Friday, 11 November 2011

> 11.11.11

HOlla Peeps,

11.11.11 adalah tarikh harini tepat jam 12 tengah malam mengikut kalendar yang biasa kita pakai, bagaimana pula dengan kalendar Islam? Ingatkah korang harini berapa Dhū al-Ḥijja? Tahun berapa? Sure ramai baru nak terkial-kial mengira atau baru nak membelek kalendar berapa haribulan dalam bulan Islam pada hari ini.. Harini adalah bersamaan 15 Dhū al-Ḥijja tahun 1432, dan kita baru sahaja beberapa hari menyambut Hari Raya Qurban..

11 adalah nombor pertama yang tidak boleh dikira oleh jari tangan kita.. Ye la, secara normal, maximum 10 je kan? Dan #11 ni sebenarnya adalah nombor favorite aku, dari situ la wujud eleventx.blogspot.com!! Ops tercerita pulak macam mana url eleventx tercipta..


Tahukah korang yang #11 ni banyak digunakan?
  • Apollo 11 adalah kapal angkasa pertama yang mendarat ke bulan
  • Dalam satu pasukan bola sepak, memerlukan 11 orang pemain untuk satu pasukan
  • Dalam Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome dan Internet Explorer, fungsi kekunci F11 kekunci togel mod melihat skrin penuh. Pada Mac OS X, F11 menyembunyikan semua tetingkap yang terbuka.
  • Satu poligon sebelas (11) sisi dipanggil hendecagon atau undecagon.
  • Jangka masa untuk anggaran kitaran Tompok pada matahari adalah 11 tahun.
  • #11 digunakan sebagai penghormatan kepada persaraan ahli sukan hebat di Amerika-Utara.
  • Aquarius adalah tanda-tanda ke-11 astrologi Zodiak.
  • Cuba ni 111111111 * 111111111 atau 111111111^2, apa korang dapat? Menarik bukan hasilnya?

Mark the date
You can't Stop it what's coming
The end is now!


Tapi jangan la pula terlalu obsessed dengan tarikh ini, kerana ia hanyalah nombor. Jangan pula nombor ini dipertaruhkan untuk sesuatu yang berbentuk judian, ingat kita ada agama, Islam adalah agama kita. Jangan biarkan diri anda, minda anda dimanipulasi budaya barat. Ada dikalangan mereka percaya, sesuatu yang buruk akan berlaku pada tarik 11.11.11, ada pula yang percaya 11.11.11 membawa tuah.. Apa pendapat anda? 



>>> UPDATE!!! [di copy dari FB]

Nk sgat tarikh 11/11/11 tu kan. nah baca!Dalam kitab satanic the holy is satan. Yg Mr St Wingston Father Satan bagi tahu yang 11.11.11 hari kebangkitan anak setan dan dajjal yang akan memerintah dunia. Dan org akan memuja2 pada hari keramat yg bratus tahun Wiliam satan tunggu-tunggukan. Sebenarnye orang tak akan tahu apakah makna tarik tersebut malah pada hari Jumaat datangnya kami untuk menyesat semua agama Islam, Kristian dan Buddha. Dan di mana nanti Yahudi dan kami akan gembira kerana kebodohan manusia yang ada agama tapi tidak guna dengan betul. Sesungguhnya father of god satan akan terus menyesat ank2 adam, St Mary and Crist Jesus. Maka kiamat akan muncul pada hari Jumaat dan tarikh ini bermakna untuk kami. Semperna keturunan kami 6.6.6 9.9.9 dan 11.11.11. Allahualam.


-zuan-
p.s : i need my gumiho.. 

73 comments:

  1. baru lepas baca kat facebook, pasal 11.11.11 neh
    it seems ada berkaitan dengan satanic thing. huhu

    ReplyDelete
  2. unless the date is 11.11.1111 then i'll be more impressed instead of 11.11.2011 that people were talking about in the newsfeed of fb T________T

    haha anyway,ade je yg jari 11 tu pon speselll mcm hirthik roshan. ahaha

    ReplyDelete
  3. Eleventx.. Yang TX hujung tu apa maksudnya?

    ReplyDelete
  4. err takut 11/11/11 jadi perkara hitam je .

    mcm tahun lepas . 10/10/10 . kan ada excident ngeri yang berlaku . ingat tak ??

    semoga dijauhi malapetaka tersebut -_-'

    ReplyDelete
  5. hee...bagi aq 11.11.11 ni macam tarikh2 biasa je...(^^,)

    ReplyDelete
  6. sokong yang zuan cakap tu, jangan terlampau obses sangat. Mungkin ramai yang lihat tarikh ni macam unik tu je.

    ReplyDelete
  7. 111111.tarikh biasa je tapi tak tau apa pasal semua org beriya gila.maybe tarikh cntik kot.takpe,asalkan tak memudaratkan sampai terbawa2 pastu terpengaruh dengan barat sudahlah.karut semua tuh.

    ReplyDelete
  8. macam tak ada spesial pon tapi cantik nombor tu hmm

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum


    wah banyak sungguh pengetahuan awak mengenai no 11 ni.saya suka no 11 jugak

    ReplyDelete
  10. eceh..byak pulak no 11 yer kali ni

    ReplyDelete
  11. info tambahan
    11. tarikh hari lahir aku..


    HAHA :P

    ReplyDelete
  12. ahaaa... yg ni baru guna tarikh dgn betoi~

    ReplyDelete
  13. 111111. ramai yg begitu taksub. kata mereka unik. smpai yg mencari calon pun ada. aisehh!

    psst ! gumiho ? sgt tacing tgk cerita tu oo. T.T

    ReplyDelete
  14. wow..menarik pasal number 11 tu..ada yang aku tak tahu.

    aku tak ambik kisah sangat pasal 11.11.11 tu..nombor je..nak buat sejarah..tak tahu nak buat sejarah ape..

    ReplyDelete
  15. 11.11.11 <-- tarikh unik..yu je la bg aku..

    ReplyDelete
  16. its just a date only. semuanya berlaku atas ketentuan ALLAH SWT. ;)

    ReplyDelete
  17. but i love the fact that 11.11.11 fall on friday :) gumiho?

    ReplyDelete
  18. terlalu byk perkara dlm 11 ye?
    hehehehe
    smp name belog pon dr 11 gak
    kekekee

    bagi kite tarikh tu biase je,
    ia hanya kebetulan jadi cantik je susunan tu. Sama mcm tarikh2 yg lain, takkan penah dtg kembali kalau dh berlalu =]

    ReplyDelete
  19. 11.11.11 adalah hari untuk bekerja... :p

    ReplyDelete
  20. 11.11.11, hari ni hari hari Jumaat..sy tak prcya tuah taw malang sbb taun fevret sy 7.7.07..

    sy ska no 7.. hehee

    ReplyDelete
  21. Saya pun suker 07.07.07 mcm Akue Achik....sbb hari tue sy sah bergelar isteri org....hehhehe....yg penting hari nie hari jumaat n sy sukakan hari jumaat....waktu lunch break yg pjg....^_^

    ReplyDelete
  22. 11.11.11 juz no kan...
    tapi..saya suka...9..sebab sya lahir 9.9.89..
    hope tak ada la yg over excited tunggu tarikh 11.11.11 ni...
    lebih baik pergi sembahyang jumaat...hari ni hari jumaat kan....

    ReplyDelete
  23. nice..aku dulu blaja sampai decagon je..tengs for that new info..

    aku tggu 1/5/15..reunion batch skolah aku dulu..hehe

    ReplyDelete
  24. syukur bole hidup dan benafas lagi pada 11.11.11. lagi 10 hari aku genap 26 tahun. huhuhuhuu. age is just a number anyway. you can't really tell someone age by his/her face and characteristic.. hahahahahahha

    ReplyDelete
  25. apepon..tarikh ape sekalipon..moga hari2 kite berjalan dengan baek dan lancar.Semoga sentiasa diredhai Allah..

    ReplyDelete
  26. tah apa yang disibuknya tah dengan tarikh ni...tarikh tarikh islam tak nak pulak diigtnya.

    ReplyDelete
  27. jgn sampai beli no ekor tarikh ni sudah./hahahahaha ramai yang obses..klau stakat fikir tu sbgai tarikh je ok la

    ReplyDelete
  28. komen era pada hari ni bertarikh 11.11.11. special siket.. hehehe

    banyak orang guna no.11 ye. era pon suka ngan no.11 sebab era lahir dalam bulan 11 --> november.. nggee~~

    ReplyDelete
  29. baru tahu certain info pasai no 11 ni..huhu. betoii. jangan jadi lain pula dengan kepercayaan pelik2.nauzubillah.^^

    ReplyDelete
  30. perlu ke obses sgt dgn date cntik mcm 11.11.11 nieyh ? aishhh , haha

    ReplyDelete
  31. baru baca kat FB..
    seram pun ada

    ReplyDelete
  32. pe bende laa 11 nov ni..sume org duk ckp pasal tarikh ni..pdhal tarikh je kot huhu..

    ReplyDelete
  33. mmg stylo no tarikh ni...sepecel sangat!

    ReplyDelete
  34. yang kitorg pegang tu shout utk women's day. yang aku pegang tu utk aku ngan hasben aku. org lain pegang shout lain lain. jgn salah paham.

    ReplyDelete
  35. just a number je pn..tapi mmg cantk la kan..thun dpn 12.12.12 pulak..huhu

    ReplyDelete
  36. ader membe ckp tarikh cantek tp klu x g jumaat buat ape

    ReplyDelete
  37. tarikh tu sekadar tarikh je kan..heheee~

    ReplyDelete
  38. x pedulik pun pasal tarikh sama2 ni...

    yg penting tarikh GAJI n dapat Cek royalti

    tu yg AWESOME!

    ReplyDelete
  39. zodiak saya la tu aquarius. hehe. gumiho??

    ReplyDelete
  40. yang penting kena mulakan hari dengan bismillah dan niat untukNYA.. buat ape nk percaya pada benda mengarut ye dakk..?? aha! :)

    ReplyDelete
  41. tah,aku bese je..tade lak nak obses dengan tarikh cenggitu,huhu *tade perasaan*

    ReplyDelete
  42. waaa..info 11 yang menarik


    tp yg copy paste kat bawah tu...tak tahu lg kesahihannya..kalau Zuan rajin - try lah selidik , betul ke tak... hehe..kalau rajin lah...

    ReplyDelete
  43. 11.11.11...
    tarikh nie... aku kne gi kelas walhal dak2 course laen sumer cuti sem... T,T

    ReplyDelete
  44. mestila laju.org lain tolg update kan. hahahahaha...

    ReplyDelete
  45. takperlu taksub dgn tarikh tu sgt kan? jd lain pulak nnt.!

    ReplyDelete
  46. harapjela itu semua kepercayaan. kita ada agama. kebetulan je tu..

    gumiho?? huhuhu

    ReplyDelete
  47. kwn aku klu men bola mseti pakai jersi no 11

    ReplyDelete
  48. 11.11.11 -Wedding of the year.Tak ada artis yang buat ke?Nais entry btw :) lol

    ReplyDelete
  49. entry paling best!
    hehehe

    ReplyDelete
  50. nothing's special on that number. :') but the special thing is what we've did today! :)
    very great infos zuan.

    ReplyDelete
  51. takde feelllll 11.11.11 ke 10.10.10 111.111.111 ke.. wuuuuuu

    ReplyDelete
  52. ish2. tula smua sbk dgn tarikh 11.11.11. bg sy hanya angka shja.

    ReplyDelete
  53. thanks for da info wan ^^
    ade orang tu sampai mcm fanatik btul ngn tarikh tu ..

    ReplyDelete
  54. thanx untuk info tu.

    ramai org buat tarikh tu untuk kawen @ tunang

    p/s: kalo 12.12.12 pun lawa gak kan?ekeke

    ReplyDelete
  55. hargai keunikkannya.. tapi jgn taksub

    ReplyDelete
  56. betul tu, semua orang tengah sibuk dengan tarikh tu.. tapi tak tahu maksud tersirat dia apa..

    ReplyDelete
  57. tak kesah pun pasal nombor ni. huhuhuhu

    ReplyDelete
  58. nice info pasal angka 11 tue...=)
    hurm..11.11.2011 ia tarikh yang cantik yang jarang berlaku, tp jgn taksub & percaya pd benda2 tahyul pula sudah lah..

    ReplyDelete
  59. Tarikh 20.11.2011 lagi cantik kot...hahahaha....baru je jumpa post tu kat fb jugak semalam...hoho

    ReplyDelete
  60. Gumiho? Aiseh...ehem...hahaha xD

    ReplyDelete
  61. apa ada pada nombor? unik je..

    semalam 11/11/2011 no.giliran saya di Klinik Gigi 1011...unikkan??? kebetulan je...hihihi..

    eleventx...TX tu apa zuan?

    ReplyDelete
  62. 11.11.11 ramai yang ambik tarik nie untuk kenangan hari bahagia..tapi ada yang berduka kehilangan orang yang tersayang...

    kegembiraan kita tak semestinya kegembiraan untuk orang lain jugak :)

    ReplyDelete
  63. wo SATANIC thing??? sounds scary nih.. owhh elevenTX dpt name cmtu eh?hehe..errrr aah la tp yg TX tu ape eh zuan?? =P






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  64. ct xtaksub sbb xder yg istimewa dalam idop ct..hahaha...bgus2! nice entry! pdn mke..kihkikih

    ReplyDelete
  65. serious ramai yg taksub smpai nak tangkap gambar detik 11.11 pagi/malam apakah??

    ReplyDelete
  66. nice entry zuan,, ^^

    ReplyDelete
  67. aku seyes x kisah sgt psl tarikh neh di saat org pum pam pum pam psl tarikh neh

    ReplyDelete
  68. Uh-oh, tak tau nk ckp ape ==

    ReplyDelete
  69. gumiho?? nak tauu, hahah

    tak amik port sangat pasal tarikh sama ni. anggap sama je semua tarikh :)

    ReplyDelete
  70. kang buat entry 20.11.2011 ye. hahahaha

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...