masa berjalan .. terkesan. nmpk bagaimana msa yg disia-siakan..

    2nd-scene jenazah terbujur...

    mana syaz 1 nya? x perasan..

    ReplyDelete
  19. zuan buat ??wow. buat hati saya jatuh.

    ReplyDelete
  20. wah ada bakat nak jadi pengarah filem.Tak mahu try ke? Mana tahu boleh ganti Syamsul Yusof.hehe.

    ReplyDelete
  21. waahh . samalah minat kita. cuma saya lebih ke arah potograpii.

    ReplyDelete
  22. oh, menarik video ni, bakat tu ader, bukan setakat syamsul jer boleh potonh,hehe

    ReplyDelete
  23. Ingin gak nak belajar ambik video..

    ReplyDelete
  24. nangis jap...huhkhukhuk

    *nti nk belajar wt video k..huhu

    ReplyDelete
  25. nice one bro,
    si lelaki yang di bungkus tu,
    berapa lama dia dibungkus?
    ohh.. kesiaan dia pelakonyg tak nampak muka :)

    ReplyDelete
  26. plg terbaik adalah org yg dibungkus itu..mesti sesak nfs hihi

    ReplyDelete
  27. untunglaaaaa... ade hendfon yang boleh buat rakaman video..

    ReplyDelete
  28. goyang2..huhu..

    btw okei..^^

    ReplyDelete
  29. wowwwwwwwwwwwwwwwwww! zuan :)



    menyentuh perasaan

    ReplyDelete
  30. hey you. this is so superb :') although i can't watch it, but i know it's too superb in my impression :)

    rindu sama umi kah? salam idul adha juga zuan :)

    ReplyDelete
  31. Uwaaa tk bleh tgk huhu...

    ReplyDelete
  32. PSIS? ko sama poli dgn adik aku.. umur die 23thn gak.. die amik sijil iT.. klu ko penah dgr nama die Heidi Shafiq..

    ReplyDelete
  33. sukaa yg bawah skali, i home umii -,- dengki nya. uwaa. haha

    ReplyDelete
  34. u mmg kretif zuan. keep it up :D

    wlcome home zuan & slm aidil adha ya :D

    ReplyDelete
  35. macam seram je berlakon kena bungkus tu. hehe. lepas ni zuan jadi vlogger yang famous pulak laa. =)

    ReplyDelete
  36. weee
    uniknye la minat budak ni
    lain dr yg lain ye =]

    ReplyDelete
  37. yg mane satu pelakon pembantunye?

    ReplyDelete
  38. Dear Zuan,

    Vlogging pun boleh jugakkk...
    Sedap2 jer rojakkan bahasa.
    Ni nak marah ni...

    Kui kui kui
    Gurau jakkk!

    ReplyDelete
  39. yey! baru tgk. worth to watch. gigih korang buat ni kan. nampak betul usaha bersungguh sungguh tu.

    zuan ko jadi dak baik ye. siap geleng geleng kepala. hahhahahaha...

    nice job. thumbs up!

    ReplyDelete
  40. terbaik , jum singgah ke blog zara .. :)

    ReplyDelete
  41. menarik & terbaikk :)

    ReplyDelete
  42. Aktiviti ohsem time masa lapang. Ajak membe2 sekali...hoho

    ReplyDelete
  43. buat lagi lah wei...bideo lain lak..

    ReplyDelete
  44. fuhhh....tgk sorng2...scary lah

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...