Tuesday, 8 November 2011

> Movie Review : In Time

HOlla Peeps,

#intime

In Time, satu filem yang berkisarkan pada masa hadapan dimana manusia akan berhenti membesar pada usia 25 tahun dan hanya ditetapkan hidup lagi setahun! Apa yang anda harus lakukan ialah bekerja untuk memanjangkan jangka hayat hidup anda atau mati menanti jangka masa hidup anda tamat kerana masa adalah matawang di masa itu. Justin Timberlake sebagai Will Salas menjadi pelarian kerana menghadapi tuduhan membunuh salah seorang manusia yang mempunyai jangka hayat 100 tahun secara tak sengaja terlibat dengan penentangan sistem masa.


Kenapa perlu tengok cerita ni?
  • Apa yang menarik mengenai filem atau movie ni adalah storyline dia yang tidak berserabut, ia adalah straight forward dan tidak memerlukan penghayatan yang mendalam.
  • Aku suka idea baru dalam filem ini, permulaan, perkembangan dan penamat yang tidak seperti biasa kita ramal.
  • Tak banyak sangat aksi dalam silem ini, tapi style fight yang dipersembahkan tidak mengecewakan.
  • Seitap cetia yang bagus mempunyai mesej yang bagus, dan mesej dalam cerita ini adalah, Time Is Money, jadi hargailah masa anda. 
  • Banyak trick penipuan (leverage) untuk mendapatkan Time yang menarik dan 'stylo' dalam movie ni. 
  • Sekali lagi, Justin Timberlake membuktikan yang dia seorang pelakon yang bagus selepas lakonannya yang memberansangkan di dalam Social Network.
  • Pada yang sudah bosan dengan filem bergenre super-hero, this is the right movie to watch coz it is totally an awesome one!
  • Filem ini bukan bergenre humor, tetapi mampu membuatkan anda ketawa, kerana mempunyai beberapa babak humor yang menarik.
  • Pernah tengok muka emak dan nenek semuda muka anak mereka?


RATING : 8/10 (movie yang yang sangat berbaloi untuk ditonton)



-zuan-
p.s : kena tengok movie puas-puas sebelum balik UiTM, sebab bila dah balik sana sure dah malas nak keluar tengok 

53 comments:

  1. menarik,
    kalau kita memang dijadikan begitu,
    sure semua orang bukan setakat berusaha keras nak keja baik baik,
    semua orang menipu untuk nak keja baik baik...

    n mak bapak? sure bayar mahal mahal untuk nak dapatkan 'masa' untuk anak anak mereka...

    the problem is?
    keluarga PakLah takkan mati^^

    ReplyDelete
  2. aku suka si JT ni.nk p tgok aku rasa tak kot sebab balik2 jer esaimen bertambung hish

    ReplyDelete
  3. hmm.. kena cari time tgk muvi ni...

    ReplyDelete
  4. Kena download cerita nie nanti..

    ReplyDelete
  5. dulu nak tengok tapi tak jadi,hehe.

    kena wajib tengok ni.

    ReplyDelete
  6. x tngok g,, =_= (real steel besh,,) hehe

    ReplyDelete
  7. eh.. macam best!!! boleh layan nanti.. ;0

    ReplyDelete
  8. Justin Timberlake is freaking hawwtt lorh...citer ni msty best pnye!

    ReplyDelete
  9. justin timberlake kan?ohman~

    ReplyDelete
  10. one of my friends suggests me to watch this movie..

    but i`ll wait for it to be downloaded, soon..hehe

    ReplyDelete
  11. movie ni dah ada dalam laptop tapi tak tengok lagi. excited pulak nak tengok! hehe.

    ReplyDelete
  12. movie ni terbaik . ain dah tengok . and memang best . rugi tak tgk . mcm nak tgk 2 kali . pandai diorang create cerita ni . money is the currency . heee : )

    ReplyDelete
  13. mcm syok je.. nak layan gak la.. hehehe

    ReplyDelete
  14. Nampak macam menarik untuk ditonton.Saya pun gemar juga menonton movie yang sebegini.Zuan Review pun simple tapi dah boleh dapat gambaran mengenai filem tersebut. :P

    ReplyDelete
  15. pfftt...

    aku takda duit lg nk tgk =.=''

    ReplyDelete
  16. macam menarik tp ta sempat nak g tgk.
    balik perlis sure tade mse trun alor star@jitra. kn?

    ReplyDelete
  17. nak tengok !!! JT tuuu ! my fav! heheh

    ReplyDelete
  18. dah tengok mmg lain macam dan mudah difahami...kool gila storynya.

    ReplyDelete
  19. macam best!

    kena download ni hahahhaha

    ReplyDelete
  20. mcm best crita ni!! lagi2 justin yg blakon hehe..

    ReplyDelete
  21. rasa cm nk tgk..tp kt cni xder wayang..nk download..line lembab..uwaaaaaaa..stress2!

    ReplyDelete
  22. lama nya tak tengok movie.

    ReplyDelete
  23. ouh cite ni sedap eh ..
    nnt aku download .. haha

    ReplyDelete
  24. justin timberlake berlakon

    nak g tgk la

    ReplyDelete
  25. macam best je nak layan movie ni nanti kat wayang....:)

    ReplyDelete
  26. x tgk pun lg,
    tp mesti tengok sbb justin timberlake ade,hehehe :)

    ReplyDelete
  27. Lama tak lepak panggung, sibuk urusan harian. ^^"

    ReplyDelete
  28. macam menarik je jalan citer dia,,thankz for riview

    ReplyDelete
  29. Dating tgk cerita ni yeh hikhkhik. Dhiya kena tunggu keluar kt intenet n download jela.

    ReplyDelete
  30. macam best! nak tengoklah..timberlake plak tu..hehe

    ReplyDelete
  31. tunggu ada yang nak sponsor tiket ni hahaa

    ReplyDelete
  32. wah! cambest je bila dah review macam ni.. rasa nak tengok pulak.. tapi, after examlah~ haha~

    ReplyDelete
  33. baca sinopsis pon dah teruja...mesti tengok nie

    ReplyDelete
  34. huwaaaaa
    semua ckp cite ni beshh
    x leh jadik nihhh
    nak gak p tgk nihhh

    ReplyDelete
  35. wajib tonton ni. justin timberlake tuuu.. oohh~~~~

    ReplyDelete
  36. menarik la. nk tgk jgk. zuan jom tgk :D hahahah

    ReplyDelete
  37. lama giler aku tak tengok tv and movie!!damn!!

    xtaw pe cer skang ni..huhuhu..

    ReplyDelete
  38. oh! wajib pegi ni kalu sempat! :) thanx zuan!

    ReplyDelete
  39. mestii mauu..tp x de masa lg nk g.cd je la ek.

    ReplyDelete
  40. wahhh lu cakap macam best je.nak pi tengok,ntah bila lah nak pergi.

    ReplyDelete
  41. good..tertarik nk tgk cte dy mle2 sbb de JT ni je..skrg dah baca review rasa mcm nk tgk sbb cerita dy mcm menarik..wee

    ReplyDelete
  42. gi cinema for selected muvies jek...

    zaman berchenta dolu...kaki wayang..seminggu entah berapa kali gi tengok muvie..terkadang, bila sampai TGV..termenung depan counter... "yang.cite ape jek yang kite belom tengok? dalam list semua dah tengok..."..


    Nway,uitm s.alam ke???....

    ReplyDelete
  43. Nanti aku download tgk...hahahaa...

    Xde org nak teman gy tangok wayang...wuwuwuu

    ReplyDelete
  44. aku ingat nak p tgk kat wayang tp bf aku kt dia dah donlodkan maka save la cash aku hahaha

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...